Wyświetlanie 1–50 z 96 wyników

Natka pietruszki pęczek z Zielonej Dostawy

4,59 

Lubczyk EKO pęczek ok. 100 g

7,35 

Oregano EKO pęczek ok. 30 g

7,35 

Szczypiorek pęczek

3,68 

Szczaw pęczek

5,51 

Sałata lodowa EKO

7,70 

Sałata lodowa – soczyste i chrupiące, kruche liście zwinięte zgrabną główkę, najdłużej ze wszystkich sałat zachowuje świeżość, ok. 300g. Przechowywać w chłodzie.

Sałata masłowa EKO

7,70 

Sałata masłowa – tradycyjna, znana powszechnie od lat sałata, ok. 300g. Przechowywać w lodówce.

Sałata rzymska 2 szt. EKO

10,27 

Sałata rzymska – opakowanie 2 szt. Mięsiste, chrupiące, jędrne listki, podłużne główki. Długo zachowuje trwałość, ok. 400g. Przechowywać w lodówce.

Sałata dębowa zielona EKO

7,70 

Sałata dębowa zielona – karbowane listki zielonej dębowej sałaty to alternatywa dla klasycznej sałaty masłowej. Doskonale nadaje się do polewania dipami i sosami na bazie oliwy, ponieważ jej liście nie tracą jędrności, ok. 300g. Przechowywać w lodówce.

Sałata dębowa czerwona EKO

7,70 

Sałata dębowa czerwona – czerwone karbowane listki często stosowane są do mixów sałat dla koloru, jako ozdoba do dań obiadowych. Pyszne w smaku, delikatne listki, ok. 300g. Przechowywać w lodówce.

Marchew pęczek ok. 250 g

5,04 

Boczniaki 250 g

5,10 

Boczniak ostrygowaty jest polecany diabetykom gdyż zmniejsza poziom cukru we krwi. Jego pozytywne właściwości obniżające poziom złego cholesterolu mogą być zbawienne dla osób na diecie antycholesterolowej.

Termin przydatności do spożycia: 7 dni

Szczypiorek EKO pęczek

5,51 

Pęczek szczypiorku z gospodarstwa ekologicznego Pani Joanny. Doskonały jako dodatek do jajecznicy czy kanapek.

Pieczarka brązowa 500 g

9,00 

Pieczarka brązowa zaliczana jest do tzw. żywności funkcjonalnej. Wzbogacenie diety w pieczarki pomaga m.in. w odchudzaniu, wspomaga układ krążenia, wzmacnia odporność. Pieczarka brązowa stanowi bogate źródło witaminy D, B2, dobrze przyswajalnych węglowodanów i tłuszczów. Zawiera znaczne ilości potasu, miedzi, selenu jak również jodu i witamin A, E. Duża ilość błonnika pokarmowego i wartościowego białka sprawia, iż są idealne dla osób dbających o linię. Mało kto wie, że pieczarki posiadają również właściwości prebiotyczne – stanowiąc doskonałe źródło pokarmu dla pożytecznych bakterii jelitowych. Spożywanie potraw z pieczarek zalecane jest w dietach osób, które przechodzą rekonwalescencję po operacjach i innych zabiegach.

Pieczarki brązowe dzięki specyficznej strukturze i charakterystycznemu aromatowi, doskonale sprawdzają się jako imitacja mięsa, dlatego są idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej. Idealne na farsz do pierogów, zup, past warzywnych oraz jako dodatek do zapiekanek i pizzy.
 
Termin przydatności do spożycia: 7 dni

Młode ziemniaki Irga ok. 3 kg od Pana Łukasza

13,44 

Odmiana Irga, produkowana z wykorzystaniem ProBio Emów (pożytecznych mikroorganizmów). Jedna z najpopularniejszych na polskich stołach. Odmiana ogólnoużytkowa. Doskonałe w smaku po ugotowaniu, oraz na frytki/chipsy domowej roboty. Kolor miąższu kremowy.

Sałata masłowa

5,04 

Daktyle suszone bez pestki BIO 150 g

8,03 

Opis: daktyle suszone na słońcu, niesiarkowane, bez pestki. 

Składniki: daktyle suszone bez pestki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów, domowych wypieków, sałatek. Idealne jako samodzielna przekąska.

Cukinia zielona 1 kg od Pana Łukasza

6,72 

Cukinia jest lekkostrawna, łagodna w smaku, szczególnie ceniona przez osoby będące na diecie. Polecana jest również dla małych dzieci. Zawiera potas, żelazo, magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1 oraz beta karoten.

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.

Podgrzybek marynowany cały

15,55 

Marynowane w całości podgrzybki brunatne od Pana Krzysztofa. Stanowią doskonały dodatek do kanapek czy sałatek, a także świetnie sprawdzają się w sosie tatarskim oraz jako przystawka czy po prostu przekąska.

Skład: podgrzybek brunatny, woda, ocet, cukier, sól, cebula, marchew, przyprawy.

 

Mango suszone BIO 100 g

12,99 

Opis: mango suszone o aromatycznym smaku i specyficznym zapachu.

Składniki: mango suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków owsianych, deserów, sałatek, kompotów, domowych wypieków. Można również stosować do mięs. Idealne jako samodzielna przekąska.

Botwinka EKO pęczek (trzy-cztery małe buraczki i liście)

7,35 

Fasolka szparagowa 1 kg od Pana Łukasza

33,60 

Fasolka żółta szparagowa należy do najbardziej wartościowych warzyw, ponieważ ma bardzo mało kalorii, duże ilości cennych minerałów i witamin oraz dużo błonnika. Jest bardzo dobrym źródłem witamin C, K, kwasu foliowego, żelaza i manganu.
Fasolę wyjąc z opakowania i przechowywać w lodówce. Parowanie opakowania foliowego jest zjawiskiem naturalnym i nie powoduje obniżenia jakości produktu.

Śliwki kalifornijskie suszone BIO 200 g

20,09 

Opis: suszone śliwki kalifornijskie bez pestek charakteryzujące się wyjątkowym smakiem i aromatem.

Składniki: śliwki kalifornijskie bez pestek suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do ciast, deserów, mięs, bigosu, pierogów. Można spożywać w formie kompotu. Idealne jako samodzielna przekąska.

EKO maliny letnie z bio uprawy w ziołach porcja ok. 500 g (dostarczamy TYLKO w czwartki)

20,41 

Maliny pochodzą z ekologicznej plantacji Państwa Cieślickich. To jedna z niewielu w Polsce plantacja malin owocujących wczesnym latem, uprawianych zupełnie bez pestycydów i nawozów sztucznych. Dzięki ekologicznej uprawie, owoce są zdrowe, soczyste i aromatyczne.

Morele suszone BIO 150 g

9,54 

Opis: morele suszone na słońcu, niesiarkowane.

Składniki: morele suszone* 100% (*certyfikowany skład ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do ciast, deserów, musli, sałatek. Można również stosować do mięs, knedli i pierogów. Idealne jako samodzielna przekąska.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1044 kJ / 247 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 55 g
w tym cukry – 53 g
Białko – 3 g
Sól – 0,03 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Kurka marynowana cała

20,74 

Maleńkie kurki od Gold-Las zebrane w ekologicznie czystych terenach Puszczy Noteckiej i Borów Tucholskich. Zamarynowane w całości są doskonałe do kanapek czy sałatek, a także jako przystawka czy po prostu przekąska.

Skład: kurka, woda, ocet, cukier, sól, cebula, marchew, ziele angielskie, liść laurowy.

 

Porzeczka czarna suszona BIO 100 g

9,27 

Opis: porzeczka czarna suszona o słodko-kwaśnym smaku.

Składniki: porzeczka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych i warzywnych, galaretek, dżemów, domowych wypieków, sosów. Idealna do herbaty.

Pestki polskiej dyni BIO 350 g

18,85 

Opis: pestki dyni ciemnozielone to idealna przekąska dla każdego.  

Składniki: pestki dyni ciemnozielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów, sałatek, zup oraz kremów. Można również pokroić i uprażyć na patelni. Idealne jako samodzielna przekąska.

Orzechy brazylijskie BIO 150 g

18,08 

Opis: orzechy brazylijskie o łagodnym, delikatnym smaku. 

Składniki: orzechy brazylijskie* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, musli, domowych wypieków oraz sałatek. Idealne jako samodzielna przekąska.

Malina suszona polska BIO 100 g

30,91 

Opis: pyszny suszony owoc polskiej maliny o słodkim smaku. 

Składniki: malina suszona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych, domowych wypieków. Idealna na kompot, do herbaty, konfitur oraz dżemów.

Figi suszone BIO 150 g

11,59 

Opis: figi suszone na słońcu, niesiarkowane, o specyficznym słodkim smaku. 

Składniki: figi suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków owsianych, deserów, sałatek, domowych wypieków. Można również stosować do mięs. Idealne jako samodzielna przekąska.

Borowik marynowany cały

24,19 

Marynowane, całe, małe borowiki szlachetne stanowią doskonały dodatek do kanapek czy sałatek, a także świetnie sprawdzają się w sosie tatarskim oraz jako przystawka czy po prostu przekąska.

Skład: borowik szlachetny, woda, ocet, cukier, sól, cebula, marchew, przyprawy.

 

Borowik suszony exclusive 50 g

29,38 

Król grzybów w wersji premium – ręczna selekcja. Pod nadzorem grzyboznawcy do opakowania zostały włożone wyłącznie pokroje kapelusze borowika szlachetnego. Idealne do zup, sosów, bigosów i pierogów. Borowiki zostały zebrane w terenach czystych ekologicznie Puszczy Noteckiej i Borów Tucholskich.

Skład: suszone kapelusze borowika szlachetnego 100%.

 

CHIA – nasiona szałwii hiszpańskiej BIO 200 g

9,66 

Opis: nasiona chia będące ciekawym dodatkiem do diety.

Składniki: chia – nasiona szałwii hiszpańskiej* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: całe lub zmielone nasiona można dodawać do musli, sałatek, gotowanych ziemniaków oraz wypieków. Po namoczeniu w wodzie można także używać jako zagęszczacz do zup i sosów.

Uwaga: dzienne spożycie nasion nie powinno przekraczać 15 g (ok. 3 łyżeczki).

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 2096 kJ / 505 kcal
Tłuszcz – 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,3 g
Węglowodany – 25 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 20 g 
Sól – 0,04 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Poziomka sadzonka wieloletnia

5,51 

Rodzynki sułtanki BIO 200 g

7,79 

Opis: rodzynki sułtanki suszone na słońcu, słodkie, niesiarkowane.

Składniki: rodzynki sułtanki* 99,5%, olej słonecznikowy* 0,5% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, musli, sałatek, domowych wypieków. Idealne jako samodzielna przekąska.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1372 kJ / 324 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1 g
Węglowodany – 71 g
w tym cukry – 67 g
Białko – 2,6 g
Sól – 0 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Koperek pęczek

5,04 

Pęczek koperku od Pana Łukasza z gospodarstwa Warzywniczek.

Podgrzybek suszony exclusive 50 g

24,19 

Opakowanie 50 g suszonych podgrzybków brunatnych od Pana Krzysztofa. Klasa premium oznacza, że otrzymasz ręcznie wyselekcjonowane i pokrojone kapelusze podgrzybków, bez korzeni. Podgrzybki zostały zebrane w roku 2017. Suszone grzyby szczególnie polecane są do kapusty wigilijnej, pierogów, bigosu, zupy grzybowej, a także świetnie się odnajdą w uszkach.

Skład: suszone kapelusze podgrzybka brunatnego 100%.

 

Suszony owoc róży 50 g

5,68 

Pomidory suszone BIO 150 g

11,37 

Opis: pomidory suszone to doskonały i smaczny dodatek do wielu dań.

Składniki: pomidory suszone* 93%, sól morska 7%* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zapiekanek warzywnych, zup, sałatek, sosów, pizzy i makaronów. Można je rozdrobnić i stosować jako przyprawę.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1080 kJ / 258 kcal
Tłuszcz – 3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 44 g
w tym cukry – 38 g
Białko – 14 g
Sól – 7 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Rydz marynowany

24,19 

Rydze od Gold-Las z terenów Puszczy Noteckiej i Borów Tucholskich. Krojone i marynowane.  

Ananas suszony BIO 100 g

20,56 

Opis: ananas suszony o słodkim, ciekawym smaku. 

Składniki: ananas suszony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do płatków śniadaniowych, koktajli owocowych, kompotów, ciast. Idealny jako samodzielna przekąska.

Młode ziemniaki Irga ok. 1 kg od Pana Łukasza

5,04 

Odmiana Irga, produkowana z wykorzystaniem ProBio Emów (pożytecznych mikroorganizmów). Jedna z najpopularniejszych na polskich stołach. Odmiana ogólnoużytkowa. Doskonałe w smaku po ugotowaniu, oraz na frytki/chipsy domowej roboty. Kolor miąższu kremowy.

Probiotyczny proszek z topinamburu 200g

42,96 

Wzmacnia system odpornościowy, produkty z inuliną polecane są szczególnie przy wyjałowieniu przewodu pokarmowego, np. po lub w trakcie antybiotykoterapii i chemioterapii. Z badań naukowych wynika, że około 40% masy spożytej inuliny przekształca się w jelicie grubym w biomasę bakterii.

Prebiotyki to substancje, które odżywiają bakterie probiotyczne w jelicie grubym. Spożywane z pokarmami bakterie probiotyczne giną w soku żołądkowym i potem w sokach trawiennych. Zamiast podawać duże ilości produktów probiotycznych, efektywniejsza jest stymulacja rozwoju bifidobakterii i lactobakterii bytujących w organizmie, przez aplikację prebiotyków. W topinamburze prebiotykiem jest inulina. Poza odżywianiem bakterii w jelicie grubym, inulina wpływa na utrzymanie odpowiedniej kwasowości jelita; poprawia perystaltykę jelit, normalizuje poziom cukru we krwi, stymuluje trzustkę, łagodzi objawy nietolerancji laktozy i glutenu, eliminuje bakterie gnilne i fekalne. Uszczelnia jelita, zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów, zwiększa wchłanianie wapnia z pokarmów dzięki czemu przeciwdziała osteoporozie, obniża ryzyko wystąpienia miażdżycy przez eliminację trójglicerydów i kwasów tłuszczowych w wątrobie i obniża ich stężenia w surowicy krwi.

Poza właściwościami prebiotycznymi, bulwa topinamburu zawiera bardzo dobrze przyswajalne żelazo, potas i witaminę C. Ponadto zawiera: tiaminę (B1) i kwas pantotenowy (B5),  niacynę (B3)  pirydoksynę (B6) ryboflawinę (B2).

skład: 95% topinambur suszony, 5% topinambur pieczony

Jagody Goji suszone BIO 250 g

36,32 

Opis: czerwone diamenty o delikatnym smaku. 

Składniki: jagody goji* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do deserów, jogurtów, musli, sałatek owocowych i warzywnych. Idealne jako dodatek do herbaty, kompotów.

Uwaga: zalecane dzienne spożycie wynosi od 10 do 20 g. Kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci powinny zachować szczególną ostrożność.

Czereśnia Poznańska EKO 500 g

14,28 

Czereśnie z ekologicznego gospodarstwa sadowniczego Huberta. Owoce należy przechowywać w lodówce.

EKO czerwone porzeczki z bio uprawy w ziołach porcja ok. 500 g (dostarczamy TYLKO w czwartki)

14,13 

Prawdziwe ekologiczne czerwone porzeczki mają wyjątkowy smak i wartości biologiczne, które zawdzię-
czają m.in. dzięki biodynamicznej uprawie (w trakcie certyfikacji Demeter) w ziołach: tj: mniszek lekarski,

kurdybanek, dziurawiec, koniczyna biała, skrzyp, wrotycz, babka, mak, krwawnik, rumianek, lucerna, łubin – z
nich czerpią swą odporność i zdrowie. Porzeczki czerwone dostarczają witamin z grupy B, oraz witaminę B6.
Związki te zapewniają właściwą pracę układu nerwowego oraz przyczyniają się do polepszenia zdolności

koncentracji, pamięci, zapobiegają anemii. W czerwonych porzeczkach znajdują się również przeciwutlenia-
cze: witamina C, E i prowitamina witaminy. Są wykorzystywane w leczeniu dolegliwości trawiennych.

Czereśnia Poznańska EKO 1 kg

28,56 

Czereśnie z ekologicznego gospodarstwa sadowniczego Huberta. Owoce należy przechowywać w lodówce.

Kapusta czerwona

5,04 

Suszony Topinambur 90 g

18,09 

Suszony topinambur

Skład: 100% topinambur

Produkt wegański, wegetariański, dla dzieci, bez glutenu, bez cukru.

Wartość odżywcza w 100g: tłuszcz 0,3g, węglowodany 67,5g, w tym cukry 63,8g; błonnik 11,7g białko 6,7g sól 0,0g. K 2210mg, Fe 2,79mg, B1o,2mg

Wartość energetyczna 1368 kJ/323kcal. indeks glikemiczny 14.

waga netto 90g.

Sposób użycia: Można podawać i spożywać od 8 miesiąca życia. 1 łyżeczkę suszonej bulwy zalać około szklanką wrzątku, zaparzać od przykryciem ok. 15 minut, po odcedzeniu wypić, można zaparzyć drugi raz. Można stosować naturalne dodatki jak miód, cytrynę, imbir, kardamon, pieprz itp. po więcej inspiracji zapraszam na www.facebook.com/topinamburowesmaki

Tak sporządzony napój, pity 3 razy w tygodniu, leczy przeziębienia, bóle stawów, stany zapalne, redukuje liczebność patogenów ogólnoustrojowych, uelastycznia erytrocyty zwiększając transport tlenu, eliminuje złogi i zapobiega ich powstawaniu. Zmniejsza ryzyko wystąpienia udarów, eliminuje stany zapalne, osłania i wzmacnia trzustkę, wątrobę, oczyszcza nerki. Wysoka zawartość krzemu stymuluje wytwarzanie kolagenów. Wysoka przyswajalność wapnia wspomaga stałą mineralizację kości i zębów.