Pracownia Pieczywa Santa Teresa


Pani Teresa Klukowska swoją przygodę z wypiekaniem chleba rozpoczęła na Warmii, gdzie prowadzi dom wypoczynkowy. Goście z Warszawy byli bardzo zadowoleni z pieczywa, co skłoniło Panią Teresę do wypiekania coraz większych ilości, aż w końcu podjęła decyzję o otwarciu swojej pracowni w Warszawie. Pani Teresa stawia na najczystszy skład produktów jak chleby na zakwasie żytnim, nawet bez używania drożdży, ani żadnych dodatków poza naturalnymi nadającymi wyjątkowy smak. Inspiracje dla swoich przepisów czerpie ze swojego ogrodu na Warmii – tak powstał np. chleb pokrzywowy. Pani Teresa piecze chleb tylko na konkretne zamówienie – dla odbiorców indywidualnych, kooperatyw i sklepów z dobrym jedzeniem.
Pracownia Pieczywa Santa Teresa - Pieczywo na zakwasie
Dane firmy Pracownia Pieczywa Santa Teresa: Adres: Warszawa, Wał Miedzeszyński 646 / telefon: 501 014 458 / www: https://santateresa.pl

Wyświetlanie wszystkich 13 wyników

Wyroby dostawcy:

Chleb domowy żytni od Pani Teresy ok. 500 g

8,53 

Pyszny żytni chleb na zakwasie, wilgotny w środku i ciężki, bardzo sycący. Idealnie wypieczony w tradycyjny sposób w warszawskiej Pracowni Pieczywa. Ma cudownie chrupiącą skórkę, a jedynym dodatkiem są płatki owsiane, które są źródłem błonnika.

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda.

Chleb żytni z czarnuszką i solą od Pani Teresy ok. 500 g

8,85 

Chleb żytni na zakwasie, ręcznie robiony przez Panią Teresę według jej własnej receptury. Za jego niepowtarzalny smak odpowiadają prozdrowotna czarnuszka oraz sól morska.

Świeży domowy chleb z czarnuszką jest idealny na każdy posiłek, my jednak szczególnie polecamy go na śniadanie! Zachęcamy do spróbowania go z twarożkiem lub jajecznicą.

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda, czarnuszka.

Ciastka owsiane bez cukru i Mąki 2 szt.

11,03 

Konkretne ciacha pieczone w warszawskiej Pracowni Pieczywa Santa Teresa. Słodycz daktyli i miodu, przełamana kwaśną żurawiną i nutą kokosa, tworzy przepyszną kompozycję smaków. Świetne jako zdrowy, bogaty w substancje odżywcze łakoć.

Skład: daktyle, żurawina, kokos, płatki owsiane, miód, jajko, masło, śladowe ilości proszku do pieczenia i sody.

Chleb żytni cztery ziarna od Pani Teresy ok. 500 g

9,14 

Ręcznie robiony, domowy chleb z feerią prozdrowotnych ziaren, wypiekany w Warszawie przez Panią Teresę. Doskonały zawsze, kiedy pora na przepyszne, pełne substancji odżywczych, żytnie pieczywo.

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda, pestki dyni, siemię lniane, słonecznik, sezam.

Chleb domowy żytni z cebulką od Pani Teresy ok 500 g

9,06 

Świeży, domowy chleb wypiekany przez Panią Teresę. Dodatek prażonej cebulki nadaje mu intensywnego smaku i aromatu. Wystarczy, że raz powąchasz jego chrupiącą skórkę, a gwarantujemy, że nie będziesz mógł mu się oprzeć.

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda, prażona cebulka.

Chleb domowy żytni z pokrzywą od Pani Teresy ok. 500 g

9,48 

Wyjątkowy chleb żytni z pokrzywą pochodzącą z warmińskiego ogrodu pani Teresy. Wypiekany w sposób tradycyjny, ręcznie robiony przez właścicielkę warszawskiej Pracowni Pieczywa. Niespotykany smak i chrupiąca skórka sprawiają, że trudno mu się oprzeć.

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól, woda, pokrzywa.

Chleb orkiszowy od Pani Teresy ok 500 g

8,90 

Wyjątkowy chleb orkiszowy o lekko orzechowym smaku. Wyrabiany ręcznie w Pracowni Pieczywa Santa Teresa w Warszawie. Powstaje wyłącznie z surowców orkiszowych – dwóch rodzajów mąki i zakwasu, bez dodatku drożdży.

Skład: mąka orkiszowa chlebowa, zakwas, mąka orkiszowa gruba, sól, woda.

Chleb żytni razowy od Pani Teresy ok. 500 g

8,64 

Chleb wypiekany z mieszanki dwóch rodzajów mąk żytnich, pochodzących z zaufanego, rodzinnego młyna. Pani Teresa z Pracowni Pieczywa wyrabia go ręcznie na zakwasie. Sycący i pyszny, z chrupiącą skórką, długo zachowuje świeżość.

Skład: mąka żytnia 720, mąka żytnia razowa, zakwas żytni, płatki owsiane, sól i woda.

Domowa granola od Pani Teresy 200 g

15,75 

W Pracowni Pieczywa Santa Teresa powstaje również granola – mieszanka płatków owsianych, ziaren słonecznika, sezamu, amarantusa, komosy ryżowej, płatków migdałów i orzecha włoskiego połączonych ze sobą Olejem z pestek winogron z miodem, cynamonem i wodą. Idealny wyrób do mleka, jogurtu czy kefiru na pożywne śniadanie.

 

Skład: płatki owsiane, słonecznik, sezam, amarantus, komosa ryżowa, płatki migdałów, orzech włoski, olej z pestek winogron, miód, cynamon, woda.

Chleb żytni z prażoną kaszą gryczaną od Pani Teresy ok. 500 g

8,85 

Domowy chleb żytni wytwarzany z mąki pochodzącej z małego, rodzinnego młyna. Pani Teresa dodaje do niego prażoną kaszę gryczaną, dzięki której chleb zyskuje charakterystyczny, wytrawny aromat i smak. Jest wilgotny i treściwy, świetnie syci.

Skład: mąka żytnia 720, zakwas żytni, płatki owsiane, sól i woda, kasza gryczana prażona.

Chleb żytnio-gryczany na miodzie od Pani Teresy ok. 500 g

9,95 

Chleb niezwykły. Słodycz naturalnego miodu przeplatająca się z wytrawnym posmakiem gryki sprawiają, że jego intrygującego smaku nie można z niczym pomylić. Wypiekany przez Panią Teresę z mieszanki mąki żytniej i gryczanej na zakwasie żytnim.

Skład: mąka żytnia 720, mąka gryczana, zakwas żytni, miód naturalny, sól, woda.

Chleb pszenny z kaszą jaglaną od Pani Teresy ok. 500 g

9,38 

Smakowity chleb, wypiekany z mąki pszennej na zakwasie żytnim. Dodatek kaszy jaglanej nadaje mu nutę charakterystycznej goryczki. Produkowany z pasją przez Panią Teresę, w jej warszawskiej Pracowni Pieczywa.

Skład: mąka pszenna 750, zakwas żytni, sól, woda, kasza jaglana.

Chleb sitkowy ok. 550 g

9,00 

Pyszny, prawdziwy chleb sitkowy, wypiekany wyłącznie z niezawierającej otrąb mąki żytniej typu 1400. Przygotowywany według tradycyjnej, prostej receptury w małej, łódzkiej piekarni rodzinnej firmy Zakrętka.

Skład: mąka żytnia typ 1400, woda, zakwas żytni, sól.