Pieczone&Wędzone Jerzy i Wojciech Karolczyk

Pieczone&Wędzone Jerzy i Wojciech Karolczyk
Pieczone&Wędzone to marka wędlin z dziczyzny oraz mięsa wieprzowego. Stworzyli ją bracia Karolczyk, ponieważ sami nie mogli znaleźć dla siebie dobrych i zdrowych wędlin. Związani od pokoleń z ziemią, lasem, hodowlą oraz przetwórstwem 2 lata temu uruchomili zakład, w którym produkują tam wędliny z dziczyzny oraz wieprzowiny. Ich specjalizacją są wędliny długo dojrzewające oraz tradycyjnie wędzone, które sami przygotowują z gotowych elementów. Używają naturalnych, mieszanych w zakładzie, przypraw i ziół, a ich wędliny nie mają alergenów, glutenu, ani barwników. Technologia zastosowana w zakładzie nie uznaje dróg na skróty, a produkcja postępuje zgodnie z naturalnymi procesami, dlatego czas produkcji niektórych wędlin trwa nawet ponad 3 miesiące. Pieczone&Wędzone to nowoczesne połączenie tradycji oraz współczesne podejście do smaku. Każde 100 gram produktu, zawiera minimum 115 gram mięsa, a np. kiełbasa dojrzewająca z dzika aż 165 gram i jest wędzona zimnym dymem pochodzącym z drewna bukowego w kilku długich nawrotach. Dziczyzna i wieprzowina, która trafia do wędzonek i wędlin Pieczone&Wędzone jest bezpieczna – zawsze była wcześniej przebadana i podlega pełnemu nadzorowi weterynaryjnemu. Jeśli lubisz wędliny zdrowe, przepełnione aromatem naturalnych przypraw, soczyste i ręcznie wiązane, to Pieczone&Wędzone jest dla Ciebie.

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.