Wyświetlanie 1–50 z 66 wyników

Pierogi ruskie

20,79 

Pora na pierogowy klasyk.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – ziemniaki, ser biały, cebula, majeranek, pieprz, sól, czosnek.

Pierogi z kaczką i żurawiną

20,79 

Dwanaście lepionych ręcznie i ugotowanych w dniu dostawy pierogów. Gotowe do spożycia (najlepiej podgrzać), można zamrozić na inny raz. Te są z farszem z przyprawionego wolnogotowanego mięsa z kaczki.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso kaczki wolnogotowane, cebula, seler, marchewka, pietruszka, seler, czosnek, pieprz, majeranek, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Pierogi wołowe

20,79 

Pierogi z delikatnego ciasta są specjalnością Pani Pauliny. Te są z farszem wołowym, doskonale i wyraziście przyprawione, super świeże.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso wołowe wolnogotowane, cebula, marchewka, pietruszka, seler, czosnek, pieprz, majeranek, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Pierogi z serem słodkim

20,79 

Ser na słodko w ręcznie lepionych, świeżych pierogach.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – ser biały, imbir, kardamon, cynamon, wanilia, cukier.

Pierogi z kapustą i grzybami

20,79 

Klasyczne połączenie w ręcznie lepionych pierogach – jeszcze nie są zrobione, bo Smaki Mamuśki chcą, żebyś je dostał super świeże!

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – kapusta kiszona, grzyby suszone, sól, pieprz.

Pierogi z farszem szpinakowo-oscypkowym

20,79 

Smaki Mamuśki to pierogi o bardzo zróżnicowanych farszach. Tutaj mamy szpinak z dodatkiem cebuli i oscypka. Szczególnie dobrze smakują podsmażone.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – szpinak, cebula, oscypek, pieprz, sól, czosnek.

Pierogi z jabłkiem i cynamonem

20,79 

Dwanaście pierogów z jabłkiem w wersji na słodko.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – jabłko, imbir, kardamon, cynamon, wanilia, cukier.

Pierogi wieprzowe z gęsiną (zamów do poniedziałku do 19:00)

19,99 400 g

Gęsina z polskich gęsi owsianych doczekała się debiutu w roli nadzienia do pierogów. Jej głęboki smak z pewnością zadowoli zarówno miłośników gęsiny jak i amatorów pierogów. Zapraszam do spróbowania :).

Skład: mięso wieprzowe (39%), mięso z gęsi (24%), tłuszcz z gęsi (4%), mąka pszenna (gluten pszenny), cebula, czosnek, warzywa suszone (seler), jaja, olej roślinny, woda, przyprawy naturalne, majeranek, pieprz czarny, sól.

Pierogi ruskie z boczkiem

20,79 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – ziemniaki, ser biały, cebula, boczek, majeranek, pieprz, sól, czosnek.

Pierogi pomidorella

20,79 

Smaki Mamuśki to świetne pomysły na farsze. Pomidor, mozarella i bazylia – znane połączenie zamknięte w cieście pierogowym to moim zdaniem świetny pomysł :).

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – pomidory, mozarella, bazylia, sól, czosnek.

Pierogi z kurczakiem

20,79 

Duszone, przyprawione mięso z kurczaka w delikatnym cieście pierogowym od Smaki Mamuśki. Gotowe do zjedzenia.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso kurczaka duszone, jabłko, cebula, czosnek, pieprz, sól, kozieradka.

Pierogi z jagodami

29,11 

Pora na jagody trwa, więc mamy pierogi na słodko :). Ze świeżych jagód, sezonowe.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – jagody, cukier.

Pierogi z kurkami i cebulą

29,11 

Pierogi ręcznie lepione z kurkami i cebulą. Sezonowe – tylko teraz, tylko ze świeżych kurek.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – kurki, cebula, przyprawy.

Pierogi szpinak i feta

20,79 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – szpinak, cebula, feta, pieprz, sól, czosnek.

Pierogi bolognese

20,79 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso indycze, pomidory, bazylia, mozzarella, czosnek, przyprawy.

Pierogi wegańskie ruskie

20,79 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – ziemniaki, kasza jaglana, cebula, majeranek, pieprz, sól, czosnek.

Pierogi burrito

20,79 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso indycze, pomidory, papryka, czerwona fasola, kukurydza, czosnek, pikantne przyprawy.

Pierogi z soczewicą (zamów do poniedziałku do 19:00)

15,99 400 g

Pierogi z soczewicą (po obróbce termicznej) skomponowane z czerwonej soczewicy, marchewki i pachnącej cebulki.

Skład: soczewica czerwona (40%), marchew (20%), mąka pszenna (gluten pszenny), olej roślinny, woda, jaja, masło 82% (laktoza), cebula, czosnek, papryka ostra, pieprz czarny, sól.

Pierogi kokosowe

20,79 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, kakao, sól; farsz – ser biały, wanilia madagaskarska, cukier, wiórki kokosowe.

Pierogi orkiszowe  ruskie

33,26 

Pora na pierogowy klasyk.

Skład: ciasto – mąka orkiszowa, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – ziemniaki, ser biały, cebula, majeranek, pieprz, sól, czosnek.

Pierogi orkiszowe  z kapustą i grzybami

33,26 

Klasyczne połączenie w ręcznie lepionych pierogach – jeszcze nie są zrobione, bo Smaki Mamuśki chcą, żebyś je dostał super świeże!

Skład: ciasto – mąka orkiszowa, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – kapusta kiszona, grzyby suszone, sól, pieprz.

Pierogi orkiszowe wołowe

33,26 

Pierogi z delikatnego ciasta są specjalnością Pani Pauliny. Te są z farszem wołowym, doskonale i wyraziście przyprawione, super świeże.

Skład: ciasto – mąka orkiszowa, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso wołowe wolnogotowane, cebula, marchewka, pietruszka, seler, czosnek, pieprz, majeranek, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Pierogi orkiszowe  z serem słodkim

33,26 

Ser na słodko w ręcznie lepionych, świeżych pierogach.

Skład: ciasto – mąka orkiszowa, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – ser biały, imbir, kardamon, cynamon, wanilia, cukier.

Pierogi orkiszowe  z kaczką i żurawiną

33,26 

Dwanaście lepionych ręcznie i ugotowanych w dniu dostawy pierogów. Gotowe do spożycia (najlepiej podgrzać), można zamrozić na inny raz. Te są z farszem z przyprawionego wolnogotowanego mięsa z kaczki.

Skład: ciasto – mąka orkiszowa, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso kaczki wolnogotowane, cebula, seler, marchewka, pietruszka, seler, czosnek, pieprz, majeranek, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Pierogi orkiszowe  z farszem szpinakowo-oscypkowym

33,26 

Smaki Mamuśki to pierogi o bardzo zróżnicowanych farszach. Tutaj mamy szpinak z dodatkiem cebuli i oscypka. Szczególnie dobrze smakują podsmażone.

Skład: ciasto – mąka orkiszowa, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – szpinak, cebula, oscypek, pieprz, sól, czosnek.