Wyświetlanie wszystkich 29 wyników

Dżem malinowy niskosłodzony

14,11 200 ml

Naturalny dżem, przygotowany z miłością na Podlasiu, wyłącznie z malin z własnej uprawy. Delikatnie słodki, smakuje tak dobrze, jak u babci – wystarczy położyć go na domowych naleśnikach i zwinąć, by cieszyć się przekąską, która przenosi w beztroski czas dzieciństwa. Nadaje się również do tortów i słodkich kanapek.

Mus malinowy bez cukru

12,35 200 ml

Podlaski malinowy mus, przygotowany w małym rodzinnym gospodarstwie, wyłącznie ze świeżych owoców. Bez dodatku cukru i konserwantów. Smakowity, słodki mus, bogaty w witaminy i błonnik, stanowi świetny dodatek do deserów – ciast, domowych lodów i naleśników, a nawet dań wytrawnych, np. pieczonej kaczki.

Mus z czarnej porzeczki bez cukru

10,58 200 ml

Koniecznie musisz spróbować! Mus z czarnej porzeczki przygotowany domowymi metodami, bez dodatku cukru, w rodzinnym gospodarstwie na Podlasiu. Tradycyjnie jedzony na słodko, np. ze świeżym pieczywem, sprawdzi się również jako dodatek do czerwonego mięsa, drobiu, a nawet ryb – w tym pysznego łososia.

Jabłko tarte na szarlotkę bez cukru

15,88 700 ml

Zamknięte w podlaskim słoiku tarte jabłka bez dodatku cukru. Odmiana Antonówka to kwaskowe owoce o landrynkowym zapachu, w sam raz na szarlotkę. Domowy jabłecznik upieczony z ekologicznych Antonówek jest idealnie słodki, lecz nie mdły – zniknie z blachy jeszcze przed pojawieniem się pierwszej gwiazdki.

Powidła śliwkowo-piernikowe

18,14 200 g

Zdrowe, bo bez cukru, pachnące świętami domowe powidła piernikowo-śliwkowe. Wyśmienicie nadają się do ciasteczek, herbaty, naleśników oraz do wyjadania palcem ze słoika jako alternatywa cukrowych przekąsek dla dzieciaków.

Cytrynki z rumem

13,46 270 g

Plastry cytryny zatopione w słodkim syropie z dodatkiem rumu. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Świetnie pasuje jeszcze z miętą, melisą, zielonym ogórkiem czy miodem.

Cytrynki z miętą

13,46 270 g

Plastry cytryny z dodatkiem mięty zatopione w słodkim syropie. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Można użyć również do przygotowania potraw, zwłaszcza do drobiu i ryb lub wszędzie tam, gdzie uznasz to za stosowne :).

Konfitura z dyni z nutą pomarańczy

13,37 200 g

Odrobina jesiennego klimatu na talerzu, czyli podkowiańska konfitura z dyni Hokkaido, ze skórką pomarańczową i przyprawami piernikowymi. Jej słodko-korzenny smak kojarzy się z wieczorem spędzanym przy kominku i rewelacyjnie komponuje z gorącą herbatą oraz ciastem biszkoptowym. Dobra jako dodatek do kanapek orientalnych.

Żurawina staropolska

20,08 200 g

Żurawina staropolska, czyli tradycyjna konfitura od marki Vitapol z Podkowy Leśnej. Smakowite źródło witaminy C i antyoksydantów. Żurawina to bezkonkurencyjny dodatek do mięs – pieczeni i wędlin (także jako składnik marynat), serów białych i pleśniowych, a nawet naparów herbacianych, owsianek oraz deserów.

Maliny z chili

16,33 195 g

Oryginalna kompozycja słodkich malin i pikantnych papryczek, od rodzinnej manufaktury Zakrętka. Znakomity dodatek do pieczywa, naleśników, a nawet dań mięsnych. Herbata z łyżeczką malin z chili stworzy aromatyczny napój, który przyjemnie rozgrzeje i wzmocni organizm do walki z objawami przeziębienia.

Cytrynki z żurawiną

13,46 270 g

Plastry cytryny zanurzone w słodkim syropie z dodatkiem owoców żurawiny. Świetnie sprawdzą się dodane do napojów zimnych i gorących. Podkreślą smak deserów, ciast, lodów, a także koktajli i drinków.

Cytrynki z czarnym bzem

13,46 270 g

Plastry cytryny w słodkim syropie z dodatkiem owocu czarnego bzu. Świetnie sprawdzą się w napojach zimnych i gorących, deserach, ciastach, a także drinkach czy koktajlach.

Śliwki w occie winnym

15,40 520 g

Marynowanie jest jedną z najstarszych metod przechowywania żywności znanych ludzkości. Dzięki zastosowaniu octu winnego śliwki zyskują trwałość, ale również wyjątkowy smak, którego nie sposób porównać do świeżego owocu. Poza tym marynowanie octem jest niezwykle bezpieczne, a przy tym pozwala zachować owocom ich wartości odżywcze. Nie musisz się więc martwić, że śliwki będą pozbawione witamin czy minerałów. Koniecznie sprawdź nasze wyroby i przypomnij sobie smak dzieciństwa.

Cytrynki z cynamonem

13,46 270 g

Plasterki cytryny zanurzone w słodkim syropie z pachnącym cynamonem.Dodaj je do gorącego napoju: herbaty, soku, piwa, wina i ciesz się aromatycznym, pysznym smakiem. Produkt pasteryzowany.

Ostra pomarańcza

16,33 195 g

Ostra pomarańcza od rodzinnej manufaktury Zakrętka, czyli wyraziste połączenie soczystej pomarańczy, gorzkiej czekolady i pikantnej papryczki. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do deserów, pierogów z twarogiem i słodkich naleśników, które wzbogaci o kontrastujące, ostrzejsze nuty smakowe.

Słodko-ostra pomarańcza

16,33 195 g

Słodko-ostra pomarańcza to produkt z charakterem. Fuzja orzeźwiającej, słodkiej pomarańczy z ostrością cebuli i pikantnością chili to specjalność łódzkiej Zakrętki. Niespotykana mieszanka smaków najlepiej pasuje do delikatnych mięs. Dobrze smakować będzie też jako dodatek do wytrawnych naleśników z białym serem.

Słodka papryka z cynamonem

16,33 195 g

Słodka papryka z cynamonem, produkowana przez pochodzącą z Łodzi rodzinną firmę Zakrętka. Naturalna konfitura o ciekawym, niespotykanym smaku. Papryka serwowana na słodko sprawdzi się jako szybka przekąska, w połączeniu z indyjskim chlebkiem naan lub chałką, pasuje również do potraw kuchni orientalnej.

Pigwa w syropie

18,28 200 g

Owoce pigwy w syropie to cenny dodatek do herbaty, który smakuje trochę jak słodka cytryna. Warto wrzucić kawałek do ciepłego naparu, szczególnie jesienią i zimą. Pigwa ma w sobie dużą dawkę witamin C i z grupy B, minerały oraz polifenole. Związki te podnoszą odporność, łagodzą objawy przeziębienia i niestrawności.

Figi w oliwie

63,50 215 ml

Przysmak z Maroka, gdzie dzień zaczyna się od zjedzenia figi z oliwy. 

Żurawina

16,33 195 g

Przepyszna konfitura z żurawiny, przygotowywana przez Zakrętkę, rodzinną manufakturę z Łodzi. Zawiera minimalną ilość cukru, dzięki czemu w słoiku znajdziemy naturalny smak żurawiny i moc prozdrowotnych składników. Słodko-cierpka żurawina idealnie komponuje się z mięsem wieprzowym i drobiowym, serem pleśniowym i deserami.