Warzywa i owoce

  • Warzywa

    Najzdrowsze warzywa prosto od rolnika, uprawiane z troską i zebrane specjalnie dla Was na chwilę przed dostawą. Ekologiczne warzywa pełne witamin i mikroelementów to prawdziwa uczta dla ciała i... oczu. Kolorowe i świeże, soczyste (jak pomidory) lub pożywne (jak ziemniaki i marchewka) zachęcają do jedzenia samym swoim wyglądem. Doskonałe do przyrządzania zup, sałatek, kanapek i setek innych przepysznych dań.
  • Zioła

  • Owoce

    Wyjątkowo soczyste, świeże owoce to prawdziwy kulinarny wehikuł, który wyprawia nas w podróż w czasie i... przestrzeni. Słodkie i kruche gruszki, orzeźwiające, smakowite truskawki czy rumiane jabłka z winnym aromatem smakują jak dawniej. Delektując się owocami od rolnika, możemy w każdej chwili, choć na moment, przenieść się do skąpanego w promieniach letniego słońca, zielonego sadu. Któż z nas nie poleżałby teraz pod drzewem?
  • Grzyby

    Grzyby znajdziecie w lesie, a w grzybach... cały las prozdrowotnych składników. Od witamin i minerałów, przez związki obniżające poziom cukru we krwi, ciśnienie, a nawet stres, aż do drogocennego błonnika. Grzyby znajdziecie też w Pora na Pola! Czekają na Was aromatyczne boczniaki, grzyby shiitake i pieczarki brązowe, które są doskonałą alternatywą dla mięsa, wyjątkowe suszone kapelusze borowików i podgrzybków, idealne do przyrządzenia bigosu, oraz gąszcz (leśny oczywiście) pysznych marynowanych grzybów, a wśród nich między innymi wyśmienite rydze!