Śledzie z Bornholmu

Śledzie z Bornholmu

Skąd się wzięły Śledzie z Bornholmu? Z pasji, śledziowego uzależnienia, potrzeby zmiany postrzegania tej ryby w Polsce. Z miłości do dobrej kuchni i wciąż żywych wspomnień kulinarnych związanych z naszymi matkami, ojcami i babciami. Chcemy dać ludziom zaskoczenie, niedowierzanie, przyjemność i radość. Trafić zarówno do tych, którzy śledzie znają, kochają i jedzą pod każdą postacią jak i tych, którzy nigdy nie chcieli ich wziąć do ust. Jednocześnie wpływając na sposób postrzegania tej wspaniałej, ale wciąż niedocenianej ryby w Polsce. Stąd wybór doskonałych, nietuzinkowych śledzi Christianso Pigens Sild, dostępnych w Polsce pod marką Śledzie z Bornholmu, produkowanych w Svaneke na Bornholmie od 1979 r. na podstawie ponad 100-letnich przepisów. Wykorzystywane w produkcji śledzie poławiane są w wyselekcjonowanych duńskich łowiskach na Morzu Północnym. Wszystkie produkty Christianso Pigens Sild przygotowywane są ręcznie przy zachowaniu najwyższej dbałości o jakość zarówno ryb, jak i ziół, przypraw oraz marynat. Nasza firma, Fish Brothers, zajmuje się importerem wyselekcjonowanych produktów seafood pochodzących od lokalnych producentów działających na terenie Unii Europejskiej. Współpracuje wyłącznie z producentami oraz dostawcami ryb i owoców morza, które są poławiane lub pozyskiwane przy zachowaniu etycznych metod połowu oraz przetwarzane bądź przyrządzane na podstawie lokalnych, unikalnych receptur. Jednym z głównych celów, które przed sobą stawiamy, jest edukacja rynku, zarówno restauratorów, jak i konsumentów w zakresie podejmowania świadomych decyzji związanych z zakupem produktów seafood, a także dbałości o lokalne tradycje kulinarne. Zapraszamy do zakupów! Na pewno będą udane.

W tym momencie nie mamy dostępnych produktów od tego dostawcy. Poznaj ofertę innych małych wytwórców i rzemieślników.

Alt Naturalnie, bezpośrednio od rolników i małych manufaktur Bez ich pasji nie byłoby naszego TARGU. Poznajcie kilku z nich. Od pierwszych 5 dostawców w 2017 roku nasza współpraca rozwinęła się dziś do ponad 90 rolników, ogrodników, hodowców czy rzemieślników i z tygodnia na tydzień rośnie!
Dzięki nim na Wasze stoły trafia to, co najlepsze, a dzięki Wam mają poczucie, że ich ciężka praca ma sens.