Śródborska Manufaktura Serów

Śródborska Manufaktura Serów to mała rodzinna serowarnia w północnej części Mazowsza prowadzona przez Magdę. Z mleka od owiec wypasanych na czystych łąkach, karmionych naturalnymi paszami powstają sery podpuszczkowe świeże, dojrzewające oraz jogurty.

Na uwagę zasługują sery krowie dostępne w najróżniejszych odsłonach takich jak feta, halloumi, farmerski, paneer i inne. Produkty oferowane przez dostawcę Śródborska Manufaktura Serów charakteryzują się tradycyjnym, rewelacyjnym smakiem. Faktura serów jest zwarta a przepisy tradycyjne. W ofercie nie zabraknie również nowych smaków na sery z czarnuszką, suszonymi pomidorami, kozieradką. Serowarstwo to pasja w Manufakturze Serów dlatego wybierając produkty tego dostawcy masz pewność otrzymania najwyższej jakości serów. Doceniane nie tylko przez smakoszy indywidualnych ale również przez restauratorów kuchni indyjskiej gdzie bardzo często stosuje się sery paneer. Zachęcamy do poznania wszystkich wyjątkowych smaków oferowanych przez tego dostawcę.

Wyświetlanie wszystkich 15 wyników

Wyroby dostawcy:

Ser krowi typu paneer

18,19 300 g

Ser typu paneer, szczególnie popularny w kuchni indyjskiej, robiony przez Magdę ze Śródborskiej Manufaktury Serów. Ser świetnie nadaje się do obróbki termicznej – można go smażyć w panierce, piec, grillować.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sok z cytryny, sól

Twarożek krowi podpuszczkowy z chilli

12,13 200 g

Twarożek podpuszczkowy – delikatnie solony, otulony przyprawami, idealny do rozsmarowania na kromce chleba. Wydzielająca się serwatka jest zjawiskiem naturalnym.

Skład: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka naturalna, kultury bakterii, chilli.

Jogurt krowi bardzo naturalny z owocami leśnymi

7,80 220 ml

Gęsty, aksamitny, wytworzony przy użyciu jogurtowych bakterii probiotycznych. Pozytywnie wpłynie na dobre bakterie, szczególnie polecany po antybiotykoterapii. Może stanowić gotową przekąskę.

Skład: mleko pasteryzowane, owoce leśne (maliny, jeżyny, porzeczki), cukier, bakterie probiotyczne

Jogurt krowi bardzo naturalny

6,93 220 ml

Gęsty, aksamitny, wytworzony przy użyciu jogurtowych bakterii probiotycznych. Pozytywnie wpłynie na dobre bakterie, szczególnie polecany po antybiotykoterapii. Jest świetną bazą do deserów, przekąsek, uwielbia połączenie z granolą domowej roboty, dobrej jakości miodem. Sprawdzi się również jako baza sosu, np. miętowego czy tzatziki.

Skład: mleko pasteryzowane, bakterie probiotyczne