Wyświetlanie wszystkich 33 wyników

Chleb domowy żytni od Pani Teresy ok. 500 g

7,53 

Czysty chleb żytni na zakwasie z Pracowni Pieczywa Santa Teresa – ciężki, dobrze wypieczony, wilgotny w środku, z chrupiącą skórką, idealny.

 

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda.

Chleb żytni z czarnuszką i solą od Pani Teresy ok. 500 g

7,85 

Prawdziwy, ręcznie robiony, na zakwasie żytnim, z dodatkiem prozdrowotnej czarnuszki i soli morskiej. Polecam spróbować!

 

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda, czarnuszka.

Ciastka owsiane bez cukru i Mąki 2 szt.

11,03 

Bardzo pożywne, konkretne ciacha, które swoją słodycz zawdzięczają daktylom. Jedno ciastko waży ok. 90 – 100 g. Idealne na drugie śniadanie lub na przekąskę, a jak chcesz to możesz sobie też połamać na kawałki i wrzucić do jogurtu ;).

 

Skład: daktyle, żurawina, kokos, płatki owsiane, miód, jajko, masło, śladowe ilości proszku do pieczenia i sody.

Chleb żytni cztery ziarna od Pani Teresy ok. 500 g

8,14 

Pora na prawdziwy chleb! Ten jest z dodatkiem czterech ziaren (pestki dyni, siemię lniane, słonecznik i sezam)– każde z nich ma swoje walory zdrowotne i smakowe.

 

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda pestki dyni, siemię lniane, słonecznik, sezam.

Chleb domowy żytni z cebulką od Pani Teresy ok 500 g

8,06 

Bardzo aromatyczny chleb cebulowy o intensywnym, świeżym smaku.

 

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda, prażona cebulka.

Chleb domowy żytni z pokrzywą od Pani Teresy ok. 500 g

8,48 

Ręczna robota z Pracowni Pieczywa Santa Teresa. Chleb z niespotykanym, zdrowym dodatkiem pokrzywy z ogrodu Pani Teresy. Bardzo ciekawy w smaku.

 

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda, pokrzywa.

Chleb orkiszowy od Pani Teresy ok 500 g

8,90 

Chleb wyrabiany ręcznie przez Panią Teresę wyłącznie z orkiszowych surowców.

 

Skład: mąka orkiszowa chlebowa, zakwas, mąka orkiszowa gruba, sól, woda.

Chleb żytni razowy od Pani Teresy ok. 500 g

8,64 

Chleb utrzymujący długo świeżość, z mieszanki dwóch rodzajów mąk żytnich, robiony ręcznie na zakwasie.

 

Skład: mąka żytnia 720, mąka żytnia razowa, zakwas żytni, płatki owsiane, sól i woda.

Chleb żytni z prażoną kaszą gryczaną od Pani Teresy ok. 500 g

7,85 

Wilgotny, treściwy chleb o charakterystycznym, wytrawnym smaku i aromacie.

 

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól i woda, kasza gryczana prażona.

Chleb żytnio-gryczany na miodzie od Pani Teresy ok. 500 g

9,95 

Bardzo intrygująca propozycja – mieszanka Mąki żytniej i gryczanej na zakwasie żytnim z dodatkiem naturalnego miodu. Słodycz miodu przeplata się z wytrawnym posmakiem gryki.

 

Skład: mąka żytnia 720, mąka gryczana, zakwas żytni, miód naturalny, sól, woda.

Chleb pszenny z kaszą jaglaną od Pani Teresy ok. 500 g

8,38 

Chleb z mąki pszennej na zakwasie żytnim z dodatkiem kaszy jaglanej.

 

Skład: mąka pszenna 750, zakwas żytni, sól, woda, kasza jaglana.

Chleb tostowy

9,00 

Skład: mąka pszenna typ 500, woda, sól, drożdże, oliwa z oliwek.

Chleb sitkowy ok. 550 g

9,00 

Skład: mąka żytnia typ 1400, woda, zakwas żytni, sól.

Chleb gryczany ze składników bezglutenowych 650 g

14,65 

Chleb ze składników bezglutenowych na zakwasie gryczanym według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: siemię lniane, mąka ryżowa, gryczana, ziemniaczana,  ziarno amarantusa, sól, zakwas gryczany.

Chleb ryżowy ze składników bezglutenowych 650 g

14,65 

Chleb ze składników bezglutenowych na zakwasie ryżowym według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: płatki ryżowe, siemię lniane, mąka ryżowa, gryczana, kukurydziana i ziemniaczana, sól, zakwas ryżowy.

Chleb żytni razowy 500 g

14,65 

Chleb żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka żytnia, żytnia razowa, zakwas, sól.

Chleb pszenno-żytni razowy ze słonecznikiem 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne , siemię lniane, zakwas, sól

Chleb pszenno-żytni razowy z pestką dyni 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

 Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne, siemię lniane, zakwas, sól, pestki dyni

Chleb pszenno-żytni razowy z żurawiną posypany czarnuszką 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

 Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne , siemię lniane, zakwas, sól, żurawina, czarnuszka

Chleb pszenno-żytni razowy z rodzynkami posypany makiem 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

 Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne , siemię lniane, zakwas, rodzynka, sól, mak

Chleb pszenno-żytni razowy ze śliwką posypany makiem 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

 Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne, siemię lniane, zakwas, śliwka, sól, mak

Chleb pszenno-żytni razowy z chili 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

 Skład:  mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne, siemię lniane, zakwas, papryczki chilli świeże, sól, posypka: suszone warzywa, gorczyca

Chleb pszenno-żytni razowy z bananem z gorzką czekoladą i posypką z płatków owsianych 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne , siemię lniane, zakwas, sól, banan, gorzka czekolada 60%kakao, płatki owsiane.

Chleb pszenno-żytni razowy z morelą i orzechami włoskimi 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne , siemię lniane, zakwas, morela, sól, orzechy włoskie.

Chleb pszenno-żytni razowy z papryką z posypką z wędzonej papryki 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne, siemię lniane, zakwas, papryka świeża, wędzona papryka w proszku, sól

Chleb pszenno-żytni razowy z fetą z koperkiem 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne, siemię lniane, zakwas, ser feta, koperek suszony, sól

Chleb pszenno-żytni razowy z suszonymi pomidorami 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne , siemię lniane, zakwas, suszone pomidory, rozmaryn, sól.

Chleb pszenno-żytni razowy z siemieniem lnianym 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne , siemię lniane, zakwas, sól.

Chleb pszenno-żytni razowy naturalny 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne, zakwas, sól

Chleb pszenno-żytni razowy z cebulką prażoną 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne , siemię lniane, zakwas, cebulka prażona, sól.

Chleb kukurydziany ze składników bezglutenowych 650 g

14,65 

Chleb z jagodami goji ze składników bezglutenowych na zakwasie kukurydzianym według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: jagody goji, mąka gryczana, ziemniaczana, kukurydziana, zakwas kukurydziany, słonecznik, sól.

Chleb na zakwasie ryżowym ze składników bezglutenowych 650 g

14,65 

Chleb ze składników bezglutenowych na zakwasie ryżowym według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: płatki ryżowe, mąka ryżowa, gryczana, kukurydziana i ziemniaczana, sól, zakwas ryżowy.

Chleb pszenno-żytni razowy z oliwkami z posypką sezamową 850 g

13,83 

Chleb pszenno-żytni na zakwasie według tradycyjnej receptury.

Chleb wypiekany jest we wtorki po południu. Utrzymuje świeżość do 7 dni.

Skład: mąka pszenna, pszenna razowa, żytnia razowa, otręby pszenne , siemię lniane, zakwas, oliwka, sól, sezam.