Wyświetlanie 1–50 z 100 wyników

Domowa granola od Pani Teresy 200 g

15,75 

W Pracowni Pieczywa Santa Teresa powstaje również granola – mieszanka płatków owsianych, ziaren słonecznika, sezamu, amarantusa, komosy ryżowej, płatków migdałów i orzecha włoskiego połączonych ze sobą Olejem z pestek winogron z miodem, cynamonem i wodą. Idealny wyrób do mleka, jogurtu czy kefiru na pożywne śniadanie.

 

Skład: płatki owsiane, słonecznik, sezam, amarantus, komosa ryżowa, płatki migdałów, orzech włoski, olej z pestek winogron, miód, cynamon, woda.

Kasza jaglana 500 g

6,84 

Bardzo uniwersalna kasza – zarówno do słodkich śniadań, jak i do ostrych lub słonych obiadów.

Mąka pszenna typ 450 1 kg

5,53 

Mąka tortowa do wypieków oraz pierogów i naleśników.

Mąka orkiszowa BIO typ 1850 1 kg

13,08 

Mąka orkiszowa grahamka świetnie zastępuje mąkę pszenną, przez co jest szczególnie zalecana osobom unikającym wyrobów z tradycyjnej pszenicy. Orkisz wydaje się być najzdrowszym zbożem – z Mąki można przygotować praktycznie wszystkie mączne wyroby: chleb, bułki, ciasta, ciastka, pierogi, naleśniki czy domowy makaron.

Kasza jęczmienna pęczak BIO 500 g

6,41 

Kasza pęczak to całe, obłuskane ziarno jęczmienia z uprawy ekologicznej. Świetnie smakuje z sosami, odpowiednia do zrobienia risotto.

Kasza gryczana palona 500 g

7,65 

Palenie kaszy podkręca jej smak, przez co jest bardziej wyrazisty. Kasza gryczana ciemna jest szczególnie dobra jako dodatek do sosów, zup, gulaszów, pieczeni.

Mąka pszenna typ 750 1 kg

5,53 

Mąka do wypieku chleba – można ją mieszać z mąkami żytnimi.

Kasza gryczana niepalona BIO 500 g

8,80 

Kasza gryczana jest najlepszą kaszą pod względem właściwości odżywczych. Gryka zawiera dużo krzemu, a także wapń, żelazo, fosfor, potas, jod i nikiel.

Ksylitol – cukier brzozowy z Finlandii 400 g

26,21 

Czosnek mielony EKO 50 g

6,08 

Mąka żytnia typ 720 1 kg

5,53 

Najlepsza do chleba, ale oprócz tego można jej użyć do wypieku kruchych ciast lub np. zmieszać z mąka pszenną 450 i uzyskać ciasto naleśnikowe.

Kasza jęczmienna wiejska BIO 500 g

5,99 

Najlepsza w krupniku oraz w sosach mięsno-warzywnych. Wyroby z jęczmienia mają dobry wpływ na naszą skórę (ze względu na zawartość niacyny) oraz na pracę układu nerwowego (ze względu na zawartość witamin B). Innym pozytywnym aspektem kaszy jęczmiennej jest wysoka zawartość rozpuszczalnego błonnika, który przede wszystkim ma pozytywny wpływ na poziom cholesterolu oraz zapewnia poczucie sytości na dłużej.

Kurkuma EKO 50 g

7,34 

Majeranek EKO 15 g

4,19 

Makaron razowy żytni świderki BIO 400 g

6,07 

Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000. Wszystkie wyroby pochodzące z Wytwórni Państwa Babalskich mają certyfikat ekologiczny.

 

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Makaron razowy żytni rurki BIO 400 g

5,68 

Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000.

 

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Cynamon cejloński mielony EKO 60 g

9,23 

Makaron razowy orkiszowy świderki BIO 400 g

9,23 

Pora na orkisz! Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Świetnie pasuje do dań mięsnych, sosów i sałatek.

 

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Natka pietruszki EKO 20 g

3,98 

Mąka kokosowa 500 g

8,46 

Mąka kokosowa świetnie pachnie i jest bardzo drobna. Wyroby z tej Mąki mają delikatną konsystencję. Świetnie nadaje się do słodkich wyrobów, koktajli, zup i sosów.

Czarnuszka EKO 50 g

6,50 

Liść laurowy EKO 10 g

3,98 

Papryka czerwona słodka mielona EKO 50 g

9,86 

Oregano EKO 20 g

4,61 

Mąka jaglana 500 g

10,09 

Bardzo dobra mąka do naleśników, placków, ciasteczek czy biszkoptu. Można jej używać w połączeniu z innymi mąkami do wypieku pieczywa. Nadaje się do zagęszczania potraw (neutralna w smaku i nie powstają grudki).

Makaron razowy orkiszowy nitki BIO 400 g

8,93 

Makaron w formie nitek wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Możesz zrobić orkiszowe spaghetti lub wrzucić do zupy pomidorowej.

 

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Mąka z ciecierzycy 500 g

11,72 

Mąka podnosząca wartości odżywcze tradycyjnych wypieków. Szczególnie dobra do naleśników, placków oraz jako zagęszczacz do zup i sosów. Może zastępować bułkę tartą.

Makaron razowy orkiszowy rurki BIO 400 g

8,63 

Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Wyroby orkiszowe są szczególnie zalecane do obniżenia cholesterolu, przy przemęczeniach, alergii oraz schorzeniach wątroby i nerek.

 

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Makaron razowy żytni nitki BIO 400 g

6,07 

Makaron w formie nitek wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000.

 

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Mąka ryżowa jasna 500 g

6,84 

Mąka ryżowa to mąka o bardzo szerokim zastosowaniu – do wypieku chleba, smażenia naleśników, placków oraz zagęszczania zup czy sosów. Dobra do zmieszania z innymi mąkami.

Płatki żytnie BIO 300 g

4,87 

Płatki żytnie są pożywnym dodatkiem do śniadania – w miseczce z mlekiem, owocami i miodem dobrze smakują i odpowiadają za nasycenie i źródło węglowodanów złożonych.

Mąka gryczana BIO typ 1850 500 g

9,28 

Mąka z Wytwórni Makaronu Bio Babalscy. Najlepsza do naleśników i placków, ale można z niej zrobić np. pierogi gryczane. Ziarna gryki mają walory prozdrowotne, głównie za sprawą przeciwutleniaczy, które pomagają organizmowi w zwalczaniu wolnych rodników.

Cukier trzcinowy brązowy BIO 500 g

10,95 

Opis: cukier trzcinowy brązowy, nierafinowany, powstały z trzciny cukrowej. Ma charakterystyczną brązową barwę przypominającą bursztyn.

Składniki: cukier trzcinowy brązowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: do deserów, wypieków oraz słodzenia ciepłych napojów.

Chili płatki EKO 30 g

9,21 

Sól ziołowa 90 g

4,46 

Susz warzywny z dodatkiem ziół 100 g

6,24 

Mąka razowa żytnia BIO typ 2000 1 kg

6,37 

Mąka razowa żytnia typ 2000 jest najlepsza do wypieku chleba, może być też stosowana jako dodatek do innych mąk np. do wyrobu klusek.

Cukier różany EKO 200 g

12,89 

Sól himalajska różowa młynek 180 g

16,04 

Ziele angielskie EKO 50 g

10,07 

Kolendra mielona EKO 30 g

4,61 

Kmin rzymski EKO 30 g

7,34 

Pieprz kolorowy EKO 30 g

9,44 

Otręby orkiszowe BIO 250 g

2,93 

Otręby orkiszowe, czyli łuska ekologicznego ziarna orkiszu, bogata w błonnik. Sam orkisz jest bardzo zdrowym zbożem – zawiera więcej niż pszenica witamin A, E, D, B1, B2, PP, ma więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Mąka pszenna BIO Graham typ 1850 1 kg

6,37 

Ekologiczna mąka pszenna drobno mielona – odpowiednia do wypieku bułek i chleba, a także jako dodatek do innych mąk do wyrobu ciast czy naleśników.

Makaron razowy pszenny świderki BIO 400 g

5,68 

Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000. Pszenica jest źródłem błonnika, witamin B1, B2, D, E, K, PP oraz pierwiastków takich jak sód, magnez, potas, siarka, żelazo, wapń.

 

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Lubczyk EKO 20 g

4,19 

Makaron razowy pszenny nitki BIO 400 g

5,87 

Makaron w formie nitek wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000. Świetny do zup, sosów, dań mięsnych.

 

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Pieprz czarny ziarno EKO 50 g

8,59 

Papryka wędzona słodka EKO 50 g

10,49