Wyświetlanie 1–44 z 52 wyników

Ogórki kiszone

12,59 420 g

Pyszne i kruche, tradycyjnie kiszone ogórki, pochodzące z upraw gospodarstwa rolnego w Dolinie Baryczy. Przygotowywane według receptur opracowanych przez dziadka Pana Sznajdera. Powstają powoli, w pełni naturalnie, bez dodatku octu, cukru i konserwantów.

Ziemniaki Lord od Pani Danusi

5,51 1 kg

Dostał złoty medal na Polagrze. Jest to ziemniak ogólnoużytkowy, nadaje się na kopytka, frytki, do sałatek oraz zup. Mają dużo potasu i są głównym źródłem sodu, magnezu, żelaza, cynku, fosforu, jodu i karotenu. Są to witaminy z grupy K,B1,B2,B6,C. Ziemniaki obniżają ciśnienie we krwi oraz magnez jest budulcem zębów i kości, poprawia przemianę materii, łagodzi stany zmęczenia i stres.

Zakwas z buraków ekologicznych EKO

26,88 700 ml

Kiszony w trójmiejskiej manufakturze Zakwasownia, pyszny buraczany zakwas wykonany jest wyłącznie z ekologicznych składników. Najlepiej pić go codziennie rano, małymi porcjami – spożywany regularnie podnosi odporność, obniża cholesterol i reguluje ciśnienie krwi.

Chleb pszenny

12,35 ok. 620 g

Tradycyjny, pszenny chleb z piekarni Pajda z Warszawy. Wypiekany na żytnim zakwasie bochenek ma pachnącą, chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze. Znakomicie syci, sprawdzi się jako podstawa kanapki lub dodatek do dań kuchni polskiej. Pajda pszennego chleba to najlepsze towarzystwo dla myśliwskiego bigosu.

Marchewka EKO

9,19 1 kg

Chrupiąca, młoda marchewka z gospodarstwa ekologicznego Alberta Mrzygłoda. Świetna na soki, do surówek i zup, smakuje pysznie pieczona w aromatycznych przyprawach w towarzystwie innych warzyw. Zawarte w marchewce witaminy i przeciwutleniacze korzystnie wpływają na wzrok oraz zdrowie i wygląd skóry.

Bułka burgerowa

4,94 ok. 110 g

Przepyszna bułka burgerowa z piekarni prowadzonej przez młode małżeństwo z Warszawy. Rozpływająca się w ustach bułka, wypiekana z dodatkiem maślanki, hojnie obsypana pełnymi witamin nasionami. Doskonała do stworzenia smakowitych domowych burgerów klasycznych i ich lżejszych, roślinnych wersji.

Bułka brioche na zakwasie

4,41 ok. 80 g

Bułka brioche pieczona na zakwasie, od Pajdy, czyli warszawskiej Manufaktury Chleba. Miękka i słodka, maślana bułka z delikatną rumianą skórką. Podana z domowymi konfiturami to znakomity sposób na śniadanie lub słodką przekąskę. Pieczywo na zakwasie ma niższy indeks glikemiczny niż drożdżowe i jest źródłem antyoksydantów.

Seler od Pani Danusi

5,51 0,5 kg

Seler jest to jedno z najstarszych warzyw na świecie. Jest źródłem witaminy C,B,E. Spośród warzyw korzeniowych seler zawiera najwięcej fosforu, ale dostarcza także wapnia, cynku, potasu, magnezu i żelaza. Seler jest produktem odchudzającym oraz chroni przed nowotworami. Nadaje się na surówki, sałatki i zupy.

Cynamonka na zakwasie

10,58 ok. 135 g

Zdrowsza wersja klasycznej cynamonki, wypieczona z ciasta na zakwasie przez warszawską Manufakturę Chleba. Cynamonowy zawijaniec z prawdziwym masłem i brązowym cukrem, idealny na słodkie drugie śniadanie. Pyszna przekąska do kawy lub herbaty z orientalnymi przyprawami.

Udziec z kurczaka EKO

31,75 450 g

Zagroda Łącka to rodzinne gospodarstwo z tradycjami, hodujące pierwszorzędne kurczaki, które przygotujesz na setki sposobów. Polski kurczak po amerykańsku? Proszę bardzo! Wystarczy zamarynować udziec z kurczaka w sosie sojowym z miodem, ketchupem i imbirem, a upieczony podać z pieczonymi ziemniakami.

Marchew

4,30 1 kg

Pęczek pełnych witamin marchewek prosto z pola, uprawianych w pełni naturalnie w gospodarstwie pod Warszawą. Pęczek marchewek można kulinarnie wykorzystać w całości – nie tylko świeże, niezastąpione w kuchni marchewki, ale też zieloną nać, z której może powstać delikatnie cierpkie, ale pyszne pesto.

Boczniaki

5,44 250 g

Boczniak ostrygowaty jest polecany diabetykom gdyż zmniejsza poziom cukru we krwi. Jego pozytywne właściwości obniżające poziom złego cholesterolu mogą być zbawienne dla osób na diecie antycholesterolowej.

Pieczarka brązowa

9,55 500 g

Pieczarka brązowa zaliczana jest do tzw. żywności funkcjonalnej. Pieczarki brązowe dzięki specyficznej strukturze i charakterystycznemu aromatowi, doskonale sprawdzają się jako imitacja mięsa, dlatego są idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej. Idealne na farsz do pierogów, zup, past warzywnych oraz jako dodatek do zapiekanek i pizzy.

Ziemniaki Denar

5,51 1 kg

Ziemniaki to źródło energii białka witamin i składników mineralnych. Maseczka z ziemniaków poprawia wygląd zmęczonej i poszarzałej cery.

Jabłko Jona Prince EKO

10,07 1 kg

Miąższ jest silnie zwarty, bardzo twardy, kremowo-żółty, słodko-kwaśny, aromatyczny o wysokich walorach smakowych. Owoce Red Jonaprince mają większą zawartość cukrów i jędrność niż inne Jonagoldy. Red Jonaprince posiada wysoką zawartość przeciwnowotworowego składnika – antocjanów.

Filet z kurczaka EKO

39,69 450 g

O kurczę! To dopiero drób! Zawsze wychodzi i wszystkim smakuje – filet z ekologicznego kurczaka hodowanego w Zagrodzie Łąckiej można by jeść codziennie, za każdym razem przyrządzony inaczej. To produkt iście światowy – kuchnie wszystkich kontynentów stoją przed nim otworem.

Stek z polędwicy

46,57 220 g

Klasyka steków, stek z środkowej części polędwicy sezonowanej na mokro około 40 dni. Bardzo krucha i delikatna struktura mięsa.

Syrop truskawkowy niskosłodzony

12,35 300 ml

Naturalny syrop, produkowany tradycyjnymi metodami na Podlasiu. Dzięki niskiej zawartości cukru, wyczuwalny jest w nim przede wszystkim wyraźny smak truskawek. Słodkie, owocowe nuty urozmaicą herbaciane napary. Syrop może być też przepysznym wykończeniem rozmaitych deserów – gofrów, naleśników, a nawet sernika.

Śmietana prosto od krowy

8,82 200 ml

Śmietana jest niepasteryzowana i pochodząca z prawdziwego mleka od krów wypasanych naturalnie. Śmietana jest obłędnie dobra w smaku. Pełnotłusta (ok. 40% zawartości tłuszczu), gęsta – chociaż ze względu na bardzo tradycyjny charakter produkcji i brak ciągłości, nie możemy tego obiecać i czasem będzie rzadsza.

Jaja wiejskie białe

14,99 10 szt.

Białe jajka od krzyżówki kur zielononóżek z innymi rasami. Kury, rzecz jasna, biegają sobie wolno na wygrodzonym, zabezpieczonym obszarze na terenie gospodarstwa „Trzy Brzozy”.

Jaja wiejskie

14,11 10 szt.

Jajka od kur z wolnego wybiegu z Hacjendy „Trzy Brzozy”. Kury karmione wyłącznie ziarnem, czasami też robaczkami ;).

Chleb domowy żytni od Pani Teresy

10,58 500 g

Pyszny żytni chleb na zakwasie, wilgotny w środku i ciężki, bardzo sycący. Idealnie wypieczony w tradycyjny sposób w warszawskiej Pracowni Pieczywa. Ma cudownie chrupiącą skórkę, a jedynym dodatkiem są płatki owsiane, które są źródłem błonnika.

Parówki wieprzowo-cielęce

12,57 300 g

Parówki z dwóch rodzajów mięsa. Dodatek cielęciny nadaje im delikatności i jeszcze lepszego smaku. Parówki mają dosyć twardą skórkę.

Marchew karotka od Pani Danusi

7,35 1 kg

Marchew jest jednym z podstawowych warzyw w naszej diecie. Ceniony ze względu na zawartość karotenu i prowitaminy A. Oprócz karotenu zawierają wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo oraz witaminy z grupy B,E,K i PP. Jest bardzo soczysta i słodka nadaje się na soki surówki i sałatki.

Jogurt kozi

8,47 200 ml

Pyszna porcja zdrowia – naturalny, ręcznie wyrabiany kozi jogurt jest polecany alergikom i lekkostrawny. Zaskakująco dobrze komponuje się z truskawkami – razem tworzą pełnowartościowy, smaczny deser. Jogurt kozi może być również składnikiem muffinów lub racuchów.

Mięso mielone z szynki

14,99 500 g

Gotowe mięso mielone – na kotlety, pulpety lub do makaronu. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem. Mięso z tłustszych elementów szynki.

Polędwica wieprzowa

17,57 400 g

Najbardziej cenna część tuszy wieprzowej – polędwiczka. Świetnie smakuje podsmażona, a następnie duszona na patelni w sosie grzybowym. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Mąka pszenna typ 450

6,88 1 kg

Mąka tortowa od dostawcy czuwającego nad najwyższą jakością wyrobów na każdym etapie ich produkcji. Mąka pszenna typu 450 jest niezbędna do przygotowywania lekkostrawnych wypieków. Drobno zmielona mąka o małej zawartości substancji mineralnych jest puszysta, a tym samym idealna do ciast, naleśników oraz pierogów.

Chleb żytni razowy od Pani Teresy

10,58 500 g

Chleb wypiekany z mieszanki dwóch rodzajów mąk żytnich, pochodzących z zaufanego, rodzinnego młyna. Pani Teresa z Pracowni Pieczywa wyrabia go ręcznie na zakwasie. Sycący i pyszny, z chrupiącą skórką, długo zachowuje świeżość.

Pieczeń z ciecierzycy wegańska

13,44 200 g

Pieczeń z ciecierzycy to wegański dodatek do kanapek. To sycący wyrób, mogący stanowić również odrębne danie.

Zamów do poniedziałku do 15:00