Kabanosy drohickie 8 szt.

24,40 

Kabanosy od Dażynka mogą stanowić świetną przekąskę lub urozmaicenie deski wędlin.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Kabanosy drohickie podsuszane 8 szt.

24,40 

Kabanosy po podsuszeniu charakteryzują się bardzo wyrazistym, świetnym smakiem.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa biała parzona ok. 300 g (dostarczamy w czwartki)

9,79 

Biała kiełbasa parzona polecana jest szczególnie do Wielkanocnego żurku, białego barszczu oraz w sezonie grillowym. 

Skład: mięso wieprzowe, seler, czosnek, skrobia ziemniaczana, przyprawy, sól kuchenna ważona, środek konserwujący- azotyn sodu 0,006%.

Kiełbasa carska podsuszona ok. 300 g

16,62 

Kiełbasa wieprzowa o wyraźnie odmiennym smaku i wyglądzie ze względu na dodatek papryki, Poddana procesowi podsuszania w celu intensyfikacji walorów smakowych. Jest odrobinę tłustsza od pozostałych kiełbas :).

Skład: mięso wieprzowe, papryka, pieprz czarny, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa nadbużańska ok. 450 g

18,81 

Tradycyjna, wędzona kiełbasa o swojskim smaku.

Skład: mięso wieprzowe, gorczyca, pieprz czarny, majeranek, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa podsuszana nadbużańska ok. 300 g

16,93 

Podsuszanie w tradycyjnej wędzarni intensyfikuje smak tej bardzo dobrej, grubo mielonej kiełbasy wieprzowej.

Skład: mięso wieprzowe, gorczyca, pieprz czarny, majeranek, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbaski białe cienkie drobiowe EKO 200 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

13,44 

Kiełbaski cienkie ekologiczne drobiowe. Wędzone i parzone. Wyrób otrzymany z drobno rozdrobnionego mięsa indyka eko z dodatkiem mięsa kurczaka eko. Farsz napełniony w jelito baranie lub wieprzowe.

Skład: mięso indyka eko 65%, mięso kurczaka eko 25%, woda, pieprz eko, sól kamienna, czosnek eko, majeranek eko.

 

Kiełbaski śniadaniowe ok. 300 g (dostarczamy w czwartki)

9,66 

Najlepiej smakują smażone lub grillowane, chociaż można je po prostu wrzucić na wrzątek jak parówki. Porcja miękkich kiełbasek w delikatnej, cieniutkiej osłonce z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Kindziuk Dażynki ok. 400 g

22,86 

Szlachetna wędlina podsuszana i dojrzewająca, z wyselekcjonowanych kawałków szynki, wędzona tradycyjnie zimnym dymem.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny, bazylia, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Paróweczki drobiowe 300 g (dostarczamy w czwartki)

12,02 

Parówki z mięsa z kurczaka, zrobione bez użycia soli peklującej. Wyrób z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso z kurczaka, woda, sól, mąka ziemniaczana, przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz biały, papryka słodka, papryka ostra.

Parówki drobiowe EKO 300 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

25,20 

Parówki drobiowe z ekologicznego drobiu. Wędzone i parzone. Wyrób otrzymany z drobno rozdrobnionego mięsa kurczaka eko z dodatkiem mięsa indyka eko. Farsz napełniony w jelito baranie.

Skład: mięso kurczaka eko 70%, mięso indyka eko 20%, woda, pieprz eko, sól kamienna.

 

Parówki wieprzowo-cielęce 300 g (dostarczamy w czwartki)

12,02 

Parówki z dwóch rodzajów mięsa. Dodatek cielęciny nadaje im delikatności i jeszcze lepszego smaku. Parówki mają dosyć twardą skórkę.

Skład: mięso wieprzowe 66%, cielęcina 20%, woda, przyprawy: gałka muszkatołowa, papryka słodka, papryka ostra, pieprz, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Pasztet Prababci Jani ok. 400 g

13,61 

Pasztet wieprzowo-drobiowy z dodatkiem jajek z własnego gospodarstwa przyrządzany jest według receptury prababci Janiny w masarni Dażynka. Zgodnie z tradycją jest pieczony w piecu chlebowym.

Skład: mięso wieprzowe, mięso drobiowe, wątroba wieprzowa, bułka pszenna, jaja, pieprz czarny/ziołowy, gałka muszkatołowa, cukier, sól.

Pasztet z indyka i kurczaka EKO 200 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

15,12 

Pasztet z indyka w foremce w całości, zapakowany próżniowo. Pieczony wyrób otrzymany z gotowanego mięsa indyka eko z dodatkiem mięsa kurczaka eko. Mięso pozbawione kości, zmielone, przyprawione, masa napełniona w foremkę aluminiową do żywności, posypana majerankiem.

Skład: mięso indyka eko 55%, mięso kurczaka eko 35%, woda, sól kamienna, pieprz eko, gałka muszkatołowa eko, majeranek eko, imbir eko.

 

Pieczeń drobiowa EKO 250 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

12,60 

Pieczeń w foremce w całości, zapakowana próżniowo, pieczona. Wyrób otrzymany z drobno rozdrobnionych kawałków mięsa kurczaka eko i mięsa indyka eko.

Skład: mięso kurczaka eko, mięso indyka eko, woda,czosnek eko, bazylia eko, oregano eko, pieprz eko, sól kamienna.

 

Niedostępny
Zobacz więcej

Szynka tradycyjna cała ok. 700 g

33,95 

Szynka z gospodarstwa Państwa Putkowskich. Leżakująca w solance, nieodparzana, wędzona dymem olchowym. Smakuje tak jak powinna smakować prawdziwa, wiejska szynka.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.