Wyświetlanie wszystkich 25 wyników

Jagoda leśna w soku własnym bez cukru

15,88 200 ml

Leśne jagody zamknięte w podlaskim słoiku. Jagody w soku własnym, przyrządzane bez cukru, można wykorzystać do ugotowania kompotu, zrobienia sosu do deserów czy upieczenia ciasta. Łyżka jagód dodana do owsianki wzbogaci nie tylko jej smak, ale też wartość odżywczą – jagody korzystnie wpływają na pracę układu pokarmowego.

Jabłko tarte na szarlotkę bez cukru

15,88 700 ml

Zamknięte w podlaskim słoiku tarte jabłka bez dodatku cukru. Odmiana Antonówka to kwaskowe owoce o landrynkowym zapachu, w sam raz na szarlotkę. Domowy jabłecznik upieczony z ekologicznych Antonówek jest idealnie słodki, lecz nie mdły – zniknie z blachy jeszcze przed pojawieniem się pierwszej gwiazdki.

Niedostępny
Zobacz więcej

Mus malinowy bez cukru

12,35 200 ml

Podlaski malinowy mus, przygotowany w małym rodzinnym gospodarstwie, wyłącznie ze świeżych owoców. Bez dodatku cukru i konserwantów. Smakowity, słodki mus, bogaty w witaminy i błonnik, stanowi świetny dodatek do deserów – ciast, domowych lodów i naleśników, a nawet dań wytrawnych, np. pieczonej kaczki.

Cytrynki z imbirem i miodem

14,04 270 g

Plastry cytryny z dodatkiem imbiru i miodu zatopione w słodkim syropie. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków.

Cytrynki z rumem

14,04 270 g

Plastry cytryny zatopione w słodkim syropie z dodatkiem rumu. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Świetnie pasuje jeszcze z miętą, melisą, zielonym ogórkiem czy miodem.

Cytrynki z miętą

14,04 270 g

Plastry cytryny z dodatkiem mięty zatopione w słodkim syropie. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Można użyć również do przygotowania potraw, zwłaszcza do drobiu i ryb lub wszędzie tam, gdzie uznasz to za stosowne :).

Konfitura z dyni z nutą pomarańczy

13,37 200 g

Odrobina jesiennego klimatu na talerzu, czyli podkowiańska konfitura z dyni Hokkaido, ze skórką pomarańczową i przyprawami piernikowymi. Jej słodko-korzenny smak kojarzy się z wieczorem spędzanym przy kominku i rewelacyjnie komponuje z gorącą herbatą oraz ciastem biszkoptowym. Dobra jako dodatek do kanapek orientalnych.

Żurawina staropolska

20,08 200 g

Żurawina staropolska, czyli tradycyjna konfitura od marki Vitapol z Podkowy Leśnej. Smakowite źródło witaminy C i antyoksydantów. Żurawina to bezkonkurencyjny dodatek do mięs – pieczeni i wędlin (także jako składnik marynat), serów białych i pleśniowych, a nawet naparów herbacianych, owsianek oraz deserów.

Cytrynki z żurawiną

14,04 270 g

Plastry cytryny zanurzone w słodkim syropie z dodatkiem owoców żurawiny. Świetnie sprawdzą się dodane do napojów zimnych i gorących. Podkreślą smak deserów, ciast, lodów, a także koktajli i drinków.

Maliny z chili

16,33 195 g

Oryginalna kompozycja słodkich malin i pikantnych papryczek, od rodzinnej manufaktury Zakrętka. Znakomity dodatek do pieczywa, naleśników, a nawet dań mięsnych. Herbata z łyżeczką malin z chili stworzy aromatyczny napój, który przyjemnie rozgrzeje i wzmocni organizm do walki z objawami przeziębienia.

Cytrynki z cynamonem

14,04 270 g

Plasterki cytryny zanurzone w słodkim syropie z pachnącym cynamonem.Dodaj je do gorącego napoju: herbaty, soku, piwa, wina i ciesz się aromatycznym, pysznym smakiem. Produkt pasteryzowany.

Śliwki w occie winnym

15,40 520 g

Marynowanie jest jedną z najstarszych metod przechowywania żywności znanych ludzkości. Dzięki zastosowaniu octu winnego śliwki zyskują trwałość, ale również wyjątkowy smak, którego nie sposób porównać do świeżego owocu. Poza tym marynowanie octem jest niezwykle bezpieczne, a przy tym pozwala zachować owocom ich wartości odżywcze. Nie musisz się więc martwić, że śliwki będą pozbawione witamin czy minerałów. Koniecznie sprawdź nasze wyroby i przypomnij sobie smak dzieciństwa.

Cytrynki z czarnym bzem

14,04 270 g

Plastry cytryny w słodkim syropie z dodatkiem owocu czarnego bzu. Świetnie sprawdzą się w napojach zimnych i gorących, deserach, ciastach, a także drinkach czy koktajlach.

Ostra pomarańcza

16,33 195 g

Ostra pomarańcza od rodzinnej manufaktury Zakrętka, czyli wyraziste połączenie soczystej pomarańczy, gorzkiej czekolady i pikantnej papryczki. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do deserów, pierogów z twarogiem i słodkich naleśników, które wzbogaci o kontrastujące, ostrzejsze nuty smakowe.

Słodko-ostra pomarańcza

16,33 195 g

Słodko-ostra pomarańcza to produkt z charakterem. Fuzja orzeźwiającej, słodkiej pomarańczy z ostrością cebuli i pikantnością chili to specjalność łódzkiej Zakrętki. Niespotykana mieszanka smaków najlepiej pasuje do delikatnych mięs. Dobrze smakować będzie też jako dodatek do wytrawnych naleśników z białym serem.

Pigwa w syropie

18,28 200 g

Owoce pigwy w syropie to cenny dodatek do herbaty, który smakuje trochę jak słodka cytryna. Warto wrzucić kawałek do ciepłego naparu, szczególnie jesienią i zimą. Pigwa ma w sobie dużą dawkę witamin C i z grupy B, minerały oraz polifenole. Związki te podnoszą odporność, łagodzą objawy przeziębienia i niestrawności.

Słodka papryka z cynamonem

16,33 195 g

Słodka papryka z cynamonem, produkowana przez pochodzącą z Łodzi rodzinną firmę Zakrętka. Naturalna konfitura o ciekawym, niespotykanym smaku. Papryka serwowana na słodko sprawdzi się jako szybka przekąska, w połączeniu z indyjskim chlebkiem naan lub chałką, pasuje również do potraw kuchni orientalnej.

Żurawina

16,33 195 g

Przepyszna konfitura z żurawiny, przygotowywana przez Zakrętkę, rodzinną manufakturę z Łodzi. Zawiera minimalną ilość cukru, dzięki czemu w słoiku znajdziemy naturalny smak żurawiny i moc prozdrowotnych składników. Słodko-cierpka żurawina idealnie komponuje się z mięsem wieprzowym i drobiowym, serem pleśniowym i deserami.