Wyświetlanie wszystkich 15 wyników

Daktyle suszone bez pestki BIO 150 g

7,49 

Opis: daktyle suszone na słońcu, niesiarkowane, bez pestki. 

Składniki: daktyle suszone bez pestki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów, domowych wypieków, sałatek. Idealne jako samodzielna przekąska.

Borowik suszony exclusive 50 g

29,38 

Król grzybów w wersji premium – ręczna selekcja. Pod nadzorem grzyboznawcy do opakowania zostały włożone wyłącznie pokroje kapelusze borowika szlachetnego. Idealne do zup, sosów, bigosów i pierogów. Borowiki zostały zebrane w terenach czystych ekologicznie Puszczy Noteckiej i Borów Tucholskich.

Skład: suszone kapelusze borowika szlachetnego 100%.

 

Mango suszone BIO 100 g

12,83 

Opis: mango suszone o aromatycznym smaku i specyficznym zapachu.

Składniki: mango suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków owsianych, deserów, sałatek, kompotów, domowych wypieków. Można również stosować do mięs. Idealne jako samodzielna przekąska.

Podgrzybek suszony exclusive 50 g

24,19 

Opakowanie 50 g suszonych podgrzybków brunatnych od Pana Krzysztofa. Klasa premium oznacza, że otrzymasz ręcznie wyselekcjonowane i pokrojone kapelusze podgrzybków, bez korzeni. Podgrzybki zostały zebrane w roku 2017. Suszone grzyby szczególnie polecane są do kapusty wigilijnej, pierogów, bigosu, zupy grzybowej, a także świetnie się odnajdą w uszkach.

Skład: suszone kapelusze podgrzybka brunatnego 100%.

 

Śliwki kalifornijskie suszone BIO 200 g

18,15 

Opis: suszone śliwki kalifornijskie bez pestek charakteryzujące się wyjątkowym smakiem i aromatem.

Składniki: śliwki kalifornijskie bez pestek suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do ciast, deserów, mięs, bigosu, pierogów. Można spożywać w formie kompotu. Idealne jako samodzielna przekąska.

Porzeczka czarna suszona BIO 100 g

8,64 

Opis: porzeczka czarna suszona o słodko-kwaśnym smaku.

Składniki: porzeczka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych i warzywnych, galaretek, dżemów, domowych wypieków, sosów. Idealna do herbaty.

Ananas suszony BIO 100 g

19,17 

Opis: ananas suszony o słodkim, ciekawym smaku. 

Składniki: ananas suszony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków śniadaniowych, koktajli owocowych, kompotów, ciast. Idealny jako samodzielna przekąska.

Malina suszona BIO 100 g

21,61 

Opis: pyszny suszony owoc polskiej maliny o słodkim smaku. 

Składniki: malina suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych, domowych wypieków. Idealna na kompot, do herbaty, konfitur oraz dżemów.

Figi suszone BIO 150 g

9,94 

Opis: figi suszone na słońcu, niesiarkowane, o specyficznym słodkim smaku. 

Składniki: figi suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków owsianych, deserów, sałatek, domowych wypieków. Można również stosować do mięs. Idealne jako samodzielna przekąska.

Suszony owoc róży 50 g

3,39 

Truskawka suszona BIO 50 g

16,49 

Opis: pyszny suszony owoc polskiej truskawki o słodko-kwaśnym smaku.

Składniki: truskawka suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych, domowych wypieków, herbaty. Idealna jako samodzielna przekąska.

Shiitake suszone 100 g

36,80 

Shiitake suszone czyli twardziak jadalny w medycynie chińskiej określany jest mianem “eliksiru życia “. Grzyby te zalicza się do żywności funkcjonalnej gdyż posiadają potwierdzony wieloma badaniami naukowymi, pozytywny wpływ na zdrowie człowieka. Shiitake działają bakteriobójczo, przeciwwirusowo i przeciwnowotworowo –  wzmacniając układ odpornościowy. Stanowią cenne źródło aminokwasów oraz wielu związków bio aktywnych. Owocniki tego grzyba są również składnikiem wielu kosmetyków o działaniu odmładzającym.

Termin przydatności : 6 miesięcy 
Składniki : grzyby shiitake.

Proszek z topinamburu na odporność 200 g

41,62 

Wzmacnia system odpornościowy, produkty z inuliną polecane są szczególnie przy wyjałowieniu przewodu pokarmowego, np. po lub w trakcie antybiotykoterapii i chemioterapii. Z badań naukowych wynika, że około 40% masy spożytej inuliny przekształca się w jelicie grubym w biomasę bakterii.

 

Poza właściwościami prebiotycznymi, bulwa topinamburu zawiera bardzo dobrze przyswajalne żelazo, potas i witaminę C. Ponadto zawiera: tiaminę (B1) i kwas pantotenowy (B5),  niacynę (B3)  pirydoksynę (B6) ryboflawinę (B2).

skład: 95% topinambur suszony, 5% topinambur pieczony

Niedostępny
Zobacz więcej

Owoc bzu czarnego EKO 100 g

6,95 
Niedostępny
Zobacz więcej

Jagody Goji suszone BIO 250 g

24,21 

Opis: czerwone diamenty o delikatnym smaku. 

Składniki: jagody goji* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych i warzywnych. Idealne jako dodatek do herbaty, kompotów.

Uwaga: zalecane dzienne spożycie wynosi od 10 do 20 g. Kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci powinny zachować szczególną ostrożność.