Wyświetlanie wszystkich 38 wyników

Śmietana prosto od krowy

7,45 200 ml

Śmietana jest niepasteryzowana i pochodząca z prawdziwego mleka od krów wypasanych naturalnie. Śmietana jest obłędnie dobra w smaku. Pełnotłusta (ok. 40% zawartości tłuszczu), gęsta – chociaż ze względu na bardzo tradycyjny charakter produkcji i brak ciągłości, nie możemy tego obiecać i czasem będzie rzadsza.

Skład: mleko krowie niepasteryzowane.

Jaja od zielononóżki wolnobiegającej

14,78 10 szt.

Jajka od kury zielononóżki charakteryzują się lepszymi parametrami cholesterolu oraz lepszym stosunkiem kwasów tłuszczowych omega 6 do omega 3, w porównaniu ze zwykłymi jajami. Kury, rzecz jasna, biegają sobie wolno na wygrodzonym, zabezpieczonym obszarze na terenie gospodarstwa „Trzy Brzozy”.

Jaja wiejskie

13,51 10 szt.

Jajka od kur z wolnego wybiegu z Hacjendy „Trzy Brzozy”. Kury karmione wyłącznie ziarnem, czasami też robaczkami ;).

Twaróg wiejski półtłusty

19,85 500 g

Porcja sera twarogowego uzyskiwanego poprzez podgrzanie mleka, a następnie dokładne oddzielenie serwatki dzięki przecedzeniu przez chusty serowarskie. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. W smaku przepyszny, wiejski. Idealny do naleśników i pierogów.

Skład: mleko krowie, kultury bakterii.

Ser dojrzewający Dziurawiec z mleka krowiego EKO

24,76 300 g

Ser dziurawiec, ser dojrzewający od 2 do 3 miesięcy z mleka krowiego EKO niepasteryzowanego, dzięki czemu zawiera naturalne wapno. Skórka powstaje z nacierania oliwą extra virgin i jest jadalna. Ma goryczkowy posmak.

Skład: Mleko krowie niepasteryzowane EKO, Bakterie starterowe mezofilne, podpuszczka, oliwa extra virgin, sól niejodowana serowarska.

Mozzarella z mleka krowiego EKO

16,58 200 g

Mozzarella ręcznie wyrabiania z pełnotłustego niepasteryzowanego krowiego mleka ekologicznego.

Skład: Mleko świeże EKO, sok z cytryny, podpuszczka, sól jodowana.

Twarożek czosnkowo – cebulowy

16,72 200 ml

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.

Skład: mleko krowie, śmietana, czosnek, cebula, sól.

Ser krowi typu halloumi

13,17 200 g

Ser typu halloumi robiony przez Magdę ze Śródborskiej Manufaktury Serów.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka naturalna

Zamów do poniedziałku do 7:00

Ser z mleka krowiego EKO młody typu gouda

23,09 300 g

Ser Młoda Gouda to ser dojrzewający 1 miesiąc, zawierający mleko ekologiczne niepasteryzowane zachowujące naturalny wapń.

Skład: Mleko świeże niepasteryzowane, kultury bakteryjne MSO, sól niejodowana, podpuszczka, oliwa extra virgin.

Kryształek sałatkowy

20,88 300 ml

Pokrojony w kostkę ser podpuszczkowy dojrzewający, utopiony w oliwie z dodatkiem ziół, oliwek i papryczki chili. Szczególnie dobrze odnajduje się w sałatkach.

Skład: ser dojrzewający podpuszczkowy, oliwa, oliwki, papryczka chili, zioła.

Ser krowi typu feta naturalny

15,16 250 g

Krowi ser podpuszczkowy, idealny do sałatki, szakszuki, jako farsz do mięsa, łososia albo pokrojony w kostki na desce serów.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii.

Zamów do poniedziałku do 7:00

Ser z mleka krowiego EKO dojrzewający pleśniowy Piwosz

29,70 300 g

Piwosz jest serem dojrzewającym od 4 do 5 miesięcy. Produkowany jest z mleka pełnotłustego niepasteryzowanego . Nacierany jest przez miesiąc piwem pszennym oraz po miesiącu przez 3 dni jest smarowany oliwą extra virgin. Dzięki takiej technice powstaje w pełni jadalna złocista skórka. Ser nie zawiera żadnych toksyn oraz składników grupy E.

Skład: Mleko świeże niepasteryzowane EKO, kultury bakteryjne startowe mezofilne grupy sera gouda i pleśniowego (bez pleśni), podpuszczka, sól niejodowana serowarska, oliwa extra virgin, piwo pszenne.

Ser krowi typu paneer

18,19 300 g

Ser typu paneer, szczególnie popularny w kuchni indyjskiej, robiony przez Magdę ze Śródborskiej Manufaktury Serów. Ser świetnie nadaje się do obróbki termicznej – można go smażyć w panierce, piec, grillować.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sok z cytryny, sól

Zamów do poniedziałku do 7:00

Ser Czarnuszek typu gouda dojrzewający 3 miesiące

30,32 300 g

Ser Czarnuszek typu gouda dojrzewający 3 miesiące. Do wytworzenia sera z czarnuszką użyto mleka świeżego, niepasteryzowanego, posiadającego naturalne wapno.

Skład: mleko EKO świeże niepasteryzowane, czarnuszka, podpuszczka, kultury bakteryjne MSO, sól, oliwa extra vergine z oliwek

Ser Fieno typu Pecorino

32,05 200 g

Ser Fieno typu Pecorino Jest to ser typu kruchego z ekologicznego mleka krowiego. Ser przez 2 tygodnie po wyjęciu z formy jest nacierany oliwą. Następnie dojrzewa przez 9 miesięcy w sianie.

Skład: mleko ekologiczne krowie, bakterie startowe PG, podpuszczka, sól, oliwa extra virgin.

Twarożek krowi podpuszczkowy z pomidorem i czosnkiem

12,13 200 g

Twarożek podpuszczkowy – delikatnie solony, otulony przyprawami, idealny do rozsmarowania na kromce chleba. Wydzielająca się serwatka jest zjawiskiem naturalnym.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią.

Zamów do poniedziałku do 7:00

Ser Farmerski wędzony podpuszczkowy

13,86 200 g

Ser Farmerski wędzony – zgrabny krążek krowiego sera podpuszczkowego wędzony tradycyjnie na drewnie olchowo bukowym.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii.

Zamów do poniedziałku do 7:00

Ser krowi typu feta z suszonymi pomidorami

15,16 250 g

Krowi ser podpuszczkowy posypany suszonymi pomidorami, idealny do sałatki, szakszuki, jako farsz do mięsa, łososia albo pokrojony w kostki na desce serów.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, suszone pomidory, sól, podpuszczka, kultury bakterii.

Zamów do poniedziałku do 7:00

Twarożek krowi podpuszczkowy z chilli

12,13 200 g

Twarożek podpuszczkowy – delikatnie solony, otulony przyprawami, idealny do rozsmarowania na kromce chleba. Wydzielająca się serwatka jest zjawiskiem naturalnym.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii, chilli.

Zamów do poniedziałku do 7:00

Jogurt krowi bardzo naturalny z owocami leśnymi

7,80 220 ml

Gęsty, aksamitny, wytworzony przy użyciu jogurtowych bakterii probiotycznych. Pozytywnie wpłynie na dobre bakterie, szczególnie polecany po antybiotykoterapii. Może stanowić gotową przekąskę.

Skład: mleko pasteryzowane, owoce leśne (maliny, jeżyny, porzeczki), cukier, bakterie probiotyczne

Zamów do poniedziałku do 7:00

Jogurt krowi bardzo naturalny

6,93 220 ml

Gęsty, aksamitny, wytworzony przy użyciu jogurtowych bakterii probiotycznych. Pozytywnie wpłynie na dobre bakterie, szczególnie polecany po antybiotykoterapii. Jest świetną bazą do deserów, przekąsek, uwielbia połączenie z granolą domowej roboty, dobrej jakości miodem. Sprawdzi się również jako baza sosu, np. miętowego czy tzatziki.

Skład: mleko pasteryzowane, bakterie probiotyczne

Zamów do poniedziałku do 7:00