Gospodarstwo ekologicznie "Kozia Łąka" - Sery Łomnickie

Sery Łomnickie wytwarzane są w naszym ekologicznym gospodarstwie “Kozia Łąka”, położonym w pobliżu Jeleniej Góry, wśród pól i lasów, z przepięknym widokiem na Karkonosze i Śnieżkę.
Wszystkie nasze produkty powstają w 100% zgodnie z naturą: nie stosujemy żadnych nawozów sztucznych ani pestycydów. Hodujemy kozy (obecnie stado liczy ponad 100 sztuk), a z ich mleka produkujemy wyjątkowe sery. To nasze hobby, pasja i… ciężka praca.
W 2010 r. Ser Kozi Łomnicki został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa, a podczas szczytu Partnerstwa Wschodniego, który odbył się w Warszawie w ramach pierwszej prezydencji Polski w Radzie Unii Europejskiej, Sery Łomnickie były podawane na stołach unijnych notabli i promowały polską kuchnię. Regularnie też goszczą w menu najlepszych restauracji w kraju.
Zapraszamy do nas i do próbowania naszych serów!
Bożena i Daniel Sokołowscy


Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.
