Wekownia

Wekownia - koncept rzemieślniczych weków zrodził się w łódzkiej restauracji Bawełna, jako odpowiedź na nowe zapotrzebowanie rynku gastronomicznego w dobie kryzysu pandemii. Produkty Wekowni to słoiki z daniami kuchni polskiej i światowej, w dużym przekroju smaków. W ofercie znajdziemy dania tradycyjnej kuchni polskiej, jak również ciekawe dodatki do potraw, nadające się też na przekąskę. Siłą Wekowni jest czysty skład proponowanych dań, wyselekcjonowane składniki i ogrom serca włożonego w ich produkcję. Dania te, mimo niezastosowania konserwantów, mają stosunkowo długi termin przydatności do spożycia, mogą być serwowane przy okazji domowego obiadu, nader świetnie sprawdzą się w podróży, zawartość słoika wystarczy odgrzać. Dobrze zjemy - w polu, na łące, nad jeziorem, na żaglówce...


Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.
