Zakwasownia
Zakwasownia to rodzinna manufaktura z Trójmiasta, która powstała z potrzeby zdrowia, pasji do kuchni roślinnej i fermentacji, a tworzą ja aż trzy pokolenia. Specjalizują się w tworzeniu żywych, ekologicznych zakwasów i kiszonek z warzyw oraz owoców o genialnych właściwościach zdrowotnych. Zakwas z buraków, kimchi i kombucha to ich flagowe produkty posiadające certyfikaty bio. Druga część ich aktywności to promocja zdrowia i organicznej kuchni roślinnej. Po otrzymaniu certyfikatu Instytutu Promocji Zdrowia dr Ewy Dąbrowskiej jako pierwsi w Polsce zoorganizowali warsztaty z postnej kuchni roślinnej. Dodatkowo współpracują z klinikami, gdzie ich zakwasy oraz kiszonki są stosowane w dietach osób z obniżoną odpornością. "To genialne kiszonki" - tak sami mówią o swoich fermentowanych dziełach.
Numer certyfikatu EKO: PL-EKO-06-005745/21/03
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.