Chleb amarantusowy na zakwasie żytnim ok. 400 g

8,14 

Wyrabiany z mąki amarantusowej z dodatkiem płatków amarantusowych na zakwasie żytnim. Bardzo zdrowy wybór.

 

Skład: mąka amarantusowa, woda, zakwas żytni (mąka żytnia, woda), płatki amarantusowe, sól.

Chleb domowy żytni od Pani Teresy ok. 500 g

6,93 

Czysty chleb żytni na zakwasie z Pracowni Pieczywa Santa Teresa – ciężki, dobrze wypieczony, wilgotny w środku, z chrupiącą skórką, idealny.

 

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda.

Chleb domowy żytni z pokrzywą od Pani Teresy ok. 500 g

7,98 

Ręczna robota z Pracowni Pieczywa Santa Teresa. Chleb z niespotykanym, zdrowym dodatkiem pokrzywy z ogrodu Pani Teresy. Bardzo ciekawy w smaku.

 

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda, pokrzywa.

Chleb gryczany na zakwasie żytnim ok. 400 g

8,14 

Wyrazisty smak gryki z mąki gryczanej, kaszy gryczanej palonej i płatków gryczanych w chlebie na zakwasie żytnim od Państwa Garbolewskich.

 

skład: mąka gryczana, woda, zakwas żytni (mąka żytnia, woda), kasza gryczana palona, płatki gryczane, sól.

Chleb jaglany na zakwasie żytnim ok. 400 g

7,63 

Pieczywo z mąki jaglanej na zakwasie żytnim z dodatkiem kaszy jaglanej.

 

Skład: mąka jaglana, woda, kasza jaglana, zakwas żytni (mąka żytnia, woda), sól.

Chleb litewski słodowy ok. 450 g

6,74 

Swój charakterystyczny smak zawdzięcza dodatkowi słodu palonego.

 

Skład: mąka żytnia, woda, słód żytni palony, ziarno pszenicy, słód żytni niepalony, kminek, cukier, miód pszczeli, drożdże, sól.

Chleb orkiszowo-żytni ok. 350 g

7,05 

Wypiek Państwa Garbolewskich powstały z mieszanki dwóch świetnych mąk: orkiszowej i żytniej.

 

Skład: mąka orkiszowa, mąka żytnia, woda, sól.

Chleb orkiszowo-żytni razowy ok. 400 g

7,63 

Chleb z mieszanki mąki pełnoziarnistej orkiszowej i żytniej posypany płatkami orkiszowymi.

 

Skład: mąka orkiszowa, mąka żytnia, woda, sól, płatki orkiszowe.

Chleb orkiszowy od Pani Teresy ok 500 g

8,40 

Chleb wyrabiany ręcznie przez Panią Teresę wyłącznie z orkiszowych surowców.

 

Skład: mąka orkiszowa chlebowa, zakwas, mąka orkiszowa gruba, sól, woda.

Chleb żytni cztery ziarna od Pani Teresy ok. 500 g

7,14 

Pora na prawdziwy chleb! Ten jest z dodatkiem czterech ziaren (pestki dyni, siemię lniane, słonecznik i sezam)– każde z nich ma swoje walory zdrowotne i smakowe.

 

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda pestki dyni, siemię lniane, słonecznik, sezam.

Chleb żytni pytlowy ok. 400 g

5,08 

Propozycja pieczywa dla osób, które uważają, że im krótszy skład tym lepiej 😉

 

Skład: mąka żytnia, woda, sól.

Chleb żytni razowy od Pani Teresy ok. 500 g

8,14 

Chleb utrzymujący długo świeżość, z mieszanki dwóch rodzajów mąk żytnich, robiony ręcznie na zakwasie.

 

Skład: mąka żytnia 720, mąka żytnia razowa, zakwas żytni, płatki owsiane, sól i woda.

Chleb żytni razowy z cebulą i ziarnem pszenicy ok. 400 g

5,08 

Wypiekany u Państwa Garbolewskich z mąki żytniej pełnoziarnistej o charakterystycznym smaku i aromacie suszonej i prażonej cebuli.

 

skład: mąka żytnia, woda, cebula suszona, cebula prażona, ziarno pszenicy, słód żytni niepalony, drożdże, sól.

Wypełniacz

Chleb żytni razowy z czosnkiem i ziarnem pszenicy ok. 400 g

5,08 

Wyrabiany z mąki pełnoziarnistej – dodatek suszonego czosnku zapewnia charakterystyczny smak i aromat.

 

Skład: mąka żytnia, woda, czosnek suszony, ziarno pszenicy, słód żytni niepalony, drożdże, sól, płatki owsiane.

Chleb żytni razowy z kminkiem i ziarnem pszenicy ok. 400 g

5,08 

Wypiekany z sercem w piekarni w Radzyminie. Z mąki żytniej pełnoziarnistej, z dodatkiem dużej ilości aromatycznego i charakterystycznego w smaku kminku.

 

Skład: mąka żytnia, woda, kminek, ziarno pszenicy, słód żytni niepalony, drożdże, sól.

Chleb żytni razowy z orzechami włoskimi i ziarnem pszenicy ok. 500 g

9,92 

Przepyszny chleb z mąki żytniej pełnoziarnistej wypełniony orzechami włoskimi i posypany makiem. Mój ulubiony z piekarni z Radzymina.

 

Skład: mąka żytnia, woda, orzechy włoskie, ziarno pszenicy, cukier palony, słód żytni niepalony, drożdże, sól, nasiona maku niebieskiego. 

Chleb żytni razowy z ziarnem pszenicy ok. 400 g

5,08 

Wypiekany z mąki żytniej pełnoziarnistej, z dodatkiem ziarna pszenicy.

 

Skład: mąka żytnia, woda, ziarno pszenicy, słód żytni niepalony, drożdże, sól.

Chleb żytni razowy ze śliwką i ziarnem pszenicy ok. 630 g

10,45 

Bogato wypełniony śliwką, z dodatkiem palonego cukru, słodki i świetny w smaku chleb od Państwa Garbolewskich. Najlepszy z wiejskim masłem lub do kanapek na słodko.

 

Skład: mąka żytnia, woda, cebula suszona, cebula prażona, ziarno pszenicy, słód żytni niepalony, drożdże, sól.

Chleb żytni z czarnuszką i solą od Pani Teresy ok. 500 g

7,35 

Najlepszy chleb jaki w życiu jadłem :). Prawdziwy, ręcznie robiony, na zakwasie żytnim, z dodatkiem prozdrowotnej czarnuszki i soli morskiej. Polecam spróbować!

 

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda, czarnuszka.

Chleb żytnio-gryczany na miodzie od Pani Teresy ok. 500 g

9,45 

Bardzo intrygująca propozycja – mieszanka Mąki żytniej i gryczanej na zakwasie żytnim z dodatkiem naturalnego miodu. Słodycz miodu przeplata się z wytrawnym posmakiem gryki.

 

Skład: mąka żytnia 720, mąka gryczana, zakwas żytni, miód naturalny, sól, woda.

Chleb żytnio-pszenny wieloziarnisty ok. 450 g

7,88 

Chleb na mące żytniej, z dodatkiem nasion lnu, pestek dyni, ziaren słonecznika, płatków owsianych oraz mąki pszennej.

 

Skład: mąka żytnia, woda, siemię lniane, pestki dyni łuskane, ziarno słonecznika, płatki owsiane, mąka pszenna, sól.

Chlebek czysto żytni ok. 300 g

5,09 

Chleb o najprostszym składzie – do zrobienia tego bochenka potrzebna była tylko mąka żytnia, woda i sól.

 

Skład: mąka żytnia, woda, sól.

Chlebek owsiany na zakwasie żytnim ok. 260 g

4,92 

Zmielone ziarna owsa zmieszane z mąką żytnią na zakwasie żytnim. Bochenek posypany dodatkowo płatkami owsianymi.

 

Skład: ziarno owsa mielone, woda, mąka żytnia, zakwas żytni (mąka żytnia, woda), płatki owsiane, sól.

Chlebek pszenno-żytni wileński ok. 260 g

4,92 

Chleb inny niż wszystkie – o odmiennym wyglądzie i ciekawym smaku.

 

Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, słód żytni palony, kminek, cukier, miód pszczeli, drożdże, sól.

Ciastka owsiane bez cukru i Mąki 2 szt.

11,03 

Bardzo pożywne, konkretne ciacha, które swoją słodycz zawdzięczają daktylom. Jedno ciastko waży ok. 90 – 100 g. Idealne na drugie śniadanie lub na przekąskę, a jak chcesz to możesz sobie też połamać na kawałki i wrzucić do jogurtu ;).

 

Skład: daktyle, żurawina, kokos, płatki owsiane, miód, jajko, masło, śladowe ilości proszku do pieczenia i sody.