Kasza bulgur BIO 500 g

9,08 

Ekologiczna kasza Bulgur powstaje z ugotowanych, wysuszonych i rozgniecionych ziaren pszenicy durum, czyli najwartościowszej odmiany tego zboża. Bulgur sprawdza się jako składnik pysznych sałatek i zup lub farsz do warzyw. Wypróbuj ją!

Kasza gryczana niepalona BIO 500 g

8,80 

Kasza gryczana jest najlepszą kaszą pod względem właściwości odżywczych. Gryka zawiera dużo krzemu, a także wapń, żelazo, fosfor, potas, jod i nikiel.

Kasza jęczmienna pęczak BIO 500 g

6,41 

Kasza pęczak to całe, obłuskane ziarno jęczmienia z uprawy ekologicznej. Świetnie smakuje z sosami, odpowiednia do zrobienia risotto.

Kasza jęczmienna wiejska BIO 500 g

5,99 

Najlepsza w krupniku oraz w sosach mięsno-warzywnych. Wyroby z jęczmienia mają dobry wpływ na naszą skórę (ze względu na zawartość niacyny) oraz na pracę układu nerwowego (ze względu na zawartość witamin B). Innym pozytywnym aspektem kaszy jęczmiennej jest wysoka zawartość rozpuszczalnego błonnika, który przede wszystkim ma pozytywny wpływ na poziom cholesterolu oraz zapewnia poczucie sytości na dłużej.

Kasza orkiszowa BIO 500 g

8,80 

Powstaje z ziaren orkiszu (starej odmiany pszenicy), których popularność ostatnio wzrasta, ze względu na pożądane właściwości i ich korzystny wpływ na organizm. Kasza orkiszowa świetnie się łączy z sosami mięsnymi i wegańskimi, doskonała również jako dodatek do zup.

Quinoa trójkolorowa BIO 500 g

20,08 

Komosa ryżowa jest jednym z wysokobiałkowych produktów roślinnych. Zawiera cenne aminokwasy i pełnowartościowe białko roślinne. Jest źródłem przeciwutleniaczy o działaniu rozkurczowym, przeciwzapalnym i antyalergicznym. Koniecznie zaproś ją do swojej kuchni. Smakuj na zdrowie!