Prawdziwie domowe dania i naturalne, swojskie wyroby, pełne smaku i aromatu. Dla wszystkich, którzy nie mają czasu… albo czasoprzestrzeni (czyli czasu i miejsca!) na gotowanie. We współpracy z naszymi dostawcami pomagamy w sprawnej organizacji codziennego menu, przygotowaniu domowego obiadu dla połowy miasta i imprezy niespodzianki, gdy największym zaskoczeniem są… pojawiający się goście.

Wyświetlanie 1–44 z 235 wyników

Pasta z papryki mouhamara

15,08 150 g

Bardzo smaczna na chlebie, odpowiednia do potraw z mięsa i ryżu, doskonale sprawdzi się również jako średnio pikantny dressing do sałatki.

Ravioli z pomidorkami i mozzarellą

24,87 300 g

Delikatne, puszyste, rozpływające się nadzienie to połączenie mozzarelli, Grana padano DOP i ricotty z suszonymi pomidorkami, które nadają wyraźny smak i tworzą niezwykły aromat.

Chipsy z bobu smażone solone

9,61 100 g

Wciągająca przekąska z bobu smażonego. Prosty, krótki skład bez substancji z rodziny E w składzie i aż 23 gramy białka w 100 gramach produktu. Zapakowane w wygodne i efektowne opakowanie typu doypack z struną na dłuższej krawędzi.

Sos kaszubski

15,72 265 g

Sos kaszubski jest przetworem łączącym dynię i gruszkę z dodatkiem ostrej papryczki peprone. Owoce i warzywa te są bardzo bogate w witaminy i minerały. Połączenie tych dwóch składników daje nam wspaniały, pełnowartościowy a zarazem smaczny przysmak. Jest znakomity jako dodatek do mięsa oraz wędlin. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Pierogi z kaczką i żurawiną

26,46 15 szt.

Dwanaście lepionych ręcznie i ugotowanych w dniu dostawy pierogów. Gotowe do spożycia (najlepiej podgrzać), można zamrozić na inny raz. Te są z farszem z przyprawionego wolnogotowanego mięsa z kaczki.

Pierogi wołowe

26,46 15 szt.

Pierogi z delikatnego ciasta są specjalnością Pani Pauliny. Te są z farszem wołowym, doskonale i wyraziście przyprawione, super świeże.

Twarożek czosnkowo – cebulowy

16,72 200 ml

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.

Smalczyk z jabłkiem

12,22 200 g

To jest pyszne! Smalec z wysokiej klasy mięsa połączony z jabłkiem, cebulką oraz naturalnymi przyprawami. Świetnie smakuje zwłaszcza w klasycznej wersji – na pajdzie chleba i z ogórkiem kiszonym.

Ravioli nadziewane szpinakiem i świeżą ricottą

15,70 250 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Klasyczne połączenie szpinaku i świeżego sera ricotta idealnie pasuje na każdą okazję.

Pieczeń z ciecierzycy wegańska

13,44 200 g

Pieczeń z ciecierzycy to wegański dodatek do kanapek. To sycący wyrób, mogący stanowić również odrębne danie.

Zamów do poniedziałku do 15:00

Ketchup łagodny – Aniołek Dziadunia

8,77 220 g

Ketchup o bardzo wysokiej zawartości przetartych pomidorów w wersji dla osób lubiących łagodny smak. Ketchup bez zagęszczaczy, więc konsystencja jest bardziej naturalna – trochę rzadsza niż ketchupów znanych z półek supermarketów.

Ketchup pikantny – Diabełek Dziadunia

8,77 220 g

Czysty w składzie ketchup z przecieru pomidorowego z idealnie zbalansowanymi dodatkami, które nadają mu ostry smak. Zdobywca Złotego Medalu Targów World Food Warsaw w 2016 roku. Po spróbowaniu bardzo szybko znika ze słoika :).

Sałatka jarzynowa

21,84 300 g

Tradycyjna polska sałatka najpopularniejsza w polskich domach, czyli sałatka jarzynowa jedyna w swoim rodzaju!

Kotlet szpinakowy wegański

10,09 

Kotlet szpinakowy wegański od Vege Kiosk. Doskonały na obiad lub jako przekąska po podgrzaniu w piekarniku lub na patelni.

Zamów do poniedziałku do 15:00

Hummus klasyczny

14,24 200 g

Przepyszny klasyczny hummus, który ma idealny smak i konsystencję. Robiony według tradycyjnego syryjskiego przepisu. Doskonały do smarowania chleba, jedzenia łyżeczką albo jako dodatek do warzyw.

Ketchup dla dzieci słodzony miodem

11,82 200 g

Jego receptura została przygotowana przede wszystkim z myślą o dzieciach, jednak ketchup słodzony miodem od Vitapolu zasmakuje również dorosłym amatorom łagodnych pomidorowych przetworów. Ketchup nie zawiera octu ani polepszaczy, a za jego konsystencję odpowiada naturalny warzywny przecier.

Pierogi wieprzowe z gęsiną

20,99 400 g

Gęsina z polskich gęsi owsianych doczekała się debiutu w roli nadzienia do pierogów. Jej głęboki smak z pewnością zadowoli zarówno miłośników gęsiny jak i amatorów pierogów. Zapraszam do spróbowania :).

Zamów do poniedziałku do 19:00

Gołąbki domowe z ryżem

25,21 550 g

Gołąbki najlepiej smakują na ciepło w sosie własnym, pomidorowym lub grzybowym, podgrzane pod przykryciem na patelni lub w garnku delikatnie podlane wodą. Mogą być podane solo, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa jako wyśmienite danie obiadowe.

Zamów do poniedziałku do 19:00

Kiełbasa w słoiku

15,59 280 g

Domowa, jak u babci kiełbasa w słoiku.Produkt, który wraca do łask. Świetny na kanapki. Produkt ręcznie robiony bez użycia konserwantów. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Kotlet buraczany wegański

10,09 

Kotlet buraczany wegański to propozycja Vege Kiosku. Może stanowić składnik obiadu lub po prostu pożywną przekąskę.

Zamów do poniedziałku do 15:00

Makaron Tagliatelle

14,11 300 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos.

Pierogi pomidorella

26,46 15 szt.

Smaki Mamuśki to świetne pomysły na farsze. Pomidor, mozarella i bazylia – znane połączenie zamknięte w cieście pierogowym to moim zdaniem świetny pomysł :).

Tortelli grande nadziewane aromatycznym boczkiem i ziemniakami

18,35 260 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Niepowtarzalny smak naszego farszu to sekret palonych ziemniaków i długo dojrzewający specku z regionu Alto Adige przyprawiany solą, pieprzem, liściem laurowym i owocami jałowca, wędzony przy użyciu drewna bukowego przez dziesięć dni.

Domowe dania i swojskie wyroby gotowe

Gotowe dania garmażeryjne stanowią bardzo duże ułatwienie w kuchni. Pozwalają na sprawniejsze przygotowanie pełnowartościowych posiłków nawet w sytuacji, gdy w ferworze codziennych obowiązków mamy mało czasu na gotowanie, szybko musimy zorganizować przyjęcie dla gości, lub po prostu brak nam jeszcze kulinarnego doświadczenia w ich przyrządzaniu. Jedzenie domowych dań to zdecydowanie najlepszy sposób na zdrową dietę, nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby korzystać z małej pomocy, kupując gotowe swojskie wyroby. Domowe pierogi czy gołąbki, dodatki do kanapek, takie jak pasztety, domowy smalec, majonez lub ketchup, a także wyjątkowe kotlety wegańskie roślinne, aromatyczne sosy i swojskie makarony – wszystkie te produkty możecie kupić w Pora na Pola. Dostępne u nas dania garmażeryjne są przygotowane z najwyższej jakości, sprawdzonych składników przez kucharzy gotujących z pasją, którzy swoje wyroby przyrządzają zawsze tak, jak gdyby gotowali dla najbliższych – z niezwykłą pieczołowitością i sercem.

Swojskie wyroby – poznaj prawdziwe smaki

Domowe potrawy, takie jak gulasze, gołąbki, pasztety i kotlety, a także garmażeryjne przystawki – przyrządzane w tradycyjny sposób rolady i szynki dla wielu z nas są absolutną podstawą nie tylko codziennej diety, ale też menu imprez w gronie najbliższych. Szczególnie w tym ostatnim przypadku dużym ułatwieniem jest skorzystanie z gotowych swojskich wyrobów, tak samo pysznych i pełnych smaku, jak te przyrządzone własnoręcznie.

W naszej ofercie znajdziecie wolno pieczoną szynkę, karkówkę i roladę z boczku od Pana Michała Szczęsnego, który zajmuje się przygotowywaniem cateringów na planach filmowych. Jego garmażeryjne przystawki będą rewelacyjnie smakowały na kanapce z dobrym domowym ketchupem lub majonezem. W podobny sposób możemy podać przepyszny pasztet z indyka od Pana Michała oraz roślinne pasztety od manufaktur produkujących domowe dania wegańskie – Vege Kiosk i piekarni Zdrowa Micha.

Dzięki naszym dostawcom na Waszych stołach mogą znaleźć się potrawy równie smakowite, jak te przyrządzane w domu. Pierogi, domowe makarony oraz gołąbki sprawdzą się jako dania główne na co dzień i od święta. Warto skusić się na nie zawsze, gdy mamy do przygotowania posiłek dla dużej grupy osób. Zaserwowanie gościom swojskich wyrobów, na przykład czasochłonnych gołąbków, zrobi wrażenie na wszystkich miłośnikach tradycyjnej kuchni. Entuzjastom bardziej nowoczesnych, a przede wszystkim bezmięsnych potraw polecamy wegańskie kotlety ze szpinaku, buraków, marchewki lub ciecierzycy – podane w towarzystwie przystawki z kapusty mogą stanowić świetną alternatywę klasycznych gołąbków. W naszej ofercie znajdziecie również wegańskie odpowiedniki znanych domowych dań – grzybowy bigos, gulasz z tofu i fasolkę po bretońsku.

Domowe pierogi – jak u mamy

Nie ma chyba bardziej kojarzącej się z domem potrawy niż pierogi lepione przez mamę. To jednocześnie nasz narodowy specjał, który możemy znaleźć we wszystkich punktach z daniami garmażeryjnymi. Nie musicie jednak decydować się na niekoniecznie swojskie wyroby – w Pora na Pola oferujemy najlepsze domowe pierogi, przygotowywane przez Panią Paulinę z podwarszawskiej manufaktury Smaki mamuśki.

Pierogi jak z domowej kuchni to jeden z najpopularniejszych obiadów w naszym kraju, dlatego repertuar dostępnych farszów jest tak bogaty – każdy znajdzie wśród nich swoje ulubione danie. Pierogi domowe w formie tradycyjnej to przede wszystkim te wytrawne: z kapustą i grzybami, ruskie i z wołowiną – idealne do odsmażenia na swojskim smalcu.

Wśród naszych pierogów również weganie odnajdą swoje smaki. Szczególnie polecamy te z farszem pieczarkowym, z soczewicą i boczniakami oraz wyjątkowe pierogi, które smakują jak w domu, a jednocześnie przypominają dania z najlepszych, eleganckich restauracji: pierogi z cukinią, słonecznikiem i prażoną cebulką oraz buraczane z octem balsamicznym i cebulą czerwoną. Swojskie, a jednocześnie nietuzinkowe wyroby znajdą też u nas miłośnicy serów: pierogi ze szpinakiem i serem feta lub oscypkiem, a także w stylu włoskim – z pomidorami i mozzarellą.

Dla fanów mięsnych domowych pierogów Pani Paulina przygotowuje natomiast oryginalne farsze z kurczaka (świetnie komponujący się ze swojskim ketchupem), kaczki z żurawiną i meksykańskiego burrito.

Prawdziwa, zdrowa garmażerka (tak! to możliwe!) nie mogłaby obyć się również bez domowych pierogów na słodko i to w kilku wersjach. Wyroby z manufaktury Smaki mamuśki mogą być również świetnym deserem – pierogi kokosowe oraz z jabłkami i cynamonem to prawdziwe niebo w gębie! Nie zapominamy również o tych, którzy szukają dań jak w domu rodzinnym, jednak w wersji odrobinę zdrowszej – większość naszych pierogów może być wykonanych również z ciasta orkiszowego, które zawiera więcej białka oraz witamin i minerałów niż pszenne.

Dodatki do chleba i sałatki

Istotną rolę wśród naturalnych dań garmażeryjnych odgrywają również dodatki do pieczywa (np. domowy majonez, smalec czy ketchup) oraz sałatki, które są doskonałą metodą na szybką przekąskę w ciągu dnia. W Pora na Pola możecie kupić zarówno pyszne smarowidła do chleba, jak i gotowe sałatki. Dobrze znaną sałatkę jarzynową i makaronową, a także libańską sałatkę z kaszy bulgur i ryżowo-krewetkową przygotuje specjalnie dla Was Pan Michał Szczęsny.

Kanapki są domowym daniem tak uniwersalnym, jak tylko można sobie wyobrazić. Poczynając od szerokiego wyboru pieczywa, przez przeróżne szynki, pasztety (również wegańskie) i warzywa, na dodatkach, takich jak majonez lub ketchup kończąc. Dzięki nam w domu przyrządzicie tradycyjną przekąskę – która też jest w gruncie rzeczy kanapką, czyli chleb ze swojskim smalcem i kiszonym ogórkiem. Domowy smalec dostępny jest na naszym targu w kilku wersjach, między innymi: czysty gęsi, kaczy i wieprzowy, w sam raz do smażenia. Przepyszny smalec z rodzinnego gospodarstwa Dażynka z dodatkiem jabłka, cebuli i ziół, będzie świetnym dodatkiem do domowego pieczywa.

Przyrządzane w domu potrawy dobrze jest okrasić również prawdziwym majonezem. Przygotowywany ze świeżych, wyłącznie naturalnych składników wzbogaci smak kanapek i innych przekąsek. W Pora na Pola znajdziecie domowy majonez tradycyjny, a także dwie jego wersje wegańskie – z mango oraz o smaku sosu 1000 wysp. Dla wielu z nas nie ma ulubionej kanapki bez mistrzowskiego ketchupu. U nas możecie wybierać wśród kilku jego rodzajów, o różnym stopniu ostrości, słodzonych miodem lub sokiem jabłkowym – każdy z nich smakuje wyjątkowo, niczym ketchup robiony w domu rodzinnym.

Domowe dania garmażeryjne – dla zapracowanych

Potrawy garmażeryjne są najlepszym rozwiązaniem dla osób aktywnych, zapracowanych czy łączących pracę z nauką i wychowywaniem dzieci. Obiad przyrządzony z naszą pomocą będzie równie wartościowy, jak ten domowy. Dania przygotowywane przez naszych dostawców możecie jeść na zimno (takie swojskie wyroby jak szynki czy pasztety) lub bardzo szybko podgrzać. Domowe pierogi, gołąbki i uszka, a także wyjątkowe, ręcznie lepione makarony z nadzieniem, czyli ravioli ze szpinakiem i ricottą lub dynią i prażonymi ziarnami, a także tortelli z boczkiem i ziemniakami oraz gnocchi z suszonymi pomidorami i mozzarellą potrzebują zaledwie kilku minut, aby stać się zdrowym, smacznym posiłkiem, idealnym na szybką kolację po pracy.

W Pora na Pola znajdziecie moc garmażeryjnych potraw idealnych na obiadowe danie główne, ale też skomponujecie cały posiłek dzięki zupom (mamy w ofercie przepyszny barszcz ukraiński i zupę rybną), aromatycznym sosom, takim jak sos kaszubski z gruszek i dyni lub balsamiczny, oraz przystawkom – szczególnie polecamy marynowane śledzie od Leniwej Rodziny.

Pozostałe swojskie przysmaki – świeża garmażerka

Nasz internetowy targ naturalnego jedzenia to też oryginalne swojskie wyroby, świeże zarówno w standardowym znaczeniu tego słowa, jak i w pomyśle na ich przygotowanie. Dania garmażeryjne wcale nie muszą być nudne i wyłącznie tradycyjne. Jeśli macie ochotę na spróbowanie nowych smaków, polecamy między innymi: aromatyczną orientalną shakshukę od Vege Kiosku, która jest doskonałym źródłem białka w diecie wegańskiej, marynowanego w occie jabłkowym bakłażana oraz seler i boczniaka a'la śledź od Leniwej Rodziny, ser Czarnuszek typu gouda, wytwarzany ze świeżego mleka przez Pana Michała Szczęsnego, a także dressing do sałatek i potraw na zimno z dodatkiem nasion chia, produkowany przez gospodarstwo Szczodre Pole.