Mr. Salmon

Mr. Salmon
 Łukasz Tuszko - właściciel wędzarni Mr. Salmon Polish Smokehouse swoją przygodę z wędzarnictwem rozpoczął w 2008 roku, po powrocie ze Szkocji, gdzie łososie od wieków wędzone są przy użyciu bogatego nadmorskiego torfu. Wspomnienie smaku łososi wędzonych tą metodą sprawiło, że już pod koniec roku 2008 stanęła amatorska wędzarnia, w której były wędzone pierwsze szkockie łososie. Początkowo rynek zbytu stanowiły pokazy i degustacje ryb wędzonych podczas wesel i innych przyjęć okolicznościowych. Był to również najlepszy, ponieważ najbardziej surowy poligon doświadczalny, który pozwolił na perfekcyjne dopracowanie tej szlachetnej metody wędzenia łososi. W 2017 roku z amatorskiej wędzarni powstał profesjonalny i nowoczesny zakład wędzarniczy, gdzie oprócz łososi szkockich wędzonych dymem olchowo-wiśniowo-torfowym są też łososie z Alaski (Coho, Sockeye, King), krewetki, małże, ośmiornice, kalmary i wiele innych ciekawych produktów, a już w pierwszym kwartale 2021 roku uruchomiona zostanie suszarnia, a w niej naturalnie i ekologicznie będą suszone jabłka, banany, śliwki, pomarańcze, cytryny i wiele innych owoców.

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.