Smolin Fish

Smolin Fish

Smolin Fish to rodzinna manufaktura ryb na Roztoczu. Za początek ich przygody można uznać rok 2017, kiedy to w Płazowie w budynku po szkole podstawowej otworzyli zakład przetwórczy. Są małym zespołem entuzjastów produktów z ryb najwyższej jakości. Ich pasję staramy się odzwierciedlić w smaku i jakości naszych produktów. Posiadają własną hodowlę ryb słodkowodnych. Właśnie stamtąd pochodzą ryby wykorzystywane do produkcji wyrobów Smolin Fish. Ich gospodarstwo rybackie znajduje się w Rudzie Różanieckiej, na Roztoczu, na bardzo czystym ekologicznie obszarze; Natura 2000. W stawach hodują m.in. karpia, szczupaka, tołpygę, amura czy suma. Ryby przetwarzają tradycyjnymi metodami. Przetwory w słoiczkach robią jak w domu; nakładają ręcznie do środka i pieką w piekarniku. Nie stosują żadnych konserwantów i polepszaczy smaku poza solą. Produkty są naturalne, zdrowe, a przede wszystkim smaczne. Ryby posiadają certyfikaty gwarantujące najwyższą jakość, takie jak: „Jakość Tradycja” nadany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego za „Karpia z Rudy Różanieckiej”. Certyfikat ten gwarantuje naturalne pochodzenie produktu oraz tradycyjne metody chowu.

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.