Wyświetlanie wszystkich 12 wyników

Ocet jabłkowy żywy 5%

23,08 500 ml

Produkt naturalnie fermentowany. Filtrowany, może zawierać osad organiczny. Zawiera żywe kultury bakterii. Produkt niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.

Ocet Siedmiu Złodziei, macerat octowy

29,24 500 ml

Produkt naturalnie fermentowany. Filtrowany, może zawierać osad organiczny. Zawiera żywe kultury bakterii. Produkt niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.Produkowany z Polskich ekologicznych jabłek.

Ocet spirytusowy 10%

5,62 500 ml

W tradycyjnej kuchni polskiej używany jako przyprawa zakwaszająca do sałatek, zup, dań rybnych, a przede wszystkim marynat np. z ogórków, papryki, grzybów, śledzi. Stosuje się go także w kosmetyce i jako naturalny środek odkażający podczas sprzątania czy zmiękczający do prania. Ocet dodaje się również podczas pieczenia np. oponek z serem czy też pączków, dzięki czemu pochłaniają mniej tłuszczu i są smaczniejsze.Ocet spirytusowy powstaje w wyniku fermentacji octowej spirytusu.

Ognisty Cydr, macerat octowy

29,24 500 ml

Produkt naturalnie fermentowany. Filtrowany, może zawierać osad organiczny. Zawiera żywe kultury bakterii. Produkt niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.

Ocet z winogron ciemnych długodojrzewający

32,83 250 ml

Ocet z ciemnych winogron uprawianych na czystym obszarze Natura 2000, w gospodarstwie leżącym na Ziemi Kociewskiej. Dojrzewający przez minimum 12 miesięcy ocet winny wspomaga pracę całego układu pokarmowego. Idealny do skropienia sałaty lub jako składnik sosu vinaigrette, aromatyczny dodatek do marynat, podkreślający smak wołowiny i jagnięciny.