Eko Sok Bar
Historia marki zaczęła się w domowej kuchni. Przez mieszanie składników, łamanie smaków i rodzinne testowanie każdej kompozycji. Bardzo ważnym czynnikiem było dbanie o zdrowie trzech córek, które męczyły się z poważnymi alergiami, dlatego używanie tylko ekologicznych warzyw i owoców oraz dodatków takich jak spirulina, chlorella, trawa jęczmienna, oregano, imbir, kurkuma, chili było niezbędne. Ekologiczne soki okazały się świetnym uzupełnieniem kuracji i faktycznie wpływały na lepsze samopoczucie. W późniejszym czasie nowoczesny styl życia i pomoc innym stały się pasją życiową. Tak padł pomysł, że może warto pójść o krok dalej i połączyć tę pasję z pracą. Ekologia nierozerwalnie wiąże się z dbaniem o środowisko. Soki wyciskane są w małej manufakturze, przy użyciu sprzętu wolnoobrotowego najnowszej generacji, wykonanego z materiałów bezpiecznych i wolnych od bisfenoli. Soki zamkniete są w szklanych butelkach albo opakowaniach jednorazowych wykonanych z PLA biodegradowalnych i kompostowalnych. Warzywa i owoce wykorzystywane do produkcji soków, są uprawiane bez pestycydów i nawozów sztucznych oraz GMO, z dala od aglomeracji miejskich, pod ścisłą kontrolą jednostek certyfikujących. Odpady z wyciskania przeznaczone są na kompost. W Eko Sok Barze bardzo ważne jest propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych oraz dbałości o środowisko naturalne, szczególnie wśród dzieci i młodzieży.
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.