Wyświetlanie 1–50 z 51 wyników

Awokado Bacon BIO 500 g (3 lub 4 szt.)

18,90 

Certyfikowane awokado odmiany bacon od grupy rolników sycylijskich.

Pierwsze drzewa awokado na Sycylii posadzono w latach 70-tych. Istnieje ponad 600 odmian awokado, co pozwoliło na stworzenie krzyżówek odmian, które dobrze adoptują się w różnych warunkach klimatycznych nieco innych od tych subtropikalnych. Awokado jest cenione przede wszystkich za zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, które stanowią 20% owocu. Aby przyspieszyć dojrzewanie awokado, wystarczy przechowywać je w papierowej torebce w towarzystwie jabłek.

Promocja!

Borowik suszony exclusive 50 g

26,97  21,00 

Król grzybów w wersji premium – ręczna selekcja. Pod nadzorem grzyboznawcy do opakowania zostały włożone wyłącznie pokroje kapelusze borowika szlachetnego. Idealne do zup, sosów, bigosów i pierogów. Borowiki zostały zebrane w terenach czystych ekologicznie Puszczy Noteckiej i Borów Tucholskich.

Skład: suszone kapelusze borowika szlachetnego 100%.

 

Cytryny Feminello Siracusano BIO 500 g

10,58 

Cytryna ekologiczna i certyfikowana odmiany Feminello Siracusano. Cytryny zbierane od listopada do lutego nazywają się primoforie i mają zielony kolor przechodzący w żółtawy. Gospodarstwo z grupy Incampagna znajduje się w sąsiedztwie zarówno morza jak i Etny – jest to doskonałe połączenie warunków klimatyczno – glebowych.

Dynia Hokkaido ok. 1.5 kg EKO

8,50 

Japońska odmiana dyń z ekologicznej farmy na Podlasiu, jedna waży ok. 1,5 kg. 

Podana cena jest za jedną sztukę.

Figi suszone BIO 200 g

15,50 

Suszone owoce figowca działają na nasz organizm wzmacniająco i antybakteryjnie. Mają mnóstwo zastosowań w medycynie naturalnej, jako środek uśmierzający ból gardła, przyspieszający gojenie ran, a nawet łagodzący duszności w astmie. Mięsiste i słodkie owoce świetnie sprawdzą się w wielu deserach oraz jako przekąska lub dodatek do deski serów. Spróbuj!

Gruszki Konferencja ok. 1 kg

9,45 

Jedna z najbardziej znanych odmian gruszek na świecie – twarda, soczysta i słodka konferencja.

Gruszki Paten ok. 1 kg

9,45 

Soczysta i słodka gruszka o charakterystycznym posmaku i kształcie z gospodarstwa Huberta – grusze uprawiane są zgodnie z wymogami certyfikacji ekologicznej.

Jabłka Ligol EKO ok. 1 kg

7,55 

Odmiana deserowa. Skórka twarda, z czasem samoczynnie pokrywa się naturalną błyszczącą warstwą. Miąższ owocu jest kremowy, bardzo jędrny, soczysty.

Jabłka Mutsu ok. 2 kg

12,60 

Mutsu to zielone, twarde jabłko o słodko-kwaśnym smaku, bardzo dobre na soki, ale także do bezpośredniej konsumpcji. Uprawiane bez zastosowania środków chemicznej ochrony roślin.

 

Jabłka Rubin ok. 2 kg

12,60 

Bardzo smaczne jabłka z kruchym miąższem, słodko-kwaskowy smak, idealne jako deserowe. 

 

Jabłka Sampion ok. 2 kg

12,60 

Bardzo smaczne i soczyste jabłka o słodko – winnym smaku, nadające się zarówno do jedzenia jak i do przetworów. Pochodzą z gospodarstwa na etapie konwersji pod okiem jednostki certyfikującej.

 

Jabłka Szara Reneta ok. 2 kg

12,60 

Szara Reneta to najlepsza odmiana jabłek na szarlotki, musy i przeciery. Do kuchennych zastosowań ma idealną strukturę miąższu i kwaskowy smak. Są uprawiane zgodnie z wymaganiami certyfikacji ekologicznej.

 

Kalafior 1 szt. od Pana Łukasza

9,79 

Kalafior należy do rodziny warzyw kapustnych. Jadalną część stanowi róża, która w tradycyjnej odmianie kalafiora jest biała. Posiada w sobie mnóstwo wartości odżywczych takich jak: sód, potas, magnez, wapń oraz witaminy z grupy B oraz K. Bogate zastosowanie kalafiora w kuchni sprawia, że od lat kalafior króluje na naszych stołach w postaci gotowanej, zasmażanej czy pieczonej.

Jeden kalafior waży około 0,8 – 1,2kg

Kalafior przechowywać w lodówce

Kapusta biała od Pana Łukasza

8,63 

Kapusta biała idealna do zszatkowania na surówki oraz do kiszenia.

Jedna główka waży ok 1,7-2kg

Należy przechowywać w ciemnym, stosunkowo wilgotnym miejscu w temperaturze ok. 1st C. Należy unikać przechowywania jej w temperaturze pokojowej.

Kapusta pekińska 1 szt.

8,88 

Doskonały składnik surówek jak również dodatek do kanapek. Waga jednej główki to od 0,7 kg do 0,9 kg.

Klementynki BIO 1 kg

19,66 

Certyfikowane klementynki z niewielką ilością nasion, cienką skórką i intensywnym zapachu od rolników sycylijskich z grupy Incampagna.

Lubczyk suszony EKO 15 g

6,54 

Liść lubczyku świetnie podkreśla smak zupy. Liście ususzone w domowych warunkach przez mamę Pani Joanny. Zioła pochodzą z ich własnego przydomowego ogródka należącego do certyfikowanego gospodarstwa ekologicznego.

Marchewka EKO 1 kg

7,77 

Pęczek ekologicznej, młodej marchewki (3-4 małe marchewki z nacią)

Pietruszka 500 g

12,00 

Pietruszka to popularne warzywo wykorzystywane w naszej kuchni zarówno jako dodatek do zup jak również do sałatek. Już mała ilość daje potrawom niesamowity aromat. Jest szczególnie ceniona za swoje właściwości lecznicze. Wspomaga trawienie, zapobiega zgadze oraz ma dobroczynne działanie na serce i układ krążenia.

Promocja!

Podgrzybek suszony exclusive 50 g

21,87  15,00 

Opakowanie 50 g suszonych podgrzybków brunatnych od Pana Krzysztofa. Klasa premium oznacza, że otrzymasz ręcznie wyselekcjonowane i pokrojone kapelusze podgrzybków, bez korzeni. Podgrzybki zostały zebrane w roku 2017. Suszone grzyby szczególnie polecane są do kapusty wigilijnej, pierogów, bigosu, zupy grzybowej, a także świetnie się odnajdą w uszkach.

Skład: suszone kapelusze podgrzybka brunatnego 100%.

 

Pomarańcze Naveline BIO 1 kg

18,14 

Odmiana Naveline to wczesna odmiana pomarańczy zrywana od listopada do stycznia. Nazwa odmiany pochodzi od „pępka” (ang. Navel), który znajduje się w dolnej części owocu. Charakteryzuje się jasnym miąższem i grubą, chropowatą skórą. Skórka pomarańczy z owoców Naveline jest najlepsza do kulinarnego zastosowania – tym bardziej, że owoce mają certyfikat ekologiczny. 

Seler 500 g

7,88 

Seler był już znany w starożytnej Grecji i Rzymie. Początkowo był traktowany jako ozdoba. Później poznano jego właściwości zdrowotne. Hipokrates zalecał seler jako środek uspokajający dla osób mocno zdenerwowanych.

Obecnie ceniony jest ze względu na ponad 80 składników odżywczych, które zawiera w dużych ilościach. Zawiera dwukrotnie więcej witaminy C niż cytrusy. Lekarze zalecają dołączyć go do diety przy leczeniu górnych dróg oddechowych oraz przy chorobach serca.

Śliwki kalifornijskie suszone BIO 200 g

22,73 

Ciemnofioletowe, mięsiste, skąpane w kalifornijskim słońcu śliwki nawet bez otoczki z czekolady zachwycają smakiem i kuszą słodyczą. Doskonale czują się w deserach jak i w towarzystwie mięs. Są sycące i przyspieszają proces spalania tłuszczu dlatego świetnie sprawdzą się w roli zdrowej przekąski dla wszystkich, którzy dbają o smukłą sylwetkę. Dodaj je do owocowego shake’a, owsianki, budyniu z kaszy jaglanej, wytrawnych sosów lub zjedz kilka po treningu. Na zdrowie!