Wyświetlanie 1–50 z 109 wyników

Mąka pszenna typ 450 1 kg

5,89 

Mąka tortowa do wypieków oraz pierogów i naleśników.

Domowa granola od Pani Teresy 200 g

16,45 

W Pracowni Pieczywa Santa Teresa powstaje również granola – mieszanka płatków owsianych, ziaren słonecznika, sezamu, amarantusa, komosy ryżowej, płatków migdałów i orzecha włoskiego połączonych ze sobą Olejem z pestek winogron z miodem, cynamonem i wodą. Idealny wyrób do mleka, jogurtu czy kefiru na pożywne śniadanie.

 

Skład: płatki owsiane, słonecznik, sezam, amarantus, komosa ryżowa, płatki migdałów, orzech włoski, olej z pestek winogron, miód, cynamon, woda.

Kasza jaglana 500 g

7,28 

Bardzo uniwersalna kasza – zarówno do słodkich śniadań, jak i do ostrych lub słonych obiadów.

Mąka żytnia typ 720 1 kg

5,89 

Najlepsza do chleba, ale oprócz tego można jej użyć do wypieku kruchych ciast lub np. zmieszać z mąka pszenną 450 i uzyskać ciasto naleśnikowe.

Mąka pszenna typ 750 1 kg

5,89 

Mąka do wypieku chleba – można ją mieszać z mąkami żytnimi.

Kasza gryczana palona 500 g

8,14 

Palenie kaszy podkręca jej smak, przez co jest bardziej wyrazisty. Kasza gryczana ciemna jest szczególnie dobra jako dodatek do sosów, zup, gulaszów, pieczeni.

Ravioli świeże nadziewane szpinakiem i świeżą ricottą 250 g

14,95 

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Klasyczne połączenie szpinaku i świeżego sera ricotta idealnie pasuje na każdą okazję.

Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 4-5 minut i gotowe do zjedzenia lub zamrożenia.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: ser ricotta, semolina z pszenicy durum, szpinak, woda, jajka, ser Grana Padano DOP, przyprawy

Ravioli wegańskie świeże nadziewane pieczoną dynią i ziarnami w cieśnie orkiszowym 250 g

14,95 

To wegańska propozycja od Amore Pasta przygotowana z mąki orkiszowej, która idealnie komponuje się z nadzieniem z dyni piżmowej i prażonych ziaren z nutą pomarańczy.

Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 4-5 minut i gotowe do zjedzenia lub zamrożenia.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: dynia piżmowa, semolina orkiszowa z pszenicy, woda, prażone ziarna (ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lniane), skórka pomarańczy, olej z pestek dyni, przyprawy

Tortelli grande świeże nadziewane aromatycznym boczkiem i ziemniakami 250 g

17,47 

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Niepowtarzalny smak naszego farszu to sekret palonych ziemniaków i długo dojrzewający specku z regionu Alto Adige przyprawiany solą, pieprzem, liściem laurowym i owocami jałowca, wędzony przy użyciu drewna bukowego przez dziesięć dni.

Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 6-7 minut i gotowe do zjedzenia lub zamrożenia.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: semolina z pszenicy, ziemniaki, speck, ser scamorza, ser ricotta, woda, jaja, cebula, olej rzepakowy, przyprawy

Makaron razowy żytni świderki BIO 400 g

5,63 

Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000. Wszystkie wyroby pochodzące z Wytwórni Państwa Babalskich mają certyfikat ekologiczny.

 

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Gnocchi świeże nadziewane mozzarellą i pomidorkami suszonymi 500 g

28,39 

Gnocchi to puszyste kuleczki z rozpływającą się w ustach mozzarellą połączoną z suszonymi na słońcu pomidorkami.

Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 4 minuty i gotowe do zjedzenia lub zamrożenia.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Skład: woda, płatki ziemniaczane, suszone pomidory, ser mozzarella, ser ricotta, mąka pszenna, bazylia świeża, sól, przyprawy, olej słonecznikowy.

Makaron razowy żytni rurki BIO 400 g

5,63 

Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000.

 

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Czarnuszka EKO 50 g

6,92 

Cukier trzcinowy brązowy BIO 500 g

12,08 

Opis: cukier trzcinowy brązowy, nierafinowany, powstały z trzciny cukrowej. Ma charakterystyczną brązową barwę przypominającą bursztyn.

Składniki: cukier trzcinowy brązowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: do deserów, wypieków oraz słodzenia ciepłych napojów.

Mąka jaglana 500 g

10,74 

Bardzo dobra mąka do naleśników, placków, ciasteczek czy biszkoptu. Można jej używać w połączeniu z innymi mąkami do wypieku pieczywa. Nadaje się do zagęszczania potraw (neutralna w smaku i nie powstają grudki).

Papryka czerwona słodka mielona EKO 50 g

10,27 

Mąka ryżowa jasna 500 g

7,28 

Mąka ryżowa to mąka o bardzo szerokim zastosowaniu – do wypieku chleba, smażenia naleśników, placków oraz zagęszczania zup czy sosów. Dobra do zmieszania z innymi mąkami.

Makaron razowy orkiszowy nitki BIO 400 g

8,94 

Makaron w formie nitek wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Możesz zrobić orkiszowe spaghetti lub wrzucić do zupy pomidorowej.

 

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Płatki jaglane BIO 300 g

7,96 

Opis: płatki jaglane o łagodnym, przyjemnym smaku. Uzyskiwane z gniecionych ziaren prosa.

Składniki: płatki jaglane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów.

Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka. Wsypać około 60 g płatków. Gotować ok. 2-3 minuty na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Makaron razowy orkiszowy rurki BIO 400 g

8,94 

Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Wyroby orkiszowe są szczególnie zalecane do obniżenia cholesterolu, przy przemęczeniach, alergii oraz schorzeniach wątroby i nerek.

 

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Mąka z ciecierzycy 500 g

12,47 

Mąka podnosząca wartości odżywcze tradycyjnych wypieków. Szczególnie dobra do naleśników, placków oraz jako zagęszczacz do zup i sosów. Może zastępować bułkę tartą.

Makaron razowy pszenny świderki BIO 400 g

5,89 

Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000. Pszenica jest źródłem błonnika, witamin B1, B2, D, E, K, PP oraz pierwiastków takich jak sód, magnez, potas, siarka, żelazo, wapń.

 

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Płatki ryżowe 500 g

8,14 

Płatki ryżowe są lekkostrawne, dietetyczne, bezglutenowe, bogate w żelazo, wapń i witaminy z grupy B

Stosowane są głównie jako składnik śniadań w postaci zupy mlecznej lub “ryżanki” Można też użyć do zagęszczania sosów, jako składnik deserów, ciastek oraz dietetycznych batonów.

Makaron świeży Tagliatelle 300 g

13,44 

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 2-3 minuty i gotowe do zjedzenia lub zamrożenia.

Skład: semolina z pszenicy durum, jajka, woda

Sól ziołowa 90 g

5,36 

Makaron razowy pszenny nitki BIO 400 g

5,89 

Makaron w formie nitek wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000. Świetny do zup, sosów, dań mięsnych.

 

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Pieprz czarny ziarno EKO 50 g

10,72 

Quinoa biała BIO 500 g

15,76 

Opis: quinoa biała znana również jako komosa ryżowa.

Składniki: quinoa biała (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako składnik zup oraz dodatek do sosów, warzyw, wypieków, a także deserów. Polecana jako doskonały zamiennik tradycyjnych kasz i makaronów.

Sposób przygotowania: przelać gorącą wodą na drobnym sicie. Następnie do 500 ml zagotowanej wody wsypać 200 g ziarna quinoa i gotować około 25 min. Solić pod koniec gotowania.

Kolendra mielona EKO 30 g

4,91 

Czosnek niedźwiedzi 25g EKO

6,92 

Skład: suszony czosnek niedźwiedzi EKO 25 g

Pieprz ziołowy EKO 60 g

5,68 

Kmin rzymski EKO 30 g

6,03 

Curry EKO 60 g

6,27 

Soczewica zielona BIO 400 g

9,90 

Opis: soczewica zielona o bardzo delikatnym smaku.

Składniki: soczewica zielona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, sałatek, gulaszy i dań z warzyw. Znana jako doskonały zamiennik mięsa.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie, około 20-30 min. Solić dopiero pod koniec gotowania.

Makaron razowy pszenny rurki BIO 400 g

5,89 

Makaron razowy pszenny rurki BIO 400 g Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000.

 

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Cukier różany EKO 200 g

13,72 

Rozmaryn EKO 30 g

5,13 

Płatki gryczane BIO 300 g

8,03 

Opis: płatki gryczane z gniecionych ziaren gryki.

Składniki: płatki gryczane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów. Można także dodawać do zup mlecznych, owocowych lub potraw mięsnych. Idealne do wypieku chleba gryczanego.

Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka. Wsypać około 60 g płatków. Gotować ok. 3 min na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Pieprz kolorowy EKO 30 g

10,05 

Mąka z ryżu brązowego 500 g

8,14 

Mąka ryżowa ciemna szczególnie polecana jest wielbicielom naleśników na słodko – sama ma delikatnie słodki, ryżowy posmak. Ponadto odpowiednia do wypieków słodkości :).

Płatki drożdżowe 200 g

23,81 

Płatki drożdżowe to nieaktywna postać drożdży, nie fermentują w żołądku i posiadają wiele makroelementów: błonnik, wapń, potas, magnez, kwas foliowy oraz witaminy z grupy B.

Doskonale sprawdzają się w diecie wegańskiej.

Można je stosować jako dodatek do zup, sosów, sałatek, jako panierka zamiast bułki tartej.

Otręby owsiane 250 g

3,64 

Otręby owsiane o jakich czytasz, są jednym z największych dostarczycieli błonnika pokarmowego. Poza błonnikiem zawierają przeciwutleniacze, witaminy z grupy B oraz witaminę E, ale to nie wszystko, ponieważ jest tu też magnez i potas.

Otręby owsiane są cenione przez osoby czynnie uprawiające sport lub dbających o zdrową sylwetkę. Magnez z potasem zabezpieczają Cię przed nieustającym pędem życia, gdzie często kawa gra pierwsze skrzypce o poranku. A osoby czynnie uprawiające sport muszą uważać na niedobory potasu.

Pisałem o cynku? Nie? To już nadrabiam. Cynk też występuje w otrębach, wiesz pewnie, że świetnie wpływa na włosy i paznokcie, ale to nie koniec. Pomaga regulować pracę tarczycy i poziom cukru we krwi.

Otręby owsiane najczęściej są dodawane do jogurtów, muesli. Dodawaj je też do ciast, sałatek owocowych czy warzywnych. W sumie możesz dodawać do wszystkiego 😉 

Zaleca się jeść ok 2 łyżeczek otrębów dziennie.

Papryka ostra EKO 90 g

10,78 

Kasza manna orkiszowa jasna 500 g

7,28 

Świetna na kaszki dla dzieci. Ugotowana na gęsto z mlekiem a następnie utarta z masłem daje bardzo dobry krem do przekładania ciast.Dodana do zup i sosów fajnie je zagęszcza i podnosi ich wartość odżywczą.

Płatki jaglane 500 g

14,21 

Płatki jaglane to jedne z bardziej uniwersalnych płatków w kuchni. Możesz je przyrządzić na mleku, wodzie czy jogurcie i to bez długotrwałego gotowania. Wystarczą 3 minuty.

Mogą stać się świetną alternatywą dla śniadań czy posiłków bez pieczywa. Dzięki delikatnemu smakowi świetnie komponują się z owocami lub z innymi dodatkami.

Bogate są w witaminy z grupy Bwapńpotasfosformagnez, cynk i żelazoKorzystanie wpływają na układ nerwowy, pracę jelit. Regularne spożywanie płatków jaglanych przyspiesza wyleczenie chronicznego zmęczenia lub bezsenności, poprawi się stan skóry, włosów i paznokci.

Makaron świeży Penne 300 g

13,44 

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź.

Wrzucić do wrzącej wody, gotuj przez 2-3 minuty i gotowe do zjedzenia lub zamrożenia.

Skład: semolina z pszenicy durum, jajka, woda

Wypełniacz

Kasza bulgur gruboziarnista 500 g

10,74 

Kasza bulgur jest kaszą pszeniczną o lekko orzechowym smaku i aromacie. Prezentujemy Tobie kaszę z odmiany gruboziarnistej. Pozyskuje się ją poprzez ugotowanie a następnie wysuszenie ziaren pszenicy durum, czyli pszenicy twardej, która jest bardzo bogata w składniki mineralne. Pochodzi z bliskiego wschodu, wykorzystywana w kuchni np. tureckiej. Jest tam znana od ok. 2000r p.n.e.

Z powodzeniem może zastąpić ryż lub kuskus. Zaspokoi głód na znacznie dłużej niż np. ryż, ponieważ ma niski indeks glikemiczny. Wykorzystywana jest do robienia sałatek, zup, pilaw czy warzyw faszerowanych. Można jej użyć do robienia hamburgerów, klopsików czy farszów.

Kasza bulgur jest źródłem fitoestrogenów, które niszczą wolne rodniki, łagodzą stany zapalne a najwyższa zawartość błonnika wśród kasz pszenicznych zabezpiecza Twój układ trawienny i zapobiega zatwardzeniom.
Kasza bulgur jest bogata w magnez, fosfor, potas, witaminy z grupy B. Pozytywnie wpływa na układ nerwowy, poprawia pamięć i koncentrację.
Powinna zagościć w jadłospisie każdej osoby która, chce dbać o zdrowie.

Jak przyrządzamy? 
Kaszę gotujemy w proporcjach 1 do 2. Czyli jedna porcja kaszy na dwie porcje wody. Kaszę wrzucamy do lekko osolonego wrzątku i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, aż cała woda zostanie wchłonięta.

Kasza manna orkiszowa ciemna 500 g

6,41 

Świetna do zagęszczania zup i kaszek dla dzieci. Ugotowana na gęsto i połączona z masłem daje bardzo smaczny “razowy” krem do ciasta. Może być również delikatnym dodatkiem do różnego rodzaju farszów np.do gołąbków.

Kardamon mielony EKO 50 g

19,87 
Wypełniacz

Pieprz czarny mielony EKO 50 g

10,94