• Stek T-bone sezonowany
  • Stek T-bone sezonowany
  • Stek T-bone sezonowany
  • Stek T-bone sezonowany
Stek T-bone sezonowany

Stek T-bone sezonowany

66,59 zł / 470 g

Na stek T-bone składa się, poza charakterystyczną kością w kształcie litery T, fragment rostbefu i polędwicy. W przypadku tego steka niezwykle istotne jest by był on sezonowany, proces dojrzewania sprawia, że rostbef kruszeje, dzięki czemu podczas obróbki cieplnej będzie gotowy w tym samym czasie co delikatniejsza polędwica. T-bone wpierw należy przesmażyć 2-3 minuty na mocnym ogniu, a następnie podnieść ruszt by mięso doszło w niższej temperaturze. Stek z Polskich Steków sezonowany był na sucho przez okres 30 - 40 dni w temperaturze 0 - 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 - 4°C. Elementy są porcjowane dopiero w dniu, w którym trafią do Ciebie.