Gospodarstwo Ekologiczne Piotr Rawski

Gospodarstwo Ekologiczne Piotr Rawski

Gospodarstwo Ekologiczne Piotra Rawskiego położone jest we wsi Nowy Secymin w woj. mazowieckim i specjalizuje się w produkcji produktów z mleka krowiego, Zakład produkcyjny funkcjonuje od 20 lat, założycielem był Stefan Ziembiński, potem przez lata zajmował się nim jego syn Amar, blisko trzy lata temu interes przejął Piotr Rawski, który kontynuuje tradycję wytwarzania najlepszego, ekologicznego twarogu. Poza tym flagowym wyrobem w gospodarstwie wytwarzane są także fermentowane produkty mleczne: śmietana, jogurt i kefir. Mleko krowie pochodzi z zaprzyjaźnionego gospodarstwa ekologicznego Piotra Banaszka. Zwierzęta karmione są tam w zależności od pory roku trawą, sianem, słomą oraz specjalnym rodzajem kiszonki, dozwolonym w rolnictwie ekologicznym. Opakowania produktów z Secymina opatrzone są charakterystycznym motywem wycinanki ludowej - po znaku tym poznacie nabiał przywodzący na myśl dawne tradycyjne smaki. Wszystkie produkty z Nowego Secymina powstają z mleka pasteryzowanego.

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.