Baron the Family

Kochamy kiszenie. Bo kiszenie wiąże się z nieustannymi niespodziankami, towarzyszy mu podniecenie podczas cotygodniowego sprawdzania słoików. Sandor Katz mówi, że fermentacja jest chaosem, nad którym próbujemy zapanować, choć nigdy do końca nam się to nie udaje, ale w tym właśnie tkwi piękno i magia. Aleksander Baron porównuje to też do emocji towarzyszących hazardziście, który ma obstawione zakłady 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, przez cały rok i przez ten czas żyje w napięciu, licząc, że wygra. A przy kiszeniu zazwyczaj się wygrywa – to najlepsza i najzdrowsza odmiana hazardu. "W życiu, tworzeniu i fermentacji ważny jest przypadek. To on zadecydował, że zająłem się kiszeniem wszystkiego, co może być ukiszone. Życie należy karmić życiem."- Aleksander Baron Sprawdź poniżej propozycje niecodziennych smaków takich produktów jak kiszonki czy kiełbasy. Gwarantowane wyjątkowe doznania smakowe i kulinarne.


Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.
