Wyświetlanie 1–50 z 84 wyników

Pastrami

39,06 200 g

Pastrami – długo peklowany mostek wołowy, obficie natarty suchymi ziołami następnie wędzony 8-10 godzin w drzewie liściastym. Znakomity na zimne i gorące kanapki zwłaszcza z dodatkiem musztardy rosyjskiej z wędzonymi jabłkami.

Skład: mostek wołowy z solanki (sól, peklosól, cukier brązowy, czosnek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, chilli) sucha wcierka (sól, pieprz, musztarda, kolendra, czosnek suszony, słodka papryka ) (krojone, pakowane vacum).

Ravioli nadziewane szpinakiem i świeżą ricottą

15,42 250 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Klasyczne połączenie szpinaku i świeżego sera ricotta idealnie pasuje na każdą okazję.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: ser ricotta, semolina z pszenicy durum, szpinak, woda, jajka, ser Grana Padano DOP, przyprawy

Gołąbki domowe z ryżem (zamów do poniedziałku do 19:00)

24,01 550 g

Gołąbki najlepiej smakują na ciepło w sosie własnym, pomidorowym lub grzybowym, podgrzane pod przykryciem na patelni lub w garnku delikatnie podlane wodą. Mogą być podane solo, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa jako wyśmienite danie obiadowe.

Skład: mięso wieprzowe (68%), ryż (20%), kapusta biała głowiasta, cebula, warzywa suszone (seler), olej roślinny,koper włoski, woda, przyprawy naturalne, pieprz czarny, sól.

Sałatka jarzynowa

21,45 300 g

Tradycyjna polska sałatka najpopularniejsza w polskich domach, czyli sałatka jarzynowa jedyna w swoim rodzaju!

Skład: ziemniaki, ogórek kiszony, jajka, marchew, ,kukurydza, por, musztarda, jabłka, majonez,sól ,pieprz,groszek.

Gnocchi nadziewane mozzarellą i pomidorkami suszonymi

29,28 500 g

Gnocchi to puszyste kuleczki z rozpływającą się w ustach mozzarellą połączoną z suszonymi na słońcu pomidorkami.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: woda, płatki ziemniaczane, suszone pomidory, ser mozzarella, ser ricotta, mąka pszenna, bazylia świeża, sól, przyprawy, olej słonecznikowy.

Kiełbasa w słoiku

14,85 280 g

Domowa, jak u babci kiełbasa w słoiku.Produkt, który wraca do łask. Świetny na kanapki. Produkt ręcznie robiony bez użycia konserwantów. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Skład: mięso wieprzowe, sól, kolendra, papryka w proszku, czosnek, majeranek, żelatyna spożywcza.

Tortelli grande nadziewane aromatycznym boczkiem i ziemniakami

18,02 260 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Niepowtarzalny smak naszego farszu to sekret palonych ziemniaków i długo dojrzewający specku z regionu Alto Adige przyprawiany solą, pieprzem, liściem laurowym i owocami jałowca, wędzony przy użyciu drewna bukowego przez dziesięć dni.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: semolina z pszenicy, ziemniaki, speck, ser scamorza, ser ricotta, woda, jaja, cebula, olej rzepakowy, przyprawy

Ravioli wegańskie nadziewane pieczoną dynią i ziarnami w cieście orkiszowym

15,42 270 g

To wegańska propozycja od Amore Pasta przygotowana z mąki orkiszowej, która idealnie komponuje się z nadzieniem z dyni piżmowej i prażonych ziaren z nutą pomarańczy. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: dynia piżmowa, semolina orkiszowa z pszenicy, woda, prażone ziarna (ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lniane), skórka pomarańczy, olej z pestek dyni, przyprawy

Nóżki w galarecie

13,41 300 g

Tradycyjna, długo gotowana galaretka bez dodatku sztucznej żelatyny.

Skład: nogi, kości wieprzowe, warzywa z własnego ogrodu, pieprz czarny/ziołowy, czosnek majeranek, sól.

Makaron Tagliatelle

13,86 300 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: semolina z pszenicy durum, jajka, woda

Kotlet a’la mielony wegański (zamów do poniedziałku do 15:00)

9,61 

Upieczony kotlet z soczewicy i kaszy jaglanej z dużą ilością siemienia lnianego i z przyprawami. W konsystencji i smaku trochę przypomina tradycyjnego kotleta mielonego.

Skład: ciecierzyca, kasza jaglana, siemię lniane, marchew, cebula, papryka, pietruszka korzeń, pietruszka nać, rzepakowy, sól, przyprawy.

Pstrąg w kwasie mlekowym i winie

22,28 290 g

Pstrąg marynowany w kwasie mlekowym dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka, którego skład dorównuje białku w mięsie. Kwas mlekowy, który jest naturalnym środkiem zakwaszającym w odróżnieniu od octu spirytusowego – kwas mlekowy jest całkowicie przyswajany przez organizm. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Skład: dzwonki z pstrąga tęczowego (Oncorhynchusmykiss), marchew, cebula świeża, sól, przyprawy; zalewa(woda, cukier, wino, kwas mlekowy).

Pulled pork

35,81 300 g

Pulled pork – to szarpana łopatka wieprzowa. Marynowana w suchych przyprawach przez dobę, a następnie okadzana dymem z drzew liściastych low and slow przez kolejne 8-10 godzin. Po upieczeniu łopatka jest ręcznie dzielona na włókna i podlewana domowym jabłkowo-miodowym winegretem. Polecam serwować ją z dodatkiem mojego kimchi sław w kanapce lub saute.

Skład: łopatka wieprzowa, papryka, sól, pieprz, czosnek suszony, suszona cebula, winegret (ocet jabłkowy, cukier brązowy, liść laurowy, ziele angielskie, cebula, czosnek) (pakowane vacum).

Zylc (galareta wieprzowa po kaszubsku)

9,53 240 g

Tradycyjna potrawa kaszubska, bardzo popularna. Jest świetną propozycją na przekąskę jak i kolację. Produkt ręcznie robiony bez użycia konserwantów. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Skład: mięso wieprzowe, woda, ocet, sól, żelatyna spożywcza, marchew, cukier, przyprawy.

Uszka z mięsem wieprzowym (zamów do poniedziałku do 19:00)

20,80 400 g

Czerwony barszcz z uszkami. I właściwie można by na tym zakończyć, bo któż z nas nie doświadczył regeneracyjnej siły tego zestawu :)? Szybka przekąska w tygodniu lub jedna z pozycji na imprezę weekendową. Pożywne danie dosłownie w 5 minut ( jeśli mamy barszczyk 🙂 ). Mąka certyfikowana znakiem Jakość Tradycja.Smacznego!

Skład: mięso wieprzowe (42%),mąka pszenna(gluten pszenny), cebula, warzywa suszone (seler),jaja,olej roślinny,woda,przyprawy naturalne,sól.

Ravioli z jagnięciną

23,44 270 g

Ravioli nadziewane jagnięciną z Nowej Zelandii to propozycja Amore Pasta dla miłośników wyszukanych mięsnych smaków.

Skład: semolina z PSZENICY durum, mięso jagnięce, ziemniaki, warzywa (cebula, SELER naciowy, marchew), woda, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), pasteryzowana masa JAJOWA, wino czerwone, sól, olej rzepakowy, przyprawy

Paprykarz z fasoli

9,24 240 g

Paprykarz z fasoli. Pasta kanapkowa, której głównym składnikiem jest fasola, marchew i cebula.

Skład: cebula 32%, marchew 29%, fasola 22%, pstrąg tęczowy 9%, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, papryka wędzona, papryka słodka, sos sojowy, płaty nori, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz.

Sałatka ryżowo krewetkowa

29,63 300 g

Sałatka ryżowo-krewetkowa. Idealna pozycja dla miłośników krewetek.

Skład: Sklad: ryż basmatti, krewetki Black Tiger 16/20, ogórek świeży, cebulka prażona, cebula dymka, sos chilli, majonez, sos ostrygowy, sos sojowy, świeża kolendra, sok z limonki.

Sos kaszubski

14,97 265 g

Sos kaszubski jest przetworem łączącym dynię i gruszkę z dodatkiem ostrej papryczki peprone. Owoce i warzywa te są bardzo bogate w witaminy i minerały. Połączenie tych dwóch składników daje nam wspaniały, pełnowartościowy a zarazem smaczny przysmak. Jest znakomity jako dodatek do mięsa oraz wędlin. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Skład: gruszka, dynia, ocet, cukier, woda, papryka peperoni, rodzynki, czosnek świeży, imbir mielony, gorczyca

Makaron Penne

13,86 300 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: semolina z pszenicy durum, jajka, woda

Śledzik w śmietanie

25,12 300 g

Skład: filety śledziowe, cebula, ogórek konserwowy, jabłka, śmietana kwaśna, pieprz, sól, sok z cytryny, majonez.

Libańska sałatka z kaszy bulgur

23,09 300 g

Bardzo lekka i orzeźwiająca libańska sałatka z kaszy bulgur.

Skład: kasza bulgur, natka pietruszki, pomidor, ogórek zielony, kolendra, sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa extra virgin.

Zupa kokosowa z makaronem ryżowym (Laksa)

21,15 540 ml

Tradycyjna malezyjska zupa na mleku kokosowym, trawą cytrynową i imbirem. Danie idealne do podania ze świeżą kolendrą, makaronem ryżowym i grillowanym tofu. Polecana dla fanów lekkich tajskich smaków.

Skład: makaron ryżowy, mleko kokosowe, boczniaki, cukinia, papryka, marchew, chili, przyprawy, olej słonecznikowy, sól, imbir, kurkuma.

Sałatka makaronowa

21,45 300 g

Kolorowa o sycąca sałatka makaronowa.

Skład: makaron farfalle, czerwona papryka, kukurydza, ogórek kiszony, szczypiorek, sól, pieprz, majonez, szynka.

Zupa ogórkowa EKO

23,64 900 ml

Tradycyjna polska zupa ogórkowa.

Skład: ogórki, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, marmite, olej, przyprawy, sól.

Ravioli z kaczką

23,20 300 g

Soczyste i niezwykle kruche mięso z kaczki duszone w czerwonym winie z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw to sekret idealnego w smaku nadzienia, zamkniętego w cieniutkim cieście z pszenicy durum. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 5-6 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 300/tacka. Skład: mięso z kaczki (pochodzi z Polski)(36%), semolina z PSZENICY durum, warzywa (cebula, SELER naciowy, marchew), ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), pasteryzowana masa JAJOWA, woda, wino czerwone, olej rzepakowy, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), płatki ziemniaczane, sól, bulion drobiowy (sól, skrobia ziemniaczana, cukier, tłuszcz palmowy nieutwardzony, tłuszcz z kurczaka, cebula, przyprawy, ekstrakt z kury), cukier, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ).

Zupa Kapuśniak EKO

23,64 900 ml

Tradycyjna polska zupa na bazie ekologicznej kiszonej kapusty z Kaszub z wędzoną papryką. Polecana dzieciom.

Skład: kiszona kapusta, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, olej słonecznikowy, sól, koper, wędzona papryka

Zupa Minestrone EKO

37,33 900 ml

Tradycyjna włoska zupa warzywna z groszkiem na bazie pomidorów i warzyw korzeniowych. Doskonała na każdy obiad podana z czosnkowo-ziołowymi grzankami. Polecana dzieciom.

Skład: pomidory, seler naciowy, marchew, papryka, pietruszka, seler, olej słonecznikowy, sól, zioła.

Zupa krem z dyni i bergamotki EKO

37,33 900 ml

Delikatna zupa kremowa na bazie dyni i mleka kokosowego z dodatkiem mango i aromatem egzotycznej bergamotki. Proponujemy podawać z pestkami dyni i świeżym pesto np. z kolendry. Polecana również dzieciom.

Skład: dynia, mango, cukinia, ziemniaki, mleko kokosowe, cytryna, olejek z bergamotki, olej słonecznikowy.

Ostre boczniaki Tom-Yum z mango EKO

43,56 900 ml

Ostry gulasz z duszonych na słodko-kwaśno boczniaków w mleku kokosowym z trawą cytrynową i imbirem. Smak wzmacnia chili, a słodyczy dodaje wspaniałe mango kesar. Doskonały do makaronu ryżowego lub ryżu w stylu tajskim. Polecany fanom pikantnej kuchni tajskiej.

Skład: boczniaki, mleko kokosowe, papryka, cukinia, marchew, mango, trawa cytrynowa, imbir, olejsłonecznikowy, sól.

Włoski krem z pomidorów EKO

37,33 900 ml

Delikatna zupa krem z pomidorów i warzyw klasyczna dla włoskiej kuchni. Proponujemy podawać z oliwą i świeżym tymiankiem. Polecana również dzieciom.

Skład: pomidory, włoszczyzna, seler naciowy, ziemniaki, sól, olej słonecznikowy.

Ravioli z leśnymi grzybami

19,04 250 g

Borowiki, podgrzybki, maślaki to zapach lasu i smak natury połączony ze świeżą ricottą tworzy idealnie kremowe nadzienie otoczone cienką warstwą ciasta z pszenicy durum. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 4 minuty. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 250/tacka. Skład: semolina z PSZENICY durum, woda, płatki ziemniaczane, grzyby leśne (podgrzybki, maślaki, borowiki) (8%), pasteryzowana masa JAJOWA, ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), grzyby Shiitake, cebula, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), sól, olej rzepakowy, przyprawy.