Wyświetlanie 1–50 z 63 wyników

Domowa granola od Pani Teresy 200 g

15,75 

W Pracowni Pieczywa Santa Teresa powstaje również granola – mieszanka płatków owsianych, ziaren słonecznika, sezamu, amarantusa, komosy ryżowej, płatków migdałów i orzecha włoskiego połączonych ze sobą Olejem z pestek winogron z miodem, cynamonem i wodą. Idealny wyrób do mleka, jogurtu czy kefiru na pożywne śniadanie.

 

Skład: płatki owsiane, słonecznik, sezam, amarantus, komosa ryżowa, płatki migdałów, orzech włoski, olej z pestek winogron, miód, cynamon, woda.

Kasza gryczana palona 500 g

6,88 

Palenie kaszy podkręca jej smak, przez co jest bardziej wyrazisty. Kasza gryczana ciemna jest szczególnie dobra jako dodatek do sosów, zup, gulaszów, pieczeni.

Kasza jaglana 500 g

6,15 

Bardzo uniwersalna kasza – zarówno do słodkich śniadań, jak i do ostrych lub słonych obiadów.

Kasza jęczmienna wiejska BIO 500 g

5,99 

Najlepsza w krupniku oraz w sosach mięsno-warzywnych. Wyroby z jęczmienia mają dobry wpływ na naszą skórę (ze względu na zawartość niacyny) oraz na pracę układu nerwowego (ze względu na zawartość witamin B). Innym pozytywnym aspektem kaszy jęczmiennej jest wysoka zawartość rozpuszczalnego błonnika, który przede wszystkim ma pozytywny wpływ na poziom cholesterolu oraz zapewnia poczucie sytości na dłużej.

Kasza orkiszowa BIO 500 g

8,80 

Powstaje z ziaren orkiszu (starej odmiany pszenicy), których popularność ostatnio wzrasta, ze względu na pożądane właściwości i ich korzystny wpływ na organizm. Kasza orkiszowa świetnie się łączy z sosami mięsnymi i wegańskimi, doskonała również jako dodatek do zup.

Lubczyk suszony EKO 15 g

6,54 

Liść lubczyku świetnie podkreśla smak zupy. Liście ususzone w domowych warunkach przez mamę Pani Joanny. Zioła pochodzą z ich własnego przydomowego ogródka należącego do certyfikowanego gospodarstwa ekologicznego.

Mąka gryczana BIO typ 2000 500 g

9,28 

Mąka z Wytwórni Makaronu Bio Babalscy. Najlepsza do naleśników i placków, ale można z niej zrobić np. pierogi gryczane. Ziarna gryki mają walory prozdrowotne, głównie za sprawą przeciwutleniaczy, które pomagają organizmowi w zwalczaniu wolnych rodników.

Mąka jaglana 500 g

9,08 

Bardzo dobra mąka do naleśników, placków, ciasteczek czy biszkoptu. Można jej używać w połączeniu z innymi mąkami do wypieku pieczywa. Nadaje się do zagęszczania potraw (neutralna w smaku i nie powstają grudki).

Mąka kokosowa 500 g

7,62 

Mąka kokosowa świetnie pachnie i jest bardzo drobna. Wyroby z tej Mąki mają delikatną konsystencję. Świetnie nadaje się do słodkich wyrobów, koktajli, zup i sosów.

Mąka konopna 500 g

9,81 

Mąka z konopi ma mnóstwo zalet prozdrowotnych, podobnie jak olej z konopi. Jest kompletnym źródłem białka – zawiera wszystkie znane aminokwasy. W nasionach konopi jest bardzo dobry rozkład kwasów tłuszczowych. Mąka ma charakterystyczny smak, można ją stosować w koktajlach i jako dodatek do nabiałowych śniadań lub w standardowych zastosowaniach – do naleśników, placków, sosów czy wypieków pieczywa.

Niedostępny
Zobacz więcej

Mąka orkiszowa BIO typ 1850 1 kg

13,08 

Mąka orkiszowa grahamka świetnie zastępuje mąkę pszenną, przez co jest szczególnie zalecana osobom unikającym wyrobów z tradycyjnej pszenicy. Orkisz wydaje się być najzdrowszym zbożem – z Mąki można przygotować praktycznie wszystkie mączne wyroby: chleb, bułki, ciasta, ciastka, pierogi, naleśniki czy domowy makaron.

Mąka ryżowa jasna 500 g

6,15 

Mąka ryżowa to mąka o bardzo szerokim zastosowaniu – do wypieku chleba, smażenia naleśników, placków oraz zagęszczania zup czy sosów. Dobra do zmieszania z innymi mąkami.

Mąka z amarantusa 500 g

14,21 

Mąka amarantusowa od Swoja Mąka. Odpowiednia do wypieków, naleśników, a także jako dodatek do chleba.

Mąka z ciecierzycy 500 g

10,55 

Mąka podnosząca wartości odżywcze tradycyjnych wypieków. Szczególnie dobra do naleśników, placków oraz jako zagęszczacz do zup i sosów. Może zastępować bułkę tartą.

Mąka z ryżu brązowego 500 g

6,88 

Mąka ryżowa ciemna szczególnie polecana jest wielbicielom naleśników na słodko – sama ma delikatnie słodki, ryżowy posmak. Ponadto odpowiednia do wypieków słodkości :).

Mąka żytnia typ 720 1 kg

4,83 

Najlepsza do chleba, ale oprócz tego można jej użyć do wypieku kruchych ciast lub np. zmieszać z mąka pszenną 450 i uzyskać ciasto naleśnikowe.

Makaron razowy orkiszowy rurki BIO 400 g

8,63 

Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Wyroby orkiszowe są szczególnie zalecane do obniżenia cholesterolu, przy przemęczeniach, alergii oraz schorzeniach wątroby i nerek.

 

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Makaron razowy orkiszowy świderki BIO 400 g

9,23 

Pora na orkisz! Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki orkiszowej razowej typ 1850. Świetnie pasuje do dań mięsnych, sosów i sałatek.

 

Skład: mąka orkiszowa razowa, woda.

Makaron razowy pszenny rurki BIO 400 g

6,07 

Makaron razowy pszenny rurki BIO 400 g Makaron w formie rurek wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000.

 

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Niedostępny
Zobacz więcej

Makaron razowy pszenny świderki BIO 400 g

5,68 

Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki pszennej razowej typ 2000. Pszenica jest źródłem błonnika, witamin B1, B2, D, E, K, PP oraz pierwiastków takich jak sód, magnez, potas, siarka, żelazo, wapń.

 

Skład: mąka pszenna razowa, woda.

Makaron razowy żytni świderki BIO 400 g

6,07 

Makaron w formie świderków wytwarzany z Mąki żytniej razowej typ 2000. Wszystkie wyroby pochodzące z Wytwórni Państwa Babalskich mają certyfikat ekologiczny.

 

Skład: mąka żytnia razowa, woda.

Otręby pszenne BIO 250 g

4,12 

Otręby pszenne to łuska ziarna pszenicy, która jest szczególnie bogata w błonnik. Z tego względu warto włączyć otręby do codziennego menu – dodaj ich trochę do naleśników, omleta czy jogurtu.

Otręby żytnie BIO 250 g

3,40 

Ekologiczne otręby żytnie, czyli łuska ziarna żyta, która jest szczególnie bogata w błonnik. Dwie łyżki otrąb dziennie uzupełniają organizm w około 30% zapotrzebowania dziennego na błonnik.