Wyświetlanie wszystkich 22 wyników

Przecier pomidorowy – Pomidorowa Uczta

9,36 340 g

Przecier pomidorowy, w którym są tylko przetarte pomidory! Niby oczywiste, ale niespotykane. Nie ma soli, nie ma soku z cytryny – wreszcie to Ty możesz zdecydować, jak zbalansować swój przecier :). Doskonały jako podstawa zupy lub sosu do makaronu, gołąbków czy leczo.

Ajwar

25,40 340 g

Kapitalna pasta z papryki i bakłażana, doprawiona czosnkiem i octem jabłkowym, oryginalnie wywodzi się z kuchni bałkańskiej. Stworzony przez łódzką Zakrętkę naturalny ajwar wyróżnia się wspaniałym, idealnie skomponowanym smakiem. Znakomita przystawka na codzienny i odświętny posiłek.

Suszone pomidory w oleju słonecznikowym

15,40 185 g

Wyśmienity smak lata zamknięty w słoiku pełnych witamin, suszonych pomidorów od podkowiańskiej przetwórni Vitapol. Sprawdzą się w sałatkach w stylu śródziemnomorskim oraz na pizzy. Najprostszy sposób na smaczny posiłek? Pesto z suszonych pomidorów, kurczak i dobry, domowy makaron.

Paprykowa salsa

16,33 195 g

Naturalna salsa paprykowa, jeden z najbardziej klasycznych przetworów produkowanych w łódzkiej manufakturze Zakrętka. Salsa, czyli sos z kawałkami warzyw, jest tradycyjnym wyrobem kuchni meksykańskiej. Idealny dodatek do tortilli i burrito, odpowiedni na przyjęcia jako zdrowy dip do nachos i małych przekąsek.

Papryka konserwowa słodka

12,17 500 g

Papryka konserwowa VITAPOL to produkt należący do szerokiej gamy marynat naszej firmy. Dzięki stosowanej od lat recepturze jest idealnie chrupka i jędrna. Nasza papryka przyda się do sałatek, przekąsek i dań obiadowych.

Czerwona cebula ze śliwką

16,33 195 g

Czerwona cebula ze śliwką od Zakrętki, łódzkiej manufaktury produkującej oryginalne przetwory w tradycyjny sposób. Pełny naturalnych składników i przypraw dodatek do rozmaitych mięs, przede wszystkim drobiu i wieprzowiny, oraz białych i dojrzewających serów. Wzmacnia odporność i poprawia trawienie.

Chutney żurawinowy

16,33 195 g

Chutney z czerwonej cebuli z żurawiną, wytwarzany tradycyjnymi metodami przez rodzinną firmę z Łodzi. Gęsty sos, przypominający konfitury, może być stosowany jak nasza polska żurawina, jako dodatek do mięs, ryb i serów. Dzięki karmelizowanej cebuli ma jednak o wiele bogatszy, oryginalny smak i aromat.

Czerwona cebula z porzeczką

16,33 195 g

Czerwona cebula z porzeczką, przygotowywania ręcznie przez rodzinną firmę Zakrętka. Słodkawo-ostra, czerwona cebula doskonale łączy się z kwaskowatym sokiem z porzeczek, tworząc bogaty w smaku dodatek do pieczywa, mięs i serów. Ta kompozycja to także źródło niezbędnych witamin i pyszny sposób na naturalną poprawę odporności.

Sok pomidorowy łagodny

10,58 750 ml

Sok pomidorowy z gospodarstwa Państwa Waleriańczyk powstaje naturalnie, z warzyw zapylanych przez żyjące wśród krzewów trzmiele. W gęstym, treściwym soku znajdziemy miąższ i gdzieniegdzie pestki. Znakomity jako alternatywa passaty i na zupę pomidorową, np. z aromatycznym oregano.

Cukinia marynowana w occie

18,14 340 g

Cukinia marynowana w occie, produkowana przez rodzinną firmę z Łodzi. Marynowana tradycyjnie, jak dobrze znane ogórki konserwowe, znajdzie podobne do nich zastosowanie w kuchni. Może być samodzielną przystawką, składnikiem sałatek i przygotowywanych na bazie jogurtu zimnych sosów do mięs.

Dip ostry

16,33 195 g

Ostry dip od Zakrętki, wykonany wyłącznie z naturalnych warzyw i odrobiny cukru, przyprawiony pikantną papryką chili. Doskonała przystawka na imprezy, do podawania z pokrojonymi w słupki warzywami, krakersami czy grissini, czyli włoskimi paluszkami z ciasta drożdżowego (na przykład owiniętymi szynką parmeńską).

Sok pomidorowy pikantny

10,58 750 ml

Ostrzejsza wersja soku pomidorowego z rodzinnego gospodarstwa, od trzech pokoleń prowadzonego nieopodal Kalisza. Smak gęstego, naturalnego soku przecierowego wzmocniony został pieprzem i solą, dzięki czemu jest intensywny i pikantny. Najlepszy do dań kuchni meksykańskiej i orientalnej.

Pikantna konfitura z cukini

14,99 180 g

Manufaktura Cieleśnica potwierdza – konfitury pasują nie tylko do deserów! Pikantna konfitura z cukinii najlepiej sprawdzi się jako dodatek do dań rybnych oraz grillowanego kurczaka. Doskonale będzie również smakować na naleśnikach przyrządzonych na wytrawnie – np. z serem i pomidorami.