Wyświetlanie wszystkich 34 wyników

Jarmuż EKO pęczek

6,08 

Dynia japońska kabocha EKO ok. 1.5 kg

9,13 

Brukiew EKO 1 kg

5,32 

Dynia piżmowa EKO ok. 1 kg

7,61 

Ziemniaki Owacja EKO 1 kg

7,51 

Ziemniaki Owacja – ekologiczne z gospodarstwa Kazimierz Miąsek. Typ ziemniaka o jasnożółtym miąższu, najlepszy do frytek, placków ziemniaczanych oraz puree. Mają strukturę mączystą i sypką, przez co nie są polecane do farszów i tzw. ziemniaków z wody. 

Miechunka pomidorowa 400 g

4,90 

Miechunka pomidorowa (pomidor skórzasty) to mniejsza siostra klasycznego pomidora. Jasnozielony i żółty kolor oznacza, że jest już dojrzała! 🙂 Ma słodko-kwaśny, specyficzny smak, może być dodatkiem do sałatek czy przetworów, smaczna na surowo.

Ziemniaki Irga ok. 1 kg od Pana Łukasza

6,20 

Odmiana Irga, produkowana z wykorzystaniem ProBio Emów (pożytecznych mikroorganizmów). Jedna z najpopularniejszych na polskich stołach. Odmiana ogólnoużytkowa. Doskonałe w smaku po ugotowaniu, oraz na frytki/chipsy domowej roboty. Kolor miąższu kremowy.

Marchew EKO 1 kg

6,77 

Ekologiczna marchew z gospodarstwa Państwa Niewiatowskich.

Włoszczyzna EKO pęczek

10,53 

Mały pęczek ekologicznej włoszczyzny na zupę tworzą marchewki, por, seler i pietruszka.

Buraki EKO 1 kg

8,28 

Ziemniaki EKO Aruba ok. 1 kg

6,23 

Ziemniaki ekologiczne odmiany Aruba – typ ogólnoużytkowy (zarówno do gotowania, jak i do smażenia). Miąższ kremowy w kierunku białego.

Marchew ok. 1 kg

7,90 

Por EKO 1 szt.

6,50 

Cebula ok. 1 kg

7,88 

Cebula ok. 1 kg EKO

9,51 

Brokuł 1 szt. od Pana Łukasza

8,15 

Pietruszka natka EKO 100 g

4,75 

Czosnek EKO 1 szt.

3,15 

Pietruszka korzeń EKO 500 g

12,00 

Kalafior

9,20 

Kalafior należy do rodziny warzyw kapustnych. Jadalną część stanowi róża, która w tradycyjnej odmianie kalafiora jest biała. Posiada w sobie mnóstwo wartości odżywczych takich jak: sód, potas, magnez, wapń oraz witaminy z grupy B oraz K. Bogate zastosowanie kalafiora w kuchni sprawia, że od lat kalafior króluje na naszych stołach w postaci gotowanej, zasmażanej czy pieczonej.

Jeden kalafior waży około 0,8 – 1,2kg

Kalafior przechowywać w lodówce

Seler 500 g

7,88 

Seler był już znany w starożytnej Grecji i Rzymie. Początkowo był traktowany jako ozdoba. Później poznano jego właściwości zdrowotne. Hipokrates zalecał seler jako środek uspokajający dla osób mocno zdenerwowanych.

Obecnie ceniony jest ze względu na ponad 80 składników odżywczych, które zawiera w dużych ilościach. Zawiera dwukrotnie więcej witaminy C niż cytrusy. Lekarze zalecają dołączyć go do diety przy leczeniu górnych dróg oddechowych oraz przy chorobach serca.

Wypełniacz

Buraki okrągłe ok. 1 kg

6,20 

Dynia Hokkaido ok. 1.4 kg z Podlaskiej Wyspy Dyń

7,00 

Japońska odmiana dyń z ekologicznej farmy na Podlasiu, jedna waży ok. 1,5 kg. 

Podana cena jest za jedną sztukę.

Buraki podłużne ok. 1 kg

5,07 

Pietruszka 500 g

8,60 

Pietruszka to popularne warzywo wykorzystywane w naszej kuchni zarówno jako dodatek do zup jak również do sałatek. Już mała ilość daje potrawom niesamowity aromat. Jest szczególnie ceniona za swoje właściwości lecznicze. Wspomaga trawienie, zapobiega zgadze oraz ma dobroczynne działanie na serce i układ krążenia.

Dynia Hokkaido EKO ok. 1.3 kg

8,24 

Japońska odmiana dyń z gospodarstwa ekologicznego Kazimierz Miąsek, jedna waży ok. 1.3 kg. 

Podana cena jest za jedną sztukę.

Sałata masłowa

6,15 

Ziemniaki młode EKO odmiana Pierwiosnek 1 kg

7,85 

Niskoskrobiowa odmiana Pierwiosnek ekologicznych ziemniaków. Idealne na frytki, puree. Miąższ prawie biały.

Cebulki szaszłykowe baby onion 500 g

5,00 

Małe cebulki z gospodarstwa Pana Łukasza.

Szpinak pęczek ok. 200 g

7,89 

Pęczek szpinaku od Pana Łukasza z gospodarstwa Warzywniczek.

Wypełniacz

Papryka żielona od Pana Łukasza ok. 1 kg

11,00 

Seler z nacią

4,57 

Cebula czerwona EKO ok. 1 kg

7,88 

Dynia EKO ok. 3 kg

22,50