Wyświetlanie wszystkich 18 wyników

Pasta z bakłażana moutabal

15,08 150 g

Aromatyczna pasta moutabal z pieczonego bakłażana i prawdziwego, syryjskiego tahini, przygotowywana w Warszawie przez Pana Amera. Bliskowschodnia pasta o prawdziwie międzynarodowym smaku – świetnie komponuje się z polskim, domowym pieczywem, arabskim chlebkiem manakeesh i indyjskim naan.

Pasta z papryki mouhamara

15,08 150 g

Pasta pochodząca z regionu Aleppo, przyrządzona w stolicy według tradycyjnej, rodzinnej receptury. Łączy w sobie smaki syryjskiej ostrej papryki, oryginalnego tahini oraz orzechów włoskich. Znakomite smarowidło do pieczywa oraz dip do warzyw, dobrze smakuje z ryżem i mięsem.

Twarożek czosnkowo – cebulowy

16,72 200 ml

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.

Smalczyk z jabłkiem

12,22 200 g

To jest pyszne! Smalec z wysokiej klasy mięsa połączony z jabłkiem, cebulką oraz naturalnymi przyprawami. Świetnie smakuje zwłaszcza w klasycznej wersji – na pajdzie chleba i z ogórkiem kiszonym.

Hummus klasyczny

14,24 200 g

Oryginalny syryjski hummus przyrządzany w Warszawie według tradycyjnego przepisu pochodzącego ze sprawdzonego źródła – od babci Pana Amera. Pyszny i kremowy hummus o prostym składzie sprawdzi się jako dodatek do świeżego pieczywa, warzyw oraz grillowanego kurczaka.

Mus z wątróbki

13,83 240 g

Prosty ale jednocześnie elegancki mus z wątróbki. Produkt ręcznie robiony bez użycia konserwantów.

Rillettes z gęsi z szarą renetą

25,21 200 g

Rillettes z gęsi z szarą renetą, czyli wykwintne smarowidło do pieczywa, przypominające smalec z kawałkami soczystego mięsa. Gęsie uda konfitowane z jabłkami to połączenie wyjątkowego smaku gęsiny z delikatną kwaskowatością owoców. Przygotowane według tradycyjnej receptury z najwyższej jakości mięsa przez wielokrotnie nagradzaną markę Kowal Dobre Jedzenie.

Zamów do poniedziałku do 19:00

Rillettes z szynki

10,89 200 g

Parzone w słoiku rillettes wieprzowe z dodatkiem słoniny. Francuzi, jak i my Polacy, potrafią z mięsa wyczarować wspaniałości. Jeśli pasztet jest dla Ciebie za gładki, proponujemy Ci szarpane w konsystencji rillettes. Zaserwuj sobie tradycyjną kromkę chleba żytniego, posmarowaną warstwą rillettes z szynki z dodatkiem marynowanego czosnku i dymki.

Niedostępny
Zobacz więcej

Pesto z czosnku niedźwiedziego z prażonym słonecznikiem

29,56 250 ml

Mocno słone, intensywne w smaku pesto. Produkt nie jest pasteryzowany. Czosnek niedźwiedzi zbierany w lesie jest znacznie bardziej aromatyczny niż jego hodowlany odpowiednik. Ten zrywany był w czystych, bieszczadzkich lasach, w tej wersji został wzbogacony o pestki słonecznika, jest bardziej sycący i kremowy niż klasyczny. Jako dodatek do chleba wystarczy odrobinka, sól jest tu jedynym konserwantem, trzeba zatem traktować pesto bardziej jako przyprawę niżeli dip.

“Czuję las, bardzo słony las, ale tak przepyszny, że nie chcę oderwać się od słoika.” ~ Agata

Niedostępny
Zobacz więcej

Pesto z czosnku niedźwiedziego

29,56 250 ml

Najintensywniejsze zielone pesto na świecie, niepasteryzowane. Czosnek niedźwiedzi zbierany w lesie jest znacznie bardziej aromatyczny niż jego hodowlany odpowiednik. Ten zrywany był w czystych, bieszczadzkich lasach. Zamknięta w słoiczku zieleń jest bardzo intensywna i aromatyczna, w roli konserwantu występuje tu sól, produkt jest mocno słony. Jest przez to bardzo wydajny, na kromkę chleba wystarczy dosłownie odrobinka. Pesto z Bieszczadzkich Smaków wspaniale się sprawdza w makaronie, risotto, a także jako dodatek do ziemniaków pieczonych czy ciasta chlebowego.

“Ale mega!” ~ Michał

Pesto z jarmużu EKO

12,57 200 g

Roślinne, ekologiczne pesto z jarmużu, produkowane przez podlaskie Dary Natury. Skarbnica błonnika i antyoksydantów. Pesto z jarmużu z sokiem z pigwowca i pestkami dyni to znakomity sposób na szybki obiad – wystarczy połączyć je z ulubionym, ugotowanym al dente makaronem. Pasuje również do jajek sadzonych i sałatek.