Mięso i ryby
Tworząc naszą ofertę mięsa i ryb przywiązujemy ogromną wagę do pochodzenia surowców - ważny jest dla nas aspekt lokalny oraz sposób traktowania zwierząt. Najlepsza wołowina, wieprzowina i drób pochodzą wyłącznie od polskich, niedużych producentów. Zwierzęta w sezonie mają dostęp do wybiegu, karmione są w sposób naturalny. Duża część asortymentu Pora na Pola to produkty z certyfikatem ekologicznym. Dostępne na naszym targu wędliny powstają z mięsa z rodzimych, sprawdzonych hodowli, ich skład jest bez zarzutu, mamy też coraz szerszą ofertę wędlin niezawierających soli peklującej.
-
Wołowina
Masz ochotę na doskonały, charakterny stek przyrządzony z najwyższej jakości sezonowanej wołowiny, którą doceniają najlepsi szefowie kuchni w Polsce? A może na aromatycznego burgera z delikatną i miękką szarpaną wołowiną w sosie barbeque?U nas znajdziesz mięso wołowe idealne w każdym włóknie! Polska wołowina od Polskich Steków, genialnie marmurkowa, soczysta i krucha dzięki tradycyjnej metodzie sezonowania, to gratka dla każdego mięsożercy. Muuusisz spróbować! -
Drób
O kurczę, to jest naprawdę dobre! Ekologiczne mięso drobiowe to doskonały sposób na pożywny posiłek. Ze świeżego kurczaka powstanie esencjonalny rosół, a z lekkostrawnego indyka delikatne pulpety w aromatycznym sosie. Wykwintna ekologiczna kaczka nadziewana jabłkami zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. -
Ryby
Najlepsze ryby dostępne są w sieci! Z sieci naszych sprawdzonych dostawców na nasz internetowy targ trafiają pyszne, zawsze świeże ryby w sam raz do piekarnika oraz aromatyczne wędzone okazy idealne do przyrządzenia smakowitej pasty do pieczywa. Morze możliwości i nieoceniony wpływ ryb na zdrowie to ich największe zalety.
-
Wędliny
Swojskie wyroby z mięsa najwyższej jakości, od zaufanych dostawców, pozwolą Wam... wyrobić sobie podniebienie prawdziwego smakosza tradycyjnych wędlin, kiełbas i pasztetów. A jest w czym wybierać! Swojskie wędliny, prawdziwe pasztety i kiełbasy oraz domowy smalczyk... Czego chcieć więcej? Czy to biała kiełbaska na świąteczny żur, czy przepyszny pasztet z gęsi na codzienną kanapkę - na naszym targu naturalnego jedzenia każdy mięsożerca znajdzie coś w sam raz dla siebie! -
Wieprzowina
Pora na wieprzowinę! Specjaliści z Masarni Kuznocin spod Sochaczewa oferują mięso wieprzowe pochodzące ze sprawdzonych, zrównoważonych gospodarstw, dbających o dobrostan zwierząt. Surowa wieprzowina spod ich noży to gwarancja najwyższej jakości, świeżości oraz wyśmienitego smaku. W Pora na Pola wspieramy ich rodzinną działalność, dostarczając tę zdrową, polską wieprzowinę wprost pod Wasze drzwi!
-
Steki
Steki z najwyższej jakości wołowiny klasy premium, sezonowanej z niezwykłą pieczołowitością. Każdy ze steków wołowych od marki Polskie Steki dojrzewa w idealnie dostosowanych warunkach, dzięki czemu po przygotowaniu smakuje perfekcyjnie. Soczyście krwiste lub dobrze wypieczone na żywym ogniu – steki z wołowiny podbiją serca wszystkich prawdziwych mięsożerców. -
Mięsne sztosy
-
Króliki
Mięso ekologiczne
Na jakość mięsa, które spożywamy i wszelkich wyrobów wędliniarskich ma niewątpliwie sposób chowu czy hodowli zwierząt. Najlepsze hodowle muszą charakteryzować się nie tylko odpowiednimi warunkami bytowymi czy sanitarnymi ale również zbilansowanym, pełnowartościowym jedzeniem – paszami jakie podawane są zwierzętom. Warunki życia zwierząt w hodowlach ekologicznych korzystnie wpływają na niski poziom stresu zwierząt. Nadmierny poziom stresu występuje w masowych hodowlach np. kurczaków – ma to negatywny wpływ na jakość mięsa i jego smak. Kluczowe czynniki w odniesieniu do warunków w jakim przebywają zwierzęta to oświetlenie, wentylacja, odpowiednia przestrzeń, temperatura, wilgotność, dostępność pastwisk czy wybiegów, z których stale zwierzęta korzystają. Bardzo duże znaczenie ma oczywiście pokarm jaki jest podawany zwierzętom jak krowy, świnie, kurczaki, indyki, perliczki czy inne. W przypadku chowu ekologicznego muszą być to pasze bardzo wysokiej jakości, bez dodatków zbóż czy substancji genetycznie modyfikowanych, które dodatkowo są odpowiednio zbilansowane pod kątem wartości odżywczych. Kolejnym ważnym czynnikiem, jaki wpływa na jakość mięsa jest pochodzenie zwierząt, które też nie może być przypadkowe. Powinny być to przede wszystkim zwierzęta ras rodzimych, z natury od lat przystosowywane do panujących warunków klimatycznych, środowiskowych. Takie zwierzęta należycie odżywiane i którym zapewnione są odpowiednie warunki bytowe cechują się lepszym zdrowiem, mają zwiększoną odporność, przez co o wiele rzadziej chorują. Nie są więc stale poddawane działaniom antybiotyków, przez co mamy pewność do jakości samego mięsa i wyrobów. Pamiętajmy jednak, że tylko sprawdzone hodowle to gwarantują, a w Pora na Pola skrupulatnie dobieramy tylko najlepszych dostawców mięsa jak Polskie Steki, Masarnia Kuznocin, Polskie Eko Zagrody, Gospodarstwo Ekologiczne Krok i inne. Wybierając mięsa w sklepie internetowym Poranapola.pl masz gwarancję i pewność wyboru wyłącznie sprawdzonych i najlepszych jakościowo mięs. Możliwość zamówienia online mięs najlepszej jakości, jest doskonałym rozwiązaniem dla mieszkańców dużych miast jak:- Warszawa
- Kraków
- Poznań
- Wrocław
- Katowice
- Łódź czy innych.