Wyświetlanie wszystkich 12 wyników

Ciasto migdałowe z ricottą

117,94 26 cm

Smaczne ciasto upieczone z mąki migdałowej, na prawdziwym maśle, w cukierni Marzenie na Dobrej w Warszawie. Dodatek serka ricotta sprawia, że jest przyjemnie wilgotne i kremowe. Posypane cukrem pudrem i płatkami migdałów, wyśmienite ciasto zasmakuje nie tylko miłośnikom tych królewskich „orzechów”.

Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym i granatem

117,94 26 cm

Zniewalające marchewkowe ciasto, upieczone z dodatkiem aromatycznych przypraw korzennych w warszawskiej cukierni. Udekorowane puszystym serkiem śmietankowym i kwaskowatymi pestkami granatu, stanowi boski deser, który oprócz pociągającego smaku z piernikową nutą, dostarcza również zdrowych witamin.

Sernik z musem czekoladowym z Bayleys’em

117,94 26 cm

Autorski czekoladowy sernik z cukierni działającej na warszawskim Powiślu, którego wspaniały smak został wzbogacony słodkim irlandzkim likierem na bazie śmietanki. Otulony genialnym musem czekoladowym, jest deserem wyjątkowym. Spróbowany raz, na pewno nie zostanie zapomniany.

Brownie z białą czekoladą

117,94 26 cm

Oryginalne, słodkie brownie z białą czekoladą i kakao. Przygotowywane w warszawskiej cukierni Marzenie na Dobrej, błyskawicznie podbija podniebienia smakoszy w całej Polsce. Obłędnie czekoladowe ciasto, z treściwym, wilgotnym wnętrzem, niesamowicie wciąga i w jednej chwili znika z talerza.

Tarta z orzechami i kajmakiem

117,94 26 cm

Kajmakowa tarta z orzechami, pieczona na prawdziwym maśle w cukierni na warszawskim Powiślu. Słodka, najeżona mieszanką orzechów pełnych niezbędnych kwasów tłuszczowych i witamin. Prozdrowotne właściwości orzechów to doskonały argument, by delektować się tym bezkonkurencyjnym ciastem jak najczęściej.

Torta della Nonna (ciasto babci)

117,94 26 cm

Torta della Nonna, czyli po prostu ciasto babci, to wypiek znany przede wszystkim we Włoszech. Kruche ciasto wypełnione jest aksamitnym nadzieniem z budyniu waniliowego i posypane orzeszkami pini. Ciasto babci od Marzenia na Dobrej to przepyszna cukiernicza podróż do słonecznej Italii.

Ciasto z mąki orzechowej z kremem chałwowym i bezą

117,94 26 cm

Ciasto słodkie jak marzenie, przygotowywane na ulicy Dobrej w Warszawie. Unikalne połączenie smaków. Ciasto wykonane z mąki orzechowej, z sezamowym kremem chałwowym, przykryte lekką bezową chmurką, to jedyny w swoim rodzaju, perfekcyjnie słodki deser, któremu nikt się nie oprze.