Wyświetlanie 1–50 z 120 wyników

Ravioli nadziewane szpinakiem i świeżą ricottą 250 g

14,95 

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Klasyczne połączenie szpinaku i świeżego sera ricotta idealnie pasuje na każdą okazję.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 4-5 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: ser ricotta, semolina z pszenicy durum, szpinak, woda, jajka, ser Grana Padano DOP, przyprawy

Domowa granola od Pani Teresy 200 g

16,45 

W Pracowni Pieczywa Santa Teresa powstaje również granola – mieszanka płatków owsianych, ziaren słonecznika, sezamu, amarantusa, komosy ryżowej, płatków migdałów i orzecha włoskiego połączonych ze sobą Olejem z pestek winogron z miodem, cynamonem i wodą. Idealny wyrób do mleka, jogurtu czy kefiru na pożywne śniadanie.

 

Skład: płatki owsiane, słonecznik, sezam, amarantus, komosa ryżowa, płatki migdałów, orzech włoski, olej z pestek winogron, miód, cynamon, woda.

Gnocchi nadziewane mozzarellą i pomidorkami suszonymi 500 g

28,39 

Gnocchi to puszyste kuleczki z rozpływającą się w ustach mozzarellą połączoną z suszonymi na słońcu pomidorkami.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 4 minuty. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: woda, płatki ziemniaczane, suszone pomidory, ser mozzarella, ser ricotta, mąka pszenna, bazylia świeża, sól, przyprawy, olej słonecznikowy.

Tortelli grande nadziewane aromatycznym boczkiem i ziemniakami 260 g

17,47 

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek i pełnowartościowej semoliny durum o niskim indeksie glikemicznym. Niepowtarzalny smak naszego farszu to sekret palonych ziemniaków i długo dojrzewający specku z regionu Alto Adige przyprawiany solą, pieprzem, liściem laurowym i owocami jałowca, wędzony przy użyciu drewna bukowego przez dziesięć dni.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 6-7 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: semolina z pszenicy, ziemniaki, speck, ser scamorza, ser ricotta, woda, jaja, cebula, olej rzepakowy, przyprawy

Mąka orkiszowa BIO typ 1850 1 kg

14,04 

Mąka orkiszowa grahamka świetnie zastępuje mąkę pszenną, przez co jest szczególnie zalecana osobom unikającym wyrobów z tradycyjnej pszenicy. Orkisz wydaje się być najzdrowszym zbożem – z Mąki można przygotować praktycznie wszystkie mączne wyroby: chleb, bułki, ciasta, ciastka, pierogi, naleśniki czy domowy makaron.

Ravioli wegańskie nadziewane pieczoną dynią i ziarnami w cieście orkiszowym 270 g

14,95 

To wegańska propozycja od Amore Pasta przygotowana z mąki orkiszowej, która idealnie komponuje się z nadzieniem z dyni piżmowej i prażonych ziaren z nutą pomarańczy. 

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 4-5 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: dynia piżmowa, semolina orkiszowa z pszenicy, woda, prażone ziarna (ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lniane), skórka pomarańczy, olej z pestek dyni, przyprawy

Makaron Tagliatelle 300 g

13,44 

Amore pasta to świeży makaron przygotowany z jajek oraz ze 100% semoliny z pszenicy durum. To sekret słonecznego koloru i idealnej struktury, która zatrzymuje sos.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 2-3 minuty. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: semolina z pszenicy durum, jajka, woda

Kasza jęczmienna wiejska BIO 500 g

6,20 

Najlepsza w krupniku oraz w sosach mięsno-warzywnych. Wyroby z jęczmienia mają dobry wpływ na naszą skórę (ze względu na zawartość niacyny) oraz na pracę układu nerwowego (ze względu na zawartość witamin B). Innym pozytywnym aspektem kaszy jęczmiennej jest wysoka zawartość rozpuszczalnego błonnika, który przede wszystkim ma pozytywny wpływ na poziom cholesterolu oraz zapewnia poczucie sytości na dłużej.

Kasza jęczmienna pęczak BIO 500 g

5,86 

Kasza pęczak to całe, obłuskane ziarno jęczmienia z uprawy ekologicznej. Świetnie smakuje z sosami, odpowiednia do zrobienia risotto.

Kasza gryczana niepalona BIO 500 g

9,31 

Kasza gryczana jest najlepszą kaszą pod względem właściwości odżywczych. Gryka zawiera dużo krzemu, a także wapń, żelazo, fosfor, potas, jod i nikiel.

Makaron razowy żytni świderki BIO 400 g

5,63 

Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000. Wszystkie wyroby pochodzące z Wytwórni Państwa Babalskich mają certyfikat ekologiczny.

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Cukier trzcinowy brązowy BIO 500 g

12,72 

Opis: cukier trzcinowy brązowy, nierafinowany, powstały z trzciny cukrowej. Ma charakterystyczną brązową barwę przypominającą bursztyn.

Składniki: cukier trzcinowy brązowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: do deserów, wypieków oraz słodzenia ciepłych napojów.

Ksylitol – cukier brzozowy z Finlandii 400 g

27,91 

Pochodzący z Finlandii cukier brzozowy, pojawiający się na polskich stołach dzięki podlaskim Darom Natury. Ksylitol to świetna alternatywa dla białego cukru – wygląda i smakuje dokładnie tak samo! Dzięki niższemu indeksowi glikemicznemu i mniejszej kaloryczności stanowi idealny zamiennik cukru dla osób odchudzających się i diabetyków.

Czarnuszka EKO 50 g

6,92 

Makaron razowy żytni rurki BIO 400 g

5,63 

Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000.

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Czosnek mielony EKO 50 g

6,70 

Mąka razowa żytnia BIO typ 2000 1 kg

7,19 

Mąka razowa żytnia typ 2000 jest najlepsza do wypieku chleba, może być też stosowana jako dodatek do innych mąk np. do wyrobu klusek.

Kurkuma EKO 50 g

6,92 

Susz warzywny z dodatkiem ziół 100 g

7,25 

Mieszanka prawdziwych darów natury – suszonych warzyw oraz aromatycznych ziół. Susz warzywny to rewelacyjna baza do zup i sosów oraz przyprawa wzbogacająca smak każdej potrawy. Zastępuje świeży zestaw włoszczyzny, a dzięki wygodzie przechowywania i praktycznej formie usprawnia przyrządzenie bulionu w dowolnym momencie.

Makaron razowy orkiszowy świderki BIO 400 g

8,94 

Pora na orkisz! Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Świetnie pasuje do dań mięsnych, sosów i sałatek.

 

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Cieciorka BIO 400 g

8,20 

Opis: cieciorka zwana również grochem włoskim o delikatnym i orzechowym smaku. 

Składniki: cieciorka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, sosów, sałatek past, itp. Znana jako doskonały zamiennik mięsa. 

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez co najmniej 12 godzin. Następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie, do miękkości. Solić dopiero pod koniec gotowania.

Majeranek EKO 15 g

4,46 

Naturalnie suszony ekologiczny majeranek od naszego dostawcy z Podlasia. Aromatyczna przyprawa świetnie komponuje się z treściwymi daniami, takimi jak mięsa, potrawy z grilla, fasola czy ziemniaki. Majeranek może być używany do doprawiania domowych kiełbas oraz pizzy, współgra ze smakiem tymianku i bazylii. Inhalacje z naparu majerankowego łagodzą kaszel.

Cynamon cejloński mielony EKO 50 g

9,82 

Cynamon cejloński od ekologicznego, certyfikowanego dostawcy. Bogaty aromat i słodko-korzenny smak cynamonu świetnie komponuje się ze słodkimi wypiekami, między innymi tradycyjną szarlotką, a także gorącą czekoladą i lodami. Cynamon jest doskonałym dodatkiem do dań kuchni orientalnej. Obniża poziom cukru we krwi oraz cholesterol.

Makaron razowy orkiszowy nitki BIO 400 g

8,94 

Makaron w formie nitek wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Możesz zrobić orkiszowe spaghetti lub wrzucić do zupy pomidorowej.

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Płatki jaglane BIO 300 g

7,96 

Opis: płatki jaglane o łagodnym, przyjemnym smaku. Uzyskiwane z gniecionych ziaren prosa.

Składniki: płatki jaglane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów.

Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka. Wsypać około 60 g płatków. Gotować ok. 2-3 minuty na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Natka pietruszki EKO 20 g

4,24 

Suszona ekologiczna natka pietruszki od Darów Natury to przyprawa o intensywnym aromacie. Ze względu na swoją uniwersalność znajdzie zastosowanie w szeregu dań kuchni polskiej, francuskiej czy bliskowschodniej. Natka pietruszki jest dodatkową dawką niezbędnego w zrównoważonej diecie żelaza oraz witamin.

Makaron razowy orkiszowy rurki BIO 400 g

8,94 

Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Wyroby orkiszowe są szczególnie zalecane do obniżenia cholesterolu, przy przemęczeniach, alergii oraz schorzeniach wątroby i nerek.

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Ravioli z zielonymi szparagami i mascarpone 250 g

21,71 

Ravioli z sezonowymi zielonymi szparagami i prawdziwym naturalnym mascarpone. Dzięki temu połączeniu farsz jest śmietankowy, kremowy o bogatym słodkim i lekko kwaskowatym smaku. Ten wyśmienity farsz “zamknęliśmy” w świeżo przygotowanym cieście z pełnowartościowej semoliny durum. Produkt bez konserwantów i sztucznych dodatków.

Ugotuj niezwłocznie (najpóźniej następnego dnia) i zjedz albo zamroź. Wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 5-6 minut. Produkt świeży, następnie głęboko mrożony, rozmraża się w transporcie.

Skład: szparagi (32%), semolina z PSZENICY, ser mascarpone z MLEKA (10%), ser ricotta (serwatka i śmietanka z MLEKA, sól), pasteryzowana masa JAJOWA, woda, płatki ziemniaczane, bułka tarta (mąka PSZENNA, sól, drożdże), sól, olej rzepakowy, przyprawy

Ryż jaśminowy biały BIO 500 g

15,76 

Opis: ryż jaśminowy biały o subtelnym aromacie kwiatów jaśminu. 

Składniki: ryż jaśminowy biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do dań mięsnych, egzotycznych, sałatek, farszy, deserów. Popularny w kuchni tajskiej. 

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Następnie gotować na małym ogniu przez 25 min, w proporcji 2 części wody na 1 część ryżu.

Makaron razowy żytni nitki BIO 400 g

5,63 

Makaron w formie nitek wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000.

 

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Kakao BIO 200 g

13,22 

Opis: kakao mocno odtłuszczone (zawiera 10-12 % tłuszczu kakaowego). 

Składniki: kakao* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: do polew, czekolady, napojów, cukierków, lodów oraz do wypieku ciast i ciasteczek.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1430 kJ / 342 kcal
Tłuszcz – 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,5 g
Węglowodany – 14 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 24 g
Sól < 0,1 g

Papryka czerwona słodka mielona EKO 50 g

10,27 

Liść laurowy EKO 10 g

4,46 

Suszone liście laurowe pochodzące z ekologicznej uprawy na Podlasiu. Jedna z najpopularniejszych przypraw w polskiej kuchni, niezbędny składnik aromatycznego bulionu, bigosu myśliwskiego, gulaszy, sosów oraz pieczeni. Korzenno-gorzki smak liści laurowych doskonale komponuje się również z daniami kuchni indyjskiej.

Pieprz czarny ziarno EKO 50 g

10,72 

Oregano EKO 20 g

4,91 

Oregano pochodzące z ekologicznych upraw, suszone naturalnymi metodami. Zioło znane przede wszystkim z kuchni włoskiej, niezastąpiony składnik pizzy oraz spaghetti. Świetnie podkreśla smak pieczarek, pomidorów czy mozzarelli. Napar z oregano pomaga łagodzić objawy przeziębienia, a także pozytywnie wpływa na stan skóry i włosów.

Mąka z samopszy BIO typ 1850 500 g

13,13 

Pszenica samopsza uznana została jako najstarsze zboże na świecie. Jej wiek szacowany jest na ok. 7 tysięcy lat. Początki rolnictwa związane z uprawą samopszy sięgają terenów od Atlantyku po Persję.

Soczewica zielona BIO 400 g

8,50 

Opis: soczewica zielona o bardzo delikatnym smaku.

Składniki: soczewica zielona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, sałatek, gulaszy i dań z warzyw. Znana jako doskonały zamiennik mięsa.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie, około 20-30 min. Solić dopiero pod koniec gotowania.

Quinoa biała BIO 500 g

19,17 

Opis: quinoa biała znana również jako komosa ryżowa.

Składniki: quinoa biała (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako składnik zup oraz dodatek do sosów, warzyw, wypieków, a także deserów. Polecana jako doskonały zamiennik tradycyjnych kasz i makaronów.

Sposób przygotowania: przelać gorącą wodą na drobnym sicie. Następnie do 500 ml zagotowanej wody wsypać 200 g ziarna quinoa i gotować około 25 min. Solić pod koniec gotowania.

Mąka razowa pszenna BIO typ 2000 1 kg

7,74 

Ekologiczna mąka pszenna typ 2000 od Państwa Babalskich.

Soczewica czerwona BIO 400 g

9,27 

Opis: soczewica czerwona o lekko słodkim smaku.

Składniki: soczewica czerwona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, past i potraw jednogarnkowych.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Gotować na małym ogniu około 20 min, w proporcji 2 części wody na 1 część soczewicy.

Mąka gryczana BIO typ 1850 500 g

8,98 

Mąka z Wytwórni Makaronu Bio Babalscy. Najlepsza do naleśników i placków, ale można z niej zrobić np. pierogi gryczane. Ziarna gryki mają walory prozdrowotne, głównie za sprawą przeciwutleniaczy, które pomagają organizmowi w zwalczaniu wolnych rodników.

Ryż brązowy długoziarnisty BIO 500 g

9,27 

Opis: ryż brązowy długoziarnisty o wyrazistym smaku i charakterystycznym brązowym kolorze.

Składniki: ryż brązowy długoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: do potraw z mięsem, sałatek oraz zapiekanek.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą w proporcji 2 części wody na 1 część ryżu. Gotować na małym ogniu około 50 min.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1528 kJ / 365 kcal
Tłuszcz – 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 73 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 8,2 g
Sól – 0,02 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Ziele angielskie EKO 50 g

9,15 

Makaron razowy pszenny nitki BIO 400 g

5,89 

Makaron w formie nitek wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000. Świetny do zup, sosów, dań mięsnych.

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Makaron razowy pszenny świderki BIO 400 g

5,89 

Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000. Pszenica jest źródłem błonnika, witamin B1, B2, D, E, K, PP oraz pierwiastków takich jak sód, magnez, potas, siarka, żelazo, wapń.

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Ryż biały długoziarnisty BIO 500 g

10,97 

Opis: ryż biały długoziarnisty o łagodnym, delikatnym smaku.

Składniki: ryż biały długoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do mięs, zup, sałatek, farszy, deserów mleczno–owocowych.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą w proporcji 2 części wody na 1 część ryżu. Gotować na małym ogniu około 35 min.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna – 1465 kJ / 350 kcal
Tłuszcz – 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 76,5 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 7,8 g
Sól < 0,025 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Sól ziołowa 90 g

5,36 

Czosnek niedźwiedzi 25 g EKO

6,92 

Skład: suszony czosnek niedźwiedzi EKO 25 g

Kolendra mielona EKO 30 g

4,91 

Ryż czerwony BIO 400 g

12,67 

Opis: ryż czerwony o słodkim, orzechowym smaku. 

Składniki: ryż czerwony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do sałatek, deserów oraz wykwintnych dań. Popularny w kuchni tajskiej i filipińskiej.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Następnie gotować na małym ogniu od 35 do 40 min, w proporcji 2 części wody na 1 część ryżu.