Wyświetlanie 1–44 z 77 wyników

Ravioli z pomidorkami i mozzarellą

24,87 300 g

Delikatne, puszyste, rozpływające się nadzienie to połączenie mozzarelli, Grana padano DOP i ricotty z suszonymi pomidorkami, które nadają wyraźny smak i tworzą niezwykły aromat.

Pieczeń z ciecierzycy wegańska

13,44 200 g

Pieczeń z ciecierzycy to wegański dodatek do kanapek. To sycący wyrób, mogący stanowić również odrębne danie.

Zamów do poniedziałku do 15:00

Ravioli nadziewane szpinakiem i świeżą ricottą

15,70 250 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Klasyczne połączenie szpinaku i świeżego sera ricotta idealnie pasuje na każdą okazję.

Gołąbki domowe z ryżem

25,21 550 g

Gołąbki najlepiej smakują na ciepło w sosie własnym, pomidorowym lub grzybowym, podgrzane pod przykryciem na patelni lub w garnku delikatnie podlane wodą. Mogą być podane solo, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa jako wyśmienite danie obiadowe.

Zamów do poniedziałku do 19:00

Kotlet szpinakowy wegański

10,09 

Kotlet szpinakowy wegański od Vege Kiosk. Doskonały na obiad lub jako przekąska po podgrzaniu w piekarniku lub na patelni.

Zamów do poniedziałku do 15:00

Kiełbasa w słoiku

15,59 280 g

Domowa, jak u babci kiełbasa w słoiku.Produkt, który wraca do łask. Świetny na kanapki. Produkt ręcznie robiony bez użycia konserwantów. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Makaron Tagliatelle

14,11 300 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos.

Kotlet buraczany wegański

10,09 

Kotlet buraczany wegański to propozycja Vege Kiosku. Może stanowić składnik obiadu lub po prostu pożywną przekąskę.

Zamów do poniedziałku do 15:00

Tortelli grande nadziewane aromatycznym boczkiem i ziemniakami

18,35 260 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Niepowtarzalny smak naszego farszu to sekret palonych ziemniaków i długo dojrzewający specku z regionu Alto Adige przyprawiany solą, pieprzem, liściem laurowym i owocami jałowca, wędzony przy użyciu drewna bukowego przez dziesięć dni.

Kotlet marchewkowy wegański

10,09 

Kotlet na bazie marchewki i kaszy jaglanej o aromatycznym ziołowym smaku z wyczuwalnymi czosnkiem i cebulą.

Zamów do poniedziałku do 15:00

Kotlet a’la mielony wegański

10,09 

Upieczony kotlet z soczewicy i kaszy jaglanej z dużą ilością siemienia lnianego i z przyprawami. W konsystencji i smaku trochę przypomina tradycyjnego kotleta mielonego.

Zamów do poniedziałku do 15:00

Zylc (galareta wieprzowa po kaszubsku)

10,00 240 g

Tradycyjna potrawa kaszubska, bardzo popularna. Jest świetną propozycją na przekąskę jak i kolację. Produkt ręcznie robiony bez użycia konserwantów. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Uszka z mięsem wieprzowym

26,88 400 g

Czerwony barszcz z uszkami. I właściwie można by na tym zakończyć, bo któż z nas nie doświadczył regeneracyjnej siły tego zestawu :)? Szybka przekąska w tygodniu lub jedna z pozycji na imprezę weekendową. Pożywne danie dosłownie w 5 minut ( jeśli mamy barszczyk 🙂 ). Mąka certyfikowana znakiem Jakość Tradycja.Smacznego!

Zamów do poniedziałku do 19:00

Śledzik w śmietanie

25,58 300 g

Swojskie filety śledziowe w śmietanie, z dodatkiem jabłek i ogórków konserwowych, przygotowywane przez Michała Szczęsnego. Dobrze znana przekąska, skomponowana z ekologicznych składników, sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas okolicznościowych przyjęć.

Gulasz z wędzonym tofu wegański

16,80 200 g

Wegańska propozycja obiadowa. Danie może być dodatkiem do kasz, ryżu czy makaronu. Wystarczy podgrzać.

Zamów do poniedziałku do 15:00

Kopytka z pietruszką

13,44 500 g

Ciekawa alternatywa dla klasycznych kopytek. Drobinki natki pietruszki wyraźnie pobrzmiewają w cieście ziemniaczanym, nie jest to jedynie akcent wizualny, zdecydowanie wpływa też na smak. Ci, którzy lubią tę zieleninę, będą zachwyceni. Zielone kopytka bardzo ładnie wyglądają na talerzu, można je odsmażyć lub odgrzać we wrzątku.

Zamów do poniedziałku do 19:00

Ravioli z jagnięciną

23,87 270 g

Ravioli nadziewane jagnięciną z Nowej Zelandii to propozycja Amore Pasta dla miłośników wyszukanych mięsnych smaków.

Delikatne curry z nerkowcami i mango EKO

43,01 900 ml

Wyjątkowe łagodne tajskie danie na bazie mleka kokosowego z dodatkiem nerkowców, dyni i mango. Wspaniały smak Tajlandii idealny z jaśminowym ryżem, smażonymi boczniakami i świeżą kolendrą. Polecany dla młodzieży.

Makaron Penne

14,11 300 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos.

Ravioli z leśnymi grzybami

19,39 250 g

Borowiki, podgrzybki, maślaki to zapach lasu i smak natury połączony ze świeżą ricottą tworzy idealnie kremowe nadzienie otoczone cienką warstwą ciasta z pszenicy durum.

Ravioli z kaczką

23,62 300 g

Soczyste i niezwykle kruche mięso z kaczki duszone w czerwonym winie z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw to sekret idealnego w smaku nadzienia, zamkniętego w cieniutkim cieście z pszenicy durum.

Zaguby

34,51 680 g

Zaguby to potrawa regionalna z Podlasia. Tradycyjne danie, którego sekretem jest ciasto pierogowe z farszem z tartchych ziemniaków, cebulki i naturalnych przypraw.

Spaghetti alla chitarra

17,06 250 g

W Amore Pasta do produkcji makaronów używamy 100% semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym oraz tradycyjnych matryc z brązu, dzięki czemu powierzchnia makaronu jest bardziej porowata i idealnie zatrzymuje sos i aromat. Wstążka o przekroju kwadratowym 2×2 mm.

Wołowina po burgundzku z kaszą gryczaną

38,81 300 g

Przyrządzenie klasycznej wołowiny po burgundzku zajmuje kilka godzin. Nie zawsze jednak, zwłaszcza w Święta, mamy czas na jej przygotowanie. Dlatego na te wyjątkowe dni polecamy boeuf bourguignon od Michała Szczęsnego – skomponowane z kaszą gryczaną danie będzie idealnym pomysłem na elegancki obiad.

Bigos z grzybami

33,60 900 ml

Tradycyjny bigos z polskimi grzybami leśnymi na ekologicznej kapuście. Danie polecane również dla dzieci.

Pieczona noga z kaczki z jabłkiem i żurawiną

39,69 300 g

Przepyszne udka kacze, całości dopełniają tu karmelizowane jabłka i gęsty sos żurawinowy. Doskonałe danie obiadowe. Szczególnie polecane na świąteczny stół, kaczka lubi towarzystwo ziemniaków, kopytek, klusek śląskich, i modrej kapusty – kiszonej lub zasmażanej.

„Wyglądała tak smacznie, że nawet nie podgrzewałem, zjadłem na zimno bez dodatków” ~ Krzysiek

Boczniaki Tom Yum z ryżem jaśminowym

33,60 540 ml

Wyjątkowe boczniaki Tom Yum z ryżem jaśminowym od Zakwasowni. Z połączenia pożywnych boczniaków, słodkich owoców, warzyw i mleka kokosowego z orzeźwiającymi liśćmi kafiru (czyli limonki) powstał smakowity, słodko-kwaśny egzotyczny gulasz. Kwintesencja tajskiej kuchni zamknięta w słoiku, w sam raz na szybki lunch.

Fasolka po bretońsku z ziemniakami

25,54 540 ml

Ekologiczna fasolka Jaś w pomidorach, z młodymi ziemniakami i dodatkiem aromatycznych borowików, czyli genialny szybki lunch od Zakwasowni. Pożywna fasolka z ziemniakami, doprawiona wędzoną papryką to zamknięte w słoiku danie pełne tradycyjnych, polskich smaków w wersji wegańskiej.

Włoski krem z pomidorów EKO

40,33 900 ml

Delikatna zupa krem z pomidorów i warzyw klasyczna dla włoskiej kuchni. Proponujemy podawać z oliwą i świeżym tymiankiem. Polecana również dzieciom.

Ostre boczniaki Tom-Yum z mango EKO

49,73 900 ml

Ostry gulasz z duszonych na słodko-kwaśno boczniaków w mleku kokosowym z trawą cytrynową i imbirem. Smak wzmacnia chili, a słodyczy dodaje wspaniałe mango kesar. Doskonały do makaronu ryżowego lub ryżu w stylu tajskim. Polecany fanom pikantnej kuchni tajskiej.