Buraczki kiszone tarte

7,02 

Wyrób powstaje z buraków z własnych upraw z gospodarstwa M. Sznajder. Buraczki kiszone są zaraz po zbiorze, z solą z kopalni w Kłodawie i czosnkiem. Są niepasteryzowane, a bogactwo bakterii probiotycznych doskonale wpływa na florę bakteryjną naszych jelit.

Skład: buraczki, woda, sól kamienna, czosnek.

Buraczki tarte

5,27 

Ugotowane, obrane i przetarte buraki w słodko-słono-kwaśnej zalewie.

 

Skład: burak ćwikłowy, woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól.

Czosnek kiszony

11,57 

Czosnek kiszony z Doliny Baryczy to wyrób z gospodarstwa rolnego M. Sznajder.

Promocja!

Kalafior kiszony

8,61  5,00 

Kiszonki z Doliny Baryczy to wyroby z gospodarstwa rolnego M. Sznajder. Kalafior kiszony jest bezpośrednio po zbiorach i nie jest pasteryzowany.

Kapusta kiszona czerwona

7,12 

Kapusta od Państwa Sznajder jest kiszona wyłącznie z kapusty z własnych upraw, z użyciem soli kamiennej z kopalni w Kłodawie. W efekcie jest to pyszna kiszonka o wyjątkowym smaku i kruchości, w dodatku niepasteryzowana, dzięki czemu zachowuje najwięcej bakterii probiotycznych.

Skład: kapusta, sól kamienna.

Kapusta kiszona młoda

8,62 

Kapusta od Państwa Sznajder jest kiszona wyłącznie z kapusty z własnych upraw, z użyciem soli kamiennej z kopalni w Kłodawie i z dodatkiem marchewki. W efekcie jest to pyszna kiszonka o wyjątkowym smaku i kruchości, w dodatku niepasteryzowana, dzięki czemu zachowuje najwięcej bakterii probiotycznych.

Skład: kapusta, sól kamienna, marchew.

Kapusta kiszona z olejem rydzowym EKO

17,89 

Kapusta kiszona według receptury Aleksandra Barona, z pasją do zdrowego i pysznego jedzenia. Bogactwo bakterii probiotycznych dodatkowo wzbogacone olejem rydzowym.

Skład: kapusta biała EKO, olej rydzowy EKO, sól kłodawska.

Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Produkt posiada certyfikat ekologiczny.

 

Niedostępny
Zobacz więcej

Leczo ostre EKO 275 g

15,12 

Mieszanka certyfikowanych warzyw, zamknięta w szklanym słoiczku i doprawiona ostrymi przyprawami dla amatorów odrobinę mocniejszych smaków.

Skład: papryka czerwona EKO, pomidor EKO, cebula EKO, olej rzepakowy EKO, papryka chili EKO, papryka słodka suszona EKO, czosnek EKO, sól, pieprz czarny EKO.

Ogórki czosnkowo-koperkowe

7,21 

Chrupkie ogórki konserwowe w zalewie słodko-kwaśnej z dodatkiem soli, czosnku, koperku i przypraw. Aromatyczny i intensywny w smaku dodatek do obiadu.

 

Skład: ogórki (49%), woda, ocet spirytusowy (10%), cukier, sól, czosnek (1%), koperek (1%), przyprawy (w tym ziarno gorczycy).

Ogórki kiszone

8,64 

Ogórki kiszone z Doliny Baryczy są chrupkie i pyszne w smaku. Brak pasteryzacji oznacza, że zachowują bogactwo bakterii probiotycznych. Pasują do obiadu, na kanapkę i na przekąskę.

Skład: ogórki, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Promocja!

Ogórki kiszone kostka (termin 16.09)

7,06  5,00 

Ogórki kiszone pokrojone w kostkę z Doliny Baryczy. Brak pasteryzacji oznacza, że zachowują bogactwo bakterii probiotycznych.

Skład: ogórki, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Ogórki kiszone młode

10,44 

Młode ogórki z tego sezonu, kiszone tylko kilka dni. Są chrupkie i pyszne w smaku. Brak pasteryzacji oznacza, że zachowują bogactwo bakterii probiotycznych. Najlepsze oczywiście jako przekąska wprost ze słoika 😉

Skład: ogórki, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Ogórki kiszone tarte

7,56 

Ogórki kiszone tarte z Doliny Baryczy. Brak pasteryzacji oznacza, że zachowują bogactwo bakterii probiotycznych. Mogą stanowić doskonałą podstawę zupy lub być dodatkiem do obiadu.

Skład: ogórki, woda, sól kamienna, czosnek, koper.

Ogórki konserwowe z papryką chili

7,69 

Niewielki dodatek chili podkręca smak ogórków w zalewie.

 

Skład: ogórki (51%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, papryka chili, przyprawy (w tym ziarno gorczycy).

Polskie kimchi z borowikami EKO

18,46 

Skład: kapusta biała EKO, miód EKO, czosnek EKO, pieprz czarny EKO, borowiki EKO, olej rydzowy EKO, gałka muszkatołowa EKO, sól kłodawska.

Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Produkt posiada certyfikat ekologiczny.

 

Polskie kimchi z przyprawami piernikowymi EKO

17,60 

Skład: kapusta biała EKO, cebula dymka EKO, czosnek EKO, cebula EKO, papryka wędzona EKO, chili EKO, sól kłodawska.

Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Produkt posiada certyfikat ekologiczny.

 

Przecier ogórkowy

6,19 

Baza do zup i sosów.

Skład: tarte ogórki kwaszone 100%.

Sok z kapusty kiszonej

5,70 

Picie soku z kapusty kiszonej ma pozytywny wpływ na nasz organizm. Zawarte w soku bakterie probiotyczne regulują pracę jelit i przemianę materii.

Skład: sok z kapusty kiszonej 100% (kapusta, sól kamienna).

Sok z kapusty kiszonej czerwonej

5,00 

Picie soku z kapusty kiszonej ma pozytywny wpływ na nasz organizm. Zawarte w soku bakterie probiotyczne regulują pracę jelit i przemianę materii.

Skład: sok z kapusty kiszonej czerwonej 100% (kapusta, sól kamienna).

Sok z kiszonego buraka

5,88 

Sok z kiszonych buraków jest szczególnie wskazany w celu wzmocnienia organizmu.

Skład: buraki, woda, sól kamienna, czosnek.

Sok z kiszonego ogórka

5,51 

Niepasteryzowany sok z kiszonych ogorków z gospodarstwa rolnego M. Sznajder z Doliny Baryczy.

Skład: sok z kiszonego ogórka 100%.