Dynia Hokkaido ok. 1.5 kg EKO

8,50 

Japońska odmiana dyń z ekologicznej farmy na Podlasiu, jedna waży ok. 1,5 kg. 

Podana cena jest za jedną sztukę.

Kalafior 1 szt. od Pana Łukasza

9,79 

Kalafior należy do rodziny warzyw kapustnych. Jadalną część stanowi róża, która w tradycyjnej odmianie kalafiora jest biała. Posiada w sobie mnóstwo wartości odżywczych takich jak: sód, potas, magnez, wapń oraz witaminy z grupy B oraz K. Bogate zastosowanie kalafiora w kuchni sprawia, że od lat kalafior króluje na naszych stołach w postaci gotowanej, zasmażanej czy pieczonej.

Jeden kalafior waży około 0,8 – 1,2kg

Kalafior przechowywać w lodówce

Kapusta biała od Pana Łukasza

8,63 

Kapusta biała idealna do zszatkowania na surówki oraz do kiszenia.

Jedna główka waży ok 1,7-2kg

Należy przechowywać w ciemnym, stosunkowo wilgotnym miejscu w temperaturze ok. 1st C. Należy unikać przechowywania jej w temperaturze pokojowej.

Kapusta pekińska 1 szt.

8,88 

Doskonały składnik surówek jak również dodatek do kanapek. Waga jednej główki to od 0,7 kg do 0,9 kg.

Marchewka EKO 1 kg

7,77 

Pęczek ekologicznej, młodej marchewki (3-4 małe marchewki z nacią)

Pietruszka 500 g

12,00 

Pietruszka to popularne warzywo wykorzystywane w naszej kuchni zarówno jako dodatek do zup jak również do sałatek. Już mała ilość daje potrawom niesamowity aromat. Jest szczególnie ceniona za swoje właściwości lecznicze. Wspomaga trawienie, zapobiega zgadze oraz ma dobroczynne działanie na serce i układ krążenia.

Seler 500 g

7,88 

Seler był już znany w starożytnej Grecji i Rzymie. Początkowo był traktowany jako ozdoba. Później poznano jego właściwości zdrowotne. Hipokrates zalecał seler jako środek uspokajający dla osób mocno zdenerwowanych.

Obecnie ceniony jest ze względu na ponad 80 składników odżywczych, które zawiera w dużych ilościach. Zawiera dwukrotnie więcej witaminy C niż cytrusy. Lekarze zalecają dołączyć go do diety przy leczeniu górnych dróg oddechowych oraz przy chorobach serca.

Ziemniaki Irga ok. 1 kg od Pana Łukasza

5,07 

Odmiana Irga, produkowana z wykorzystaniem ProBio Emów (pożytecznych mikroorganizmów). Jedna z najpopularniejszych na polskich stołach. Doskonałe w smaku po ugotowaniu, oraz na frytki/chipsy domowej roboty.