Gospodarstwo Warzywniczek

WarzywniczekGospodarstwo Warzywniczek jest rodzinnym przedsiębiorstwem prowadzonym przez rodzinę Odolskich. Ponad wiekowa tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie zaowocowała wielokrotnymi nagrodami i wyróżnieniami gminnymi. Gospodarstwo znajduje się Opaczy Małej, miejscowości graniczącej z Ursusem, Raszynem i Pruszkowem oraz w niedalekiej odległości od Warszawy. Do uprawy naszych warzyw wykorzystujemy ProBioEmy, czyli pożyteczne mikroorganizmy, które wspomagają wzrost rośliny oraz zabezpieczają ją od wielu chorób. Wiąże się to z tym, że przy produkcji unikamy stosowania tradycyjnych pestycydów, a gdy jesteśmy do tego zmuszeni stosujemy preparaty pochodzenia roślinnego oparte na wyciągach np. z grejpfruta czy czosnku. Takie środki wykorzystuje się również w gospodarstwach ekologicznych. Ponadto nie stosujemy herbicydów, a chwasty z naszych upraw usuwamy mechanicznie.

Wyświetlanie wszystkich 8 wyników

Wyroby dostawcy:

Marchew ok. 1 kg

5,49 

Pęczek pełnych witamin marchewek prosto z pola, uprawianych w pełni naturalnie w gospodarstwie pod Warszawą. Pęczek marchewek można kulinarnie wykorzystać w całości – nie tylko świeże, niezastąpione w kuchni marchewki, ale też zieloną nać, z której może powstać delikatnie cierpkie, ale pyszne pesto.

Młode ziemniaki Irga ok. 3 kg od Pana Łukasza

12,57 

Odmiana Irga, produkowana z wykorzystaniem ProBio Emów (pożytecznych mikroorganizmów). Jedna z najpopularniejszych na polskich stołach. Odmiana ogólnoużytkowa. Doskonałe w smaku po ugotowaniu, oraz na frytki/chipsy domowej roboty. Kolor miąższu kremowy.

Cukinia zielona 1 kg od Pana Łukasza

6,28 

Cukinia jest lekkostrawna, łagodna w smaku, szczególnie ceniona przez osoby będące na diecie. Polecana jest również dla małych dzieci. Zawiera potas, żelazo, magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1 oraz beta karoten.

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.

Sałata masłowa

4,70 

Sałata masłowa o dużych, miękkich liściach to lekkostrawne źródło błonnika i antyoksydantów. Świeżo zebrana z pola sałata jest jednocześnie krucha i delikatna. Niezastąpiona na kanapce, doskonale smakuje też jako dodatek do dań obiadowych, w towarzystwie bukietu sezonowych warzyw oraz odrobiny zdrowego tłuszczu lub kwaśnej śmietany.

Fasolka szparagowa 1 kg od Pana Łukasza

15,71 

Fasolka żółta szparagowa należy do najbardziej wartościowych warzyw, ponieważ ma bardzo mało kalorii, duże ilości cennych minerałów i witamin oraz dużo błonnika. Jest bardzo dobrym źródłem witamin C, K, kwasu foliowego, żelaza i manganu.
Fasolę wyjąc z opakowania i przechowywać w lodówce. Parowanie opakowania foliowego jest zjawiskiem naturalnym i nie powoduje obniżenia jakości produktu.

Młode ziemniaki Irga ok. 1 kg od Pana Łukasza

4,70 

Odmiana Irga, produkowana z wykorzystaniem ProBio Emów (pożytecznych mikroorganizmów). Jedna z najpopularniejszych na polskich stołach. Odmiana ogólnoużytkowa. Doskonałe w smaku po ugotowaniu, oraz na frytki/chipsy domowej roboty. Kolor miąższu kremowy.

Ogórek sałatkowy 500g od Pana Łukasza

6,28 

Ogórek z gospodarstwa uprawiającego warzywa z zastosowaniem ekologicznych metod. Zbierany jest dopiero w dniu dostawy. Dzięki temu jest świeży i soczysty. Niezastąpiony składnik sałatek, kanapek oraz mizerii. Plasterek schłodzonego ogórka to świetny naturalny kompres na opuchnięte oczy.

Ogórki gruntowe od Pana Łukasza 1 kg

8,64 

Świeże ogórki mogą być dodatkiem do sałatek, kanapek i do mizerii. Nadają się również do marynowania, konserwowania oraz kiszenia. Najkorzystniejsze jest spożywanie ogórków w początkowym stadium dojrzewania tzn. gdy zielony kolor zaczyna przechodzić w bladożółty, albo łatwiejszych do strawienia ogórków kiszonych.