Wyświetlanie wszystkich 27 wyników

Płatki owsiane

8,29 500 g

Płatki owsiane to przede wszystkim cała paleta składników odżywczych, m.in. magnezu oraz błonnika, ponadto płatki owsiane obfitują w żelazo, selen, miedź, cynk, luteinę oraz mangan, a także sole mineralne, jak i witaminy E, K, PP i z grupy B. W płatkach owsianych są też antyoksydanty oraz węglowodany złożone i pełnowartościowe kwasy tłuszczowe.Płatki owsiane są też świetnym naturalnym kosmetykiem (maseczki do twarzy).

Domowa granola od Pani Teresy

19,96 200 g

W Pracowni Pieczywa Santa Teresa powstaje również granola – mieszanka płatków owsianych, ziaren słonecznika, sezamu, amarantusa, komosy ryżowej, płatków migdałów i orzecha włoskiego połączonych ze sobą Olejem z pestek winogron z miodem, cynamonem i wodą. Idealny wyrób do mleka, jogurtu czy kefiru na pożywne śniadanie.

Płatki kukurydziane

5,20 250 g

“Płatki kukurydziane bez dodatkowego cukru i soli będą stanowić świetny początek dnia. Możesz je zjeść z mlekiem, jogurtem lub na “”sucho””. Świetnie nadadzą się jako panierka. Cienkie i chrupkie płatki, w których się zakochasz.”

Otręby owsiane

4,15 250 g

Otręby owsiane o jakich czytasz, są jednym z największych dostarczycieli błonnika pokarmowego. Poza błonnikiem zawierają przeciwutleniacze, witaminy z grupy B oraz witaminę E, ale to nie wszystko, ponieważ jest tu też magnez i potas.

Płatki jaglane EKO

8,57 300 g

Płatki jaglane o łagodnym, przyjemnym smaku. Uzyskiwane z gniecionych ziaren prosa. Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów.

Płatki ryżowe

9,61 500 g

“Płatki ryżowe są lekkostrawne, dietetyczne, bezglutenowe, bogate w żelazo, wapń i witaminy z grupy B. Stosowane są głównie jako składnik śniadań w postaci zupy mlecznej lub “”ryżanki”” Można też użyć do zagęszczania sosów, jako składnik deserów, ciastek oraz dietetycznych batonów.”

Płatki żytnie BIO

4,62 300 g

Płatki żytnie są pożywnym dodatkiem do śniadania – w miseczce z mlekiem, owocami i miodem dobrze smakują i odpowiadają za nasycenie i źródło węglowodanów złożonych.

Płatki Owsiane EKO

8,40 500 g

Owsianka! Najpyszniejsze śniadanie! Polecamy z syropem klonowym, mlekiem kokosowym i ulubionymi owocami! Wartości odżywczych płatków owsianych nie trzeba przedstawiać, ale nie wszyscy wiedzą, że można z nich zrobić wspaniały naturalny peeling.

Otręby orkiszowe EKO

4,94 250 g

Otręby orkiszowe, czyli łuska ekologicznego ziarna orkiszu, bogata w błonnik. Sam orkisz jest bardzo zdrowym zbożem – zawiera więcej niż pszenica witamin A, E, D, B1, B2, PP, ma więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Otręby żytnie BIO

3,36 250 g

Ekologiczne otręby żytnie, czyli łuska ziarna żyta, która jest szczególnie bogata w błonnik. Dwie łyżki otrąb dziennie uzupełniają organizm w około 30% zapotrzebowania dziennego na błonnik.

Płatki gryczane EKO

8,89 300 g

Płatki gryczane z gniecionych ziaren gryki.Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów. Można także dodawać do zup mlecznych, owocowych lub potraw mięsnych.

Płatki jaglane

15,35 500 g

Płatki jaglane to jedne z bardziej uniwersalnych płatków w kuchni. Możesz je przyrządzić na mleku, wodzie czy jogurcie i to bez długotrwałego gotowania. Wystarczą 3 minuty. Mogą stać się świetną alternatywą dla śniadań czy posiłków bez pieczywa.

Płatki z samopszy EKO

9,49 300 g

Samopsza to zdrowsza odmiana pszenicy. Jest prastarym zbożem niegdyś uprawianym od Atlantyku aż po tereny Persji. Dziś nie bez powodu coraz częściej gości na naszych stołach. To jej niezwykłe właściwości wpływają na świadome wybory konsumentów.

Otręby owsiane EKO

4,94 250 g

Owies jest to zboże, które uprawia się zaledwie od dwóch tysięcy lat. Mimo to szybko zyskało uznanie jako cenne źródło pożywienia ze względu na swoją bogatą wartość odżywczą.Otręby owsiane swoje zastosowanie znajdują w każdej kuchni. Są doskonałym dodatkiem do jogurtu, kefiru, mleka, muesli, sałatek owocowych czy warzywnych. Można również wzbogacić nimi naleśniki, gofry i ciasteczka nadając deserom zdrowszą postać.

Żyto łamane

5,64 500 g

Żyto łamane to pokruszone ziarno żyta. Namoczone w wodzie stosuje się jako dodatek po pieczenia chleba, a namoczone w soku lub słodkim alkoholu (nalewka) jest świetnym dodatkiem do pieczenia ciasta.

Otręby pszenne BIO

4,07 250 g

Otręby pszenne to łuska ziarna pszenicy, która jest szczególnie bogata w błonnik. Z tego względu warto włączyć otręby do codziennego menu – dodaj ich trochę do naleśników, omleta czy jogurtu.

Płatki jęczmienne EKO

5,43 300 g

Jęczmień jest pełnowartościowym ziarnem, którego właściwości odkryto w czasach neolitu, kiedy to podczas pierwszych upraw na terenie Bliskiego Wschodu doceniono jego odżywcze i pro zdrowotne działanie.

Płatki gryczane niepalone

15,35 500 g

Płatki gryczane niepalone mogą stanowić świetną alternatywę dla płatków owsianych. Wytwarzane są z całych, zgniecionych ziaren gryki. Dzięki temu procesowi zachowują cały swój potencjał odżywczy.

Musli bakaliowe EKO

16,67 300 g

Zastosowanie: jako dodatek do mleka, jogurtów.Sposób przygotowania: przed spożyciem poddać krótkiej obróbce cieplnej.

Płatki orkiszowe

8,29 500 g

Płatki orkiszowe są doskonałym punktem codziennych śniadań. Zawierają wiele cennych składników mineralnych, węglowodanów i tłuszczy.

Płatki kukurydziane duże

27,52 1,5 kg

Płatki kukurydziane bez dodatkowego cukru i soli będą stanowić świetny początek dnia. Możesz je zjeść z mlekiem, jogurtem lub na “sucho”.

Płatki żytnie

8,29 500 g

Można je zjadać na surowo lub gotowane, w zupach, gulaszach i na słodko. Świetnie smakują w domowym pieczywie.

Jaglana granola od Pani Teresy

21,77 200 g

Przepyszna granola słodzona miodem, przygotowana na bazie ekologicznych płatków jaglanych przez Pracownię Pieczywa Santa Teresa. Mieszanka prażonych płatków jaglanych i migdałowych, wiórków kokosowych oraz nasion słonecznika, sezamu i amarantusa to sycący dodatek do jogurtu lub maślanki.

Płatki owsiane duża

74,09 5 kg

Płatki owsiane to przede wszystkim cała paleta składników odżywczych, m.in. magnezu oraz błonnika, ponadto płatki owsiane obfitują w żelazo, selen, miedź, cynk, luteinę oraz mangan, a także sole mineralne, jak i witaminy E, K, PP i z grupy B. W płatkach owsianych są też antyoksydanty oraz węglowodany złożone i pełnowartościowe kwasy tłuszczowe.