Artykuł o Pora na Pola w magazynie FOOD & FRIENDS

Image

Dziś premierę ma 50. edycja magazynu FOOD & FRIENDS, a w niej cykl #50FOODandFUTURE, czyli odpowiedź na pytania: co, jak i gdzie będziemy jedli w najbliższej przyszłości. To szczególne wydanie celebrujące kawałek historii zarówno samego magazynu, jak i polskiej sceny kulinarnej. Jesteśmy bardzo dumni i zaszczyceni, że Pora na Pola zostało w nim wyróżnione, jako inicjatywa oferująca rzemieślniczą żywność z dostawą do domu.

Starając się działać z duchem czasu i odpowiadać na panujące nastroje i potrzeby, idea internetowego targu żywności wpisuje się w wizję jedzenia przyszłości. Trendy widocznie pokazują powrót do lokalności, sezonowości i… korzeni. Jest to kierunek z jednej strony sentymentalny, bo ludzie są już znudzeni i rozczarowani nijakim jedzeniem słabej jakości dostępnym w dużych sklepach spożywczych, tęsknią za prawdziwym smakiem. Z drugiej strony to także kierunek przyszłości - rozwijający się pod hasłem zrównoważonego rozwoju. 

Na pięciu stronach poświęconych Pora na Pola znajdziemy opowieść o początkach, trudach, sukcesach, rozwoju i planach na przyszłość naszej firmy. 

W artykule znalazły się też przepisy i pomysły na dania bazujące na produktach z naszej oferty, które specjalnie na tę okazję przygotował ceniony szef kuchni Julian Karewicz - stojący również za marką This Is Smoke, którą znajdziecie w ofercie naszego targu. 

Serdecznie polecamy tę lekturę, a magazynowi FOOD & FRIENDS jeszcze raz dziękujemy za docenienie! 

Image
Image
Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze