Wyświetlanie wszystkich 27 wyników

Parówki wieprzowo-cielęce 300 g

12,02 

Parówki z dwóch rodzajów mięsa. Dodatek cielęciny nadaje im delikatności i jeszcze lepszego smaku. Parówki mają dosyć twardą skórkę.

Skład: mięso wieprzowe 66%, cielęcina 20%, woda, przyprawy: gałka muszkatołowa, papryka słodka, papryka ostra, pieprz, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Kabanosy drohickie podsuszane 8 szt.

24,40 

Kabanosy po podsuszeniu charakteryzują się bardzo wyrazistym, świetnym smakiem.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Paróweczki drobiowe 300 g

12,02 

Parówki z mięsa z kurczaka, zrobione bez użycia soli peklującej. Wyrób z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso z kurczaka, woda, sól, mąka ziemniaczana, przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz biały, papryka słodka, papryka ostra.

Kindziuk Dażynki ok. 400 g

22,86 

Szlachetna wędlina podsuszana i dojrzewająca, z wyselekcjonowanych kawałków szynki, wędzona tradycyjnie zimnym dymem.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny, bazylia, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Biała kiełbasa surowa ok. 700 g

19,56 

Biała kiełbasa surowa do tradycyjnego żurku. Bez soli peklującej. Skład: mięso wieprzowe, sól, czosnek, majeranek, pieprz.

Kaszanka ok. 350 g

7,33 

Skład: kasza gryczana, podgardle wieprzowe, cebula, krew wieprzowa, majeranek, pieprz, sól.

Kiełbasa podsuszana nadbużańska ok. 300 g

16,93 

Podsuszanie w tradycyjnej wędzarni intensyfikuje smak tej bardzo dobrej, grubo mielonej kiełbasy wieprzowej.

Skład: mięso wieprzowe, gorczyca, pieprz czarny, majeranek, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbaski śniadaniowe ok. 300 g

9,66 

Najlepiej smakują smażone lub grillowane, chociaż można je po prostu wrzucić na wrzątek jak parówki. Porcja miękkich kiełbasek w delikatnej, cieniutkiej osłonce z Masarni Kuznocin.

Skład: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, sól kuchenna ważona, składnik soli peklującej (środek konserwujący): azotyn sodu (0,006%)

Kabanosy drohickie 8 szt.

26,60 

Kabanosy od Dażynka mogą stanowić świetną przekąskę lub urozmaicenie deski wędlin.

Skład: mięso wieprzowe, kminek, pieprz czarny, papryka, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa carska podsuszona ok. 300 g

16,62 

Kiełbasa wieprzowa o wyraźnie odmiennym smaku i wyglądzie ze względu na dodatek papryki, Poddana procesowi podsuszania w celu intensyfikacji walorów smakowych. Jest odrobinę tłustsza od pozostałych kiełbas :).

Skład: mięso wieprzowe, papryka, pieprz czarny, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Polędwica dojrzewająca Drohicka ok. 400 g

34,49 

Polędwica dojrzewająca w naturalnych przyprawach, poddana bardzo długiemu procesowi suszenia. Niesamowicie intensywny smak – polecam kroić bardzo cienkie, niemal przezroczyste plastry – wtedy smakuje najlepiej. Będzie królować na desce wędlin do degustacji.

Skład: mięso wieprzowe, pieprz czarny/ziołowy, majeranek, zioła prowansalskie, sól, cukier.

Kiełbasa nadbużańska ok. 450 g

18,81 

Tradycyjna, wędzona kiełbasa o swojskim smaku.

Skład: mięso wieprzowe, gorczyca, pieprz czarny, majeranek, czosnek, sól, sól peklująca, cukier.

Kiełbasa biała parzona ok. 300 g

9,79 

Biała kiełbasa parzona polecana jest szczególnie do Wielkanocnego żurku, białego barszczu oraz w sezonie grillowym. 

Skład: mięso wieprzowe, seler, czosnek, skrobia ziemniaczana, przyprawy, sól kuchenna ważona, środek konserwujący- azotyn sodu 0,006%.

Parówki drobiowe EKO 300 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

25,20 

Parówki drobiowe z ekologicznego drobiu. Wędzone i parzone. Wyrób otrzymany z drobno rozdrobnionego mięsa kurczaka eko z dodatkiem mięsa indyka eko. Farsz napełniony w jelito baranie.

Skład: mięso kurczaka eko 70%, mięso indyka eko 20%, woda, pieprz eko, sól kamienna.

 

Słodka polędwiczka ok. 350 g

26,49 

Pięknie wygląda, wykwintnie smakuje – słodka polędwiczka jest uzyskiwana ze starannie wyselekcjonowanej części wieprzowej.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.

Pasztet z indyka i kurczaka EKO 250 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

18,12 

Pasztet z indyka w foremce w całości, zapakowany próżniowo. Pieczony wyrób otrzymany z gotowanego mięsa indyka eko z dodatkiem mięsa kurczaka eko. Mięso pozbawione kości, zmielone, przyprawione, masa napełniona w foremkę aluminiową do żywności, posypana majerankiem.

Skład: mięso indyka eko 55%, mięso kurczaka eko 35%, woda, sól kamienna, pieprz eko, gałka muszkatołowa eko, majeranek eko, imbir eko.

 

Kiełbaski białe cienkie drobiowe EKO 200 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

13,44 

Kiełbaski cienkie ekologiczne drobiowe. Wędzone i parzone. Wyrób otrzymany z drobno rozdrobnionego mięsa indyka eko z dodatkiem mięsa kurczaka eko. Farsz napełniony w jelito baranie lub wieprzowe.

Skład: mięso indyka eko 65%, mięso kurczaka eko 25%, woda, pieprz eko, sól kamienna, czosnek eko, majeranek eko.

 

Pieczeń drobiowa EKO 250 g (zamów do poniedziałku do 9:00)

12,60 

Pieczeń w foremce w całości, zapakowana próżniowo, pieczona. Wyrób otrzymany z drobno rozdrobnionych kawałków mięsa kurczaka eko i mięsa indyka eko.

Skład: mięso kurczaka eko, mięso indyka eko, woda,czosnek eko, bazylia eko, oregano eko, pieprz eko, sól kamienna.

 

Pasztet Palce Lizać bez bułki 400 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

15,50 

Pasztet “Palce lizać” od Kowala – od niego się wszystko zaczęło . To dzięki niemu nasi klienci przekonali się, że Kowal to nie tylko świetny smak ale i wysoka jakość. Naszym założeniem było ścigać się ze wspomnieniami smaków wypiekanych przez mamy i babcie pasztetów. W 2017 roku wpisem na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa dołączył do doborowego towarzystwa najlepszych polskich tradycyjnych wyrobów. Wyróżnienie za jakość w konkursie Tygiel Smaków 2014 potwierdziło wysokie standardy higieny w procesie produkcji. Wytwarzany w oparciu o kilkudziesięcioletnią recepturę ze starannie selekcjonowanych składników.

Skład: mięso wieprzowe (80%), podroby wieprzowe i drobiowe, olej roślinny, woda, cebula, warzywa (seler), siemię lniane, śmietana 30%, przyprawy naturalne, sól.

Smalec gęsi 250 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

15,43 

Smalec z gęsi owsianej. Doskonały do smażenia jak również jako okrasa czy dodatek do dań, np. bigosu czy krupniku.

Smalec z gęsi. Gęsina to bardzo zdrowe mięso, które zdecydowanie częściej powinno gościć na naszych stołach. Zawiera znacznie więcej korzystnych kwasów omega-3 i omega-6 w porównaniu z mięsem indyczym czy kurzym. Gęsina polecana jest dla osób cierpiących na choroby sercowo-naczyniowe.

Skład: mięso wieprzowe (68%), ryż (20%), kapusta biała głowiasta, cebula, warzywa suszone (seler), olej roślinny,koper włoski, woda, przyprawy naturalne, pieprz czarny, sól.

Pasztet Palce Lizać ze śliwką bez bułki 400 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

15,50 

Tym razem postanowiliśmy dodać do pasztetu suszoną śliwkę, która jak wiadomo dobrze komponuje się z rozmaitymi mięsami. Poza tym żadnych niespodzianek. Stara, sprawdzona receptura, a jednocześnie nowa odmiana do sprawdzenia. Smacznego.

Skład: mięso wieprzowe (80%), podroby wieprzowe i drobiowe, żurawina, olej roślinny, woda, cebula, warzywa (seler), siemię lniane, śliwka suszona, śmietana 30%, przyprawy naturalne, sól.

Pasztet Palce Lizać z żurawiną bez bułki 400 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

15,50 

Nie od dziś wiadomo, że żurawina dobrze komponuje się z mięsami i wędlinami. Naszym zdaniem jej mariaż z pasztetem to interesujące połączenie. Zapraszam do spróbowania. 

Skład: mięso wieprzowe (80%), podroby wieprzowe i drobiowe, żurawina, olej roślinny, woda, cebula, warzywa (seler), siemię lniane, żurawina suszona, śmietana 30%, przyprawy naturalne, sól.

Pasztet z gęsi i indyka z czarną truflą 350 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

37,50 

Podnosimy poprzeczkę. Dodatek siekanych czarnych trufli jeszcze bardziej pogłębia jego smak. Dostępny tylko w jednej gramaturze. Zapakowany w ekologiczną foremkę. To nasz topowy produkt. Polecam na Święta i imprezy okolicznościowe. Powinien zrobić wrażenie nawet na tych, którzy nie określają siebie jako miłośników pasztetu 🙂 Smacznego.

Skład: gęsina (60%), indyk (30%),podroby drobiowe, cebula, tymianek, włoszczyzna (seler), len mielony, tłuszcz gęsi, czarne trufle, przyprawy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, śmietana 30%, woda.

Pasztet z gęsi z indykiem 400 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

31,50 

Pasztet w 60% z gęsiny i 30% z indyka. Polska biała gęś owsiana to wspaniały i zdrowy surowiec, który na szczęście coraz śmielej wraca na nasze stoły a wzbogacona o dodatek delikatnego indyka zachwyca smakiem. Dodatkowym atutem naszego pasztetu jest, podobnie jak w przypadku pasztetu z indyka, brak bułki i jajek w składzie. Znów użyliśmy siemienia lnianego, by umożliwić wszystkim unikającym glutenu spróbowanie tego wyjątkowego wyrobu. Pasztet z gęsi od Kowala został nagrodzony w październiku 2016 prestiżową nagrodą Tygielek Smaków na Międzynarodowych Targach Natura Food. W lutym 2017 pasztet z gęsi dostał certyfikat Doceń Polskie z adnotacją TOP PRODUKT. We wrześniu 2017 Perła na Smakach Regionów w Poznaniu. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Skład: gęsina (60%), indyk (30%),podroby drobiowe, cebula, tymianek, włoszczyzna, tłuszcz gęsi, przyprawy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, śmietana 30%, woda.

Pasztet Palce Lizać z morelą 400 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

15,50 

Pasztet domowy z morelą to propozycja dla tych, którzy już docenili walory pasztetu “Palce Lizać” i poszukują nowego smaku ale i dla tych, którzy lubią połączenie mięs z owocami. Zarówno pasztet z żurawiną jak i pasztet z morelą mają już swoich gorących zwolenników. Zapraszam do porównania i wybrania swojego ulubionego pasztetu.

Skład: mięso wieprzowe (80%), podroby wieprzowe i drobiowe, żurawina, olej roślinny, woda, cebula, warzywa (seler), siemię lniane, morela suszona, śmietana 30%, przyprawy naturalne, sól.

Pasztet z gęsi i indyka z winem Porto 350 g (zamów do poniedziałku do 19:00)

37,50 
Nasze najmłodsze pasztetowe dziecko ma dodatek wina Porto, które jeszcze bardziej pogłębia jego smak. Zapakowany w ekologiczną foremkę. To nasz topowy produkt. Polecam na Święta i imprezy okolicznościowe. Powinien zrobić wrażenie nawet na tych, którzy nie określają siebie jako miłośników pasztetu 🙂 Smacznego!
Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Skład: gęsina (60%), indyk (30%),podroby drobiowe, cebula, tymianek, włoszczyzna (seler), len mielony, tłuszcz gęsi, wino Porto (alkohol 19%), przyprawy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, śmietana 30%, woda.

Promocja!
Niedostępny
Zobacz więcej

Szynka tradycyjna cała ok. 700 g

33,95  29,00 

Szynka z gospodarstwa Państwa Putkowskich. Leżakująca w solance, nieodparzana, wędzona dymem olchowym. Smakuje tak jak powinna smakować prawdziwa, wiejska szynka.

Skład: mięso wieprzowe, sól, sól peklująca, cukier.