Masła

Masło wiejskie powstaje ze śmietany mleka krowiego, nie zawiera barwników, ani innych sztucznych dodatków. Prawdziwe masło od krów hodowanych naturalnie zmienia się nieco wraz z sezonami, jego kolor i smak zależy od diety zwierząt, inny jest w okresie pastwiskowym, inny w porze chłodu, gdy zwierzęta pozostają w oborach. Przechowywanie masła ma wpływ na jego trwałość i smak. Najlepiej odkroić nieduży kawałek do bieżącej konsumpcji, a resztę trzymać w lodówce. W Pora na Pola dostępne mamy wiejskie masło z Kurpi - klasyczne i klarowane. Jedzenie masła mamy wpisane w krwiobieg - smarujemy nim pieczywo, pieczemy na nim ciasta, łyżka dobrego masła wzmacnia smak każdej potrawy. Masło z Gospodarstwa Państwa Michalaków to inna jakość niż masła extra dostępnego w powszechnej sprzedaży, spróbujcie, a zrozumiecie tę różnicę.