Wyświetlanie wszystkich 24 wyników

Sos kaszubski

15,72 265 g

Sos kaszubski jest przetworem łączącym dynię i gruszkę z dodatkiem ostrej papryczki peprone. Owoce i warzywa te są bardzo bogate w witaminy i minerały. Połączenie tych dwóch składników daje nam wspaniały, pełnowartościowy a zarazem smaczny przysmak. Jest znakomity jako dodatek do mięsa oraz wędlin. Polecamy doskonałej jakości i o wyśmienitym smaku wyroby tradycyjne.

Szczaw konserwowy na zupę

12,35 200 ml

Konserwowy szczaw łąkowy przygotowany przez rodzinne gospodarstwo Podlaski Słoik. Najlepszy sposób na to, by przez cały rok cieszyć się smakiem wiosennej zupy szczawiowej. Pełen witamin A i C, pobudzający apetyt konserwowy szczaw można też wykorzystać do przygotowania pysznej sałatki.

Przecier pomidorowy – Pomidorowa Uczta

9,36 340 g

Przecier pomidorowy, w którym są tylko przetarte pomidory! Niby oczywiste, ale niespotykane. Nie ma soli, nie ma soku z cytryny – wreszcie to Ty możesz zdecydować, jak zbalansować swój przecier :). Doskonały jako podstawa zupy lub sosu do makaronu, gołąbków czy leczo.

Kalafior kiszony

11,27 300 g

Kalafior kiszony pochodzący z upraw w Dolinie Baryczy, według tradycyjnych receptur stosowanych w rodzinie Pana Sznajdera od niemal 70 lat. Fermentowany naturalnie, bez sztucznych dodatków, octu ani cukru.

Ajwar

25,40 340 g

Kapitalna pasta z papryki i bakłażana, doprawiona czosnkiem i octem jabłkowym, oryginalnie wywodzi się z kuchni bałkańskiej. Stworzony przez łódzką Zakrętkę naturalny ajwar wyróżnia się wspaniałym, idealnie skomponowanym smakiem. Znakomita przystawka na codzienny i odświętny posiłek.

Suszone pomidory w oleju słonecznikowym

15,40 185 g

Wyśmienity smak lata zamknięty w słoiku pełnych witamin, suszonych pomidorów od podkowiańskiej przetwórni Vitapol. Sprawdzą się w sałatkach w stylu śródziemnomorskim oraz na pizzy. Najprostszy sposób na smaczny posiłek? Pesto z suszonych pomidorów, kurczak i dobry, domowy makaron.

Ogórki kiszone kostka

9,07 300 g

Ogórki kiszone latem, według tradycyjnych receptur, przez małe, rodzinne Gospodarstwo Rolne M. Sznajdera. Pasja i doświadczenie owocują tworzeniem pysznych kiszonek, wykonanych z uprawianych w gospodarstwie, wyłącznie naturalnych składników.

Czerwona cebula ze śliwką

16,33 195 g

Czerwona cebula ze śliwką od Zakrętki, łódzkiej manufaktury produkującej oryginalne przetwory w tradycyjny sposób. Pełny naturalnych składników i przypraw dodatek do rozmaitych mięs, przede wszystkim drobiu i wieprzowiny, oraz białych i dojrzewających serów. Wzmacnia odporność i poprawia trawienie.

Paprykowa salsa

16,33 195 g

Naturalna salsa paprykowa, jeden z najbardziej klasycznych przetworów produkowanych w łódzkiej manufakturze Zakrętka. Salsa, czyli sos z kawałkami warzyw, jest tradycyjnym wyrobem kuchni meksykańskiej. Idealny dodatek do tortilli i burrito, odpowiedni na przyjęcia jako zdrowy dip do nachos i małych przekąsek.

Czerwona cebula z porzeczką

16,33 195 g

Czerwona cebula z porzeczką, przygotowywania ręcznie przez rodzinną firmę Zakrętka. Słodkawo-ostra, czerwona cebula doskonale łączy się z kwaskowatym sokiem z porzeczek, tworząc bogaty w smaku dodatek do pieczywa, mięs i serów. Ta kompozycja to także źródło niezbędnych witamin i pyszny sposób na naturalną poprawę odporności.

Chutney żurawinowy

16,33 195 g

Chutney z czerwonej cebuli z żurawiną, wytwarzany tradycyjnymi metodami przez rodzinną firmę z Łodzi. Gęsty sos, przypominający konfitury, może być stosowany jak nasza polska żurawina, jako dodatek do mięs, ryb i serów. Dzięki karmelizowanej cebuli ma jednak o wiele bogatszy, oryginalny smak i aromat.

Papryka konserwowa słodka

12,17 500 g

Papryka konserwowa VITAPOL to produkt należący do szerokiej gamy marynat naszej firmy. Dzięki stosowanej od lat recepturze jest idealnie chrupka i jędrna. Nasza papryka przyda się do sałatek, przekąsek i dań obiadowych.

Cukinia marynowana w occie

18,14 340 g

Cukinia marynowana w occie, produkowana przez rodzinną firmę z Łodzi. Marynowana tradycyjnie, jak dobrze znane ogórki konserwowe, znajdzie podobne do nich zastosowanie w kuchni. Może być samodzielną przystawką, składnikiem sałatek i przygotowywanych na bazie jogurtu zimnych sosów do mięs.

Dip ostry

16,33 195 g

Ostry dip od Zakrętki, wykonany wyłącznie z naturalnych warzyw i odrobiny cukru, przyprawiony pikantną papryką chili. Doskonała przystawka na imprezy, do podawania z pokrojonymi w słupki warzywami, krakersami czy grissini, czyli włoskimi paluszkami z ciasta drożdżowego (na przykład owiniętymi szynką parmeńską).

Pikantna konfitura z cukini

13,85 180 g

Manufaktura Cieleśnica potwierdza – konfitury pasują nie tylko do deserów! Pikantna konfitura z cukinii najlepiej sprawdzi się jako dodatek do dań rybnych oraz grillowanego kurczaka. Doskonale będzie również smakować na naleśnikach przyrządzonych na wytrawnie – np. z serem i pomidorami.