Burger wołowy sezonowany 2 szt.

14,44 

Ok. 360 g mielonego mięsa z przednich części wołowiny od Polskie Steki. Uformowane w dwa burgery – samo mięso, nieprzyprawione.

 

Skład: wołowina 100%.

Dolna zrazowa sezonowana wołowa ok. 500 g

30,45 

Sezonowane mięso wołowe odpowiednie do pieczenia i duszenia. Z dolnej zrazowej mogą powstawać zrazy, rolady i pieczenie.

 

Skład: wołowina.

Ligawa sezonowana ok. 500 g

30,45 

Raczej chude mięso, dobre do duszenia i gotowania, a czasem używane do tatara. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Łopatka wołowa sezonowana ok. 1 kg

45,68 

Porcja 500 g łopatki sezonowanej idealnej na gulasz od Polskie Steki. Aby otrzymać większy kawałek mięsa, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Polędwica wołowa sezonowana cała ok. 1,8 kg

232,94 

Polędwica od Polskie Steki – sezonowana, doskonała na tatara i carpaccio, wykorzystywana również na steki. Proponowana polędwica waży ok. 1,8 kg.

 

Skład: wołowina.

Polędwica wołowa sezonowana cała ok. 2,2 kg

314,85 

Polędwica od Polskie Steki – sezonowana, doskonała na tatara i carpaccio, wykorzystywana również na steki. Proponowana polędwica waży ok. 2,2 kg.

 

Skład: wołowina.

Rozbratel sezonowany porcja ok. 500 g

30,45 

Rozbratel bez kości, sezonowany – na gulasz lub na steki. Jeśli chciałbyś dostać porcję mięsa pokrojoną w np. one-minute steaki (cienkie plastry 0,5 cm – szybkie do usmażenia – wyjdą pewnie cztery sztuki) – to wpisz to w formularzu dotyczącym produktu przed dodaniem do koszyka. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Stek Cote de bouef sezonowany ok. 400 g

45,68 

Stek z antrykotu Cote de bouef swój niepowtarzalny smak zawdzięcza obecności kawałka szpondru, marmurkowatej strukturze i odpowiedniej kruchości. Jedna porcja to plaster o grubości 2,5 – 3 cm i wadze ok. 400 g. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C.

 

Skład: wołowina.

Stek Rib-eye premium sezonowany ok. 330 g

45,46 

Król steków od Polskie Steki. Oko antrykotu najpierw dojrzewa 40 dni na sucho w temperaturze 0 – 2°C, a następnie jest sezonowane vacuum (w workach próżniowych) przez 30 dni w temperaturze 0 – 4°C. Mięso na ten rodzaj steku jest selekcjonowane pod względem ilości, jakości oraz rozmieszczenia otłuszczenia (tzw. marmurkowatość) – wybierane są tylko elementy Premium. Podwójne sezonowanie nadaje mięsu niepowtarzalny, orzechowy posmak oraz zmienia strukturę mięsa, co sprawia, że jest jeszcze bardziej kruche.

 

Skład: wołowina.

Stek Rostbef premium sezonowany – New York Steak ok. 300 g

41,33 

Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).

 

Skład: wołowina.

Stek T-bone sezonowany ok. 470 g

44,30 

Klasyczny stek T-bone – wewnątrz ma kość w kształcie litery T, która oddziela polędwicę od rostbefu. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C. Sezonowanie w całości pozwala na osiągnięcie odpowiedniej kruchości i niepowtarzalnego smaku. Elementy są porcjowane dopiero w dniu, w którym trafią do Ciebie.

 

Skład: wołowina.

Wołowina sezonowana górna zrazowa na pieczeń lub zrazy – porcja ok. 0,5 kg

30,45 

Górna zrazowa jest przede wszystkim właściwym elementem kulinarnym na pieczeń i do przyrządzenia zrazów. Jeśli chciałbyś dostać porcję mięsa pokrojoną w np. cienkie plastry 0,5 cm – wyjdą pewnie cztery sztuki) – to wpisz to w formularzu dotyczącym produktu przed dodaniem do koszyka.

 

Skład: wołowina.