Fasolka szparagowa żółta 1 kg od Pana Łukasza

26,00 

Fasolka żółta szparagowa należy do najbardziej wartościowych warzyw, ponieważ ma bardzo mało kalorii, duże ilości cennych minerałów i witamin oraz dużo błonnika. Jest bardzo dobrym źródłem witamin C, K, kwasu foliowego, żelaza i manganu.
Fasolę wyjąc z opakowania i przechowywać w lodówce. Parowanie opakowania foliowego jest zjawiskiem naturalnym i nie powoduje obniżenia jakości produktu.

Wypełniacz

Koperek EKO pęczek

4,60 

Koper z gospodarstwa ekologicznego Pani Joanny. 

Marchewka EKO 1 kg

7,77 

Pęczek ekologicznej, młodej marchewki (3-4 małe marchewki z nacią)

Rzodkiewka pęczek

5,51 

Rzodkiewka zawiera witaminy A, C i z grupy B oraz minerały takie, jak potas, siarka, cynk, fosfor i żelazo, którym zawdzięczają swoje prozdrowotne właściwości. Najlepiej jest jeść ją od razu po zakupie, ale można również przechowywać je w lodówce. 

Potas, którego źródłem jest rzodkiewka, to jeden z najbardziej niedocenianych „pomocników” naszego organizmu. Odpowiednia dawka potasu reguluje napięcie mięśniowe, ciśnienie krwi i rytm serca. Dotleniając mózg, poprawia koncentrację oraz procesy myślowe. Pierwiastek pobudza wydzielanie insuliny, uczestniczy w spalaniu węglowodanów i białek. 

Rzodkiewka nadaje się idealnie jako dodatek do sałatek, kanapek lub do bezpośredniego chrupania. 

Szczypiorek EKO pęczek

4,60 

Pęczek szczypiorku z gospodarstwa ekologicznego Pani Joanny. Doskonały jako dodatek do jajecznicy czy kanapek.

Włoszczyzna EKO pęczek

10,53 

Mały pęczek ekologicznej włoszczyzny na zupę tworzą marchewki, por, seler i pietruszka.