Wyświetlanie wszystkich 43 wyników

Daktyle suszone bez pestki BIO 150 g

8,03 

Opis: daktyle suszone na słońcu, niesiarkowane, bez pestki. 

Składniki: daktyle suszone bez pestki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów, domowych wypieków, sałatek. Idealne jako samodzielna przekąska.

Mango suszone BIO 100 g

12,99 

Opis: mango suszone o aromatycznym smaku i specyficznym zapachu.

Składniki: mango suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków owsianych, deserów, sałatek, kompotów, domowych wypieków. Można również stosować do mięs. Idealne jako samodzielna przekąska.

Śliwki kalifornijskie suszone BIO 200 g

20,09 

Opis: suszone śliwki kalifornijskie bez pestek charakteryzujące się wyjątkowym smakiem i aromatem.

Składniki: śliwki kalifornijskie bez pestek suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do ciast, deserów, mięs, bigosu, pierogów. Można spożywać w formie kompotu. Idealne jako samodzielna przekąska.

Morele suszone BIO 150 g

9,54 

Opis: morele suszone na słońcu, niesiarkowane.

Składniki: morele suszone* 100% (*certyfikowany skład ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do ciast, deserów, musli, sałatek. Można również stosować do mięs, knedli i pierogów. Idealne jako samodzielna przekąska.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1044 kJ / 247 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 55 g
w tym cukry – 53 g
Białko – 3 g
Sól – 0,03 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Porzeczka czarna suszona BIO 100 g

9,27 

Opis: porzeczka czarna suszona o słodko-kwaśnym smaku.

Składniki: porzeczka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych i warzywnych, galaretek, dżemów, domowych wypieków, sosów. Idealna do herbaty.

Malina suszona polska BIO 100 g

30,91 

Opis: pyszny suszony owoc polskiej maliny o słodkim smaku. 

Składniki: malina suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych, domowych wypieków. Idealna na kompot, do herbaty, konfitur oraz dżemów.

Figi suszone BIO 150 g

11,59 

Opis: figi suszone na słońcu, niesiarkowane, o specyficznym słodkim smaku. 

Składniki: figi suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków owsianych, deserów, sałatek, domowych wypieków. Można również stosować do mięs. Idealne jako samodzielna przekąska.

Borowik suszony exclusive 50 g

29,38 

Król grzybów w wersji premium – ręczna selekcja. Pod nadzorem grzyboznawcy do opakowania zostały włożone wyłącznie pokroje kapelusze borowika szlachetnego. Idealne do zup, sosów, bigosów i pierogów. Borowiki zostały zebrane w terenach czystych ekologicznie Puszczy Noteckiej i Borów Tucholskich.

Skład: suszone kapelusze borowika szlachetnego 100%.

 

CHIA – nasiona szałwii hiszpańskiej BIO 200 g

9,66 

Opis: nasiona chia będące ciekawym dodatkiem do diety.

Składniki: chia – nasiona szałwii hiszpańskiej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: całe lub zmielone nasiona można dodawać do musli, sałatek, gotowanych ziemniaków oraz wypieków. Po namoczeniu w wodzie można także używać jako zagęszczacz do zup i sosów.

Uwaga: dzienne spożycie nasion nie powinno przekraczać 15 g (ok. 3 łyżeczki).

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 2096 kJ / 505 kcal
Tłuszcz – 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,3 g
Węglowodany – 25 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 20 g 
Sól – 0,04 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Podgrzybek suszony exclusive 50 g

24,19 

Opakowanie 50 g suszonych podgrzybków brunatnych od Pana Krzysztofa. Klasa premium oznacza, że otrzymasz ręcznie wyselekcjonowane i pokrojone kapelusze podgrzybków, bez korzeni. Podgrzybki zostały zebrane w roku 2017. Suszone grzyby szczególnie polecane są do kapusty wigilijnej, pierogów, bigosu, zupy grzybowej, a także świetnie się odnajdą w uszkach.

Skład: suszone kapelusze podgrzybka brunatnego 100%.

 

Suszony owoc róży 50 g

5,68 

Pomidory suszone BIO 150 g

11,37 

Opis: pomidory suszone to doskonały i smaczny dodatek do wielu dań.

Składniki: pomidory suszone* 93%, sól morska 7%* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zapiekanek warzywnych, zup, sałatek, sosów, pizzy i makaronów. Można je rozdrobnić i stosować jako przyprawę.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1080 kJ / 258 kcal
Tłuszcz – 3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 44 g
w tym cukry – 38 g
Białko – 14 g
Sól – 7 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Ananas suszony BIO 100 g

20,56 

Opis: ananas suszony o słodkim, ciekawym smaku. 

Składniki: ananas suszony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków śniadaniowych, koktajli owocowych, kompotów, ciast. Idealny jako samodzielna przekąska.

Probiotyczny proszek z topinamburu 200g

42,96 

Wzmacnia system odpornościowy, produkty z inuliną polecane są szczególnie przy wyjałowieniu przewodu pokarmowego, np. po lub w trakcie antybiotykoterapii i chemioterapii. Z badań naukowych wynika, że około 40% masy spożytej inuliny przekształca się w jelicie grubym w biomasę bakterii.

Prebiotyki to substancje, które odżywiają bakterie probiotyczne w jelicie grubym. Spożywane z pokarmami bakterie probiotyczne giną w soku żołądkowym i potem w sokach trawiennych. Zamiast podawać duże ilości produktów probiotycznych, efektywniejsza jest stymulacja rozwoju bifidobakterii i lactobakterii bytujących w organizmie, przez aplikację prebiotyków. W topinamburze prebiotykiem jest inulina. Poza odżywianiem bakterii w jelicie grubym, inulina wpływa na utrzymanie odpowiedniej kwasowości jelita; poprawia perystaltykę jelit, normalizuje poziom cukru we krwi, stymuluje trzustkę, łagodzi objawy nietolerancji laktozy i glutenu, eliminuje bakterie gnilne i fekalne. Uszczelnia jelita, zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów, zwiększa wchłanianie wapnia z pokarmów dzięki czemu przeciwdziała osteoporozie, obniża ryzyko wystąpienia miażdżycy przez eliminację trójglicerydów i kwasów tłuszczowych w wątrobie i obniża ich stężenia w surowicy krwi.

Poza właściwościami prebiotycznymi, bulwa topinamburu zawiera bardzo dobrze przyswajalne żelazo, potas i witaminę C. Ponadto zawiera: tiaminę (B1) i kwas pantotenowy (B5),  niacynę (B3)  pirydoksynę (B6) ryboflawinę (B2).

skład: 95% topinambur suszony, 5% topinambur pieczony

Jagody Goji suszone BIO 250 g

36,32 

Opis: czerwone diamenty o delikatnym smaku. 

Składniki: jagody goji* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych i warzywnych. Idealne jako dodatek do herbaty, kompotów.

Uwaga: zalecane dzienne spożycie wynosi od 10 do 20 g. Kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci powinny zachować szczególną ostrożność.

Suszony Topinambur 90 g

18,09 

Suszony topinambur

Skład: 100% topinambur

Produkt wegański, wegetariański, dla dzieci, bez glutenu, bez cukru.

Wartość odżywcza w 100g: tłuszcz 0,3g, węglowodany 67,5g, w tym cukry 63,8g; błonnik 11,7g białko 6,7g sól 0,0g. K 2210mg, Fe 2,79mg, B1o,2mg

Wartość energetyczna 1368 kJ/323kcal. indeks glikemiczny 14.

waga netto 90g.

Sposób użycia: Można podawać i spożywać od 8 miesiąca życia. 1 łyżeczkę suszonej bulwy zalać około szklanką wrzątku, zaparzać od przykryciem ok. 15 minut, po odcedzeniu wypić, można zaparzyć drugi raz. Można stosować naturalne dodatki jak miód, cytrynę, imbir, kardamon, pieprz itp. po więcej inspiracji zapraszam na www.facebook.com/topinamburowesmaki

Tak sporządzony napój, pity 3 razy w tygodniu, leczy przeziębienia, bóle stawów, stany zapalne, redukuje liczebność patogenów ogólnoustrojowych, uelastycznia erytrocyty zwiększając transport tlenu, eliminuje złogi i zapobiega ich powstawaniu. Zmniejsza ryzyko wystąpienia udarów, eliminuje stany zapalne, osłania i wzmacnia trzustkę, wątrobę, oczyszcza nerki. Wysoka zawartość krzemu stymuluje wytwarzanie kolagenów. Wysoka przyswajalność wapnia wspomaga stałą mineralizację kości i zębów.

Owoc bzu czarnego EKO 100 g

10,00 

Kwiaty topinamburu 18 g

18,09 

Kwiaty topinamburu

Herbata: 2-3 suszone kwiaty zalać szklanką wrzątku, parzyć 6-10 minut. Można zaparzyć jeszcze raz.

Parzyć jak zioła, 2-3 kwiaty zalać 250 ml. wrzątku /szklanka wody/, zaparzyć pod przykryciem lub w termosie, kubku termicznym; nie gotować. Przecedzić, pić napój gorący lub zimny z lodem, miodem, cytryną. Przechowywać w suchym zacienionym miejscu.

Skład: kwiaty topinamburu.

Zawartość netto 18g około 60 kwiatów.

Spożyć do 30.01.2021r.

Porzeczka czerwona suszona BIO 100 g

12,84 

Składniki: porzeczka czerwona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych, domowych wypieków, herbaty. Idealna jako samodzielna przekąska.

Proszek z topinamburu w kapsułkach

74,29 

Wzmacnia system odpornościowy, produkty z inuliną polecane są szczególnie przy wyjałowieniu przewodu pokarmowego, np. po lub w trakcie antybiotykoterapii i chemioterapii. Z badań naukowych wynika, że około 40% masy spożytej inuliny przekształca się w jelicie grubym w biomasę bakterii.

 

Poza właściwościami prebiotycznymi, bulwa topinamburu zawiera bardzo dobrze przyswajalne żelazo, potas i witaminę C. Ponadto zawiera: tiaminę (B1) i kwas pantotenowy (B5),  niacynę (B3)  pirydoksynę (B6) ryboflawinę (B2).

skład: 95% topinambur suszony, 5% topinambur pieczony

Cukier trzcinowy jasny BIO 500g

11,04 

Słonecznik łuskany o lekko słodkim smaku.

Skład: słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do chleba, ciast, deserów, sałatek i różnego rodzaju potraw. Idealny jako samodzielna przekąska.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 2405 kJ / 574 kcal
Tłuszcz – 49 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,72 g
Węglowodany – 12,33 g
w tym cukry – 0,25 g
Białko – 22,47 g
Sól – 0,005 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Morwa biała suszona BIO 100 g

7,95 

Morwa biała suszona o słodkim, ciekawym smaku.

Skład: morwa biała suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków śniadaniowych, koktajli owocowych, herbaty, kompotów, dżemów, ciast. Idealna jako samodzielna przekąska.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1442 kJ / 340 kcal
Tłuszcz – 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 75 g
w tym cukry – 38 g
Białko – 4,2 g
Sól – 0,2 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Imbir Eko 60g

11,26 

Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.

 

Tymianek Eko 20g

3,90 

Tymianek pomaga w trawieniu tłustych potraw, jest więc przydatnym dodatkiem do dań z baraniny, wieprzowiny, kaczki lub gęsi. Ponadto stosuje się go do produkcji likierów i syropów.
NIE ZAWIERA GLUTENU

Sezam biały łuskany BIO 250 g

9,83 

Sezam łuskany o lekko słodko-orzechowym smaku.

Skład: sezam łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, sałatek, potrawek, dań wegetariańskich, farszów. Można również stosować jako panierkę do ryb, kotletów, sznycli. Idealny do wypieków pieczywa, ciast i ciasteczek.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 2458 kJ / 587 kcal
Tłuszcz – 50 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,7 g
Węglowodany – 10 g
w tym cukry – 0,2 g
Białko – 21 g
Sól – 0,11 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt zawiera alergen: sezam. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Mieszanka bakaliowa BIO 150 g

17,39 

Skład: rodzynki sułtanki*, morele suszone*, żurawina* (żurawina*, cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy bezwonny*), orzechy laskowe*, migdały*, orzechy nerkowca*, orzechy brazylijskie* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów. Idealne jako samodzielna przekąska.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1903 kJ / 456 kcal
Tłuszcz – 27,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,22 g
Węglowodany – 39,7 g
w tym cukry – 34,2 g
Białko – 9,37 g
Sól – 0,01 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt zawiera alergen: orzechy. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Chipsy jabłkowe polskie BIO 80 g

12,10 

Chipsy jabłkowe niesłodzone to doskonały substytut tradycyjnych chipsów oraz słodyczy.

Składniki: chipsy jabłkowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: do musli, płatków śniadaniowych, lodów, kremów, galaretek oraz do dekoracji ciast, ciasteczek, tortów i deserów. Idealne jako samodzielna przekąska dla dzieci i dorosłych.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1451 kJ / 343 kcal
Tłuszcz – 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
Węglowodany – 92,4 g
w tym cukry – 59,6 g
Białko < 0,38 g
Sól – 0,01 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Kozieradka mielona Eko 60g

7,14 

Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.

 

Koperek Eko 30g

4,11 

Susz młodego koperku stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się go do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.

Bazylia Eko 25g

4,98 

Bazylią przyprawiamy sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.

Cząber Eko 20g

4,11 

Poleca się głownie jako dodatek do potraw z fasoli i roślin strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę, cielęcinę. Niewielką ilość cząbru dodaje się też do mizerii i sosów sałatkowych.

Jałowiec Eko 30g

4,33 

Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu “na dziko”, do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.

 

Kminek ziarno Eko 60g

6,49 

Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli, biały i żółty ser.

 

Garam masala Eko 60g

8,17 

Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania do potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów.Dobrze łączy się też z jogurtem.

Hyzop Eko 30g

12,12 

Doskonale komponuje się z twarożkiem, jajecznica oraz podkreśla smak dań z dodatkiem pieczarek. Polecany jest również do sałatek, gulaszu, pasztetów oraz ryb.

Słonecznik łuskany europejski BIO 400 g

8,32 

Słonecznik łuskany o lekko słodkim smaku.

Skład: słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do chleba, ciast, deserów, sałatek i różnego rodzaju potraw. Idealny jako samodzielna przekąska.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 2405 kJ / 574 kcal
Tłuszcz – 49 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,72 g
Węglowodany – 12,33 g
w tym cukry – 0,25 g
Białko – 22,47 g
Sól – 0,005 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Musli bakaliowe BIO 300 g

15,88 

Skład: płatki owsiane grube*, płatki pszenne*, rodzynki sułtanki*, orzechy nerkowca*, orzechy laskowe*, słonecznik łuskany europejski*, len brązowy*, jagody goji suszone* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do mleka, jogurtów.

Sposób przygotowania: przed spożyciem poddać krótkiej obróbce cieplnej.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1668 kJ / 397 kcal
Tłuszcz – 15,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
Węglowodany – 49,6 g
w tym cukry – 17 g
Białko – 11,6 g
Sól – 0,01 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt zawiera alergeny: gluten, orzechy. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Gruszka suszona polska BIO 100 g

12,55 

Gruszka suszona w kostce to idealny dodatek do codziennej diety.

Skład: gruszka suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków śniadaniowych, deserów, jogurtów, sałatek, domowych wypieków, herbaty, konfitur oraz dżemów. Idealna jako samodzielna przekąska.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1224 kJ / 290 kcal
Tłuszcz – 0,31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 79 g
w tym cukry – 34,9 g
Białko – 3 g
Sól < 0,01 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Malina suszona polska BIO 50 g

16,80 

Opis: pyszny suszony owoc maliny o słodkim smaku.

Składniki: malina suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych, domowych wypieków. Idealna na kompot, do herbaty, konfitur oraz dżemów.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1188 kJ / 285 kcal
Tłuszcz – 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 77,5 g
w tym cukry – 48,0 g
Białko – 6,8 g
Sól – 0,01 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Aronia suszona polska BIO 100 g

6,18 

Aronia suszona o słodko-kwaśnym smaku.

Skład: aronia suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych i warzywnych, domowych wypieków. Idealna jako dodatek do herbaty, konfitur oraz dżemów.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1373 kJ / 326 kcal
Tłuszcz < 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
Węglowodany – 89,1 g
w tym cukry – 50,5 g
Białko – 3,6 g
Sól < 0,01 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Banany suszone nie słodzone BIO 150 g

12,10 

Banany suszone bez dodatku cukru to pyszna przekąska będąca znakomitym zamiennikiem tradycyjnych słodyczy.

Skład: banany suszone* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Sposób użycia: jako dodatek do musli, jogurtów, sałatek owocowych, lodów, galaretek oraz do dekoracji ciast, tortów i deserów. Idealne jako samodzielna przekąska.

Chipsy bananowe słodzone BIO 150 g

8,77 

Chipsy bananowe słodzone to doskonały substytut tradycyjnych chipsów oraz słodyczy.

Skład: banany* 70%, cukier* 19%, olej kokosowy* 11% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: do musli, płatków śniadaniowych, lodów, kremów, galaretek oraz do dekoracji ciast, ciasteczek, tortów i deserów. Idealne jako samodzielna przekąska.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 2225 kJ / 533 kcal
Tłuszcz – 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 13 g
Węglowodany – 60 g
w tym cukry – 17 g
Białko – 1,8 g
Sól – 0 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Fasola Kidney polska BIO 400g

11,64 

Słonecznik łuskany o lekko słodkim smaku.

Skład: słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do chleba, ciast, deserów, sałatek i różnego rodzaju potraw. Idealny jako samodzielna przekąska.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 2405 kJ / 574 kcal
Tłuszcz – 49 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,72 g
Węglowodany – 12,33 g
w tym cukry – 0,25 g
Białko – 22,47 g
Sól – 0,005 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.