Porcja sera twarogowego uzyskiwanego poprzez podgrzanie mleka, a następnie dokładne oddzielenie serwatki dzięki przecedzeniu przez chusty serowarskie. Twaróg ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. W smaku przepyszny, wiejski. Idealny do naleśników i pierogów.
Ser zagrodowy robiony ręcznie przez Panią Beatę na Kurpiach. Ser podpuszczkowy, dojrzewający. Można degustować na samo, z konfiturą, z winem, dodać do sałatki lub zjeść z kanapką. Chyba, że masz lepszy pomysł ;).
Ser z mleka koziego typu Paneer to bardzo atrakcyjny i niespotykany wyrób. Paneer to ser szczególnie znany w kuchni indyjskiej, a do jego produkcji używa się tylko pełnotłustego mleka i soku z cytryny. Ser Paneer nie rozpływa się pod wpływem temperatury, więc można go smażyć, grillować, piec, panierować i podawać na gorąco.
Pokrojony w kostkę ser podpuszczkowy dojrzewający, utopiony w oliwie z dodatkiem ziół, oliwek i papryczki chili. Szczególnie dobrze odnajduje się w sałatkach.
Skład: ser dojrzewający podpuszczkowy, oliwa, oliwki, papryczka chili, zioła.
Ser zrobiony z krowiego mleka w gospodarstwie Państwa Sokołowskich. Dojrzewał aż 2 lata, dzięki czemu jest twardy, ma słodkawy smak, ziarnistą konsystencją i można go stosować do potraw jak znany parmezan. Lub degustować z lampką winą.
Ser długodojrzewający, wytwarzany z niepasteryzowanego krowiego mleka. Jego skórka obmywana jest (podczas procesu dojrzewania) winem pigwowym, co sprawia, że aromat i smak sera wzbogacony jest o delikatne, lekko kwaskowo-owocowe nuty. Pigwa również z sadu Państwa Sokołowskich :).
Młoda, zaledwie kilkudniowa wersja sera dojrzewającego, wytwarzana z niepasteryzowanego krowiego mleka. Bardzo delikatny, rozpływający się praktycznie w ustach. Nadaje się świetnie zarówno na kanapki, jak i jako dodatek do sałatek. Bardzo dobrze się rozpuszcza na tostach lub w potrawach.
Ser Łomnicki produkowany w certyfikowanym ekologicznie gospodarstwie Kozia Łąką zawsze z surowego mleka koziego od kóz z własnego gospodarstwa.
Sery Łomnickie są dość delikatne w smaku (choć mogą się między sobą znacząco różnić, w zależności od dodatków). Wraz z wiekiem stają się coraz bardziej wyraziste, tracąc początkową (charakterystyczną dla swych młodszych, kilkutygodniowych wcieleń) kwaskowatość i słoność.
Duża porcja twarogu uzyskiwanego według tradycyjnej receptury z mleka krowiego. Twaróg jest bardzo dobrze odsączony z serwatki, dzięki czemu ma zwartą konsystencję odpowiednią bardziej do krojenia niż do smarowania. Jest wyjątkowy w smaku, o niebo lepszy niż twaróg ze sklepu. Idealny na sernik.
Długodojrzewający Łomnicki ser kozi, tym odróżniający się od innych, że dojrzewa nie w naturalnej skórce, lecz w czarnej parafinie. To dodaje mu śmiałości i delikatnej pikantności, choć nie ma on żadnych dodatków ziołowych czy przyprawowych.
Ser długodojrzewający, wytwarzany z niepasteryzowanego krowiego mleka. W jego wnętrzu znajduje się warstwa popiołu drzewnego – zresztą pochodzącego z wędzenia innych serów. W smaku złożony, koneserski, ale bardzo przyjemny. Świetny do czerwonych win, szczególnie tych nieco starszych, z wyczuwalną beczką i delikatną taniną.
Ser długodojrzewajacy, wytwarzany z mleka krowiego niepasteryzowanego. W swoim wnętrzu kryje owoce czarnego bzu a skórka pokryta jest pulpą wytworzoną z tych owoców. W smaku lekko słodki. Idealny do wina czy na deskę serów.
Przyjmowanie zamówień w tym roku kończymy 15.12 (niedziela) o 23:59.
Dodatkowy termin świątecznych dostaw dla całej Polski to 23.12 (poniedziałek).
Standardowe terminy dostaw to:
18.12 (środa godz. 18 – 22) z dostawą do domu w Warszawie
19.12 (czwartek godz. 18 – 22) z dostawą do domu w Warszawie, Łodzi, Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu i Katowicach.
Wysyłamy także do innych miejscowości na terenie całej Polski! Paczkę nadajemy w środę kurierem DPD, więc u Ciebie najczęściej jest w czwartek w godzinach pracy kuriera (8 – 17).
Pozdrawiamy, PORA NA POLA
Dziękujemy. Możesz wybierać spośród setek wyrobów dostępnych na portalu.
Zadbamy o jakość - produkty wymagające utrzymania niskiej temperatury zostaną zabezpieczone termicznie. Paczkę nadamy w środę, najczęściej dotrze w czwartek w godzinach pracy kuriera DPD. Zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
Dziękujemy. Możesz wybierać spośród setek wyrobów dostępnych na portalu. Nie martw się o jakość - paczka powinna dotrzeć do Ciebie zabezpieczona termicznie w tym samym dniu, w którym została przez nas skompletowana :).
Dostawy do Twojej miejscowości są planowane na czwartki w godzinach 18 - 22, a zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
Dziękujemy. Wszystkie wyroby są dostępne do zamawiania w Twojej okolicy. Nie martw się o świeżość - kontrolujemy temperaturę w transporcie, a paczka dotrze do Ciebie maksymalnie w kilka godzin od jej skompletowania.
Dostawy realizujemy w środy i czwartki w godzinach 18 - 22, a zamówienia przyjmujemy do wtorku do godz. 9:00.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgadzam się