Polskie steki

Polskie steki

Polskie Steki siedzibę mają w Warszawie i nieprzerwanie od 2011 roku dostarczają klientom indywidualnym oraz najlepszym restauracjom w kraju mięso wołowe wysokiej jakości. Głównym, niezmiennym założeniem jest oferowanie mięsa wyłącznie od polskich hodowców. Preferowanym gatunkiem w hodowlach jest rasa NCB tj. nizinna czarno-biała, a także pewien udział Angusa i Hereforda. Ogromną wagę przywiązuje się do sposobu prowadzenia zwierząt - pochodzą więc one z niedużych stad do 50 osobników, w okresie wypasów wychodzą na bujne pastwiska, a ich wzrost nie jest sztucznie przyspieszany. Ten sposób hodowli bezpośrednio przekłada się na końcowy smak mięsa. W ofercie królują steki porcjowane z wyselekcjonowanego mięsa, które jest sezonowane do momentu uzyskania odpowiedniej kruchości. Co ciekawe - mięso mielone, mięsa na pieczeń, gulasz, bitki także jest sezonowane. Sezonowanie dbywa się dwiema metodami - na sucho lub na mokro. Podczas sezonowania mięso zmniejsza swą objętość, jednak ten ubytek przekłada się na kruchość i skoncentrowany smak. Gwarancja rewelacyjnej jakości mięs możliwa jest dzięki surowcu najwyższej klasy oraz wieloletniemu doświadczeniu dostawcy Polskie Steki w sezonowaniu mięs. Dostawca może się poszczycić pierwszą w Polsce profesjonalną komorą do sezonowania mięsa na sucho, która została zaprojektowana wewnątrz firmy.

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.