Wyświetlanie wszystkich 24 wyników

Mąka pszenna typ 450 1 kg

5,53 

Mąka tortowa do wypieków oraz pierogów i naleśników.

Mąka orkiszowa BIO typ 1850 1 kg

13,08 

Mąka orkiszowa grahamka świetnie zastępuje mąkę pszenną, przez co jest szczególnie zalecana osobom unikającym wyrobów z tradycyjnej pszenicy. Orkisz wydaje się być najzdrowszym zbożem – z Mąki można przygotować praktycznie wszystkie mączne wyroby: chleb, bułki, ciasta, ciastka, pierogi, naleśniki czy domowy makaron.

Mąka pszenna typ 750 1 kg

5,53 

Mąka do wypieku chleba – można ją mieszać z mąkami żytnimi.

Mąka żytnia typ 720 1 kg

5,53 

Najlepsza do chleba, ale oprócz tego można jej użyć do wypieku kruchych ciast lub np. zmieszać z mąka pszenną 450 i uzyskać ciasto naleśnikowe.

Mąka kokosowa 500 g

8,46 

Mąka kokosowa świetnie pachnie i jest bardzo drobna. Wyroby z tej Mąki mają delikatną konsystencję. Świetnie nadaje się do słodkich wyrobów, koktajli, zup i sosów.

Mąka jaglana 500 g

10,09 

Bardzo dobra mąka do naleśników, placków, ciasteczek czy biszkoptu. Można jej używać w połączeniu z innymi mąkami do wypieku pieczywa. Nadaje się do zagęszczania potraw (neutralna w smaku i nie powstają grudki).

Mąka z ciecierzycy 500 g

11,72 

Mąka podnosząca wartości odżywcze tradycyjnych wypieków. Szczególnie dobra do naleśników, placków oraz jako zagęszczacz do zup i sosów. Może zastępować bułkę tartą.

Mąka ryżowa jasna 500 g

6,84 

Mąka ryżowa to mąka o bardzo szerokim zastosowaniu – do wypieku chleba, smażenia naleśników, placków oraz zagęszczania zup czy sosów. Dobra do zmieszania z innymi mąkami.

Mąka gryczana BIO typ 1850 500 g

9,28 

Mąka z Wytwórni Makaronu Bio Babalscy. Najlepsza do naleśników i placków, ale można z niej zrobić np. pierogi gryczane. Ziarna gryki mają walory prozdrowotne, głównie za sprawą przeciwutleniaczy, które pomagają organizmowi w zwalczaniu wolnych rodników.

Mąka razowa żytnia BIO typ 2000 1 kg

6,37 

Mąka razowa żytnia typ 2000 jest najlepsza do wypieku chleba, może być też stosowana jako dodatek do innych mąk np. do wyrobu klusek.

Mąka pszenna BIO Graham typ 1850 1 kg

6,37 

Ekologiczna mąka pszenna drobno mielona – odpowiednia do wypieku bułek i chleba, a także jako dodatek do innych mąk do wyrobu ciast czy naleśników.

Mąka konopna 500 g

10,90 

Mąka z konopi ma mnóstwo zalet prozdrowotnych, podobnie jak olej z konopi. Jest kompletnym źródłem białka – zawiera wszystkie znane aminokwasy. W nasionach konopi jest bardzo dobry rozkład kwasów tłuszczowych. Mąka ma charakterystyczny smak, można ją stosować w koktajlach i jako dodatek do nabiałowych śniadań lub w standardowych zastosowaniach – do naleśników, placków, sosów czy wypieków pieczywa.

Mąka razowa pszenna BIO typ 2000 1 kg

7,54 

Ekologiczna mąka pszenna typ 2000 od Państwa Babalskich.

Mąka z amarantusa 500 g

15,79 

Mąka amarantusowa od Swoja Mąka. Odpowiednia do wypieków, naleśników, a także jako dodatek do chleba.

Mąka z ryżu brązowego 500 g

7,65 

Mąka ryżowa ciemna szczególnie polecana jest wielbicielom naleśników na słodko – sama ma delikatnie słodki, ryżowy posmak. Ponadto odpowiednia do wypieków słodkości :).

Pakiet piekarza z zakwasem na chleb

16,00 

Przed sobą masz zestaw dzięki któremu zaczniesz piec swój własny chleb. 
Z tego pakietu będziesz mógł/a upiec dwa chleby żytnie: żytni “jasny”, żytni razowy lub mieszany. 

W skład pakietu wchodzi: 
– zakwas żytni
– 0,5 kg Mąki Żytniej Chlebowej typ 720
– 0,5 kg Mąki Żytniej Razowej typ 2000
– instrukcja obchodzenia się z zakwasem
– przepis na chleb

Mąka z płaskurki BIO typ 1850 g

9,94 

Płaskurka jest odmianą pszenicy, do której jako pierwsi przekonali się mieszkańcy starożytnej Mezopotamii. Badania polskich historyków dowodzą, że to właśnie uprawa płaskurki zapoczątkowała rozwój rolnictwa na terenie dzisiejszej Polski. 

Ziarna płaskurki charakteryzują się wysoką zawartością składników mineralnych takich jak magnez, fosfor i wapń oraz witaminy A, E, B. Ich nieocenioną zaletą jest również duża ilość przeciwutleniaczy i błonnika pokarmowego, którego składnikiem są miedzy innymi beta glukany, uważane za naturalny preparat wzmacniający odporność.

Mąka orkiszowa typ 700 1 kg

12,86 

Mąka orkiszowa typ 700 mielona jest z ziarna odmiany Frankenkorn, jednej z najczystszych odmian, zalecanej do stosowania w diecie św. Hildegardy. Orkisz charakteryzuje się wysoką zawartością białka o innej strukturze niż pszenica, soli mineralnych, nienasyconych kwasów tłuczonych, witamin z gr. A, E, D, B1, B2, B6. Jest źródłem potasu, selenu, miedzi oraz kwasu krzemowego.

Jest to mąka szerokiego zastosowania, z powodzeniem zastępuje mąkę pszenną. Można jej użyć do wypieku chlebów, bułek, ciast kruchych, ucieranych i drożdżowych, na naleśniki, gofry, placki, lane ciasto, makarony. Sprawdza się jako zagęstnik zup i sosów, doskonale komponuje się z innymi mąkami.

Mąka orkiszowa razowa typ 2000 1 kg

12,86 

Doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, makaronów, ciasteczek, jako panierka oraz zagęstnik do zup i sosów. Można z niej zrobić zakwas na żur.

Mąka żytnia sitkowa typ 1400 1 kg

5,53 

Mąka żytnia sitkowa świetnie nadaje się jako składnik do pieczenia chleba, do wysypywania foremek do pieczenia chleba, do zakwasu. Tej mąki używa się do produkcji spirytusu oraz wódki ;).

Mąka orkiszowa Grahamka typ 1850 1 kg

12,86 

Doskonała do wypieku chleba, bułek, ciast i ciasteczek. Na słodkie i wytrawne placuszki makarony i pierogi.

Wypełniacz

Mąka migdałowa 500 g

51,84 

Z mąki migdałowej przede wszystkim można robić różnego rodzaju ciasteczka i ciasta. Nadaje się również jako dodatek do crumbli.

Mąka owsiana 500 g

6,22 

Doskonała do wypieku ciasteczek, smażenia placków słodkich bądź wytrawnych. Sprawdza się jako panierka i dodatek do wypieku chleba. Bardzo dobrze smakuje lekko podprażona przed wypiekiem na suchej patelni.

Niedostępny
Zobacz więcej

Mąka z samopszy BIO typ 1850 g

12,95 

Pszenica samopsza uznana została jako najstarsze zboże na świecie. Jej wiek szacowany jest na ok. 7 tysięcy lat. Początki rolnictwa związane z uprawą samopszy sięgają terenów od Atlantyku po Persję.