Pierogi to nasza sprawa narodowa. Większość z nas ma swoje ulubione. Każdy jadł już najlepsze na świecie, najczęściej lepione przez ukochaną babcię. W Pora na Pola nie zaproponujemy Wam jednak dokładki, ponieważ… bez wahania sięgniecie po nią sami! Przepyszne, domowe pierogi i naleśniki, z tradycyjnymi i niecodziennymi farszami, smakują, aż się uszy trzęsą!

Wyświetlanie 1–44 z 53 wyników

Pierogi z kaczką i żurawiną

26,46 15 szt.

Dwanaście lepionych ręcznie i ugotowanych w dniu dostawy pierogów. Gotowe do spożycia (najlepiej podgrzać), można zamrozić na inny raz. Te są z farszem z przyprawionego wolnogotowanego mięsa z kaczki.

Pierogi wołowe

26,46 15 szt.

Pierogi z delikatnego ciasta są specjalnością Pani Pauliny. Te są z farszem wołowym, doskonale i wyraziście przyprawione, super świeże.

Pierogi wieprzowe z gęsiną

20,99 400 g

Gęsina z polskich gęsi owsianych doczekała się debiutu w roli nadzienia do pierogów. Jej głęboki smak z pewnością zadowoli zarówno miłośników gęsiny jak i amatorów pierogów. Zapraszam do spróbowania :).

Zamów do poniedziałku do 19:00

Pierogi pomidorella

26,46 15 szt.

Smaki Mamuśki to świetne pomysły na farsze. Pomidor, mozarella i bazylia – znane połączenie zamknięte w cieście pierogowym to moim zdaniem świetny pomysł :).

Pierogi z kurczakiem

26,46 15 szt.

Duszone, przyprawione mięso z kurczaka w delikatnym cieście pierogowym od Smaki Mamuśki. Gotowe do zjedzenia.

Pierogi orkiszowe wołowe

42,34 15 szt.

Pierogi z delikatnego ciasta są specjalnością Pani Pauliny. Te są z farszem wołowym, doskonale i wyraziście przyprawione, super świeże.

Pierogi orkiszowe  z kaczką i żurawiną

42,34 15 szt.

Dwanaście lepionych ręcznie i ugotowanych w dniu dostawy pierogów. Gotowe do spożycia (najlepiej podgrzać), można zamrozić na inny raz. Te są z farszem z przyprawionego wolnogotowanego mięsa z kaczki.

Pierogi i naleśniki – klasyczne oraz bezglutenowe

Pyszne pierogi (ruskie lub wołowe, z kaczką czy z mięsem, z kapustą i grzybami oraz na słodko), a także delikatne naleśniki, tradycyjne i bezglutenowe, najlepiej smakują wtedy, gdy przypominają te, które jedliśmy u babci. W polskiej tradycji kulinarnej szczególnie pierogi mają długą historię. Są bez wątpienia jedną z naszych potraw narodowych, którą chwalimy się za granicą. Przez obcokrajowców są, niemalże bezbłędnie, kojarzone właśnie z naszym krajem. Czy to smakowite ruskie, czyli sprytny sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu… Czy pożywne z mięsem (najczęściej wołowe, choć do ich przygotowania można użyć na przykład pozostałości z gotowania bulionu), czy bardziej wykwintne z kaczką… Każdy z nas ma jakiś farsz, za który dałby się pokroić. Coraz częściej na rynku znajdziemy także pierogi (oraz naleśniki) bezglutenowe – w sklepach online, które specjalizują się w sprzedaży zdrowego, naturalnego jedzenia i w funkcjonujących stacjonarnie delikatesach o podobnym profilu działalności. Tego typu produkty przeznaczone są dla osób zmagających się z nietolerancją glutenu i chorujących na celiakię. Oprócz naleśników i pierogów bezglutenowych w sklepach znaleźć można również wiele innych prozdrowotnych wersji, między innymi wykonane z mąki orkiszowej, która zawiera więcej białka, niż klasyczna pszenna i jest skarbnicą witamin z grypy B. Zarówno pierogi, jak i naleśniki (bezglutenowe i klasyczne), sprzedawane są w sklepach w wersjach na słono i na słodko, w kompozycjach tradycyjnych i nietypowych, często autorskich. Fantastyczne wyroby przygotowują w swoich pracowniach twórcy współpracujących z nami marek – Smaki Mamuśki oraz Kowal Dobre Jedzenie.

Domowe pierogi w sklepie online Pora na Pola

W sklepie Pora na Pola znaleźć można klasyczne wyroby (pierogi i naleśniki) z mąk pszennych, rzadziej spotykanych orkiszowych oraz bezglutenowych (m.in. mąka ryżowa). Jednak nasi dostawcy wyjątkową pomysłowością wykazują się przede wszystkim podczas opracowywania farszów do pierogów. W naszym sklepie dostępnych jest kilkadziesiąt przepysznych odmian tych tradycyjnych, polskich wyrobów. W Pora na Pola dostępne są pierogi z mięsem (również bezglutenowe) różnego rodzaju, z rozmaitymi przyprawami i dodatkami. Warte uwagi są między innymi wołowe, z kaczką i żurawiną czy wieprzowe z gęsiną. Mistrzowskie ruskie przyrządza dla naszych klientów Pani Paulina z podwarszawskich Smaków Mamuśki, i to w kilku wersjach: tradycyjnych, wegańskich i z ciastem z mąki orkiszowej. Z jej pracowni pochodzą przepyszne wyroby o niecodziennych nadzieniach, na przykład pomidorella (jak sugeruje wdzięczna nazwa – z pomidorem i mozzarellą), delikatne i wykwintne z kurkami, wegańskie z cukinią, słonecznikiem i prażoną cebulką, czy z mięsem indyczym – bolognese lub burrito. Ciekawe farsze proponuje także rodzinna firma Kowal Dobre Jedzenie, na przykład z pożywnej soczewicy lub zdrowej kaszy gryczanej i pieczarek. Online, w naszym sklepie z naturalnym jedzeniem, nie brakuje również pierogów na słodko. To w dużej mierze dobrze znane nam smaki – jagody, maliny i truskawki z pysznym serem twarogowym, ale też niebanalne połączenia. Aromatyczne jabłka i cynamon, czyli kompozycja znana przede wszystkim z powszechnie uwielbianej szarlotki, suszone śliwki czy wreszcie biały ser z wiórkami kokosowymi, a nawet z mango, to unikatowe kompozycje, których koniecznie powinni spróbować wszyscy amatorzy słodkich domowych potraw.

Najlepszy sposób na szybki obiad – pierogi i naleśniki ze sklepu online

Bezglutenowe pierogi i naleśniki, dostępne w sklepie online Pora na Pola, są doskonałym rozwiązaniem dla osób stosujących tego typu dietę – ze względu na brak glutenu wyroby te mogą być trochę trudniejsze do wykonania własnoręcznie, szczególnie dla niedoświadczonych kucharzy. Jednak nie tylko bezglutenowe produkty warto zamawiać na naszym targu. Naleśniki i pierogi stanowią rewelacyjną metodę na szybki obiad. Dobrze jest mieć ich zapas w lodówce, a dzięki temu, że świeże wyroby przygotowywane są pod konkretne zamówienie w dniu dostawy, można bezpiecznie je mrozić, aby przedłużyć czas przechowywania. W ten sposób pierogami ruskimi, wołowymi czy na słodko, można delektować się zawsze, gdy tylko ma się na to ochotę, zaraz po pracy (lub nawet zabierając je tam ze sobą), bez potrzeby spędzania długiego czasu w kuchni. Ręcznie robione, domowe wyroby z kaczką, gęsiną lub na przykład kaszą pęczak i jarmużem, można też wygodnie podać gościom, nawet w sytuacji, gdy ci odwiedzą nas niespodziewanie. Zaserwowanie bliskim wyśmienitego dania, które uwielbia większość mieszkańców naszego kraju, z pewnością zostanie docenione, szczególnie wówczas, gdy zaoferujemy im wybór ich ulubionego nadzienia. Kupując w sklepie naleśniki, bezglutenowe lub wykonane z tradycyjnej pszennej mąki, również oszczędzamy czas. Przygotowanie cieniutkich, puszystych placków, dla większej grupy osób, wymaga spędzenia w kuchni przynajmniej kilkudziesięciu minut. W natłoku codziennych obowiązków nie zawsze mamy ochotę na dłuższe gotowanie, dlatego gotowe naleśniki, do nabycia na internetowym targu naturalnego jedzenia, świetnie sprawdzają się jako smakowita opcja ratunkowa – a raz skosztowane, szybko staną się pierwszym wyborem.

Wyjątkowe tradycyjne oraz bezglutenowe naleśniki i pierogi – nasi dostawcy

Dla klientów Pora na Pola wyśmienite gotowe potrawy wytwarzają nasi zaufani dostawcy – Smaki Mamuśki, Zdrowa Micha, Migdałowy Zakątek oraz Kowal Dobre Jedzenie. Swoje produkty przygotowują dopiero po otrzymaniu zamówienia. W ten sposób prosto pod drzwi możemy dostarczać zawsze świeże i pyszne, aromatyczne pierogi i naleśniki. Stworzona przez Panią Paulinę marka Smaki Mamuśki, doceniana przez konsumentów między innymi na lokalnych targach naturalnej żywności, jest producentem doskonałych wyrobów, wśród których wyróżniają się zdecydowanie genialne w smaku pierogi, o wielu tradycyjnych i wyjątkowych nadzieniach. Warte polecenia są ruskie w kilku odmianach, pierogi z mięsem (wołowe, z kaczką, indykiem czy kurczakiem), z rozmaitymi farszami z warzyw, kasz i serów, oraz oczywiście wersje na słodko. W ofercie Smaków Mamuśki znaleźć można również wyroby w cieście z mąki orkiszowej. Kowal Dobre Jedzenie to rodzinna firma, która korzysta z lokalnych składników i tradycyjnych receptur. Ich produkty były wielokrotnie nagradzane w konkursach i wyróżniane przez specjalistów. W Pora na Pola znaleźć można rozmaite dania gotowe pochodzące z ich kuchni. Kowal Dobre Jedzenie dla naszych klientów lepią znakomite pierogi z serem i owocami – malinami, mango czy rodzynkami, a także wieprzowe z gęsiną, z soczewicą oraz kaszą gryczaną. Klasyczne i wyjątkowe pierogi produkuje Migdałowy Zakątek – w ich asortymencie na szczególną uwagę zasługują rzadko spotykane wyroby z nadzieniem z białego sera i łososia. Zdrowa Micha to z kolei rewelacyjne pierogi bezglutenowe, wykonane z mąki ryżowej – na słono – z ziemniakami i boczkiem, oraz na słodko – wypełnione ekologicznymi malinami, całkowicie wegańskie.