Wyświetlanie wszystkich 42 wyników

Ogórki kiszone

12,59 420 g

Pyszne i kruche, tradycyjnie kiszone ogórki, pochodzące z upraw gospodarstwa rolnego w Dolinie Baryczy. Przygotowywane według receptur opracowanych przez dziadka Pana Sznajdera. Powstają powoli, w pełni naturalnie, bez dodatku octu, cukru i konserwantów.

Zakwas z buraków ekologicznych EKO

26,88 700 ml

Kiszony w trójmiejskiej manufakturze Zakwasownia, pyszny buraczany zakwas wykonany jest wyłącznie z ekologicznych składników. Najlepiej pić go codziennie rano, małymi porcjami – spożywany regularnie podnosi odporność, obniża cholesterol i reguluje ciśnienie krwi.

Chleb pszenny

13,58 ok. 620 g

Tradycyjny, pszenny chleb z piekarni Pajda z Warszawy. Wypiekany na żytnim zakwasie bochenek ma pachnącą, chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze. Znakomicie syci, sprawdzi się jako podstawa kanapki lub dodatek do dań kuchni polskiej. Pajda pszennego chleba to najlepsze towarzystwo dla myśliwskiego bigosu.

Bułka brioche na zakwasie

4,85 ok. 80 g

Bułka brioche pieczona na zakwasie, od Pajdy, czyli warszawskiej Manufaktury Chleba. Miękka i słodka, maślana bułka z delikatną rumianą skórką. Podana z domowymi konfiturami to znakomity sposób na śniadanie lub słodką przekąskę. Pieczywo na zakwasie ma niższy indeks glikemiczny niż drożdżowe i jest źródłem antyoksydantów.

Cynamonka na zakwasie

11,64 ok. 135 g

Zdrowsza wersja klasycznej cynamonki, wypieczona z ciasta na zakwasie przez warszawską Manufakturę Chleba. Cynamonowy zawijaniec z prawdziwym masłem i brązowym cukrem, idealny na słodkie drugie śniadanie. Pyszna przekąska do kawy lub herbaty z orientalnymi przyprawami.

Udziec z kurczaka EKO

31,75 450 g

Zagroda Łącka to rodzinne gospodarstwo z tradycjami, hodujące pierwszorzędne kurczaki, które przygotujesz na setki sposobów. Polski kurczak po amerykańsku? Proszę bardzo! Wystarczy zamarynować udziec z kurczaka w sosie sojowym z miodem, ketchupem i imbirem, a upieczony podać z pieczonymi ziemniakami.

Filet z kurczaka EKO

39,69 450 g

O kurczę! To dopiero drób! Zawsze wychodzi i wszystkim smakuje – filet z ekologicznego kurczaka hodowanego w Zagrodzie Łąckiej można by jeść codziennie, za każdym razem przyrządzony inaczej. To produkt iście światowy – kuchnie wszystkich kontynentów stoją przed nim otworem.

Stek z polędwicy

46,57 220 g

Klasyka steków, stek z środkowej części polędwicy sezonowanej na mokro około 40 dni. Bardzo krucha i delikatna struktura mięsa.

Masło wiejskie

13,23 200 g

Prawdziwe masło powinno być przechowywane w lodówce, przed posiłkiem warto wyjąć potrzebną ilość na oddzielny talerzyk by uległo ogrzaniu i było łatwiej smarowne. Masło wiejskie ma znacznie krótszą trwałość niżeli jego sklepowe odpowiedniki z masowej produkcji, za to wartość ma bez porównania wyższą. Krowy w naturalnej hodowli dają lepsze, smaczniejsze mleko. Zwierzęta pasą się na łąkach, są żywione naturalną paszą, nie dostają kiszonek, a to bezpośrednio przekłada się na smak wytwarzanego nabiału. Masło z Gospodarstwa Państwa Michalak jest naturalnie żółciutkie, koloru nie podrasowuje się dodatkiem beta-karotenu ani annato.

Śmietana wiejska

8,82 200 ml

Niepasteryzowana, pełnotłusta (ok. 40%) śmietana o stosunkowo krótkim terminie ważności. Wiejska śmietana nie zawiera mączki chleba świętojańskiego, skrobi ani pektyny, jest naturalnie gęsta. Jedynym składnikiem jest tu najlepsze mleko od krów wypasanych naturalnie. Ze względu na specyfikę rzemieślniczej produkcji, możliwe są pewne różnice w konsystencji i smaku końcowego produktu. Czynniki wpływające na te zmienne to chociażby sezon, pogoda i co za tym idzie – dieta zwierząt.

Jaja wiejskie białe

14,99 10 szt.

Białe jajka od krzyżówki kur zielononóżek z innymi rasami. Kury, rzecz jasna, biegają sobie wolno na wygrodzonym, zabezpieczonym obszarze na terenie gospodarstwa „Trzy Brzozy”.

Jaja wiejskie

14,11 10 szt.

Jajka od kur z wolnego wybiegu z Hacjendy „Trzy Brzozy”. Kury karmione wyłącznie ziarnem, czasami też robaczkami ;).

Marchew

4,30 1 kg

Pęczek pełnych witamin marchewek prosto z pola, uprawianych w pełni naturalnie w gospodarstwie pod Warszawą. Pęczek marchewek można kulinarnie wykorzystać w całości – nie tylko świeże, niezastąpione w kuchni marchewki, ale też zieloną nać, z której może powstać delikatnie cierpkie, ale pyszne pesto.

Marchew karotka od Pani Danusi

7,35 1 kg

Marchew jest jednym z podstawowych warzyw w naszej diecie. Ceniony ze względu na zawartość karotenu i prowitaminy A. Oprócz karotenu zawierają wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo oraz witaminy z grupy B,E,K i PP. Jest bardzo soczysta i słodka nadaje się na soki surówki i sałatki.

Parówki wieprzowo-cielęce

12,57 300 g

Parówki z dwóch rodzajów mięsa. Dodatek cielęciny nadaje im delikatności i jeszcze lepszego smaku. Parówki mają dosyć twardą skórkę.

Jogurt kozi

8,47 200 ml

Pyszna porcja zdrowia – naturalny, ręcznie wyrabiany kozi jogurt jest polecany alergikom i lekkostrawny. Zaskakująco dobrze komponuje się z truskawkami – razem tworzą pełnowartościowy, smaczny deser. Jogurt kozi może być również składnikiem muffinów lub racuchów.

Boczniaki

5,44 250 g

Boczniak ostrygowaty jest fantastyczny na grilla, na tatar grzybowy, jak i do zupy. Grzyb ten uwielbia towarzystwo tajskich przypraw i nade wszystko zielonej kolendry.

Mięso mielone z szynki

14,99 500 g

Gotowe mięso mielone – na kotlety, pulpety lub do makaronu. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem. Mięso z tłustszych elementów szynki.

Polędwica wieprzowa

17,57 400 g

Najbardziej cenna część tuszy wieprzowej – polędwiczka. Świetnie smakuje podsmażona, a następnie duszona na patelni w sosie grzybowym. Mięso pochodzi od zwierząt z wybranych małych gospodarstw rolnych z miejscowości Złota przy Sochaczewie. Zwierzęta mają wyjście na zewnątrz chlewu, są karmione wyłącznie zbożem.

Pieczarka brązowa

9,55 500 g

Pieczarka brązowa zaliczana jest do tzw. żywności funkcjonalnej. Pieczarki brązowe dzięki specyficznej strukturze i charakterystycznemu aromatowi, doskonale sprawdzają się jako imitacja mięsa, dlatego są idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej. Idealne na farsz do pierogów, do zup, past warzywnych oraz jako dodatek do zapiekanek i pizzy.

Mąka pszenna typ 450

6,88 1 kg

Mąka tortowa od dostawcy czuwającego nad najwyższą jakością wyrobów na każdym etapie ich produkcji. Mąka pszenna typu 450 jest niezbędna do przygotowywania lekkostrawnych wypieków. Drobno zmielona mąka o małej zawartości substancji mineralnych jest puszysta, a tym samym idealna do ciast, naleśników oraz pierogów.

Seler od Pani Danusi

5,51 0,5 kg

Seler jest to jedno z najstarszych warzyw na świecie. Jest źródłem witaminy C,B,E. Spośród warzyw korzeniowych seler zawiera najwięcej fosforu, ale dostarcza także wapnia, cynku, potasu, magnezu i żelaza. Seler jest produktem odchudzającym oraz chroni przed nowotworami. Nadaje się na surówki, sałatki i zupy.

Chleb żytni razowy od Pani Teresy

10,58 500 g

Chleb wypiekany z mieszanki dwóch rodzajów mąk żytnich, pochodzących z zaufanego, rodzinnego młyna. Pani Teresa z Pracowni Pieczywa wyrabia go ręcznie na zakwasie. Sycący i pyszny, z chrupiącą skórką, długo zachowuje świeżość.

Pieczeń z ciecierzycy wegańska

13,44 200 g

Pieczeń z ciecierzycy to wegański dodatek do kanapek. To sycący wyrób, mogący stanowić również odrębne danie.

Zamów do poniedziałku do 15:00

Jabłko Jonaprince EKO

10,07 1 kg

Miąższ jest silnie zwarty, bardzo twardy, kremowo-żółty, słodko-kwaśny, aromatyczny o wysokich walorach smakowych. Owoce Red Jonaprince mają większą zawartość cukrów i jędrność niż inne Jonagoldy. Red Jonaprince posiada wysoką zawartość przeciwnowotworowego składnika – antocjanów.

Porcja rosołowa z kurczaka EKO

7,94 450 g

Porcja ekologicznego kurczaka w sam raz na tradycyjny, niedzielny rosół. I na poniedziałkową pomidorową! Rosół z kurczaka jest delikatny w smaku i uniwersalny – stanowi bazę rozmaitych zup, sosów i gulaszy. Mocno zredukowany, mrożony w foremkach do lodu, stanie się zdrową, domową wersją kostki rosołowej.

Burak ćwikłowy od Pani Danusi

7,35 1 kg

Czerwona kula nasiona Polskie. Buraki są skarbnicą składników mineralnych takich jak magnez, fosfor, żelazo, mangan, miedz, potas, cynk oraz witaminy B6 czyli kwasu foliowego, witaminę C, B2 i B6, obniża ciśnienie krwi, zmniejszając ryzyko choroby anemii. Korzenie buraka czerwonego wykorzystuje się do soków, mrożonek, zup z ćwikły a także naturalnych barwników.

Porcja rosołowa z kaczki EKO

11,91 450 g

Kacza porcja rosołowa, niezbędna do przygotowania, jak sama nazwa wskazuje, domowego rosołu z kaczki i baza do tradycyjnej czerniny. Wyrazisty, treściwy rosół może być jeszcze bardziej aromatyczny, jeśli przed jego ugotowaniem mięso natrzemy oliwą z tymiankiem i lubczykiem, a następnie podpieczemy.

Skrzydło z kurczaka EKO

27,17 550 g

Skrzydła kurczaka z Zagrody Łąckiej polecają się na grilla! I to przez cały rok. Wystarczy dobrać marynatę odpowiednią do… pogody. Latem orzeźwiającą miętowo-grejpfrutową, zimą rozgrzewającą – pikantną barbecue, a zawsze – miodowo-musztardową z nutą słodyczy. Palce lizać!