Wyświetlanie 1–44 z 50 wyników

Cukier trzcinowy brązowy EKO

13,06 500 g

Cukier trzcinowy brązowy, nierafinowany, powstały z trzciny cukrowej. Ma charakterystyczną brązową barwę przypominającą bursztyn. Zastosowanie: do deserów, wypieków oraz słodzenia ciepłych napojów.

Kakao EKO

13,89 200 g

Kakao mocno odtłuszczone (zawiera 10-12 % tłuszczu kakaowego). Zastosowanie: do polew, czekolady, napojów, cukierków, lodów oraz do wypieku ciast i ciasteczek.

Cukier trzcinowy jasny EKO

11,59 500 g

Jasny cukier trzcinowy bio od polskiej marki Fresano. Ekologiczny cukier trzcinowy jest świetną alternatywą dla białego cukru. Za jego przyjemną barwę odpowiada obecność melasy, która nadaje mu głębszego, delikatnie karmelowego smaku. Cukier trzcinowy sprawdzi się jako dodatek do napojów oraz słodkich wypieków.

Cukier kokosowy (palmowy) EKO

13,06 300 g

Cukier kokosowy (palmowy) nierafinowany, powstały z kwiatów palmy kokosowej. Ma charakterystyczną brązową barwę i łagodny posmak karmelu. Zastosowanie: do deserów, wypieków oraz słodzenia napojów.

Susz warzywny z dodatkiem ziół

7,18 100 g

Mieszanka prawdziwych darów natury – suszonych warzyw oraz aromatycznych ziół. Susz warzywny to rewelacyjna baza do zup i sosów oraz przyprawa wzbogacająca smak każdej potrawy. Zastępuje świeży zestaw włoszczyzny, a dzięki wygodzie przechowywania i praktycznej formie usprawnia przyrządzenie bulionu w dowolnym momencie.

Cynamon cejloński mielony EKO

8,78 50 g

Cynamon cejloński od ekologicznego, certyfikowanego dostawcy. Bogaty aromat i słodko-korzenny smak cynamonu świetnie komponuje się ze słodkimi wypiekami, między innymi tradycyjną szarlotką, a także gorącą czekoladą i lodami. Cynamon jest doskonałym dodatkiem do dań kuchni orientalnej. Obniża poziom cukru we krwi oraz cholesterol.

Czarnuszka EKO

6,02 50 g

Ekologiczna czarnuszka od Darów Natury. Spożywanie tych aromatycznych ziarenek wzmacnia odporność organizmu. Ich wyjątkowy smak rewelacyjnie komponuje się z warzywami, potrawami mięsnymi, a nawet serami. Czarnuszka może być stosowana jako posypka do kanapek i domowych wypieków, np. pieczywa czy pieczonych pierogów z wytrawnym nadzieniem.

Czosnek mielony EKO

5,82 50 g

Czosnek mielony pochodzący z ekologicznej uprawy. Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku. Mielony czosnek jest idealną przyprawą do własnoręcznie wykonanych wędlin i kiełbas. Jest niezwykle uniwersalny – jego intensywny aromat podkreśla smak sałatek, sosów, różnego rodzaju mięs czy pieczonych ziemniaków.

Ksylitol – cukier brzozowy z Finlandii

24,95 400 g

Pochodzący z Finlandii cukier brzozowy, pojawiający się na polskich stołach dzięki podlaskim Darom Natury. Ksylitol to świetna alternatywa dla białego cukru – wygląda i smakuje dokładnie tak samo! Dzięki niższemu indeksowi glikemicznemu i mniejszej kaloryczności stanowi idealny zamiennik cukru dla osób odchudzających się i diabetyków.

Liść laurowy EKO

3,99 10 g

Suszone liście laurowe pochodzące z ekologicznej uprawy na Podlasiu. Jedna z najpopularniejszych przypraw w polskiej kuchni, niezbędny składnik aromatycznego bulionu, bigosu myśliwskiego, gulaszy, sosów oraz pieczeni. Korzenno-gorzki smak liści laurowych doskonale komponuje się również z daniami kuchni indyjskiej.

Natka pietruszki EKO

3,69 20 g

Suszona ekologiczna natka pietruszki od Darów Natury to przyprawa o intensywnym aromacie. Ze względu na swoją uniwersalność znajdzie zastosowanie w szeregu dań kuchni polskiej, francuskiej czy bliskowschodniej. Natka pietruszki jest dodatkową dawką niezbędnego w zrównoważonej diecie żelaza oraz witamin.

Ziele angielskie EKO

8,18 50 g

Ziarenka ekologicznego ziela angielskiego z Podlasia. Ziele angielskie to przyprawa niezastąpiona podczas przyrządzania gulaszy, aromatycznych zup, tradycyjnego bigosu myśliwskiego i ciemnych sosów do mięs. Wzbogaca smak domowych wędlin i kiełbas, kiszonek i marynat, a nawet kompotów i likierów. Ma intensywny, gorzki smak.

Oregano EKO

4,27 20 g

Oregano pochodzące z ekologicznych upraw, suszone naturalnymi metodami. Zioło znane przede wszystkim z kuchni włoskiej, niezastąpiony składnik pizzy oraz spaghetti. Świetnie podkreśla smak pieczarek, pomidorów czy mozzarelli. Napar z oregano pomaga łagodzić objawy przeziębienia, a także pozytywnie wpływa na stan skóry i włosów.

Kolendra mielona EKO

6,59 60 g

Ekologiczne mielone nasiona kolendry, przyprawy charakterystycznej dla kuchni orientalnej. Korzenny, słodko-pikantny smak ziaren kolendry najlepiej komponuje się z rybami, mięsem i warzywami strączkowymi, można ją jednak wykorzystać także do słodkich wypieków – dobrze komponuje się z cynamonem, imbirem, gałką muszkatołową i cytrusami.

Czosnek niedźwiedzi EKO

6,40 25 g

Smakuje jak czosnek, wygląda jak konwaliowe liście i jest polecany przez niedźwiedzie (podobno zwierzęta jedzą go zaraz po przebudzeniu z zimowego snu)! Suszony czosnek niedźwiedzi ma mnóstwo zastosowań w kuchni – współgra z sałatkami, zupami i sosami, domową kiełbasą oraz pasztetem.

Lubczyk EKO

3,88 20 g

Ekologiczny lubczyk pochodzący z czystych terenów Podlasia. Przyprawa znana przede wszystkim jako afrodyzjak, ma również właściwości prozdrowotne. Lubczyk wyróżnia się prawdziwym bukietem aromatów – początkowo dominują w nim słodkie nuty, stopniowo nabierające pikantności i lekkiej goryczki. Pasuje do dań z drobiu i sałatek.

Curry EKO

6,79 60 g

Naturalne, wolne od syntetycznych dodatków curry od Darów Natury. Ekologiczna, wywodząca się z kuchni indyjskiej mieszanka przypraw o słonecznej barwie i niepowtarzalnym smaku. Najlepiej komponuje się z cielęciną, drobiem i rybami. Podstawowy składnik pasty curry, niezbędnej do przyrządzenia orientalnych potraw o tej samej nazwie.

Sól ziołowa

5,46 90 g

Sól ziołowa od Darów Natury to niezawierająca zbędnych dodatków mieszanka soli kuchennej z uprawianymi ekologicznie ziołami, wśród których znalazły się czosnek, cebula, lubczyk, pietruszka, cząber i oregano. Kompozycja aromatycznych składników w zdrowy sposób wzbogaci smak każdej potrawy.

Rozmaryn EKO

4,46 30 g

Aromatyczny, naturalny rozmaryn dostarczany przez ekologiczne przedsiębiorstwo Dary Natury. Wspiera pracę wątroby, a jego częste spożywanie pomaga obniżyć poziom cukru we krwi. Rozmaryn świetnie komponuje się z daniami mięsnymi, rozmaitymi zupami oraz owocami. Pozwala przyrządzić jedyne w swoim rodzaju pieczone ziemniaki.

Kmin rzymski EKO

5,39 30 g

Kmin rzymski w ziarnach z podlaskich Darów Natury. Fitosterole zawarte w tej przyprawie obniżają poziom cholesterolu, a olejki eteryczne, odpowiedzialne za przyjemny, ciepły aromat kminu rzymskiego wspomagają leczenie przeziębień. Najlepiej smakuje w daniach indyjskich, np. curry, w gulaszach, zupach i z pieczonymi warzywami.

Pieprz ziołowy EKO

5,79 60 g

Ziołowy pieprz od Darów Natury. Zdrowa mieszanka aromatycznych przypraw, niezawierająca syntetycznych wzmacniaczy smaku – w opakowaniu znajdziemy same naturalne składniki. Przepysznie komponuje się daniami mięsnymi oraz treściwymi zupami. Nadaje potrawom wyrazistego, głębokiego smaku i zapachu, który błyskawicznie pobudza apetyt.

Cukier różany EKO

16,37 200 g

Drobno mielony cukier różany w poręcznym szklanym słoiku, zapewniającym świeżość i intensywny zapach tej słodkiej mieszanki. Kompozycja cukru trzcinowego i suszonych płatków róż to aromatyczny dodatek do rozmaitych deserów i ciast. Świetnie sprawdzi się jako posypka do domowych rogalików drożdżowych z dżemem owocowym.

Sól himalajska różowa w młynku

17,73 180 g

Różowa sól himalajska w kryształkach, zapakowana w wygodny młynek. Uważana za najzdrowszą, himalajska sól kamienna to składnik nieodzowny w każdej kuchni. Za jej delikatną, różową barwę odpowiedzialne są tlenki żelaza, które pobudzają szpik kostny do wytwarzania czerwonych krwinek.

Pieprz kolorowy EKO

8,98 30 g

Pieprz kolorowy od podlaskiego producenta ekologicznych ziół i przypraw. Wolna od sztucznych składników kompozycja ziaren pieprzu zebranych na różnych etapach dojrzewania i przetwarzanych na kilka sposobów. Każde ziarno charakteryzuje się odmiennym aromatem i stopniem ostrości. Ich połączenie nadaje potrawom niezwykłego, wielowymiarowego smaku.

Ostropest plamisty mielony EKO

6,79 100 g

Mielony ostropest plamisty, ekologiczna przyprawa wprost z Darów Natury. Polecany ze względu ma swoje właściwości – ostropest wspomaga pracę i regenerację wątroby, tym samym ułatwiając usuwanie toksyn z organizmu. Może być spożywany jako przyprawa (do dań na zimno) lub wykorzystywany do przyrządzania naparu.

Papryka ostra EKO

10,98 90 g

Ostra ekologiczna papryka od Darów Natury. Przyprawa wolna od syntetycznych dodatków, w pełni naturalna. Odrobina ostrej papryki nadaje potrawom pikantności, a sosy i zupy z jej dodatkiem zyskują apetyczny, czerwony kolor. Jej smak dobrze komponuje się z daniami orientalnymi i meksykańskimi, a także gulaszem węgierskim.

Goździki całe EKO

7,78 30 g

Goździki całe, ekologiczna przyprawa z podlaskich Darów Natury. Mają ciepły, korzenny smak i aromat, dzięki czemu sprawdzają się jako dodatek do pierników i ciast, a także zimowych herbat oraz grzańca. Pasują do dziczyzny, pasztetów i kiszonek. Pasta z goździków utartych z olejkiem cynamonowym przynosi ulgę w bólach zęba czy głowy.

Gałka muszkatołowa mielona EKO

10,58 30 g

Mielona gałka muszkatołowa, produkt naturalny, bez konserwantów. Gałka muszkatołowa to jedna z przypraw korzennych, dodających wyjątkowego aromatu piernikom, kompotom i grzanemu winu. Popularna w kuchni indyjskiej (także jako dodatek do naparów herbacianych), pasuje do potraw wegańskich i mięsnych, na przykład faszerowanych bakłażanów lub pasztetów.

Bazylia Eko

4,46 25 g

Bazylią przyprawiamy sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.

Pieprz czarny mielony EKO

9,78 50 g

Ekologiczny pieprz czarny od podlaskich Darów Natury. Uniwersalna przyprawa, bez której trudno wyobrazić sobie codzienne gotowanie. Pieprz w ziarenkach dłużej zachowuje świeżość i aromat – można zmielić go w moździerzu lub użyć w całości. Ostry, lekko pikantny, zwiększa apetyczność potraw, podkreślając pozostałe nuty smakowe.

Kardamon mielony EKO

17,96 50 g

Naturalny mielony kardamon, aromatyczny dar natury od podlaskiego dostawcy. Przyprawa o wyrazistym korzennym smaku. Znakomity dodatek do ryb oraz rozmaitych potraw mięsnych. Kardamon wzbogaci zupy, gulasze i pieczenie o intensywnie cytrusowe nuty, a także doskonale rozwinie bukiet smakowitych naparów z kawy lub mieszanek herbat i suszonych owoców.

Tymianek Eko

3,59 20 g

Tymianek pomaga w trawieniu tłustych potraw, jest więc przydatnym dodatkiem do dań z baraniny, wieprzowiny, kaczki lub gęsi. Ponadto stosuje się go do produkcji likierów i syropów.

Garam masala Eko

8,58 60 g

Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania do potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów.Dobrze łączy się też z jogurtem.

Imbir Eko

10,38 60 g

Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.

Kozieradka mielona Eko

6,40 60 g

Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.

Koperek Eko

3,69 30 g

Susz młodego koperku stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się go do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.

Cząber Eko

3,69 20 g

Poleca się głownie jako dodatek do potraw z fasoli i roślin strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę, cielęcinę. Niewielką ilość cząbru dodaje się też do mizerii i sosów sałatkowych.

Sól himalajska czarna w młynku

17,73 200 g

Podlaska, a himalajska – czarna sól od marki Dary Natury. Jej charakterystyczną cechą jest jajeczny smak i aromat (wynikający z obecności siarczanów), dzięki któremu świetnie sprawdzi się w wegańskich alternatywach dla potraw jajecznych, np. roślinnym majonezie czy tofucznicy. Podkręci też smak dań orientalnych i meksykańskich.

Jałowiec Eko

3,99 30 g

“Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu “”na dziko””, do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.”

Kminek ziarno Eko

5,99 60 g

Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli, biały i żółty ser.

Gorczyca biała EKO

4,07 90 g

Ziarenka białej gorczycy, uprawianej na czystych ekologicznie terenach Podlasia. Spożywanie gorczycy pozytywne wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego. Tradycyjna przyprawa stosowana podczas przygotowywania przetworów z ogórków czy grzybów, sprawdzi się jako dodatek do potraw mięsnych i twarogów.

Hyzop Eko

10,87 30 g

Doskonale komponuje się z twarożkiem, jajecznica oraz podkreśla smak dań z dodatkiem pieczarek. Polecany jest również do sałatek, gulaszu, pasztetów oraz ryb.