Prawdziwie domowe dania i naturalne, swojskie wyroby, pełne smaku i aromatu. Dla wszystkich, którzy nie mają czasu… albo czasoprzestrzeni (czyli czasu i miejsca!) na gotowanie. We współpracy z naszymi dostawcami pomagamy w sprawnej organizacji codziennego menu, przygotowaniu domowego obiadu dla połowy miasta i imprezy niespodzianki, gdy największym zaskoczeniem są… pojawiający się goście.

Wyświetlanie 1–50 z 233 wyników

Pastrami

39,06 200 g

Pastrami – długo peklowany mostek wołowy, obficie natarty suchymi ziołami następnie wędzony 8-10 godzin w drzewie liściastym. Znakomity na zimne i gorące kanapki zwłaszcza z dodatkiem musztardy rosyjskiej z wędzonymi jabłkami.

Skład: mostek wołowy z solanki (sól, peklosól, cukier brązowy, czosnek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, chilli) sucha wcierka (sól, pieprz, musztarda, kolendra, czosnek suszony, słodka papryka ) (krojone, pakowane vacum).

Pierogi ruskie

20,79 

Pora na pierogowy klasyk.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – ziemniaki, ser biały, cebula, majeranek, pieprz, sól, czosnek.

Pierogi z kaczką i żurawiną

20,79 

Dwanaście lepionych ręcznie i ugotowanych w dniu dostawy pierogów. Gotowe do spożycia (najlepiej podgrzać), można zamrozić na inny raz. Te są z farszem z przyprawionego wolnogotowanego mięsa z kaczki.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso kaczki wolnogotowane, cebula, seler, marchewka, pietruszka, seler, czosnek, pieprz, majeranek, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Pierogi wołowe

20,79 

Pierogi z delikatnego ciasta są specjalnością Pani Pauliny. Te są z farszem wołowym, doskonale i wyraziście przyprawione, super świeże.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso wołowe wolnogotowane, cebula, marchewka, pietruszka, seler, czosnek, pieprz, majeranek, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Twarożek czosnkowo – cebulowy

15,29 200 ml

Zwycięzca w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz w wielu innych. Nic dziwnego, aksamitna konsystencja i oryginalny smak robią swoje. Twarożek ma bardzo mocny i charakterystyczny smak – polecam do pieczywa osobom, które lubią ostrość czosnku i cebuli.

Skład: mleko krowie, śmietana, czosnek, cebula, sól.

Pierogi z serem słodkim

20,79 

Ser na słodko w ręcznie lepionych, świeżych pierogach.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – ser biały, imbir, kardamon, cynamon, wanilia, cukier.

Pierogi z kapustą i grzybami

20,79 

Klasyczne połączenie w ręcznie lepionych pierogach – jeszcze nie są zrobione, bo Smaki Mamuśki chcą, żebyś je dostał super świeże!

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – kapusta kiszona, grzyby suszone, sól, pieprz.

Ravioli nadziewane szpinakiem i świeżą ricottą

15,42 250 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Klasyczne połączenie szpinaku i świeżego sera ricotta idealnie pasuje na każdą okazję.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: ser ricotta, semolina z pszenicy durum, szpinak, woda, jajka, ser Grana Padano DOP, przyprawy

Smalczyk z jabłkiem

11,17 200 g

To jest pyszne! Smalec z wysokiej klasy mięsa połączony z jabłkiem, cebulką oraz naturalnymi przyprawami. Świetnie smakuje zwłaszcza w klasycznej wersji – na pajdzie chleba i z ogórkiem kiszonym.

Skład: słonina, mięso wieprzowe, jabłko, cebula, pieprz czarny/ziołowy, majeranek, zioła prowansalskie, sól.

Ketchup łagodny – Aniołek Dziadunia

8,09 220 g

Ketchup o bardzo wysokiej zawartości przetartych pomidorów w wersji dla osób lubiących łagodny smak. Ketchup bez zagęszczaczy, więc konsystencja jest bardziej naturalna – trochę rzadsza niż ketchupów znanych z półek supermarketów.

Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (71%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, sól, przyprawy, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g ketchupu zużyto min. 210 g pomidorów.

Majonez czosnkowy z jaj z własnego gospodarstwa

14,95 300 ml

W gospodarstwie Państwa Putkowskich oprócz serowarni i wędzarni są także kury – połączenie jaj, oleju i dużej ilości świeżo wyciśniętego czosnku to majonez o bardzo wyrazistym i ostrym smaku – świetny jako dip do przekąsek.

Skład: olej, jajka, musztarda, ocet, pieprz czarny/ ziołowy, czosnek, sól, cukier.

Pierogi z farszem szpinakowo-oscypkowym

20,79 

Smaki Mamuśki to pierogi o bardzo zróżnicowanych farszach. Tutaj mamy szpinak z dodatkiem cebuli i oscypka. Szczególnie dobrze smakują podsmażone.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – szpinak, cebula, oscypek, pieprz, sól, czosnek.

Pierogi z jabłkiem i cynamonem

20,79 

Dwanaście pierogów z jabłkiem w wersji na słodko.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – jabłko, imbir, kardamon, cynamon, wanilia, cukier.

Gołąbki domowe z ryżem (zamów do poniedziałku do 19:00)

24,01 550 g

Gołąbki najlepiej smakują na ciepło w sosie własnym, pomidorowym lub grzybowym, podgrzane pod przykryciem na patelni lub w garnku delikatnie podlane wodą. Mogą być podane solo, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa jako wyśmienite danie obiadowe.

Skład: mięso wieprzowe (68%), ryż (20%), kapusta biała głowiasta, cebula, warzywa suszone (seler), olej roślinny,koper włoski, woda, przyprawy naturalne, pieprz czarny, sól.

Pierogi wieprzowe z gęsiną (zamów do poniedziałku do 19:00)

19,99 400 g

Gęsina z polskich gęsi owsianych doczekała się debiutu w roli nadzienia do pierogów. Jej głęboki smak z pewnością zadowoli zarówno miłośników gęsiny jak i amatorów pierogów. Zapraszam do spróbowania :).

Skład: mięso wieprzowe (39%), mięso z gęsi (24%), tłuszcz z gęsi (4%), mąka pszenna (gluten pszenny), cebula, czosnek, warzywa suszone (seler), jaja, olej roślinny, woda, przyprawy naturalne, majeranek, pieprz czarny, sól.

Ketchup bardzo ostry – Piekielny Ognik

8,09 220 g

Pora na coś ostrego! Piekielny Ognik to ketchup z Ogródka Dziadunia wzbogacony płatkami chili! Dla osób, które chcą podkręcić smak swoich kanapek czy przekąsek.

Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (70%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, przyprawy, płatki chili, sól, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g ketchupu zużyto min. 205 g pomidorów.

Sałatka jarzynowa

21,45 300 g

Tradycyjna polska sałatka najpopularniejsza w polskich domach, czyli sałatka jarzynowa jedyna w swoim rodzaju!

Skład: ziemniaki, ogórek kiszony, jajka, marchew, ,kukurydza, por, musztarda, jabłka, majonez,sól ,pieprz,groszek.

Gnocchi nadziewane mozzarellą i pomidorkami suszonymi

29,28 500 g

Gnocchi to puszyste kuleczki z rozpływającą się w ustach mozzarellą połączoną z suszonymi na słońcu pomidorkami.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: woda, płatki ziemniaczane, suszone pomidory, ser mozzarella, ser ricotta, mąka pszenna, bazylia świeża, sól, przyprawy, olej słonecznikowy.

Pierogi ruskie z boczkiem

20,79 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – ziemniaki, ser biały, cebula, boczek, majeranek, pieprz, sól, czosnek.

Pierogi pomidorella

20,79 

Smaki Mamuśki to świetne pomysły na farsze. Pomidor, mozarella i bazylia – znane połączenie zamknięte w cieście pierogowym to moim zdaniem świetny pomysł :).

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – pomidory, mozarella, bazylia, sól, czosnek.

Kiełbasa w słoiku

14,85 280 g

Domowa, jak u babci kiełbasa w słoiku.Produkt, który wraca do łask. Świetny na kanapki. Produkt ręcznie robiony bez użycia konserwantów. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Skład: mięso wieprzowe, sól, kolendra, papryka w proszku, czosnek, majeranek, żelatyna spożywcza.

Tortelli grande nadziewane aromatycznym boczkiem i ziemniakami

18,02 260 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Niepowtarzalny smak naszego farszu to sekret palonych ziemniaków i długo dojrzewający specku z regionu Alto Adige przyprawiany solą, pieprzem, liściem laurowym i owocami jałowca, wędzony przy użyciu drewna bukowego przez dziesięć dni.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: semolina z pszenicy, ziemniaki, speck, ser scamorza, ser ricotta, woda, jaja, cebula, olej rzepakowy, przyprawy

Mus z wątróbki

13,17 240 g

Prosty ale jednocześnie elegancki mus z wątróbki. Produkt ręcznie robiony bez użycia konserwantów.

Skład: wątroba z kurczaka, cebula świeża, śmietana, wino czerwone, masło, sól, pieprz czarny.

Pierogi z kurczakiem

20,79 

Duszone, przyprawione mięso z kurczaka w delikatnym cieście pierogowym od Smaki Mamuśki. Gotowe do zjedzenia.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso kurczaka duszone, jabłko, cebula, czosnek, pieprz, sól, kozieradka.

Ravioli wegańskie nadziewane pieczoną dynią i ziarnami w cieście orkiszowym

15,42 270 g

To wegańska propozycja od Amore Pasta przygotowana z mąki orkiszowej, która idealnie komponuje się z nadzieniem z dyni piżmowej i prażonych ziaren z nutą pomarańczy. Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: dynia piżmowa, semolina orkiszowa z pszenicy, woda, prażone ziarna (ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lniane), skórka pomarańczy, olej z pestek dyni, przyprawy

Nóżki w galarecie

13,41 300 g

Tradycyjna, długo gotowana galaretka bez dodatku sztucznej żelatyny.

Skład: nogi, kości wieprzowe, warzywa z własnego ogrodu, pieprz czarny/ziołowy, czosnek majeranek, sól.

Makaron Tagliatelle

13,86 300 g

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos.Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: semolina z pszenicy durum, jajka, woda

Kotlet a’la mielony wegański (zamów do poniedziałku do 15:00)

9,61 

Upieczony kotlet z soczewicy i kaszy jaglanej z dużą ilością siemienia lnianego i z przyprawami. W konsystencji i smaku trochę przypomina tradycyjnego kotleta mielonego.

Skład: ciecierzyca, kasza jaglana, siemię lniane, marchew, cebula, papryka, pietruszka korzeń, pietruszka nać, rzepakowy, sól, przyprawy.

Pierogi z jagodami

29,11 

Pora na jagody trwa, więc mamy pierogi na słodko :). Ze świeżych jagód, sezonowe.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – jagody, cukier.

Pstrąg w kwasie mlekowym i winie

22,28 290 g

Pstrąg marynowany w kwasie mlekowym dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka, którego skład dorównuje białku w mięsie. Kwas mlekowy, który jest naturalnym środkiem zakwaszającym w odróżnieniu od octu spirytusowego – kwas mlekowy jest całkowicie przyswajany przez organizm. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Skład: dzwonki z pstrąga tęczowego (Oncorhynchusmykiss), marchew, cebula świeża, sól, przyprawy; zalewa(woda, cukier, wino, kwas mlekowy).

Pierogi z kurkami i cebulą

29,11 

Pierogi ręcznie lepione z kurkami i cebulą. Sezonowe – tylko teraz, tylko ze świeżych kurek.

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – kurki, cebula, przyprawy.

Domowe dania i swojskie wyroby gotowe

Gotowe dania garmażeryjne stanowią bardzo duże ułatwienie w kuchni. Pozwalają na sprawniejsze przygotowanie pełnowartościowych posiłków nawet w sytuacji, gdy w ferworze codziennych obowiązków mamy mało czasu na gotowanie, szybko musimy zorganizować przyjęcie dla gości, lub po prostu brak nam jeszcze kulinarnego doświadczenia w ich przyrządzaniu. Jedzenie domowych dań to zdecydowanie najlepszy sposób na zdrową dietę, nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby korzystać z małej pomocy, kupując gotowe swojskie wyroby. Domowe pierogi czy gołąbki, dodatki do kanapek, takie jak pasztety, domowy smalec, majonez lub ketchup, a także wyjątkowe kotlety wegańskie roślinne, aromatyczne sosy i swojskie makarony – wszystkie te produkty możecie kupić w Pora na Pola. Dostępne u nas dania garmażeryjne są przygotowane z najwyższej jakości, sprawdzonych składników przez kucharzy gotujących z pasją, którzy swoje wyroby przyrządzają zawsze tak, jak gdyby gotowali dla najbliższych – z niezwykłą pieczołowitością i sercem.

Swojskie wyroby – poznaj prawdziwe smaki

Domowe potrawy, takie jak gulasze, gołąbki, pasztety i kotlety, a także garmażeryjne przystawki – przyrządzane w tradycyjny sposób rolady i szynki dla wielu z nas są absolutną podstawą nie tylko codziennej diety, ale też menu imprez w gronie najbliższych. Szczególnie w tym ostatnim przypadku dużym ułatwieniem jest skorzystanie z gotowych swojskich wyrobów, tak samo pysznych i pełnych smaku, jak te przyrządzone własnoręcznie.

W naszej ofercie znajdziecie wolno pieczoną szynkę, karkówkę i roladę z boczku od Pana Michała Szczęsnego, który zajmuje się przygotowywaniem cateringów na planach filmowych. Jego garmażeryjne przystawki będą rewelacyjnie smakowały na kanapce z dobrym domowym ketchupem lub majonezem. W podobny sposób możemy podać przepyszny pasztet z indyka od Pana Michała oraz roślinne pasztety od manufaktur produkujących domowe dania wegańskie – Vege Kiosk i piekarni Zdrowa Micha.

Dzięki naszym dostawcom na Waszych stołach mogą znaleźć się potrawy równie smakowite, jak te przyrządzane w domu. Pierogi, domowe makarony oraz gołąbki sprawdzą się jako dania główne na co dzień i od święta. Warto skusić się na nie zawsze, gdy mamy do przygotowania posiłek dla dużej grupy osób. Zaserwowanie gościom swojskich wyrobów, na przykład czasochłonnych gołąbków, zrobi wrażenie na wszystkich miłośnikach tradycyjnej kuchni. Entuzjastom bardziej nowoczesnych, a przede wszystkim bezmięsnych potraw polecamy wegańskie kotlety ze szpinaku, buraków, marchewki lub ciecierzycy – podane w towarzystwie przystawki z kapusty mogą stanowić świetną alternatywę klasycznych gołąbków. W naszej ofercie znajdziecie również wegańskie odpowiedniki znanych domowych dań – grzybowy bigos, gulasz z tofu i fasolkę po bretońsku.

Domowe pierogi – jak u mamy

Nie ma chyba bardziej kojarzącej się z domem potrawy niż pierogi lepione przez mamę. To jednocześnie nasz narodowy specjał, który możemy znaleźć we wszystkich punktach z daniami garmażeryjnymi. Nie musicie jednak decydować się na niekoniecznie swojskie wyroby – w Pora na Pola oferujemy najlepsze domowe pierogi, przygotowywane przez Panią Paulinę z podwarszawskiej manufaktury Smaki mamuśki.

Pierogi jak z domowej kuchni to jeden z najpopularniejszych obiadów w naszym kraju, dlatego repertuar dostępnych farszów jest tak bogaty – każdy znajdzie wśród nich swoje ulubione danie. Pierogi domowe w formie tradycyjnej to przede wszystkim te wytrawne: z kapustą i grzybami, ruskie i z wołowiną – idealne do odsmażenia na swojskim smalcu.

Wśród naszych pierogów również weganie odnajdą swoje smaki. Szczególnie polecamy te z farszem pieczarkowym, z soczewicą i boczniakami oraz wyjątkowe pierogi, które smakują jak w domu, a jednocześnie przypominają dania z najlepszych, eleganckich restauracji: pierogi z cukinią, słonecznikiem i prażoną cebulką oraz buraczane z octem balsamicznym i cebulą czerwoną. Swojskie, a jednocześnie nietuzinkowe wyroby znajdą też u nas miłośnicy serów: pierogi ze szpinakiem i serem feta lub oscypkiem, a także w stylu włoskim – z pomidorami i mozzarellą.

Dla fanów mięsnych domowych pierogów Pani Paulina przygotowuje natomiast oryginalne farsze z kurczaka (świetnie komponujący się ze swojskim ketchupem), kaczki z żurawiną i meksykańskiego burrito.

Prawdziwa, zdrowa garmażerka (tak! to możliwe!) nie mogłaby obyć się również bez domowych pierogów na słodko i to w kilku wersjach. Wyroby z manufaktury Smaki mamuśki mogą być również świetnym deserem – pierogi kokosowe oraz z jabłkami i cynamonem to prawdziwe niebo w gębie! Nie zapominamy również o tych, którzy szukają dań jak w domu rodzinnym, jednak w wersji odrobinę zdrowszej – większość naszych pierogów może być wykonanych również z ciasta orkiszowego, które zawiera więcej białka oraz witamin i minerałów niż pszenne.

Dodatki do chleba i sałatki

Istotną rolę wśród naturalnych dań garmażeryjnych odgrywają również dodatki do pieczywa (np. domowy majonez, smalec czy ketchup) oraz sałatki, które są doskonałą metodą na szybką przekąskę w ciągu dnia. W Pora na Pola możecie kupić zarówno pyszne smarowidła do chleba, jak i gotowe sałatki. Dobrze znaną sałatkę jarzynową i makaronową, a także libańską sałatkę z kaszy bulgur i ryżowo-krewetkową przygotuje specjalnie dla Was Pan Michał Szczęsny.

Kanapki są domowym daniem tak uniwersalnym, jak tylko można sobie wyobrazić. Poczynając od szerokiego wyboru pieczywa, przez przeróżne szynki, pasztety (również wegańskie) i warzywa, na dodatkach, takich jak majonez lub ketchup kończąc. Dzięki nam w domu przyrządzicie tradycyjną przekąskę – która też jest w gruncie rzeczy kanapką, czyli chleb ze swojskim smalcem i kiszonym ogórkiem. Domowy smalec dostępny jest na naszym targu w kilku wersjach, między innymi: czysty gęsi, kaczy i wieprzowy, w sam raz do smażenia. Przepyszny smalec z rodzinnego gospodarstwa Dażynka z dodatkiem jabłka, cebuli i ziół, będzie świetnym dodatkiem do domowego pieczywa.

Przyrządzane w domu potrawy dobrze jest okrasić również prawdziwym majonezem. Przygotowywany ze świeżych, wyłącznie naturalnych składników wzbogaci smak kanapek i innych przekąsek. W Pora na Pola znajdziecie domowy majonez tradycyjny, a także dwie jego wersje wegańskie – z mango oraz o smaku sosu 1000 wysp. Dla wielu z nas nie ma ulubionej kanapki bez mistrzowskiego ketchupu. U nas możecie wybierać wśród kilku jego rodzajów, o różnym stopniu ostrości, słodzonych miodem lub sokiem jabłkowym – każdy z nich smakuje wyjątkowo, niczym ketchup robiony w domu rodzinnym.

Domowe dania garmażeryjne – dla zapracowanych

Potrawy garmażeryjne są najlepszym rozwiązaniem dla osób aktywnych, zapracowanych czy łączących pracę z nauką i wychowywaniem dzieci. Obiad przyrządzony z naszą pomocą będzie równie wartościowy, jak ten domowy. Dania przygotowywane przez naszych dostawców możecie jeść na zimno (takie swojskie wyroby jak szynki czy pasztety) lub bardzo szybko podgrzać. Domowe pierogi, gołąbki i uszka, a także wyjątkowe, ręcznie lepione makarony z nadzieniem, czyli ravioli ze szpinakiem i ricottą lub dynią i prażonymi ziarnami, a także tortelli z boczkiem i ziemniakami oraz gnocchi z suszonymi pomidorami i mozzarellą potrzebują zaledwie kilku minut, aby stać się zdrowym, smacznym posiłkiem, idealnym na szybką kolację po pracy.

W Pora na Pola znajdziecie moc garmażeryjnych potraw idealnych na obiadowe danie główne, ale też skomponujecie cały posiłek dzięki zupom (mamy w ofercie przepyszny barszcz ukraiński i zupę rybną), aromatycznym sosom, takim jak sos kaszubski z gruszek i dyni lub balsamiczny, oraz przystawkom – szczególnie polecamy marynowane śledzie od Leniwej Rodziny.

Pozostałe swojskie przysmaki – świeża garmażerka

Nasz internetowy targ naturalnego jedzenia to też oryginalne swojskie wyroby, świeże zarówno w standardowym znaczeniu tego słowa, jak i w pomyśle na ich przygotowanie. Dania garmażeryjne wcale nie muszą być nudne i wyłącznie tradycyjne. Jeśli macie ochotę na spróbowanie nowych smaków, polecamy między innymi: aromatyczną orientalną shakshukę od Vege Kiosku, która jest doskonałym źródłem białka w diecie wegańskiej, marynowanego w occie jabłkowym bakłażana oraz seler i boczniaka a'la śledź od Leniwej Rodziny, ser Czarnuszek typu gouda, wytwarzany ze świeżego mleka przez Pana Michała Szczęsnego, a także dressing do sałatek i potraw na zimno z dodatkiem nasion chia, produkowany przez gospodarstwo Szczodre Pole.