Polskie steki

Polskie StekiPolskie Steki od sześciu lat dostarczają klientom indywidualnym oraz bardzo dobrym restauracjom mięso wysokiej jakości wyłącznie od polskich hodowców. Pan Arkadiusz dobiera mięso ze specjalnej rasy – krzyżówki rodzimej NCB (rasa nizinna czarno-biała) z rasami mięsnymi jak Limousine, Charolaise, Angus, Simentaler lub Hereford. Wybór krzyżówek uwarunkowany jest faktem, że są hodowane razem z rasami mlecznymi na pastwiskach i żywią się w sposób naturalny, dzięki czemu mięso jest smaczniejsze. W ofercie królują steki porcjowane z wyselekcjonowanego mięsa, które jest sezonowane do momentu uzyskania odpowiedniej kruchości. Ponadto dostępne jest także mięso mielone na burgery czy większe porcje kulinarne (również sezonowane) wybranych elementów na pieczeń lub gulasz.
Wybierając produkty dostawcy Polskie Steki masz pewność otrzymania najwyższej jakości mięs jak wołowina sezonowana. Poza tym kupisz tutaj mięso mielone wołowe na burgery, steki wołowe jak Rostbef PREMIUM, Cote de bouef, T-bone, Rib-eye, polędwicę wołową, ligawę wołową i wiele innych. Gwarancja rewelacyjnej jakości mięs i samego smaku możliwa jest dzięki najwyższej jakości surowca stosowanego w produkcji oraz wieloletniemu doświadczeniu dostawcy Polskie Steki w sezonowaniu mięs. Prezentowany dostawca może się poszczycić pierwszą w Polsce profesjonalną komorą do sezonowania mięsa na sucho, która została przez nich zaprojektowana.

Polskie Steki - Wołowina najwyższej jakości
Dane firmy Polskie Steki: adres: ul. Tamka 29/28, 00-355 Warszawa / telefon: 660 355 950 / email: sklep@polskiesteki.pl / www: www.polskiesteki.pl

Wyświetlanie wszystkich 15 wyników

Wyroby dostawcy:

Burger wołowy sezonowany 2 szt.

15,59 

Ok. 360 g mielonego mięsa z przednich części wołowiny od Polskie Steki. Uformowane w dwa burgery – samo mięso, nieprzyprawione.

 

Skład: wołowina 100%.

Mięso wołowe mielone sezonowane porcja ok. 500 g

18,48 

500 g mięsa mielonego głównie z przednich części wołowiny – odpowiednie do uformowania burgerów lub do sosu pomidorowego z makaronem.

Termin przydatności do spożycia: 2 dni

Wyrób pakowany próżniowo przed transportem.

 

Skład: wołowina.

Stek Rostbef premium sezonowany – New York Steak ok. 300 g

48,67 

Klasa Premium – rostbef jest sezonowany beztlenowo w temperaturze 0 – 4°C przez co najmniej 40 dni. Charakteryzuje się dużą miękkością oraz głębokim smakiem, który uzyskiwany jest dzięki pozostawieniu przy nim dużej tkanki tłuszczowej na czas dojrzewania (przed porcjowaniem tkanka tłuszczowa jest niwelowana do kilku milimetrów tak, aby smak był jak najlepszy).

 

Skład: wołowina.

Stek Rib-eye premium sezonowany ok. 330 g

57,17 

Król steków od Polskie Steki. Oko antrykotu najpierw dojrzewa 40 dni na sucho w temperaturze 0 – 2°C, a następnie jest sezonowane vacuum (w workach próżniowych) przez 30 dni w temperaturze 0 – 4°C. Mięso na ten rodzaj steku jest selekcjonowane pod względem ilości, jakości oraz rozmieszczenia otłuszczenia (tzw. marmurkowatość) – wybierane są tylko elementy Premium. Podwójne sezonowanie nadaje mięsu niepowtarzalny, orzechowy posmak oraz zmienia strukturę mięsa, co sprawia, że jest jeszcze bardziej kruche.

 

Skład: wołowina.

Ligawa sezonowana ok. 500 g

27,56 

Raczej chude mięso, dobre do duszenia i gotowania, a czasem używane do tatara. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Wołowina sezonowana górna zrazowa na pieczeń lub zrazy – porcja ok. 0,5 kg

31,50 

Górna zrazowa jest przede wszystkim właściwym elementem kulinarnym na pieczeń i do przyrządzenia zrazów. Jeśli chciałbyś dostać porcję mięsa pokrojoną w np. cienkie plastry 0,5 cm – wyjdą pewnie cztery sztuki) – to wpisz to w formularzu dotyczącym produktu przed dodaniem do koszyka.

 

Skład: wołowina.

Stek Cote de bouef sezonowany ok. 400 g

45,57 

Stek z antrykotu Cote de bouef swój niepowtarzalny smak zawdzięcza obecności kawałka szpondru, marmurkowatej strukturze i odpowiedniej kruchości. Jedna porcja to plaster o grubości 2,5 – 3 cm i wadze ok. 400 g. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C.

 

Skład: wołowina.

Rozbratel sezonowany porcja ok. 500 g

31,50 

Rozbratel bez kości, sezonowany – na gulasz lub na steki. Jeśli chciałbyś dostać porcję mięsa pokrojoną w np. one-minute steaki (cienkie plastry 0,5 cm – szybkie do usmażenia – wyjdą pewnie cztery sztuki) – to wpisz to w formularzu dotyczącym produktu przed dodaniem do koszyka. Aby otrzymać większy kawałek, po prostu zwiększ liczbę porcji.

 

Skład: wołowina.

Stek T-bone sezonowany ok. 470 g

57,74 

Klasyczny stek T-bone – wewnątrz ma kość w kształcie litery T, która oddziela polędwicę od rostbefu. Sezonowany na sucho przez okres 30 – 40 dni w temperaturze 0 – 2°C, następnie beztlenowo przez kolejne 14 – 30 dni w temperaturze 1 – 4°C. Sezonowanie w całości pozwala na osiągnięcie odpowiedniej kruchości i niepowtarzalnego smaku. Elementy są porcjowane dopiero w dniu, w którym trafią do Ciebie.

 

Skład: wołowina.

Stek Rostbef – New York Steak sezonowany na mokro ok. 300 g

33,08 

Rostbef sezonowany minimum 30 dni w workach próżniowych. Jeden stek ma grubość 2,5 – 3 cm.   Skład: wołowina.

Dolna zrazowa sezonowana wołowa ok. 500 g

31,50 

Sezonowane mięso wołowe odpowiednie do pieczenia i duszenia. Z dolnej zrazowej mogą powstawać zrazy, rolady i pieczenie.

 

Skład: wołowina.

Wołowina sezonowana krzyżowa na pieczeń – porcja ok. 1 kg

63,00 

Sezonowany kawałek mięsa do upieczenia.

 

Skład: wołowina.

Wypełniacz

Stek Rib-eye sezonowany na mokro ok. 330 g

39,60 

Stek rib-eye sezonowany na mokro od Polskie Steki.

Skład: wołowina.

Termin przydatności do spożycia: 5 dni Wyrób pakowany próżniowo przed transportem.

Polędwica wołowa sezonowana cała ok. 1,8 kg

269,33 

Polędwica od Polskie Steki – sezonowana, doskonała na tatara i carpaccio, wykorzystywana również na steki. Proponowana polędwica waży ok. 1,8 kg.

 

Skład: wołowina.

Polędwica wołowa sezonowana cała ok. 2,2 kg

329,18 

Polędwica od Polskie Steki – sezonowana, doskonała na tatara i carpaccio, wykorzystywana również na steki. Proponowana polędwica waży ok. 2,2 kg.

 

Skład: wołowina.