Wyświetlanie wszystkich 19 wyników

Śliwki kalifornijskie suszone BIO 200 g

20,03 

Opis: suszone śliwki kalifornijskie bez pestek charakteryzujące się wyjątkowym smakiem i aromatem.

Składniki: śliwki kalifornijskie bez pestek suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do ciast, deserów, mięs, bigosu, pierogów. Można spożywać w formie kompotu. Idealne jako samodzielna przekąska.

Porzeczka czarna suszona BIO 100 g

9,54 

Opis: porzeczka czarna suszona o słodko-kwaśnym smaku.

Składniki: porzeczka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych i warzywnych, galaretek, dżemów, domowych wypieków, sosów. Idealna do herbaty.

CHIA – nasiona szałwii hiszpańskiej BIO 200 g

9,66 

Opis: nasiona chia będące ciekawym dodatkiem do diety.

Składniki: chia – nasiona szałwii hiszpańskiej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: całe lub zmielone nasiona można dodawać do musli, sałatek, gotowanych ziemniaków oraz wypieków. Po namoczeniu w wodzie można także używać jako zagęszczacz do zup i sosów.

Uwaga: dzienne spożycie nasion nie powinno przekraczać 15 g (ok. 3 łyżeczki).

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 2096 kJ / 505 kcal
Tłuszcz – 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,3 g
Węglowodany – 25 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 20 g 
Sól – 0,04 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Jagody Goji suszone BIO 250 g

26,71 

Opis: czerwone diamenty o delikatnym smaku. 

Składniki: jagody goji* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych i warzywnych. Idealne jako dodatek do herbaty, kompotów.

Uwaga: zalecane dzienne spożycie wynosi od 10 do 20 g. Kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci powinny zachować szczególną ostrożność.

Proszek z topinamburu w kapsułkach

74,29 

Wzmacnia system odpornościowy, produkty z inuliną polecane są szczególnie przy wyjałowieniu przewodu pokarmowego, np. po lub w trakcie antybiotykoterapii i chemioterapii. Z badań naukowych wynika, że około 40% masy spożytej inuliny przekształca się w jelicie grubym w biomasę bakterii.

 

Poza właściwościami prebiotycznymi, bulwa topinamburu zawiera bardzo dobrze przyswajalne żelazo, potas i witaminę C. Ponadto zawiera: tiaminę (B1) i kwas pantotenowy (B5),  niacynę (B3)  pirydoksynę (B6) ryboflawinę (B2).

skład: 95% topinambur suszony, 5% topinambur pieczony

Niedostępny
Zobacz więcej

Daktyle suszone bez pestki BIO 150 g

8,26 

Opis: daktyle suszone na słońcu, niesiarkowane, bez pestki. 

Składniki: daktyle suszone bez pestki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów, domowych wypieków, sałatek. Idealne jako samodzielna przekąska.

Niedostępny
Zobacz więcej

Mango suszone BIO 100 g

14,15 

Opis: mango suszone o aromatycznym smaku i specyficznym zapachu.

Składniki: mango suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków owsianych, deserów, sałatek, kompotów, domowych wypieków. Można również stosować do mięs. Idealne jako samodzielna przekąska.

Niedostępny
Zobacz więcej

Borowik suszony exclusive 50 g

29,38 

Król grzybów w wersji premium – ręczna selekcja. Pod nadzorem grzyboznawcy do opakowania zostały włożone wyłącznie pokroje kapelusze borowika szlachetnego. Idealne do zup, sosów, bigosów i pierogów. Borowiki zostały zebrane w terenach czystych ekologicznie Puszczy Noteckiej i Borów Tucholskich.

Skład: suszone kapelusze borowika szlachetnego 100%.

 

Niedostępny
Zobacz więcej

Malina suszona BIO 100 g

23,85 

Opis: pyszny suszony owoc polskiej maliny o słodkim smaku. 

Składniki: malina suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych, domowych wypieków. Idealna na kompot, do herbaty, konfitur oraz dżemów.

Niedostępny
Zobacz więcej

Podgrzybek suszony exclusive 50 g

24,19 

Opakowanie 50 g suszonych podgrzybków brunatnych od Pana Krzysztofa. Klasa premium oznacza, że otrzymasz ręcznie wyselekcjonowane i pokrojone kapelusze podgrzybków, bez korzeni. Podgrzybki zostały zebrane w roku 2017. Suszone grzyby szczególnie polecane są do kapusty wigilijnej, pierogów, bigosu, zupy grzybowej, a także świetnie się odnajdą w uszkach.

Skład: suszone kapelusze podgrzybka brunatnego 100%.

 

Niedostępny
Zobacz więcej

Figi suszone BIO 150 g

10,97 

Opis: figi suszone na słońcu, niesiarkowane, o specyficznym słodkim smaku. 

Składniki: figi suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków owsianych, deserów, sałatek, domowych wypieków. Można również stosować do mięs. Idealne jako samodzielna przekąska.

Niedostępny
Zobacz więcej

Morele suszone BIO 150 g

9,05 

Opis: morele suszone na słońcu, niesiarkowane.

Składniki: morele suszone* 100% (*certyfikowany skład ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do ciast, deserów, musli, sałatek. Można również stosować do mięs, knedli i pierogów. Idealne jako samodzielna przekąska.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1044 kJ / 247 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 55 g
w tym cukry – 53 g
Białko – 3 g
Sól – 0,03 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Niedostępny
Zobacz więcej

Suszony owoc róży 50 g

5,88 
Niedostępny
Zobacz więcej

Ananas suszony BIO 100 g

21,15 

Opis: ananas suszony o słodkim, ciekawym smaku. 

Składniki: ananas suszony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków śniadaniowych, koktajli owocowych, kompotów, ciast. Idealny jako samodzielna przekąska.

Niedostępny
Zobacz więcej

Truskawka suszona BIO 50 g

14,31 

Opis: pyszny suszony owoc polskiej truskawki o słodko-kwaśnym smaku.

Składniki: truskawka suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych, domowych wypieków, herbaty. Idealna jako samodzielna przekąska.

Niedostępny
Zobacz więcej

Pomidory suszone BIO 150 g

11,37 

Opis: pomidory suszone to doskonały i smaczny dodatek do wielu dań.

Składniki: pomidory suszone* 93%, sól morska 7%* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zapiekanek warzywnych, zup, sałatek, sosów, pizzy i makaronów. Można je rozdrobnić i stosować jako przyprawę.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1080 kJ / 258 kcal
Tłuszcz – 3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 44 g
w tym cukry – 38 g
Białko – 14 g
Sól – 7 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Niedostępny
Zobacz więcej

Probiotyczny proszek z topinamburu 200g

42,96 

Wzmacnia system odpornościowy, produkty z inuliną polecane są szczególnie przy wyjałowieniu przewodu pokarmowego, np. po lub w trakcie antybiotykoterapii i chemioterapii. Z badań naukowych wynika, że około 40% masy spożytej inuliny przekształca się w jelicie grubym w biomasę bakterii.

Prebiotyki to substancje, które odżywiają bakterie probiotyczne w jelicie grubym. Spożywane z pokarmami bakterie probiotyczne giną w soku żołądkowym i potem w sokach trawiennych. Zamiast podawać duże ilości produktów probiotycznych, efektywniejsza jest stymulacja rozwoju bifidobakterii i lactobakterii bytujących w organizmie, przez aplikację prebiotyków. W topinamburze prebiotykiem jest inulina. Poza odżywianiem bakterii w jelicie grubym, inulina wpływa na utrzymanie odpowiedniej kwasowości jelita; poprawia perystaltykę jelit, normalizuje poziom cukru we krwi, stymuluje trzustkę, łagodzi objawy nietolerancji laktozy i glutenu, eliminuje bakterie gnilne i fekalne. Uszczelnia jelita, zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów, zwiększa wchłanianie wapnia z pokarmów dzięki czemu przeciwdziała osteoporozie, obniża ryzyko wystąpienia miażdżycy przez eliminację trójglicerydów i kwasów tłuszczowych w wątrobie i obniża ich stężenia w surowicy krwi.

Poza właściwościami prebiotycznymi, bulwa topinamburu zawiera bardzo dobrze przyswajalne żelazo, potas i witaminę C. Ponadto zawiera: tiaminę (B1) i kwas pantotenowy (B5),  niacynę (B3)  pirydoksynę (B6) ryboflawinę (B2).

skład: 95% topinambur suszony, 5% topinambur pieczony

Niedostępny
Zobacz więcej

Owoc bzu czarnego EKO 100 g

8,82 
Niedostępny
Zobacz więcej

Proszek z topinamburu na odporność 200 g

42,96 

Wzmacnia system odpornościowy, produkty z inuliną polecane są szczególnie przy wyjałowieniu przewodu pokarmowego, np. po lub w trakcie antybiotykoterapii i chemioterapii. Z badań naukowych wynika, że około 40% masy spożytej inuliny przekształca się w jelicie grubym w biomasę bakterii.

 

Poza właściwościami prebiotycznymi, bulwa topinamburu zawiera bardzo dobrze przyswajalne żelazo, potas i witaminę C. Ponadto zawiera: tiaminę (B1) i kwas pantotenowy (B5),  niacynę (B3)  pirydoksynę (B6) ryboflawinę (B2).

skład: 95% topinambur suszony, 5% topinambur pieczony