Pracownia Pieczywa Santa Teresa


Pani Teresa Klukowska swoją przygodę z wypiekaniem chleba rozpoczęła na Warmii, gdzie prowadzi dom wypoczynkowy. Goście z Warszawy byli bardzo zadowoleni z pieczywa, co skłoniło Panią Teresę do wypiekania coraz większych ilości, aż w końcu podjęła decyzję o otwarciu swojej pracowni w Warszawie. Pani Teresa stawia na najczystszy skład produktów jak chleby na zakwasie żytnim, nawet bez używania drożdży, ani żadnych dodatków poza naturalnymi nadającymi wyjątkowy smak. Inspiracje dla swoich przepisów czerpie ze swojego ogrodu na Warmii – tak powstał np. chleb pokrzywowy. Pani Teresa piecze chleb tylko na konkretne zamówienie – dla odbiorców indywidualnych, kooperatyw i sklepów z dobrym jedzeniem.
Pracownia Pieczywa Santa Teresa - Pieczywo na zakwasie
Dane firmy Pracownia Pieczywa Santa Teresa: Adres: Warszawa, Wał Miedzeszyński 646 / telefon: 501 014 458 / www: https://santateresa.pl

Wyświetlanie wszystkich 21 wyników

Wyroby dostawcy:

Chleb orkiszowy od Pani Teresy

14,99 500 g

Wyjątkowy chleb orkiszowy o lekko orzechowym smaku. Wyrabiany ręcznie w Pracowni Pieczywa Santa Teresa w Warszawie. Powstaje wyłącznie z surowców orkiszowych – dwóch rodzajów mąki i zakwasu, bez dodatku drożdży.

Chleb żytni cztery ziarna od Pani Teresy

14,99 500 g

Pasuje do wszystkiego! Chleb żytni na zakwasie pełen jest witamin i minerałów oraz węglowodanów złożonych. Dodatek czterech ziaren dostarczy jeszcze więcej witaminy E i cynku (pestki dyni), kwasów tłuszczowych omega-3 (siemię lniane) i omega-6 (słonecznik) oraz potasu, magnezu i wapnia (sezam). To jest chleb codzienny, bardzo energetyczny.

Ciastka owsiane bez cukru i Mąki

14,52 200 g / 2 sztuki

Konkretne ciacha pieczone w warszawskiej Pracowni Pieczywa Santa Teresa. Słodycz daktyli i miodu, przełamana kwaśną żurawiną i nutą kokosa, tworzy przepyszną kompozycję smaków. Świetne jako zdrowy, bogaty w substancje odżywcze łakoć.

Chleb żytni razowy od Pani Teresy

10,58 500 g

Chleb wypiekany z mieszanki dwóch rodzajów mąk żytnich, pochodzących z zaufanego, rodzinnego młyna. Pani Teresa z Pracowni Pieczywa wyrabia go ręcznie na zakwasie. Sycący i pyszny, z chrupiącą skórką, długo zachowuje świeżość.

Chleb domowy żytni z cebulką od Pani Teresy

13,23 500 g

Świeży, domowy chleb wypiekany przez Panią Teresę. Dodatek prażonej cebulki nadaje mu intensywnego smaku i aromatu. Wystarczy, że raz powąchasz jego chrupiącą skórkę, a gwarantujemy, że nie będziesz mógł mu się oprzeć. Chleb żytni na zakwasie to bogactwo witamin oraz makro- i mikroelementów. Charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co oznacza, że podnosi poziom glukozy w znacznie mniejszym stopniu, niż tradycyjne pieczywo pszenne, daje za to długotrwałe poczucie sytości.

Domowa granola od Pani Teresy

19,96 200 g

W Pracowni Pieczywa Santa Teresa powstaje również granola – mieszanka płatków owsianych, ziaren słonecznika, sezamu, amarantusa, komosy ryżowej, płatków migdałów i orzecha włoskiego połączonych ze sobą Olejem z pestek winogron z miodem, cynamonem i wodą. Idealny wyrób do mleka, jogurtu czy kefiru na pożywne śniadanie.

Ziarniste chrupki od Pani Teresy

9,07 100 g

Kruche, delikatne chrupki żytnie, a w nich siemię lniane i prawdziwa moc ziaren: słonecznika, sezamu, zdrowia i smaku… Proste i lekkie chrupki z warszawskiej piekarni Pani Teresy będą świetnym dodatkiem do sałatek lub samodzielną przekąską. Dobrze smakują jedzone z pastami warzywnymi, np. hummusem.

Chleb żytni pytlowy z kminkiem od Pani Teresy

14,99 500 g

Żytnie wypieki Pani Teresy charakteryzuje czysty smak domowego pieczywa na zakwasie. Dodatek kminku sprawia, że chleb wspaniale komponuje się z daniami z kapusty, na przykład bigosem, rozmaitymi mięsami – przede wszystkim dziczyzną, kaczką i wołowiną, a także z serami dojrzewającymi.

Chleb farmerski z burakiem od Pani Teresy

14,99 500 g

Jak upiec najlepszy chleb? Wie to z pewnością Pani Teresa, której wypieki nie mają sobie równych. Jej chleb farmerski łączy w sobie bogactwo witamin i minerałów żytniego pieczywa z łagodną słodyczą buraków. Pasuje do większości mięs i warzyw, a nawet… naturalnego kremu czekoladowego!

Jaglana granola od Pani Teresy

21,77 200 g

Przepyszna granola słodzona miodem, przygotowana na bazie ekologicznych płatków jaglanych przez Pracownię Pieczywa Santa Teresa. Mieszanka prażonych płatków jaglanych i migdałowych, wiórków kokosowych oraz nasion słonecznika, sezamu i amarantusa to sycący dodatek do jogurtu lub maślanki.

Chleb samo ziarno na zakwasie

19,40 330 g

Pożywny, niezwykle sycący, cienki chlebek, w którym 95 % składu stanowią ziarna. Doskonały w drodze, będzie idealny na kanapki podczas dalekiej, pieszej wędrówki, zapewni energię na długo. Chleb powstał na naturalnym pszenno-żytnim zakwasie w warszawskiej manufakturze Santa Teresa.