Wyświetlanie wszystkich 30 wyników

Ravioli nadziewane szpinakiem i świeżą ricottą 250 g

14,95 

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Klasyczne połączenie szpinaku i świeżego sera ricotta idealnie pasuje na każdą okazję.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 4-5 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: ser ricotta, semolina z pszenicy durum, szpinak, woda, jajka, ser Grana Padano DOP, przyprawy

Gnocchi nadziewane mozzarellą i pomidorkami suszonymi 500 g

28,39 

Gnocchi to puszyste kuleczki z rozpływającą się w ustach mozzarellą połączoną z suszonymi na słońcu pomidorkami.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 4 minuty. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: woda, płatki ziemniaczane, suszone pomidory, ser mozzarella, ser ricotta, mąka pszenna, bazylia świeża, sól, przyprawy, olej słonecznikowy.

Tortelli grande nadziewane aromatycznym boczkiem i ziemniakami 260 g

17,47 

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Niepowtarzalny smak naszego farszu to sekret palonych ziemniaków i długo dojrzewający specku z regionu Alto Adige przyprawiany solą, pieprzem, liściem laurowym i owocami jałowca, wędzony przy użyciu drewna bukowego przez dziesięć dni.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 6-7 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: semolina z pszenicy, ziemniaki, speck, ser scamorza, ser ricotta, woda, jaja, cebula, olej rzepakowy, przyprawy

Ravioli wegańskie nadziewane pieczoną dynią i ziarnami w cieście orkiszowym 270 g

14,95 

To wegańska propozycja od Amore Pasta przygotowana z mąki orkiszowej, która idealnie komponuje się z nadzieniem z dyni piżmowej i prażonych ziaren z nutą pomarańczy. 

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 4-5 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: dynia piżmowa, semolina orkiszowa z pszenicy, woda, prażone ziarna (ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lniane), skórka pomarańczy, olej z pestek dyni, przyprawy

Makaron Tagliatelle 300 g

13,44 

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 2-3 minuty. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: semolina z pszenicy durum, jajka, woda

Makaron razowy żytni świderki BIO 400 g

5,63 

Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000. Wszystkie wyroby pochodzące z Wytwórni Państwa Babalskich mają certyfikat ekologiczny.

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Makaron razowy żytni rurki BIO 400 g

5,63 

Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000.

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Makaron razowy orkiszowy świderki BIO 400 g

8,94 

Pora na orkisz! Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Świetnie pasuje do dań mięsnych, sosów i sałatek.

 

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Makaron razowy orkiszowy nitki BIO 400 g

8,94 

Makaron w formie nitek wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Możesz zrobić orkiszowe spaghetti lub wrzucić do zupy pomidorowej.

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Makaron razowy orkiszowy rurki BIO 400 g

8,94 

Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Wyroby orkiszowe są szczególnie zalecane do obniżenia cholesterolu, przy przemęczeniach, alergii oraz schorzeniach wątroby i nerek.

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Ravioli z zielonymi szparagami i mascarpone 250 g

21,71 

Ravioli z sezonowymi zielonymi szparagami i prawdziwym naturalnym mascarpone. Dzięki temu połączeniu farsz jest śmietankowy, kremowy o bogatym słodkim i lekko kwaskowatym smaku. Ten wyśmienity farsz “zamknęliśmy” w świeżo przygotowanym cieście z pełnowartościowej semoliny durum. Produkt bez konserwantów i sztucznych dodatków.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 5-6 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: szparagi (32%), semolina z PSZENICY, ser mascarpone z MLEKA (10%), ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), pasteryzowana masa JAJOWA, woda, płatki ziemniaczane, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), sól, olej rzepakowy, przyprawy

Makaron razowy żytni nitki BIO 400 g

5,63 

Makaron w formie nitek wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000.

 

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Makaron razowy pszenny nitki BIO 400 g

5,89 

Makaron w formie nitek wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000. Świetny do zup, sosów, dań mięsnych.

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Makaron razowy pszenny świderki BIO 400 g

5,89 

Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000. Pszenica jest źródłem błonnika, witamin B1, B2, D, E, K, PP oraz pierwiastków takich jak sód, magnez, potas, siarka, żelazo, wapń.

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Makaron razowy pszenny rurki BIO 400 g

5,89 

Makaron razowy pszenny rurki BIO 400 g Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000.

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Makaron Penne 300 g

13,44 

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 2-3 minuty. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: semolina z pszenicy durum, jajka, woda

Tortelli picoli z zielonymi szparagami i serem stracchino 260 g

24,46 

Wspaniale wykonane ręcznie tortelli z pełnowartościowej semoliny durum. Farsz to sezonowe zielone szparagi oraz kremowy ser Stracchino o konsystencji pasty i delikatnej twarogowej nutce, o świeżym, lekko kwaskowatym smaku, (Stracchino krótko sezonowany od 10 do maksymalnie 20 dni). Produkt bez konserwantów i sztucznych dodatków.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 7-8 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: semolina z PSZENICY, zielone szparagi (28%), ser Stracchino z MLEKA (9%), ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), woda, pasteryzowana masa JAJOWA, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), płatki ziemniaczane, sól, olej rzepakowy, przyprawy

Ravioli żytnie z gruszką i kalafiorem 300 g

22,70 

Doskonała propozycja vegańska – Ravioli z żytniej mąki oraz pełnowartościowej semoliny durum. Wiosenny farsz to połączenie soczystej i delikatnej gruszki oraz przyjemnie chrupiących całych cząstek kalafiora. Produkt bez konserwantów i sztucznych dodatków. 

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 4-5 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: kalafior (55%), semolina z PSZENICY, woda, gruszka (3%), ORZECHY włoskie, mąka i otręby ŻYTNIE (4%), płatki ziemniaczane, olej rzepakowy, sól, przyprawy

Makaron Jajeczny Świderek z ręcznie wybijanych jaj kury zielononóżki 300 g

4,52 

Składniki: kaszka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), świeże jaja kury zielononóżki (16%) , woda.
Produkt zawiera gluten i jaja.
Sposób przygotowania: Do 1 litra gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 5-7 minut, (al dente 3-4 minuty) od czasu do czasu mieszając.

Makaron Orkiszowy Razowy Świderek EKO 300 g

9,05 

Składniki: mąka orkiszowa razowa*, graham 1850, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna– 1302kJ / 330 kcal
Tłuszcz – 2,30 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,35 g
Węglowodany – 69,00 g
W tym cukry – 6,00 g
Białko – 14,50 g
Błonnik – 10,20 g
Sól – 0,006 g

Makaron Żytni Świderek EKO 300 g

5,88 

Składniki: mąka żytnia*, typ 720, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna– 1320 kJ / 338 kcal
Tłuszcz – 1,40 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,18 g
Węglowodany – 70,00 g
W tym cukry – 1,10 g
Białko – 9,50 g
Błonnik – 11,00 g
Sól – 0,002 g

 

Makaron Jajeczny Wstążka z ręcznie wybijanych jaj kury zielononóżki 250 g

4,03 

Składniki: kaszka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), świeże jaja kury zielononóżki (16%) , woda.
Produkt zawiera gluten i jaja.
Sposób przygotowania: Do 1 litra gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 5-7 minut, (al dente 3-4 minuty) od czasu do czasu mieszając.

Makaron Pszenny 4 Ręcznie Wybijane Jaja Ekologiczne Wstążka EKO 250 g

4,80 

Składniki: mąka pszenna*, 4 świeże jaja woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Makaron Orkiszowy Świderek EKO 300 g

9,39 

Składniki: mąka orkiszowa*, typ 650, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna – 1305 kJ / 331 kcal
Tłuszcz – 2,30 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,35 g
Węglowodany – 69,00 g
W tym cukry – 6,00 g
Białko – 14,50 g
Błonnik – 10,20 g
Sól – 0,006 g

Makaron Pszenny 4 Ręcznie Wybijane Jaja Ekologiczne Krajanka EKO 250 g

4,80 

Składniki: mąka pszenna*, 4 świeże jaja woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Makaron Orkiszowy Razowy Wstążka EKO 300 g

9,05 

Składniki: mąka orkiszowa razowa*, graham 1850, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna– 1302kJ / 330 kcal
Tłuszcz – 2,30 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,35 g
Węglowodany – 69,00 g
W tym cukry – 6,00 g
Białko – 14,50 g
Błonnik – 10,20 g
Sól – 0,006 g

Makaron Orkiszowy Wstążka EKO 300 g

9,39 

Składniki: mąka orkiszowa*, typ 650, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna – 1305 kJ / 331 kcal
Tłuszcz – 2,30 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,35 g
Węglowodany – 69,00 g
W tym cukry – 6,00 g
Białko – 14,50 g
Błonnik – 10,20 g
Sól – 0,006 g

 

Makaron Żytni Pełnoziarnisty Świderek EKO 300 g

5,52 

Składniki: mąka żytnia pełnoziarnista*, typ 2000, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna – 1320 kJ / 340kcal
Tłuszcz – 1,40 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,18 g
Węglowodany – 70 g
W tym cukry – 1,10 g
Białko – 10,00 g
Błonnik – 11,00 g
Sól – 0,002 g

Makaron Żytni Pełnoziarnisty Wstążka EKO 300 g

5,52 

Składniki: mąka żytnia pełnoziarnista*, typ 2000, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna – 1320 kJ / 340kcal
Tłuszcz – 1,40 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,18 g
Węglowodany – 70 g
W tym cukry – 1,10 g
Białko – 10,00 g
Błonnik – 11,00 g
Sól – 0,002 g

Makaron Żytni Wstążka EKO 300 g

5,88 

Składniki: mąka żytnia*, typ 720, woda

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Do 1 L gotującej się wody wrzucić 100 g makaronu. Gotować na słabym ogniu 3-6 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna– 1320 kJ / 338 kcal
Tłuszcz – 1,40 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,18 g
Węglowodany – 70,00 g
W tym cukry – 1,10 g
Białko – 9,50 g
Błonnik – 11,00 g
Sól – 0,002 g