Cytrynki z imbirem i miodem

12,00 

Plastry cytryny z dodatkiem imbiru i miodu zatopione w słodkim syropie. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków.

Skład: cytryny 45%, cukier, woda, korzeń imbiru 5%, miód wielokwiatowy 3%.

Cytrynki z miętą

12,17 

Plastry cytryny z dodatkiem mięty zatopione w słodkim syropie. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Można użyć również do przygotowania potraw, zwłaszcza do drobiu i ryb lub wszędzie tam, gdzie uznasz to za stosowne :).

 

Skład: cytryny (48,5%), wywar (cukier, woda, mięta suszona), mięta świeża 1,5%

Cytrynki z rumem

12,49 

Plastry cytryny zatopione w słodkim syropie z dodatkiem rumu. Dodanie jednego plastra cytryny i jednej – dwóch łyżeczek syropu wzbogaci smak herbaty, wody lub drinków. Świetnie pasuje jeszcze z miętą, melisą, zielonym ogórkiem czy miodem.

 

Skład: cytryny (50)%, cukier, woda, rum (3%)

Konfitura cytryna EKO – chili

25,23 

Najlepsza! Wyraźnie zaznaczony głęboki, ostry smak konfitury z dodatkiem chili. Konfitura mocno rozgrzewająca, pobudzająca trawienie i krążenie. Doskonała do dojrzałych serów, ciemnej czekolady oraz do mięs – jako marynata lub jako sos (w połączeniu z białym winem!).

 

Skład: cytryny BIO, cukier, woda, papryczka chili.

Konfitura cytryna EKO – imbir

24,88 

Rękodzieło Cytrynowych Królowych – długo warzona konfitura z ekologicznych cytryn z dodatkiem rozgrzewającego, wyrazistego świeżo startego korzenia imbiru. Doskonała do deski serów rozgrzewających, do mięsa, do ryby jako marynata.

 

Skład: cytryny BIO, cukier, woda, imbir.

Konfitura cytryna EKO – korzenne

24,54 

Cytrynowe Królowe do ekologicznych cytryn dodały korę cynamonu, goździki i gałkę muszkatową, aby otrzymać korzenny, rozgrzewający smak konfitury. Każda cytrynowa konfitura świetnie rozpuszcza się w herbacie, wodzie czy winie oraz doskonale współgra z grzanką i rogalikiem, ale korzenną Cytrynowe Królowe szczególnie polecają do owsianki, jaglanki czy czy jogurtu.

 

Skład: cytryny BIO, cukier, woda, przyprawy korzenne, agar.

Konfitura z borówki amerykańskiej bez cukru

13,72 

Konfitura ręcznie robiona, o wyjątkowo dużej zawartości owoców, bez dodatku jakiejkolwiek substancji słodzącej.

Skład: owoce borówki amerykańskiej, pektyny.

Sporządzono z 95g owoców na 100g produktu.

Konfitura z borówki amerykańskiej niskosłodzona

13,28 

Konfitura ręcznie robiona według rodzinnej receptury, z owoców z własnej plantacji Pana Tomka i Pani Agnieszki.

Skład: owoce borówki amerykańskiej, cukier, pektyny.

Sporządzono z 83g owoców na 100g produktu.

Konfitura z borówki amerykańskiej z lawendą

13,50 

Konfitura ręcznie robiona, z owoców z własnej plantacji. Dodatek lawendy nadaje jej oryginalny smak.

Skład: owoce borówki amerykańskiej, cukier, pektyny, kwiat lawendy.

Sporządzono z 83g owoców na 100g produktu.

Konfitura z dyni z nutą pomarańczy

10,68 

Skład: dynia Hokkaido 70%, cukier 28%, sok z cytryny odtworzony z koncentratu, skórka pomarańczowa, pektyna, przyprawy (goździki, cynamon, imbir).

Konfitura z jarzębiny – Jarzębinowy frykas

12,17 

Bardzo oryginalna kompozycja smakowa z Ogródka Dziadunia :). Zastosowań dla tej konfitury jest wiele, ale najlepsza jest jako dodatek do pieczonego mięsa. Wyrób uzyskany z uprzednio przemrożonych owoców jarzębiny.

 

Skład: jarzębina, cukier.

Powidła węgierkowe

8,81 

Skład: śliwki węgierki, cukier 31%.

Sporządzono z 200 g owoców na 100 g produktu.