Domowa granola od Pani Teresy 200 g

15,75 

W Pracowni Pieczywa Santa Teresa powstaje również granola – mieszanka płatków owsianych, ziaren słonecznika, sezamu, amarantusa, komosy ryżowej, płatków migdałów i orzecha włoskiego połączonych ze sobą Olejem z pestek winogron z miodem, cynamonem i wodą. Idealny wyrób do mleka, jogurtu czy kefiru na pożywne śniadanie.

 

Skład: płatki owsiane, słonecznik, sezam, amarantus, komosa ryżowa, płatki migdałów, orzech włoski, olej z pestek winogron, miód, cynamon, woda.

Otręby pszenne BIO 250 g

4,12 

Otręby pszenne to łuska ziarna pszenicy, która jest szczególnie bogata w błonnik. Z tego względu warto włączyć otręby do codziennego menu – dodaj ich trochę do naleśników, omleta czy jogurtu.

Otręby żytnie BIO 250 g

3,40 

Ekologiczne otręby żytnie, czyli łuska ziarna żyta, która jest szczególnie bogata w błonnik. Dwie łyżki otrąb dziennie uzupełniają organizm w około 30% zapotrzebowania dziennego na błonnik.

Płatki pszenne BIO 300 g

5,44 

Całe, zgniecione ziarna pszenicy. Stanowią składnik pełnowartościowego śniadania jako dodatek do naturalnego mleka, jogurtu lub kefiru.