Baleron drohicki ok. 400 g

19,23 

Karkówka wieprzowa, najpierw leżakująca w zalewie solankowej, a następnie tradycyjnie wędzona drewnem olchowym, nieodparzana. Baleron jest kruchy, delikatny w smaku i ma wspaniały, swojski aromat.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Kabanosy drohickie 8 szt.

24,40 

Kabanosy od Dażynka mogą stanowić świetną przekąskę lub urozmaicenie deski wędlin.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Kabanosy drohickie podsuszane 8 szt.

24,40 

Kabanosy po podsuszeniu charakteryzują się bardzo wyrazistym, świetnym smakiem.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa biała parzona ok. 300 g (dostarczamy w czwartki)

9,79 

Biała kiełbasa parzona polecana jest szczególnie do Wielkanocnego żurku, białego barszczu oraz w sezonie grillowym. 

Skład: mięso wieprzowe, seler, czosnek, skrobia ziemniaczana, przyprawy, sól kuchenna ważona, środek konserwujący- azotyn sodu 0,006%.

Kiełbasa carska podsuszona ok. 300 g

16,62 

Kiełbasa wieprzowa o wyraźnie odmiennym smaku i wyglądzie ze względu na dodatek papryki, Poddana procesowi podsuszania w celu intensyfikacji walorów smakowych. Jest odrobinę tłustsza od pozostałych kiełbas :).

Skład: mięso wieprzowe, papryka, pieprz czarny, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa jałowcowa ok. 300 g

15,42 

Kiełbasa wieprzowa z masarni Państwa Putkowskich. Wyraźnie wyczuwalny aromat i smak jałowca. Najchudsza z proponowanych kiełbas.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny, jałowiec, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa podsuszana nadbużańska ok. 300 g

16,93 

Podsuszanie w tradycyjnej wędzarni intensyfikuje smak tej bardzo dobrej, grubo mielonej kiełbasy wieprzowej.

Skład: mięso wieprzowe, gorczyca, pieprz czarny, majeranek, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbaski śniadaniowe ok. 300 g (dostarczamy w czwartki)

9,66 

Najlepiej smakują smażone lub grillowane, chociaż można je po prostu wrzucić na wrzątek jak parówki. Porcja miękkich kiełbasek w delikatnej, cieniutkiej osłonce z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Kindziuk Dażynki ok. 400 g

22,86 

Szlachetna wędlina podsuszana i dojrzewająca, z wyselekcjonowanych kawałków szynki, wędzona tradycyjnie zimnym dymem.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny, bazylia, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Paróweczki drobiowe 300 g (dostarczamy w czwartki)

12,02 

Parówki z mięsa z kurczaka, zrobione bez użycia soli peklującej. Wyrób z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso z kurczaka, woda, sól, mąka ziemniaczana, przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz biały, papryka słodka, papryka ostra.

Parówki wieprzowo-cielęce 300 g (dostarczamy w czwartki)

12,02 

Parówki z dwóch rodzajów mięsa. Dodatek cielęciny nadaje im delikatności i jeszcze lepszego smaku. Parówki mają dosyć twardą skórkę.

Skład: mięso wieprzowe 66%, cielęcina 20%, woda, przyprawy: gałka muszkatołowa, papryka słodka, papryka ostra, pieprz, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Pasztet Prababci Jani ok. 400 g

13,61 

Pasztet wieprzowo-drobiowy z dodatkiem jajek z własnego gospodarstwa przyrządzany jest według receptury prababci Janiny w masarni Dażynka. Zgodnie z tradycją jest pieczony w piecu chlebowym.

Skład: mięso wieprzowe, mięso drobiowe, wątroba wieprzowa, bułka pszenna, jaja, pieprz czarny/ziołowy, gałka muszkatołowa, cukier, sól.

Polędwica nadbużańska ok. 450 g

23,55 

Kawałek polędwicy delikatnie wędzonej olchą.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Polędwica nadbużańska w przyprawach ok. 450 g

27,02 

Kawałek polędwicy delikatnie wędzonej olchą, oprószonej przyprawami, o wyrazistym smaku.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny/ziołowy, majeranek, zioła prowansalskie, sól, sól peklująca, cukier.

Salceson ok. 450 g

13,20 

Wyrób w pełni tradycyjny, mięso i podroby ręcznie krojone w naturalnej galarecie, aromatyczny, wyrazisty smak z dodatkiem czosnku, liścia laurowego, majeranku i świeżo zmielonego pieprzu. 

Skład: głowizna wieprzowa, nerki, serca, ozory, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, cukier.

Słodka polędwiczka ok. 300 g

22,49 

Pięknie wygląda, wykwintnie smakuje – słodka polędwiczka jest uzyskiwana ze starannie wyselekcjonowanej części wieprzowej.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Szynka tradycyjna – połówka ok. 350 g

18,95 

Pół szynki z gospodarstwa Państwa Putkowskich. Leżakująca w solance, nieodparzana, wędzona dymem olchowym. Smakuje tak, jak powinna smakować prawdziwa, wiejska szynka. Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Szynka tradycyjna cała ok. 700 g

33,95 

Szynka z gospodarstwa Państwa Putkowskich. Leżakująca w solance, nieodparzana, wędzona dymem olchowym. Smakuje tak jak powinna smakować prawdziwa, wiejska szynka.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Szynka ze słoninką – połówka ok. 400 g

20,55 

Połowa szynki z tłuszczykiem od spodu, który nadaje jej wyjątkowy smak. Nagrodzona Kulinarną Perłą 2017 – nagrodą dla najlepszych tradycyjnych i regionalnych wyrobów roku.

Szynka ze słoninką cała ok. 800 g

40,46 

Szynka z tłuszczykiem od spodu, który nadaje jej wyjątkowy smak. Nagrodzona Kulinarną Perłą 2017 – nagrodą dla najlepszych tradycyjnych i regionalnych wyrobów roku.