Wyświetlanie wszystkich 12 wyników

Ocet jabłkowy EKO 500 ml

33,28 

Skład: ocet z jabłek ekologicznych.

Ocet jabłkowy długodojrzewający 250 ml

31,27 

Ocet jabłkowy – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. W occie jabłkowym znajdują się enzymy, aminokwasy, pektyny, związki polifenolowe (kwas galusowy, katechiny, epikatechiny, kwasy: chlorogenowy, kawowy i kumarowy) oraz witaminy i składniki mineralne: witaminy B1, B2, B3, B5, B6, biotyna, kwas foliowy i witamina C, a także sód, fosfor, potas, wapń, żelazo i magnez.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet jabłkowy.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet z wiśni długodojrzewający 250 ml

31,27 

Ocet z wiśni – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Niewielka ilość octu winnego wspomaga pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość kwasu octowego, dezynfekuje przewód pokarmowy ze szkodliwych bakterii. Spożywanie niewielkich ilości octu podczas posiłków stymuluje narządy przewodu pokarmowego do wydzielania większej ilości enzymów trawiennych.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z wiśni.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet malinowy długodojrzewający 250 ml

31,27 

Ocet malinowy – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Niewielka ilość octu winnego wspomaga pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość kwasu octowego, dezynfekuje przewód pokarmowy ze szkodliwych bakterii. Spożywanie niewielkich ilości octu podczas posiłków stymuluje narządy przewodu pokarmowego do wydzielania większej ilości enzymów trawiennych.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z malin.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet z czarnej porzeczki długodojrzewający 250 ml

31,27 

Ocet z czarnej porzeczki – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Niewielka ilość octu winnego wspomaga pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość kwasu octowego, dezynfekuje przewód pokarmowy ze szkodliwych bakterii. Spożywanie niewielkich ilości octu podczas posiłków stymuluje narządy przewodu pokarmowego do wydzielania większej ilości enzymów trawiennych.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z czarnych porzeczek.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet czerwiński jabłkowy z koszteli 250 ml

22,06 

Ocet jabłkowy znany był już w starożytności. Ocet fermentowano już 5 tysięcy lat p.n.e. Jego walory doceniano w wielu starożytnych kulturach – egipskiej, babilońskiej, chińskiej, greckiej i rzymskiej, był wtedy używany do wspomagania odporności na infekcje, pobudzania krążenia, oczyszczania wątroby, krwi i węzłów chłonnych i poprawy sił witalnych.

Główny składnik octu jabłkowego – kwas octowy – ma potwierdzone działanie antybakteryjne i antyseptyczne. Tradycyjnie stosuje się go na wiele dolegliwości: obniża poziom glukozy we krwi, wpływa korzystnie na układ krążenia i wspomaga odchudzanie.

Jak można stosować ocet jabłkowy?

1 łyżka octu jabłkowego wymieszana ze szklanką wody użyta do spłukiwania włosów nadaje im połysk, tonizuje skórę głowy, usuwa łupież.

Jedna łyżeczka octu rozcieńczona 1/2 szklanki wody, pita przed każdym posiłkiem, zakwasza żołądek, likwiduje refluks.

Ocet jabłkowy z wodą stymuluje wydzielanie enzymów trawiennych i pomaga w niestrawności.

Dzięki swoim właściwościom probiotycznym rozcieńczony ocet jabłkowy możemy stosować jako naturalny dezodorant i tonik do twarzy.

Ocet jabłkowy jest doskonały na ból gardła. 1 łyżka na 1/4 szklanki ciepłej wody – płukanie gardła.

Stłuczenia, spuchnięcia, siniaki, żylaki – roztwór 1 cz. octu i 2 cz. wody – nasączamy gazę lub ściereczkę i przykładamy na 15-20 minut na zmienione miejsce.

W kuchni stosujemy ocet jabłkowy tak jak ocet spirytusowy.

Sos balsamiczny długodojrzewający 250 ml

47,82 

Sos balsamiczny – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Może być dodatkiem zarówno do carpaccio warzywnego jak i mięsnego /mięs i warzyw pieczonych lub duszonych/. Wraz z oliwą z oliwek tworzy ciekawy sos sałatkowy.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z winogron ciemnych, ocet malinowy, moszcz z winogron, cukier trzcinowy.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet z pigwy długodojrzewający 250 ml

31,27 

Ocet z pigwy – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Niewielka ilość octu winnego wspomaga pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość kwasu octowego, dezynfekuje przewód pokarmowy ze szkodliwych bakterii. Spożywanie niewielkich ilości octu podczas posiłków stymuluje narządy przewodu pokarmowego do wydzielania większej ilości enzymów trawiennych.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z pigwy.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet z kwiatów czarnego bzu długodojrzewający 250 ml

31,27 

Ocet z kwiatów czarnego bzu – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Ocet znajduje zastosowanie przy leczeniu przeziębień, chorobach górnych dróg oddechowych oraz łagodzi ból i stany zapalne w chorobie reumatycznej stawów. Ma bardzo bogate działanie prozdrowotne na cały organizm począwszy od profilaktyki a skończywszy na leczeniu.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z kwiatów czarnego bzu.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet z winogron jasnych długodojrzewający 250ml

31,27 

Ocet z winogron jasnych – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Niewielka ilość octu winnego wspomaga pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość kwasu octowego, dezynfekuje przewód pokarmowy ze szkodliwych bakterii. Spożywanie niewielkich ilości octu podczas posiłków stymuluje narządy przewodu pokarmowego do wydzielania większej ilości enzymów trawiennych.

W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z winogron jasnych.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Ocet z aronii długodojrzewający 250 ml

31,27 

Ocet z aronii – dojrzewający w sposób naturalny przez okres 2 lat. Octy w procesie leżakowania w odpowiednim mikroklimacie nabierają wyraźnego i intensywnego aromatu. Niewielka ilość octu winnego wspomaga pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość kwasu octowego, dezynfekuje przewód pokarmowy ze szkodliwych bakterii. Spożywanie niewielkich ilości octu podczas posiłków stymuluje narządy przewodu pokarmowego do wydzielania większej ilości enzymów trawiennych.W produkcie występuje naturalny osad.

SKŁADNIKI: ocet z aronii.

POJEMNOŚĆ: 250 ml.

Produkt niepasteryzowany.  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Termin przydatności: 24 miesiące.

Ocet gruszkowy EKO 500 ml

33,28 

Niepasteryzowany, żywy napój o właściwościach probiotycznych bogaty w cenne kwasy organiczne. Delikatny ocet o cydrowym smaku na bazie owoców starych odmian z ekologicznych sadów w Mogilnicy.