Wyświetlanie wszystkich 27 wyników

Domowa granola od Pani Teresy

19,60 200 g

W Pracowni Pieczywa Santa Teresa powstaje również granola – mieszanka płatków owsianych, ziaren słonecznika, sezamu, amarantusa, komosy ryżowej, płatków migdałów i orzecha włoskiego połączonych ze sobą Olejem z pestek winogron z miodem, cynamonem i wodą. Idealny wyrób do mleka, jogurtu czy kefiru na pożywne śniadanie.

Skład: płatki owsiane, słonecznik, sezam, amarantus, komosa ryżowa, płatki migdałów, orzech włoski, olej z pestek winogron, miód, cynamon, woda.

Płatki owsiane

7,28 500 g

Płatki owsiane to przede wszystkim cała paleta składników odżywczych, m.in. magnezu oraz błonnika, ponadto płatki owsiane obfitują w żelazo, selen, miedź, cynk, luteinę oraz mangan, a także sole mineralne, jak i witaminy E, K, PP i z grupy B. W płatkach owsianych są też antyoksydanty oraz węglowodany złożone i pełnowartościowe kwasy tłuszczowe.Płatki owsiane są też świetnym naturalnym kosmetykiem (maseczki do twarzy).

Płatki kukurydziane

4,50 250 g

“Płatki kukurydziane bez dodatkowego cukru i soli będą stanowić świetny początek dnia. Możesz je zjeść z mlekiem, jogurtem lub na “”sucho””. Świetnie nadadzą się jako panierka. Cienkie i chrupkie płatki, w których się zakochasz.”

Skład: ziarno kukurydzy i słód jęczmienny.

Otręby owsiane

3,64 250 g

Otręby owsiane o jakich czytasz, są jednym z największych dostarczycieli błonnika pokarmowego. Poza błonnikiem zawierają przeciwutleniacze, witaminy z grupy B oraz witaminę E, ale to nie wszystko, ponieważ jest tu też magnez i potas.

Płatki ryżowe

8,14 500 g

“Płatki ryżowe są lekkostrawne, dietetyczne, bezglutenowe, bogate w żelazo, wapń i witaminy z grupy B. Stosowane są głównie jako składnik śniadań w postaci zupy mlecznej lub “”ryżanki”” Można też użyć do zagęszczania sosów, jako składnik deserów, ciastek oraz dietetycznych batonów.”

Płatki żytnie BIO

4,54 300 g

Płatki żytnie są pożywnym dodatkiem do śniadania – w miseczce z mlekiem, owocami i miodem dobrze smakują i odpowiadają za nasycenie i źródło węglowodanów złożonych.

Otręby orkiszowe BIO

4,85 250 g

Otręby orkiszowe, czyli łuska ekologicznego ziarna orkiszu, bogata w błonnik. Sam orkisz jest bardzo zdrowym zbożem – zawiera więcej niż pszenica witamin A, E, D, B1, B2, PP, ma więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Otręby żytnie BIO

3,30 250 g

Ekologiczne otręby żytnie, czyli łuska ziarna żyta, która jest szczególnie bogata w błonnik. Dwie łyżki otrąb dziennie uzupełniają organizm w około 30% zapotrzebowania dziennego na błonnik.

Płatki jaglane

14,21 500 g

Płatki jaglane to jedne z bardziej uniwersalnych płatków w kuchni. Możesz je przyrządzić na mleku, wodzie czy jogurcie i to bez długotrwałego gotowania. Wystarczą 3 minuty. Mogą stać się świetną alternatywą dla śniadań czy posiłków bez pieczywa.

Płatki Owsiane EKO

8,25 500 g

Owsianka! Najpyszniejsze śniadanie! Polecamy z syropem klonowym, mlekiem kokosowym i ulubionymi owocami! Wartości odżywczych płatków owsianych nie trzeba przedstawiać, ale nie wszyscy wiedzą, że można z nich zrobić wspaniały naturalny peeling.

Skład: płatki owsiane ekologicznej.

Płatki z samopszy BIO

9,32 300 g

Samopsza to zdrowsza odmiana pszenicy. Jest prastarym zbożem niegdyś uprawianym od Atlantyku aż po tereny Persji. Dziś nie bez powodu coraz częściej gości na naszych stołach. To jej niezwykłe właściwości wpływają na świadome wybory konsumentów.

Żyto łamane

4,68 500 g

Żyto łamane to pokruszone ziarno żyta. Namoczone w wodzie stosuje się jako dodatek po pieczenia chleba, a namoczone w soku lub słodkim alkoholu (nalewka) jest świetnym dodatkiem do pieczenia ciasta.

Otręby pszenne BIO

3,99 250 g

Otręby pszenne to łuska ziarna pszenicy, która jest szczególnie bogata w błonnik. Z tego względu warto włączyć otręby do codziennego menu – dodaj ich trochę do naleśników, omleta czy jogurtu.

Otręby owsiane BIO

4,85 250 g

Owies jest to zboże, które uprawia się zaledwie od dwóch tysięcy lat. Mimo to szybko zyskało uznanie jako cenne źródło pożywienia ze względu na swoją bogatą wartość odżywczą.Otręby owsiane swoje zastosowanie znajdują w każdej kuchni. Są doskonałym dodatkiem do jogurtu, kefiru, mleka, muesli, sałatek owocowych czy warzywnych. Można również wzbogacić nimi naleśniki, gofry i ciasteczka nadając deserom zdrowszą postać.

Płatki jęczmienne BIO

5,33 300 g

Jęczmień jest pełnowartościowym ziarnem, którego właściwości odkryto w czasach neolitu, kiedy to podczas pierwszych upraw na terenie Bliskiego Wschodu doceniono jego odżywcze i pro zdrowotne działanie.

Płatki gryczane niepalone

14,21 500 g

Płatki gryczane niepalone mogą stanowić świetną alternatywę dla płatków owsianych. Wytwarzane są z całych, zgniecionych ziaren gryki. Dzięki temu procesowi zachowują cały swój potencjał odżywczy.

Płatki żytnie

8,14 500 g

Można je zjadać na surowo lub gotowane, w zupach, gulaszach i na słodko. Świetnie smakują w domowym pieczywie.

Płatki kukurydziane

27,03 1,5 kg

Płatki kukurydziane bez dodatkowego cukru i soli będą stanowić świetny początek dnia. Możesz je zjeść z mlekiem, jogurtem lub na “sucho”.

Skład: Skład: ziarno kukurydzy i słód jęczmienny.

Płatki orkiszowe

8,14 500 g

Płatki orkiszowe są doskonałym punktem codziennych śniadań. Zawierają wiele cennych składników mineralnych, węglowodanów i tłuszczy.

Płatki owsiane

72,77 5 kg

Płatki owsiane to przede wszystkim cała paleta składników odżywczych, m.in. magnezu oraz błonnika, ponadto płatki owsiane obfitują w żelazo, selen, miedź, cynk, luteinę oraz mangan, a także sole mineralne, jak i witaminy E, K, PP i z grupy B. W płatkach owsianych są też antyoksydanty oraz węglowodany złożone i pełnowartościowe kwasy tłuszczowe.

Płatki jaglane BIO

9,36 300 g

Płatki jaglane o łagodnym, przyjemnym smaku. Uzyskiwane z gniecionych ziaren prosa. Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów.

Skład: płatki jaglane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Płatki gryczane BIO

8,11 300 g

Płatki gryczane z gniecionych ziaren gryki.Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów. Można także dodawać do zup mlecznych, owocowych lub potraw mięsnych.

Skład: płatki gryczane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Musli bakaliowe BIO

16,37 300 g

Zastosowanie: jako dodatek do mleka, jogurtów.Sposób przygotowania: przed spożyciem poddać krótkiej obróbce cieplnej.

Skład: płatki owsiane grube*, płatki pszenne*, rodzynki sułtanki*, orzechy nerkowca*, orzechy laskowe*, słonecznik łuskany europejski*, len brązowy*, jagody goji suszone* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Mieszanka bakaliowa BIO

17,93 150 g

Zastosowanie: jako dodatek do musli, deserów. Idealne jako samodzielna przekąska.

Skład: rodzynki sułtanki*, morele suszone*, żurawina* (żurawina*, cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy bezwonny*), orzechy laskowe*, migdały*, orzechy nerkowca*, orzechy brazylijskie* (*certyfikowany składnik ekologiczny).