Wyświetlanie wszystkich 29 wyników

Ravioli nadziewane szpinakiem i świeżą ricottą

15,42 250 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Klasyczne połączenie szpinaku i świeżego sera ricotta idealnie pasuje na każdą okazję.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: ser ricotta, semolina z pszenicy durum, szpinak, woda, jajka, ser Grana Padano DOP, przyprawy

Gnocchi nadziewane mozzarellą i pomidorkami suszonymi

29,28 500 g

Gnocchi to puszyste kuleczki z rozpływającą się w ustach mozzarellą połączoną z suszonymi na słońcu pomidorkami.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: woda, płatki ziemniaczane, suszone pomidory, ser mozzarella, ser ricotta, mąka pszenna, bazylia świeża, sól, przyprawy, olej słonecznikowy.

Tortelli grande nadziewane aromatycznym boczkiem i ziemniakami

18,02 260 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Niepowtarzalny smak naszego farszu to sekret palonych ziemniaków i długo dojrzewający specku z regionu Alto Adige przyprawiany solą, pieprzem, liściem laurowym i owocami jałowca, wędzony przy użyciu drewna bukowego przez dziesięć dni.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: semolina z pszenicy, ziemniaki, speck, ser scamorza, ser ricotta, woda, jaja, cebula, olej rzepakowy, przyprawy

Ravioli wegańskie nadziewane pieczoną dynią i ziarnami w cieście orkiszowym

15,42 270 g

To wegańska propozycja od Amore Pasta przygotowana z mąki orkiszowej, która idealnie komponuje się z nadzieniem z dyni piżmowej i prażonych ziaren z nutą pomarańczy. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: dynia piżmowa, semolina orkiszowa z pszenicy, woda, prażone ziarna (ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lniane), skórka pomarańczy, olej z pestek dyni, przyprawy

Makaron Tagliatelle

13,86 300 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: semolina z pszenicy durum, jajka, woda

Makaron razowy orkiszowy rurki BIO

10,10 400 g

Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Wyroby orkiszowe są szczególnie zalecane do obniżenia cholesterolu, przy przemęczeniach, alergii oraz schorzeniach wątroby i nerek.

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Makaron razowy pszenny świderki BIO

6,60 400 g

Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000. Pszenica jest źródłem błonnika, witamin B1, B2, D, E, K, PP oraz pierwiastków takich jak sód, magnez, potas, siarka, żelazo, wapń.

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Ravioli z jagnięciną

23,44 270 g

Ravioli nadziewane jagnięciną z Nowej Zelandii to propozycja Amore Pasta dla miłośników wyszukanych mięsnych smaków.

Skład: semolina z PSZENICY durum, mięso jagnięce, ziemniaki, warzywa (cebula, SELER naciowy, marchew), woda, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), pasteryzowana masa JAJOWA, wino czerwone, sól, olej rzepakowy, przyprawy

Makaron Penne

13,86 300 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: semolina z pszenicy durum, jajka, woda

Ravioli z kaczką

23,20 300 g

Soczyste i niezwykle kruche mięso z kaczki duszone w czerwonym winie z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw to sekret idealnego w smaku nadzienia, zamkniętego w cieniutkim cieście z pszenicy durum. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 5-6 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 300/tacka. Skład: mięso z kaczki (pochodzi z Polski)(36%), semolina z PSZENICY durum, warzywa (cebula, SELER naciowy, marchew), ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), pasteryzowana masa JAJOWA, woda, wino czerwone, olej rzepakowy, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), płatki ziemniaczane, sól, bulion drobiowy (sól, skrobia ziemniaczana, cukier, tłuszcz palmowy nieutwardzony, tłuszcz z kurczaka, cebula, przyprawy, ekstrakt z kury), cukier, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ).

Ravioli z leśnymi grzybami

19,04 250 g

Borowiki, podgrzybki, maślaki to zapach lasu i smak natury połączony ze świeżą ricottą tworzy idealnie kremowe nadzienie otoczone cienką warstwą ciasta z pszenicy durum. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 4 minuty. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 250/tacka. Skład: semolina z PSZENICY durum, woda, płatki ziemniaczane, grzyby leśne (podgrzybki, maślaki, borowiki) (8%), pasteryzowana masa JAJOWA, ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), grzyby Shiitake, cebula, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), sól, olej rzepakowy, przyprawy.

Tortelli grandi z sycylijską caponatą

25,99 260 g

Caponata to bogactwo warzyw i smaków. Bakłażany, oliwki, papryka, kapary, orzeszki pinii i rodzynki sułtańskie zamknięte w ręcznie robionym Tortelli w wersji wegańskiej ze 100% semoliny durum. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 7-8 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 260g/tacka. Skład: semolina z PSZENICY, bakłażan, papryka (czerwona, żółta, zielona), woda, warzywa (cebula, SELER naciowy, marchew), ziemniaki, oliwki zielone, orzechy piniowe, olej rzepakowy, rodzynki sułtańskie, kapary, sól, ocet winny, cukier.

Gnocchi z borowikami i ricottą

34,82 500 g

Delikatna, kremowa ricotta z aromatycznymi borowikami tworzy aksamitne nadzienie zamknięte w ziemniaczanej poduszeczce. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 3-4 minuty. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 500/worek. Skład: woda, płatki ziemniaczane, ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), borowiki gotowane (7%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka PSZENNA, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), cebula, sól, przyprawy, olej rzepakowy, mąka ryżowa.

Spaghetti alla chitarra

16,75 250 g

W Amore Pasta do produkcji makaronów używamy 100% semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym oraz tradycyjnych matryc z brązu, dzięki czemu powierzchnia makaronu jest bardziej porowata i idealnie zatrzymuje sos i aromat. Wstążka o przekroju kwadratowym 2×2 mm. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 4 minuty. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 250/tacka. Skład: semolina z PSZENICY, pasteryzowana masa JAJOWA, woda, mąka ryżowa.

Ravioli z Gorgonzolą D.O.P. i orzechami włoskimi

20,46 270 g

Aksamitne, kremowe, orzechowe nadzienie. To czyste połączenie certyfikowanej gorgonzoli DOP z orzechami włoskimi, zamknięte w cieniutkie cieście ze 100% pszenicy durum. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 5-6 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 270/tacka. Skład: ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), semolina z PSZENICY, ser Gorgonzola DOP z MLEKA (14%), ORZECHY włoskie (5%), woda, pasteryzowana masa JAJOWA, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), płatki ziemniaczane, sól, przyprawy.

Pesto zielone

51,42 500 g

Bazylia, oliwa z oliwek extra vergine, orzeszki pinii i regionalny ser Grana Padano z certyfikatem DOP to sekret idealnego w konsystencji, wyraźnego i pełnego aromatu pesto. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 500g/tacka. Skład: bazylia (40%) (bazylia świeża, olej słonecznikowy, sól), oliwa z oliwek, olej rzepakowy, ser Grana Padano DOP z MLEKA, orzechy piniowe, czosnek.

Ravioli z pomidorkami i mozzarellą

24,43 300 g

Delikatne, puszyste, rozpływające się nadzienie to połączenie mozzarelli, Grana padano DOP i ricotty z suszonymi pomidorkami, które nadają wyraźny smak i tworzą niezwykły aromat. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 5-6 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 300/tacka. Skład: semolina z PSZENICY, pasteryzowana masa JAJOWA, ser mozzarella z MLEKA, pomidory półsuszone, ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), ser Brie (MLEKO, sól), ser Grana Padano DOP z MLEKA, woda, sól, przyprawy.

Pesto czerwone

48,11 500 g

Suszone pomidorki, oliwa z oliwek extra vergine, migdały i regionalny ser Grana Padano z certyfikatem DOP to sekret idealnego w konsystencji, wyraźnego i pełnego aromatu pesto. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie. Masa: 500g/tacka. Skład: bazylia (40%) (bazylia świeża, olej słonecznikowy, sól), oliwa z oliwek, olej rzepakowy, ser Grana Padano DOP z MLEKA, orzechy piniowe, czosnek.