Pracownia Pieczywa Santa Teresa

Pracownia Pieczywa Santa Teresa

Pani Teresa Klukowska swoją przygodę z wypiekaniem chleba rozpoczęła na Warmii, gdzie prowadzi dom wypoczynkowy. Goście z Warszawy byli bardzo zadowoleni z pieczywa, co skłoniło Panią Teresę do wypiekania coraz większych ilości, aż w końcu podjęła decyzję o otwarciu swojej pracowni w Warszawie. Pani Teresa stawia na najczystszy skład produktów jak chleby na zakwasie żytnim, nawet bez używania drożdży, ani żadnych dodatków poza naturalnymi nadającymi wyjątkowy smak. Inspiracje dla swoich przepisów czerpie ze swojego ogrodu na Warmii – tak powstał np. chleb pokrzywowy. Pani Teresa piecze chleb tylko na konkretne zamówienie – dla odbiorców indywidualnych, kooperatyw i sklepów z dobrym jedzeniem. 

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.