Gospodarstwo ekologicznie "Kozia Łąka" - Sery Łomnickie

Gospodarstwo ekologicznie "Kozia Łąka" - Sery Łomnickie
Sery Łomnickie wytwarzane są w naszym ekologicznym gospodarstwie “Kozia Łąka”, położonym w pobliżu Jeleniej Góry, wśród pól i lasów, z przepięknym widokiem na Karkonosze i Śnieżkę. Wszystkie nasze produkty powstają w 100% zgodnie z naturą: nie stosujemy żadnych nawozów sztucznych ani pestycydów. Hodujemy kozy (obecnie stado liczy ponad 100 sztuk), a z ich mleka produkujemy wyjątkowe sery. To nasze hobby, pasja i… ciężka praca. W 2010 r. Ser Kozi Łomnicki został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa, a podczas szczytu Partnerstwa Wschodniego, który odbył się w Warszawie w ramach pierwszej prezydencji Polski w Radzie Unii Europejskiej, Sery Łomnickie były podawane na stołach unijnych notabli i promowały polską kuchnię. Regularnie też goszczą w menu najlepszych restauracji w kraju. Zapraszamy do nas i do próbowania naszych serów! Bożena i Daniel Sokołowscy

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.