Wyświetlanie wszystkich 17 wyników

Ocet Siedmiu Złodziei, macerat octowy

27,85 500 ml

Produkt naturalnie fermentowany. Filtrowany, może zawierać osad organiczny. Zawiera żywe kultury bakterii. Produkt niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.Produkowany z Polskich ekologicznych jabłek.

Skład: Ocet jabłkowy 5%, majeranek, tymianek, rozmaryn, mięta pieprzowa, goździki, cynamon cejloński.

Ocet czerwiński jabłkowy z koszteli

20,60 250 ml

Ocet jabłkowy znany był już w starożytności. Ocet fermentowano już 5 tysięcy lat p.n.e. Jego walory doceniano w wielu starożytnych kulturach – egipskiej, babilońskiej, chińskiej, greckiej i rzymskiej, był wtedy używany do wspomagania odporności na infekcje, pobudzania krążenia, oczyszczania wątroby, krwi i węzłów chłonnych i poprawy sił witalnych.Główny składnik octu jabłkowego – kwas octowy – ma potwierdzone działanie antybakteryjne i antyseptyczne. Tradycyjnie stosuje się go na wiele dolegliwości: obniża poziom glukozy we krwi, wpływa korzystnie na układ krążenia i wspomaga odchudzanie.

Sos balsamiczny długodojrzewający

47,82 250 ml

Sos balsamiczny – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat.

Skład: ocet z winogron ciemnych, ocet malinowy, moszcz z winogron, cukier trzcinowy.

Ocet spirytusowy 10%

5,18 500 ml

W tradycyjnej kuchni polskiej używany jako przyprawa zakwaszająca do sałatek, zup, dań rybnych, a przede wszystkim marynat np. z ogórków, papryki, grzybów, śledzi. Stosuje się go także w kosmetyce i jako naturalny środek odkażający podczas sprzątania czy zmiękczający do prania. Ocet dodaje się również podczas pieczenia np. oponek z serem czy też pączków, dzięki czemu pochłaniają mniej tłuszczu i są smaczniejsze.Ocet spirytusowy powstaje w wyniku fermentacji octowej spirytusu.

Ocet jabłkowy żywy 5%

22,08 500 ml

Produkt naturalnie fermentowany. Filtrowany, może zawierać osad organiczny. Zawiera żywe kultury bakterii. Produkt niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.

Skład: Produkowany z Polskich ekologicznych jabłek. Kwasowość 5%.

Ocet z winogron ciemnych długodojrzewający

31,27 250 ml

Ocet z ciemnych winogron uprawianych na czystym obszarze Natura 2000, w gospodarstwie leżącym na Ziemi Kociewskiej. Dojrzewający przez minimum 12 miesięcy ocet winny wspomaga pracę całego układu pokarmowego. Idealny do skropienia sałaty lub jako składnik sosu vinaigrette, aromatyczny dodatek do marynat, podkreślający smak wołowiny i jagnięciny.

Skład: ocet z winogron ciemnych.

Ognisty Cydr, macerat octowy

27,85 500 ml

Produkt naturalnie fermentowany. Filtrowany, może zawierać osad organiczny. Zawiera żywe kultury bakterii. Produkt niepasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.

Skład: Ocet jabłkowy 5%, majeranek, tymianek, chilli, czosnek, imbir, chrzan, cebula czerwona.

Ocet gruszkowy EKO

33,28 500 ml

Niepasteryzowany, żywy napój o właściwościach probiotycznych bogaty w cenne kwasy organiczne. Delikatny ocet o cydrowym smaku na bazie owoców starych odmian z ekologicznych sadów w Mogilnicy.