Wyświetlanie wszystkich 4 wyników

Promocja!

Ciecierzyca BIO 500 g (termin 30.09)

13,85  10,00 

Ciecierzyca, nazywana również grochem włoskim, zawiera do 30% białka, przez co jest świetną bazą do wielu sycących potraw, takich jak wegański pasztet. Sprawdza się również jako składnik zup i sosów. Jest najbardziej znana jako najważniejszy składnik pysznej wegetariańskiej pasty – hummus. Jedz ciecierzycę! – Na zdrowie!

Soczewica czerwona BIO 400 g

6,92 

Opis: soczewica czerwona o lekko słodkim smaku.

Składniki: soczewica czerwona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, past i potraw jednogarnkowych.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Gotować na małym ogniu około 20 min, w proporcji 2 części wody na 1 część soczewicy.

Soczewica zielona BIO 400 g

9,22 

Opis: soczewica zielona o bardzo delikatnym smaku.

Składniki: soczewica zielona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, sałatek, gulaszy i dań z warzyw. Znana jako doskonały zamiennik mięsa.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie, około 20-30 min. Solić dopiero pod koniec gotowania.

Cieciorka BIO 400 g

7,98 

Opis: cieciorka zwana również grochem włoskim o delikatnym i orzechowym smaku. 

Składniki: cieciorka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, sosów, sałatek past, itp. Znana jako doskonały zamiennik mięsa. 

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez co najmniej 12 godzin. Następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie, do miękkości. Solić dopiero pod koniec gotowania.