Mikroziółko
Firma Mikroziółko została powołana do życia z początkiem 2018 roku, powstała z połączenia zamiłowania do produkcji mikroliści, zainteresowań nowoczesnymi technikami rolnymi oraz ekologii. Od połowy 2018 roku nasze mikroliście trafiały na stoły najlepszych restauracji w Warszawie, można było je też znaleźć w kilku znanych dietach pudełkowych. Zależało nam, aby dostarczyć świeży i najwyższej jakości produkt. Od początku 2019 nasze produkty trafiały również na półki stołecznych sklepów eko. Od początku dbaliśmy, żeby nasze opakowania były zgodne z ideologią Zero-Waste. Obecnie staramy się dążyć pierwotnie obraną drogą - zapewnić naszym klientom najwyższą jakość, zdrowa żywność, przestrzegać zasad ideologii zero-waste. Założyciel Mikroziółka Paweł Wordecha, studiował na Politechnice Warszawskiej na kierunku Elektrotechnika ze specjalizacją Odnawialnych Źródeł Energii. Tematyką mikroliści i urban farming interesuje się od 2017 roku. Do stworzenia Mikroziółka przybliżyła go wymuszona stanem zdrowia zmiana diety. Postanowił wtedy wyhodować własne warzywa i kiełki, a stąd droga prowadziła już prosto do mikroliści. Pierwsze próby uprawy siewek w na własny użytek zakończyły się sukcesem, zarówno on, jak i jego znajomi zostali oczarowani smakiem i ich właściwościami. Od tego momentu stara się podzielić ze światem swoim zainteresowaniem i przybliżyć wszystkim możliwość uprawy zdrowych i odżywczych roślin w domowych warunkach.
Certyfikat EKO: P390 21
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.