Wyświetlanie 1–50 z 60 wyników

English breakfast 320 ml

16,74 

Danie gotowe w słoiku od Vege Kiosk. 

Skład: pomidory, fasola biała, marchew, cebula, kiełbaski sojowe, tofu, czosnek, olej rzepakowy, olej.

Fasolka po bretońsku wegańska 320 ml

16,00 

Wegańska fasolka po bretońsku od Vege Kiosk. 

Skład: fasola biała,marchew,cebula,pomidory, czosnek, olej rzepakowy,tofu wędzone,przyprawy, sól, pieprz

Gołąbki domowe z ryżem 2 szt.

23,81 

Gołąbki najlepiej smakują na ciepło w sosie własnym, pomidorowym lub grzybowym, podgrzane pod przykryciem na patelni lub w garnku delikatnie podlane wodą. Mogą być podane solo, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa jako wyśmienite danie obiadowe.

Skład: mięso wieprzowe (68%), ryż (20%), kapusta biała głowiasta, cebula, warzywa suszone (seler), olej roślinny,koper włoski, woda, przyprawy naturalne, pieprz czarny, sól.

Gulasz z wędzonym tofu wegański 320 ml

16,20 

Wegańska propozycja obiadowa. Danie może być dodatkiem do kasz, ryżu czy makaronu. Wystarczy podgrzać.

Skład: marchew,cebula,pieczarki,czarna fasola,pomidory,wędzone, czosnek, przyprawy

Hummus klasyczny 200 g

13,44 

Przepyszny klasyczny hummus, który ma idealny smak i konsystencję. Najprostszy możliwy skład, bez żadnych dodatków. Hummus robiony w dniu dostawy w Warszawie według syryjskiego przepisu babci Pana Amera.

Skład: ciecierzyca, pasta tahini, kwasek cytrynowy, sól, woda.

Hummus klasyczny 500 g

29,60 

Przepyszny klasyczny hummus w dużym opakowaniu. Idealny smak i konsystencja. Najprostszy możliwy skład, bez żadnych dodatków. Hummus robiony w dniu dostawy w Warszawie według syryjskiego przepisu babci Pana Amera.

Skład: ciecierzyca, pasta tahini, kwasek cytrynowy, sól, woda.

Ketchup bardzo ostry – Piekielny Ognik

7,69 

Pora na coś ostrego! Piekielny Ognik to ketchup z Ogródka Dziadunia wzbogacony płatkami chili! Dla osób, które chcą podkręcić smak swoich kanapek czy przekąsek.

 

Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (70%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, przyprawy, płatki chili, sól, czosnek.

Ketchup dla dzieci słodzony miodem

8,87 

Skład: koncentrat pomidorowy 45%, przecier warzywny (seler, cebula, marchew) 25%, miód wielokwiatowy 16%, olej rzepakowy, przyprawy, sól.

Ketchup łagodny – Aniołek Dziadunia

7,69 

Ketchup o bardzo wysokiej zawartości przetartych pomidorów w wersji dla osób lubiących łagodny smak. Ketchup bez zagęszczaczy, więc konsystencja jest bardziej naturalna – trochę rzadsza niż ketchupów znanych z półek supermarketów.

 

Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (71%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, sól, przyprawy, czosnek.

Ketchup pikantny – Diabełek Dziadunia

7,69 

Czysty w składzie ketchup z przecieru pomidorowego z idealnie zbalansowanymi dodatkami, które nadają mu ostry smak. Zdobywca Złotego Medalu Targów World Food Warsaw w 2016 roku. Po spróbowaniu bardzo szybko znika ze słoika :).

 

Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (71%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, sól, przyprawy, czosnek.

Koncentrat pomidorowy

4,20 

Częściowo odparowany przecier pomidorowy z Ogródka Dziadunia – odpowiedni jako baza do zup czy sosów.

 

Skład: koncentrat pomidorowy 30%.

Kotlet a’la mielony wegański

8,95 

Upieczony kotlet z soczewicy i kaszy jaglanej z dużą ilością siemienia lnianego i z przyprawami. W konsystencji i smaku trochę przypomina tradycyjnego kotleta mielonego.

Skład: ciecierzyca, kasza jaglana, siemię lniane, marchew, cebula, papryka, pietruszka korzeń, pietruszka nać, rzepakowy, sól, przyprawy

Kotlet buraczany wegański

8,83 

Kotlet buraczany wegański to propozycja Vege Kiosku. Może stanowić składnik obiadu lub po prostu pożywną przekąskę.

Skład: buraki czerwone, kasza jaglana, natka pietruszki, ziarno słonecznika, olej rzepakowy, sól, przyprawy

Kotlet marchewkowy wegański

8,59 

Kotlet na bazie marchewki i kaszy jaglanej o aromatycznym ziołowym smaku z wyczuwalnymi czosnkiem i cebulą.

Skład: marchew, kasza jaglana, natka pietruszki, siemię lniane, majeranek, czosnek, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy.

Kotlet szpinakowy wegański

8,71 

Kotlet szpinakowy wegański od Vege Kiosk. Doskonały na obiad lub jako przekąska po podgrzaniu w piekarniku lub na patelni.

Skład: szpinak, kasza jaglana, słonecznik pestki, czosnek, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy.

Kotlet z czerwonej soczewicy wegański

8,83 

Upieczony wegański kotlet od Vege Kiosk. 

Skład: czerwona soczewica, marchew, kasza jaglana, czarny sezam, olej rzepakowy, sól, przyprawy

Majonez świeży wegański 330 ml

12,96 

Delikatny majonez w wersji dla wegan – zamiast jaj Pani Paulina używa mleka sojowego. Będzie zrobiony specjalnie dla Ciebie.

 

Skład: olej rzepakowy, musztarda, mleko sojowe, sól, pieprz.

Majonez wegański 1000 wysp 210 ml

12,82 

Wegański sos 1000 wysp. Gęsty, pyszny, z kawałkami ogórków i ziarnami gorczycy.

Skład: olej rzepakowy, napój sojowy, pomidory, gorczyca, ogórek konserwowy, czosnek, sól, cukier.

Majonez wegański z mango 210 ml

13,04 

Gęsty majonez na mleku sojowym, w wersji na słodko, z mango.

Skład: olej rzepakowy, napój sojowy, mango, gorczyca, czosnek, sól, cukier.

Musztarda imbirowa

8,78 

Skład: gorczyca biała i ciemna, imbir, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy.

Promocja!

Naturelka 200 g (termin 14.06)

40,18  26,00 

Pyszna miazga orzechowa smakująca jak połączenie Nutelli i Raffaello :). Skład bardzo prosty, zdrowy, bez zbędnych dodatków.

Skład: orzechy laskowe 78%, daktyle 12%, olej kokosowy rafinowany 6%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 4%.

Promocja!

Naturelka 500 g (termin 14.06)

72,90  49,00 

Pyszna miazga laskowo-kakowa z manufaktury Orzechownia.

Skład: orzechy laskowe 78%, daktyle 12%, olej kokosowy rafinowany 6%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 4%.

Pasta do smarowania z buraczkami

12,53 

Gęsta pasta do smarowania pieczywa na bazie ciecierzycy i pasty sezamowej, z dodatkiem gotowanego buraka.

 

Skład: ciecierzyca, pasta tahini, buraki, olej rzepakowy, sól, czosnek.

Pasta do smarowania z pomidorami i bazylią

12,87 

Pasta pomidorowa świeżo robiona przez Smaki Mamuśki.

 

Skład: ciecierzyca, pasta tahini, pomidory, olej rzepakowy, bazylia, sól, czosnek.

Pasztet grzybowy ze śliwkami wegański 200 g

12,24 

Pasztet grzybowy z dodatkiem suszonych śliwek na bazie zielonej soczewicy i kaszy gryczanej. Wegański – jak każdy wyrób od Vege Kiosk.

Skład: zielona soczewica,kasza gryczana,grzyby, suszone śliwki, cebula,marchew,olej rzepakowy, czosnek,mąka ziemniaczana, kasza jaglana.

Promocja!

Pasztet orientalny wegański 200 g

12,00  10,00 

Pasztet w wegańskim wydaniu od Vege Kiosk. Świetny do pieczywa, na kanapki lub jako oddzielne danie. 

Skład: czerwona soczewica, marchew, cebula, kasza jaglana, pomidory, olej rzepakowy, sól, przyprawy

Pasztet z ciecierzycy wegański 200 g

12,00 

Pieczeń z ciecierzycy to wegański dodatek do kanapek. To sycący wyrób, mogący stanowić również odrębne danie.

Skład: ciecierzyca, marchew, papryka, pomidory, cebula, kasza jaglana, natka pietruszki, olej rzepakowy, czosnek, papryka, pomidory

Pestko 115 g

10,97 

Polskie pesto w łagodnej wersji pozwala przygotować smaczny obiad w 15 minut (wystarczy dodać do gorącego makaronu). 

Skład: pestki dyni 22%, nasiona słonecznika 22%, olej słonecznikowy zimnotłoczony, natka pietruszki świeża 7%, czosnek świeży, sól morska niejodowana

Pestko ostre 115 g

11,17 

Pesto wegańskie przygotowywane z odżywczych składników – pestek dyni, nasion słonecznika i świeżej natki pietruszki. Obecność papryczki nadaje ostrości. Zdrowe, idealnie doprawione i gotowe do użycia.

Skład: pestki dyni 22%, nasiona słonecznika 22%, olej słonecznikowy zimnotłoczony, papryka peperoncino, natka pietruszki świeża 7%, czosnek świeży, sól morska niejodowana.

Pierogi pomidorella 12 szt.

17,83 

Smaki Mamuśki to świetne pomysły na farsze. Pomidor, mozarella i bazylia – znane połączenie zamknięte w cieście pierogowym to moim zdaniem świetny pomysł :).

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – pomidory, mozarella, bazylia, sól, czosnek.

Pierogi ruskie 12 szt.

16,72 

Pora na pierogowy klasyk.

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – ziemniaki, ser biały, cebula, majeranek, pieprz, sól, czosnek.

Pierogi wegańskie orient 12 szt.

17,42 

Pierożki w typie orientalnym dla osób lubiących dalekowschodnie smaki.

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – kapusta pekińska, marchewka, por, papryka, grzybki mun, kolendra, imbir, sos sojowy.

Pierogi wieprzowe z gęsiną 400 g

18,60 

Gęsina z polskich gęsi owsianych doczekała się debiutu w roli nadzienia do  pierogów. Jej głęboki smak z pewnością zadowoli zarówno miłośników gęsiny jak i amatorów pierogów. Zapraszam do spróbowania :). Pierogi posiadają Znak Jakość Tradycja. Nagroda w kategorii Skarby Natury na targach Regionalia 2017, a także wpis na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa

Najlepsze po podgrzaniu, Wrzucić na lekko osolony wrzątek, poczekać aż wypłyną i po niecałej minucie odcedzić. Można też odsmażyć na patelni. Podawać ze skwarkami lub smażoną cebulką.

Skład: mięso wieprzowe (39%), mięso z gęsi (24%), tłuszcz z gęsi (4%), mąka pszenna (gluten pszenny), cebula, czosnek, warzywa suszone (seler), jaja, olej roślinny, woda, przyprawy naturalne, majeranek, pieprz czarny, sól.

Pierogi wołowe 12 szt.

18,13 

Pierogi z delikatnego ciasta są specjalnością Pani Pauliny. Te są z farszem wołowym, doskonale i wyraziście przyprawione, super świeże.

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso wołowe wolnogotowane, cebula, marchewka, pietruszka, seler, czosnek, pieprz, majeranek, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Pierogi z farszem szpinakowo-oscypkowym 12 szt.

17,62 

Smaki Mamuśki to pierogi o bardzo zróżnicowanych farszach. Tutaj mamy szpinak z dodatkiem cebuli i oscypka. Szczególnie dobrze smakują podsmażone.

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – szpinak, cebula, oscypek, pieprz, sól, czosnek.

Pierogi z jabłkiem i cynamonem 12 szt.

17,52 

Dwanaście pierogów z jabłkiem w wersji na słodko.

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – jabłko, imbir, kardamon, cynamon, wanilia, cukier.

Pierogi z kaczką i żurawiną 12 szt.

17,93 

Dwanaście lepionych ręcznie i ugotowanych w dniu dostawy pierogów. Gotowe do spożycia (najlepiej podgrzać), można zamrozić na inny raz. Te są z farszem z przyprawionego wolnogotowanego mięsa z kaczki.

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso kaczki wolnogotowane, cebula, seler, marchewka, pietruszka, seler, czosnek, pieprz, majeranek, sól, ziele angielskie, liść laurowy.

Pierogi z kapustą i grzybami 12 szt.

18,03 

Klasyczne połączenie w ręcznie lepionych pierogach – jeszcze nie są zrobione, bo Smaki Mamuśki chcą, żebyś je dostał super świeże!

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – kapusta kiszona, grzyby suszone, sól, pieprz.

Pierogi z kurczakiem 12 szt.

17,72 

Duszone, przyprawione mięso z kurczaka w delikatnym cieście pierogowym od Smaki Mamuśki. Gotowe do zjedzenia.

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – mięso kurczaka duszone, jabłko, cebula, czosnek, pieprz, sól, kozieradka.

Pierogi z serem słodkim 12 szt.

16,92 

Ser na słodko w ręcznie lepionych, świeżych pierogach.

 

Skład: ciasto – mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; farsz – ser biały, imbir, kardamon, cynamon, wanilia, cukier.

Pierogi z soczewicą 400 g

13,18 

Pierogi z soczewicą (po obróbce termicznej) skomponowane z czerwonej soczewicy, marchewki i pachnącej cebulki. Do produkcji nie wykorzystujemy żadnych konserwantów prócz soli. Nasze ręcznie lepione pierogi wyróżnia sprężyste ciasto i przepyszny wyrazisty farsz. Wystarczy wrzucić je do wrzątku i poczekać aż wypłyną, aby posiłek był gotowy. Wszystkie surowce pochodzą z powiatu zgierskiego. Pierogi posiadają Znak Jakość Tradycja. Nagroda w kategorii Skarby Natury na targach Regionalia 2017.   Skład: soczewica czerwona (40%), marchew (20%), mąka pszenna (gluten pszenny), olej roślinny, woda, jaja, masło 82% (laktoza), cebula, czosnek, papryka ostra, pieprz czarny, sól. .