Najwyższa pora na małą przyjemność! Wystarczy wybrać ulubioną, słodką przekąskę… Czy będzie to kremowy, czekoladowy mus czy włoskie, kawowe tiramisu? A może pyszne orzechy w aksamitnej czekoladzie? Niepozorne słodkości kryją w sobie maksimum wyjątkowego smaku. Naturalne słodycze tworzone są ręcznie, z prawdziwej czekolady, wyśmienitych bakalii i ekologicznego mleka.

Wyświetlanie wszystkich 11 wyników

Tiramisu

17,82 200 ml

Mistrzowskie tiramisu z warszawskiej cukierni, czyli klasyczna kawowa przyjemność, przygotowywana w wygodnym szklanym słoiku. Cudownie słodki mus z serka mascarpone z biszkoptami, posypany aromatyczną kawą oraz kakao, pobudzi kubki smakowe każdego amatora tego włoskiego deseru.

Skład: biszkopty, jaja 1, mascarpone, kawa, cukier puder, kakao.

Mus czekoladowy

17,82 200 ml

Aksamitny czekoladowy mus, stworzony ze śmietany kremówki i deserowej czekolady, w warszawskiej cukierni Marzenie na Dobrej. Fenomenalna słodycz, pochodząca wyłącznie z najlepszych składników, bez dodatku cukru. Cudownie rozpływa się w ustach i sprawia, że ochota na niego nigdy się nie kończy.

Skład: śmietana kremówka, czekolada deserowa 50%.

Panna Cotta

17,82 200 ml

Doskonale znany, włoski deser w pysznej wersji od Marzenia na Dobrej. Panna Cotta odrobinę przypomina nasz polski sernik na zimno. Delikatny, słodki smak śmietanki z wyraźną nutą wanilii rewelacyjnie komponuje się z kwaskowatym, orzeźwiającym musem z owoców leśnych i żurawiny.

Skład: śmietana kremówka, wanilia, cukier, żelatyna, mus z owoców jagodowych (jeżyna, malina, żurawiny, jagody, porzeczki).

Listki czekoladowe z dodatkiem wiśni

19,37 80 g

Cienkie kawałki czekolady posypane liofilizowaną wiśnią błyskawicznie rozpuszczają się w ustach, a uwolnione aromaty od razu zaspokajają nasze kubki smakowe.

Skład: czekolada deserowa 70%, liofilizowana wiśnia.

Orzech laskowy w czekoladzie ciemnej

18,70 120 g

Orzechy laskowe w ciemnej, deserowej czekoladzie od pasjonatów z warszawskiej Manufaktury Czekolady. Prażone laskowe orzechy w aksamitnej czekoladowej otoczce z 70% kakao to pyszna przekąska, idealna jako dodatek do deserów i do przegryzania z ulubioną kawą. Znakomite źródło magnezu i nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Listki czekoladowe z malinami

19,37 80 g

Kwaskowata malina fantastycznie kontrastuje z cienkim kawałkiem ciemnej czekolady, na którym się znajduje. Życzę udanej degustacji ;).

Skład: czekolada deserowa 70%, liofilizowana malina.

Draże czekoladowe – Żurawina w czekoladzie ciemnej

18,70 120 g

Żurawina należy do czołówki owoców o działaniach prozdrowotnych. Nawet suszona ma zastosowanie profilaktyczne na wiele chorób. Pomimo iż jest to krzew uprawiany również w Polsce – w wielu jej rejonach jest niedoceniony. A szkoda, ponieważ poza jej pożywnością jest niezwykle smaczna. Szczególnie w czekoladzie deserowej, która nadaje słodkiego posmaku delikatnie kwaskowatym owocom. Naturalnie – bez drogi na skróty.

Skład: czekolada ciemna 64% (prażone ziarno kakao, cukier, emulgator (lecytyna słonecznikowa)), suszona żurawina 35% (żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy), błonnik kakaowy. Czekolada: Masa kakaowa min. 70%. Może zawierać mleko, orzechy.

Ziarno kakao w czekoladzie mlecznej

18,70 120 g

Prażone ziarna kakao oblane ręcznie wytwarzaną, mleczną czekoladą. Draże premium od warszawskiej Manufaktury Czekolady to prawdziwy rarytas. Łączą w sobie pyszną słodycz czekolady, która jest źródłem magnezu i potasu z mocą błonnika kakaowego, składnika pozytywnie wpływającego na pracę układu pokarmowego.

Draże czekoladowe – Aronia w czekoladzie mlecznej

18,70 120 g

Aronia nie tylko zyskała wielu wielbicieli dzięki swoim walorom smakowym, ale również jest jednym ze zdrowszych owoców wywodzących się ze wschodnich rejonów Ameryki. Ten kwaskowaty owoc ma działanie lecznicze zarówno w walce z infekcjami, jak i chorobami przewlekłymi. Suszone owoce aronii zawierają antocyjany, fenolokwasy, garbniki, pektyny, witaminy (sporo witaminy C i P) oraz sole mineralne: potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo i pierwiastki śladowe: jod, mangan, molibden.

Skład: czekolada mleczna 64% (cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii), kandyzowana aronia 35% (aronia, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), błonnik kakaowy. Czekolada mleczna: Masa kakaowa min. 44%. Może zawierać orzechy.

Tartoletki małe cytrynowe z bezą włoską

53,46 3 szt.

Cytrynowe tartoletki z doskonałą włoską bezą, jedna ze specjalności cukierni Marzenie na Dobrej. Za ich smak odpowiada perfekcyjnie przygotowana beza, bardzo słodka i delikatna, oraz przyjemna nuta orzeźwiającej cytryny. Idealnie wyważona słodycz tego puszystego deseru powoduje, że każdy, kto go skosztuje, szybko wraca po więcej.

Skład: Mąka,cukier,jaja,masło,sok z cytryny.

Zdrowe, naturalne słodycze i słodkie przekąski

Słodkości są bez wątpienia taką kategorią produktów, której mało kto potrafi się oprzeć. Nic więc dziwnego, że poszukujemy naturalnych słodyczy – szczególnie w czasach, gdy coraz więcej osób chciałoby odżywiać się odpowiednio. Na szczęście słodkie przekąski, jak między innymi dostępne w naszym sklepie panna cotta czy musy czekoladowe, jeśli są przygotowane z najwyższej jakości, organicznych składników, mogą być całkowicie zdrowe. Słodycze naturalne powstają z prawdziwej czekolady i ekologicznego mleka, nie zawierają syntetycznych ulepszaczy, a często mają też o wiele mniej cukru, niż te produkowane przez wielkie koncerny. Jedzone w rozsądnych ilościach, nie wpływają negatywnie na organizm, a delektowanie się nimi przynosi mnóstwo przyjemności. Co więcej, słodkie przekąski w wersji eko z reguły smakują o niebo lepiej, nie raz są również pełne niezbędnych nam witamin i mikro- i makroelementów. Na przykład oferowana w sklepie Pora na Pola panna cotta, z musem z owoców leśnych i żurawiny, to doskonałe źródło witaminy C oraz minerałów (na czele z żelazem, potasem i wapniem), a orzechy w czekoladzie dostarczają solidnej porcji niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz pochodzącego z kakao magnezu. Zdrowe słodycze, produkowane przez naszych dostawców, między innymi przez podwarszawską Manufakturę Czekolady, można z powodzeniem podawać również dzieciom. Takie słodkie przekąski mogą mieć nawet pewien aspekt edukacyjny. Latorośle, które od najmłodszych lat poznają bezkonkurencyjny smak naturalnych słodyczy, również w przyszłości chętniej będą sięgać po ich zdrowe warianty. Orzechy w czekoladzie, ze względu na wspomniane wcześniej właściwości, będą idealną słodkością dla pociech – dodadzą im energii, a dzięki zawartości magnezu wspomogą rozwijający się mózg, ułatwiając naukę.

Prawdziwe zdrowe słodycze od najlepszych dostawców

Na internetowym targu naturalnego jedzenia zamówić można wyłącznie, nomen omen, naturalne słodycze. Produkty dostępne w Pora na Pola powstają w małych, często rodzinnych manufakturach, według tradycyjnych receptur, z solidną dawką miłości i pasji. Słodkie przekąski dla naszych klientów tworzą obecnie dwie, prężnie rozwijające się, marki z Mazowsza. Działająca na warszawskim Powiślu, cukiernia Marzenie na Dobrej oferuje wyśmienite desery, pakowane w wygodne i bezpieczne dla środowiska szklane słoiczki. Dbanie o stan naszej planety, nawet w tak małym, pozornie nieistotnym aspekcie, to ważny krok ku lepszemu i cieszymy się, że możemy wspierać dostawców, dla których nie jest to temat obojętny. Tym bardziej że w słoiczkach z cukierni Marzenie zamknięte są same pyszności. W asortymencie naszego targu znaleźć można panna cottę, czyli delikatny, kremowy deser ze słodkiej śmietanki, z dodatkiem świeżego musu z owoców leśnych. Zapewniamy, że jest to najlepsza panna cotta dostępna w sklepie, jaką kiedykolwiek jedliście. Prawdopodobnie konkurować z nią może tylko ta robiona przez babcię. Warszawska cukiernia tworzy również fenomenalny, aksamitny mus czekoladowy pod przepyszną śmietankową pierzynką, intensywnie czekoladowe tiramisu oraz znakomite ciasta. Nie mniej wyjątkowe, bo jedyne w swoim rodzaju, smakowite zdrowe słodycze wychodzą spod rąk pasjonatów z Manufaktury Czekolady. Słodkie przekąski, takie jak na przykład produkowane przez tych cukierniczych artystów orzechy w czekoladzie, powstają ze specjalnie sprowadzanych z Dominikany, Ekwadoru i Ghany ziaren kakao. Manufaktura Czekolady dostarcza naturalne słodycze w jakości premium, o genialnym, intensywnym smaku. Ich czekolada, zawierająca minimum 70% kakao, nie ma sobie równych – to prawdziwy mercedes wśród słodkości.

Naturalne słodycze dostępne w Pora na Pola

Słodkie przekąski z asortymentu naszego targu online można podzielić na trzy kategorie. Pierwsza z nich to kremowe desery z cukierni Marzenie na Dobrej, drugą stanowią różnego rodzaju bakalie i orzechy w czekoladzie, a trzecią aksamitne kakaowe listki od Manufaktury Czekolady. Wyroby naszych dostawców to doskonały przykład na to, że zdrowe, naturalne słodycze to nie tylko domowe ciasta. Zamknięte w szklanych słoikach wyjątkowe desery, takie jak mus czekoladowy, tiramisu i panna cotta, warto zamówić w sklepie Pora na Pola zawsze wtedy, gdy organizujemy przyjęcie dla najbliższych. W ten sposób uraczymy gości rewelacyjnymi, świeżymi słodkościami, nie spędzając w kuchni dodatkowych minut. Gwarantujemy, że nie zostaną zapomniane. To także świetne rozwiązanie na co dzień, kiedy tylko najdzie nas ochota na coś pysznego. Świetne słodkie przekąski, na imprezy i do pogryzania wieczorami przy książce czy filmie, to również tworzone w Manufakturze Czekolady delikatne listki z dodatkiem liofilizowanych owoców. Ciemna czekolada, o głębokim smaku i aromacie, perfekcyjnie komponuje się ze słodkimi malinami i wiśniami z orzeźwiającą nutą. Na szczególną uwagę zasługują oczywiście rozmaite bakalie z podwarszawskiej pracowni. Żurawina, aronia, ziarna i orzechy w czekoladzie to nie tylko wciągające rarytasy, ale też bardzo zdrowe słodycze. Naturalne orzechy, pełne są niezbędnych dla organizmu, wartościowych tłuszczy. Żurawina jest skarbnicą witaminy C, a dodatkowo łagodzi objawy infekcji układu moczowego. Aronia z kolei, poza tym, że również jest źródłem witamin i minerałów, pozytywnie wpływa na pracę układu krwionośnego i wzmacnia odporność organizmu. Wszystkie te naturalne słodkości możemy więc traktować jako wartościowy element diety.

Słodkie przekąski na inne sposoby, czyli domowe desery z Pora na Pola

Delikatny mus czekoladowy, intensywnie kakaowe listki i bakalie w czekoladzie są znakomite jako samodzielny deser lub małe co nieco na przyjęcie, czy wieczór w pojedynkę. Jednak słodkie przekąski z asortymentu Pora na Pola mogą posłużyć również do stworzenia własnych, zdrowych słodyczy. Czekoladowymi listkami oraz orzechami w czekoladzie udekorujemy domowe desery, takie jak owocowe musy, na przykład z bananów, truskawek czy owoców leśnych, z dodatkiem śmietanki kremówki lub serka mascarpone. Zapas słodkości od naszych dostawców to świetny sposób na szybkie przygotowanie w ostatniej chwili prostego, a jednocześnie wykwintnego deseru. Listki z ciemnej czekolady możemy dodać do budyniu lub kremowego caffe latte. Orzechy, żurawina czy aronia doskonale sprawdzą się jako dodatki do owsianek na słodko. Takie śniadanie, wzbogacone o chrupiące czekoladowe składniki z powodzeniem może, całkowicie zdrowo, zaspokoić naszą chęć na słodycze. W połączeniu z płatkami owsianymi, jaglanymi czy orkiszowymi, naturalnym jogurtem i świeżymi owocami, będą stanowiły pełnowartościowy posiłek pełny błonnika, zdrowych tłuszczy, białka, witamin i minerałów. W ciekawy sposób wykorzystamy również mus czekoladowy z cukierni Marzenie na Dobrej. Choć jedzony łyżeczką, wprost ze słoika, sam w sobie jest już rewelacyjny, warto użyć go także w domowych deserach, smarując nim naleśniki lub gofry (i posypując je owocami leśnymi czy porzeczkami). Możemy przyozdobić nim przygotowywane we własnej kuchni lody, a nawet ciasta i torty. Gotowy, perfekcyjny w smaku i naturalny mus jest dobrą metodą na ułatwienie sobie przyrządzenia tych, nieraz czasochłonnych, przysmaków, szczególnie w momencie, gdy czeka nas organizacja przyjęcia dla całej, licznej rodziny.