Cukinia zielona 1 kg od Pana Łukasza

8,88 

Cukinia jest lekkostrawna, łagodna w smaku, szczególnie ceniona przez osoby będące na diecie. Polecana jest również dla małych dzieci. Zawiera potas, żelazo, magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1 oraz beta karoten.

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.

Dynia Hokkaido ok. 1.5 kg EKO

8,50 

Japońska odmiana dyń z ekologicznej farmy na Podlasiu, jedna waży ok. 1,5 kg. 

Podana cena jest za jedną sztukę.

Fasolka szparagowa żółta 1 kg od Pana Łukasza

17,28 

Fasolka żółta szparagowa należy do najbardziej wartościowych warzyw, ponieważ ma bardzo mało kalorii, duże ilości cennych minerałów i witamin oraz dużo błonnika. Jest bardzo dobrym źródłem witamin C, K, kwasu foliowego, żelaza i manganu.
Fasolę wyjąc z opakowania i przechowywać w lodówce. Parowanie opakowania foliowego jest zjawiskiem naturalnym i nie powoduje obniżenia jakości produktu.

Kalafior 1 szt. od Pana Łukasza

9,79 

Kalafior należy do rodziny warzyw kapustnych. Jadalną część stanowi róża, która w tradycyjnej odmianie kalafiora jest biała. Posiada w sobie mnóstwo wartości odżywczych takich jak: sód, potas, magnez, wapń oraz witaminy z grupy B oraz K. Bogate zastosowanie kalafiora w kuchni sprawia, że od lat kalafior króluje na naszych stołach w postaci gotowanej, zasmażanej czy pieczonej.

Jeden kalafior waży około 0,8 – 1,2kg

Kalafior przechowywać w lodówce

Kapusta biała od Pana Łukasza

8,63 

Kapusta biała idealna do zszatkowania na surówki oraz do kiszenia.

Jedna główka waży ok 1,7-2kg

Należy przechowywać w ciemnym, stosunkowo wilgotnym miejscu w temperaturze ok. 1st C. Należy unikać przechowywania jej w temperaturze pokojowej.

Marchewka EKO 1 kg

7,77 

Pęczek ekologicznej, młodej marchewki (3-4 małe marchewki z nacią)

Pomidory okrągłe ok. 1 kg

9,14 

Pomidory powinny znaleźć się w każdej diecie ze względu na ich działania prozdrowotne. Znajdujący się w nich naturalny czerwony barwnik, czyli likopen, który jest najsilniejszym antyutleniaczem z grupy karetonoidów. Nie ginie on w obróbce cieplnej. W przetworach jest go nawet 2-3 razy więcej niż w świeżych pomidorach. Jako przeciwutleniacz likopen opóźnia procesy starzenia, ponieważ neutralizuje wolne rodniki.

Pomidory przechowywać w chodnym i zacienionym miejscu najlepiej w temperaturze 7-10 st C, bez opakowania. Nie należy przechowywać ich w lodówce, jak również w temperaturze pokojowej, co może negatywnie wpływać na jego smak, jak również szybsze dojrzewanie.

Wypełniacz

Pomidory podłużne ok. 1 kg

8,88 

Pomidory powinny znaleźć się w każdej diecie ze względu na ich działania prozdrowotne. Znajdujący się w nich naturalny czerwony barwnik, czyli likopen, który jest najsilniejszym antyutleniaczem z grupy karetonoidów. Nie ginie on w obróbce cieplnej. W przetworach jest go nawet 2-3 razy więcej niż w świeżych pomidorach. Jako przeciwutleniacz likopen opóźnia procesy starzenia, ponieważ neutralizuje wolne rodniki.

Pomidory przechowywać w chodnym i zacienionym miejscu najlepiej w temperaturze 7-10 st C, bez opakowania. Nie należy przechowywać ich w lodówce, jak również w temperaturze pokojowej, co może negatywnie wpływać na jego smak, jak również szybsze dojrzewanie.

Ziemniaki Irga ok. 1 kg od Pana Łukasza

5,75 

Odmiana Irga, produkowana z wykorzystaniem ProBio Emów (pożytecznych mikroorganizmów). Jedna z najpopularniejszych na polskich stołach. Doskonałe w smaku po ugotowaniu, oraz na frytki/chipsy domowej roboty.