Wyświetlanie wszystkich 44 wyników

Konfitura z borówki amerykańskiej z wanilią

11,21 220 g

Specjaliści od Przetworów z Borówki nie ustają w komponowaniu konfitur w zaskakujących smakach! Ręcznie robiona konfitura, z jedyną w swoim rodzaju waniliową nutą, obłędnie smakuje ze słodkim pieczywem i gorącym napojem z cynamonu, imbiru i kurkumy, czyli pysznym złotym mlekiem.

Konfitura truskawkowa z pomarańczą

14,25 200 g

Truskawkowa konfitura z dodatkiem skórki pomarańczy, czyli pyszna, klasyczna słodycz od Vitapolu. Naturalne składniki i niska zawartość cukru są gwarancją wyrazistego, czystego smaku. Słodka truskawka przełamana orzeźwiającymi pomarańczowymi nutami wspaniale łączy się z deserami i świeżym pieczywem.

Konfitura z czerwonej cebuli

16,33 195 g

Konfitura z czerwonej cebuli z dodatkiem miodu, octu balsamicznego, czosnku i naturalnego tymianku to niecodzienne połączenie smaków. Wytwarzana przez łódzką Zakrętkę słodko-kwaśna konfitura najlepiej komponuje się z pieczonym mięsem, wędlinami i serami, pizzą czy podpłomykiem.

Konfitura z malin

15,17 200 g

W składzie owoców malin znajdują się kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, elagowy, salicylowy), pektyny, cukry i lotne związki zapachowe. Poza tym obfitują w witaminy (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz substancje mineralne takie jak: wapń, potas, żelazo, magnez.

Konfitura z czarnej porzeczki

10,57 200 g

Konfitura z czarnej porzeczki przygotowana według tradycyjnej receptury przez podwarszawską przetwórnię Vitapol. Prosty skład i niska zawartość cukru dają pewność, że w słoiku znajdziemy konfiturę o naturalnym smaku prawdziwej czarnej porzeczki. Najlepszy dodatek do słodkich naleśników i tostów francuskich, doskonałe nadzienie do domowych pączków.

Konfitura z borówki amerykańskiej z kwiatem czarnego bzu 

11,21 220 g

Konfitura z borówki amerykańskiej z kwiatem czarnego bzu to połączenie tradycyjnego smaku i prozdrowotnych właściwości. Przyrządzana ręcznie konfitura dobrze komponuje się ze słodkimi naleśnikami, lodami i herbatą. Borówki jedzone regularnie obniżają ciśnienie, a kwiaty czarnego bzu wzmacniają odporność.

Chutney chili

16,33 195 g

Gęsty i aromatyczny chutney z chili od łódzkiej manufaktury Zakrętka. Wyjątkowe połączenie pikantnej papryki i słodkiej, karmelizowanej czerwonej cebuli, przełamane orzeźwiającym sokiem z limonki. Naturalny chutney, czyli sos wywodzący się z kuchni indyjskiej, wzbogaci smak dań mięsnych i rybnych.

Konfitura z moreli

12,72 200 g

Owoce moreli bogate są w potas, żelazo, wapń, fosfor, witaminy PP, B i C oraz błonnik. Zawierają znaczne ilości beta-karotenu.

Konfitura z wiśni

15,17 200 g

Owoce wiśni obfitują w kwasy owocowe i pektyny (rodzaj błonnika). Zawierają liczne witaminy takie jak C, K, B1, B2, PP i składniki mineralne: potas, miedź, żelazo.

Konfitura z borówki amerykańskiej z cynamonem

10,95 220 g

Niezwykła konfitura z borówki amerykańskiej z cynamonem. Robiona ręcznie według domowej receptury, w mazowieckim gospodarstwie zajmującym się wyłącznie przetworami z borówek. Winno-słodki smak owoców, przełamany orientalnym cynamonem, czyni z niej jedyny w swoim rodzaju dodatek do herbat i deserów.

Konfitura z borówki amerykańskiej z płatkami róży

11,21 220 g

Pyszna konfitura z borówki amerykańskiej, z dodatkiem płatków róży, z gospodarstwa w miejscowości Grzędy na Mazowszu. Ręcznie robiona konfitura to bogactwo naturalnych składników, które poprawiają pamięć, chronią wzrok i działają antyoksydacyjnie. Idealny dodatek do naparów herbacianych.

Konfitura z wiśni z rumem i goździkami

18,50 200 g

Aromatyczna, zachwycająca intensywnym smakiem konfitura wiśniowa z rumem i goździkami. Naturalny wyrób przygotowywany w Podkowie Leśnej pod Warszawą. Pyszna, świeżo zaparzona herbata, z dodatkiem wiśniowej konfitury z rumem, jest idealna na chłodniejsze wieczory. Smakuje wyjątkowo i przyjemnie rozgrzewa.

Konfitura z borówki amerykańskiej z kwiatem lipy

10,95 220 g

Słodka, ręcznie wytwarzana przez Agnieszkę i Tomka z gospodarstwa we wsi Grzędy, domowa konfitura z borówki amerykańskiej z kwiatem lipy. Prawdziwa dawka zdrowia i smaku zamknięta w słoiku, bez konserwantów. Dodana do herbaty lub deseru pozytywnie wpływa na wzrok, wzmacnia odporność i świetnie smakuje.

Konfitura aroniowa z jabłkiem

12,51 200 g

Owoce aronii są najbogatszym ze znanych, naturalnych źródeł witaminy P. Oprócz tego zawierają niewielkie ilości innych witamin np. witaminy C, PP, B2, B9 i E posiadają w sobie znaczne ilości wapnia i żelaza oraz inne przyswajalne mikroelementy: miedź, molibden, mangan, bor i jod. W ich składzie wyróżnić możemy także liczne kwasy organiczne, cukry, pektyny, garbniki, flawianoidy: rytynę i kwercetynę.

Konfitura morela z lawendą

14,57 180 g

Kremowa i słodka konfitura z moreli dzięki kwiatom lawendy nabiera wyjątkowego aromatu – razem tworzą niezwykły smakołyk „pachnący słońcem i smakujący latem”! Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby jeść ją cały rok – najlepiej z naleśnikami z serkiem mascarpone i orzechami lub z domowymi goframi.

Konfitura rabarbar z różą

14,57 180 g

Rabarbar jest interesującym składnikiem. Niby warzywo, w kuchni traktowany najczęściej jak owoc, stanowi doskonały dodatek do deserów. Kompozycja delikatnie słodkiego smaku róży i kwaskowatego rabarbaru tworzy wyważoną konfiturę o upajającym aromacie, idealną do nadziewania domowych rogalików drożdżowych.

Konfitura wiśnia z czeremchą

14,57 180 g

Wiśnia z czeremchą to zniewalający duet. W podlaskiej manufakturze z tradycjami słodkie i cierpkie smaki tych składników zostały idealnie zbilansowane. Ich połączenie zaowocowało powstaniem aromatycznej konfitury z zaskakującą migdałową nutą. Herbata z jej dodatkiem smakuje wprost wyśmienicie!

Konfitura mango z jabłkiem i ksylitolem

14,57 180 g

Słodka, a bez dodatku cukru – pyszna konfitura od Manufaktury Cieleśnica swoją słodycz czerpie ze świeżych owoców oraz naturalnego ksylitolu brzozowego. Pasuje do delikatnych naleśników i aromatycznej, drożdżowej chałki. W połączeniu z płatkami owsianymi, otrębami i orzechami stworzy pyszną, słodką owsiankę.

Konfitura z czarnej porzeczki

17,64 235 ml

Przetwory z czarnej porzeczki to skarbnica witamin, szczególnie bogata w witaminę C. Konfitura porzeczkowa jest wspaniałym dodatkiem do ciast, jej kwasowość przełamuje słodycz deserów. Doskonale wypada w pleśniaku, bezie i kruchych ciasteczkach.

Konfitura pomarańczowa, z przyprawami korzennymi

29,41 235 ml

Niezwykle uniwersalna konfitura pomarańczowa z dodatkiem przypraw korzennych, jest intensywna w smaku więc wydajna. Idealna do croissantów, rogalików, jako nadzienie do naleśników, poza tym ten wprost uwielbia się z czekoladą. Jest bardzo smaczna z serami twardymi i półtwardymi, jako niebanalny dodatek do mięs też jest świetna.

Konfitura ze śliwek

17,64 235 ml

Konfitura z węgierek ma szerokie zastosowanie w cukiernictwie. Dość wspomnieć o nadziewanych nią pączkach, kruchych ciasteczkach twarogowych z ich dodatkiem. Na chlebie ta smarowna konsystencja też wypada przednio. Jeśli chcecie zaszaleć i osadzić ją w nietypowym śniadaniowym kontekście omlet cesarski – Kiserschmarrn będzie super opcją.

Konfitura z agrestu

17,64 235 ml

W oczywisty sposób konfitura z agrestu doskonała jest z chlebem, ale nade wszystko przepyszna jest w towarzystwie serów twardych i półtwardych. Spróbujcie koniecznie!

Konfitura malinowa

29,41 235 ml

Uchylając wieko tej konfitury, wraca smak babcinych śniadań. Malina znana ze swych przeciwzapalnych właściwości jest owocem tradycyjnie stosowanym na wzmocnienie, ponadto jest niewymownie pyszna. Konfitura, wiadomo, lubi się z pieczywem, świetnie wypada jako składnik ciast i ciasteczek, znakomicie aromatyzuje herbatę, z granolą i jogurtem także stworzy znakomite połączenie.

Konfitura żurawina

14,57 180 g

Konfitury z żurawiny, tradycyjnie podawanej do mięs, nie trzeba nikomu polecać – jej smak zdecydowanie rekomenduje się sam! Ta z podlaskiej Cieleśnicy została urozmaicona kwiatami bzu i naturalnym aromatem pomarańczy, dzięki czemu wyśmienicie smakuje zarówno z pieczoną kaczką, jak i słodkimi deserami.

Konfitura z żurawiny, z pomarańczą

29,41 235 ml

Wyśmienita rzecz! Konfitura  z żurawiny i pomarańczy szczególnie wdzięcznie wypada w towarzystwie pieczonych mięs, fajnie się sprawdzi jedzona z serami. Ma lekko wytrawny smak przełamany słodyczą dojrzałych pomarańczy. Imbir dodaje jej nieco pikanterii i intrygującego charakterku.

Pikantna konfitura z cukini

14,99 180 g

Manufaktura Cieleśnica potwierdza – konfitury pasują nie tylko do deserów! Pikantna konfitura z cukinii najlepiej sprawdzi się jako dodatek do dań rybnych oraz grillowanego kurczaka. Doskonale będzie również smakować na naleśnikach przyrządzonych na wytrawnie – np. z serem i pomidorami.

Konfitura z dzikiej róży

29,41 235 ml

Dzika róża bogata jest w witaminę C, wspiera tym samym odporność dlatego dobrze mieć zapas różanych przetworów na czas zimy i przednówka. Konfitura z owoców dzikiej róży dobra jest z pieczywem, jako składnik kruchych ciasteczek, można ją też mieszać z herbatą.

Konfitura z chili łagodna

34,10 235 ml

Konfitura z chili to prawdziwa petarda! Tutaj w wersji łagodniejszej. Najlepiej zestawiać ją z ryżem, orientalnymi potrawami, świetnie wzmocni smak domowej zupy Pho, Pad Thaia, sałatek z makaronem ryżowym, mniej oczywiste połączenie z serami także wypada nader korzystnie. Konfitura z chili to wspaniała wyjściowa do własnych kulinarnych eksperymentów i zaskakujących odkryć.

Konfitura z leśnych jagód

29,41 235 ml

Dobroczynne właściwości jagód leśnych zamknięte w słoiku. Konfitura najlepiej smakuje ze świeżym, białym pieczywem, ale czuje się znakomicie także w towarzystwie pankejków, naleśników czy racuchów, z porannym jogurtem naturalnym to czysta poezja. Entuzjaści nieoczywistych rozwiązań serwują ją do pierogów z twarogiem.

Konfitura wiśniowa

17,64 235 ml

Kwasowość wiśni czyni z niej znakomity składnik ciast i deserów. Naturalna konfitura wiśniowa podana na brioszce do porannej kawy to świetny początek dnia. A Pavlova z dodatkiem konfitury wiśniowej to jest hit totalny!

Konfitura truskawka z kwiatami czarnego bzu

13,85 180 g

Doskonale znany smak polskich truskawek w najsmaczniejszej formie (może poza tymi jedzonymi prosto z krzaka)! Pełna truskawek konfitura, wzbogacona syropami – z kwiatów czarnego bzu oraz lipy, sprawdzi się wszędzie tam, gdzie klasyczny dżem, a desery i wypieki z jej dodatkiem będą smakować jeszcze lepiej!

Konfitura z czerwonej porzeczki

17,64 235 ml

Przetwory z czarnej porzeczki to skarbnica witamin, szczególnie bogata w witaminę C. Konfitura porzeczkowa jest wspaniałym dodatkiem do ciast, jej kwasowość przełamuje słodycz deserów. Doskonale wypada w pleśniaku, bezie i kruchych ciasteczkach. Czerwona porzeczka jest delikatniejsza w smaku od swojej charyzmatycznej ciemniejszej siostry.

Konfitura z chili ostra

34,10 235 ml

Konfitura z chili to prawdziwa petarda! Tutaj wersja ostrzejsza z dwóch dostępnych. Najlepiej zestawiać ją z ryżem, orientalnymi potrawami, świetnie wzmocni smak domowej zupy Pho, Pad Thaia, sałatek z makaronem ryżowym, mniej oczywiste połączenie z serami także wypada nader korzystnie. Konfitura z chili to wspaniała wyjściowa do własnych kulinarnych eksperymentów i zaskakujących odkryć.

Konfitura z owoców leśnych

17,64 235 ml

Wspaniały, bogaty w witaminy mariaż owocowy o uniwersalnym zastosowaniu, z pieczywem, naleśnikami, omletami, ciastkami i ciastami, zawsze wypadnie dobrze!

Konfitura wieloowocowa

17,64 235 ml
Konfitura wieloowocowa od Zdrowo Zakręconego to miks owoców – brzoskwiń, śliwek, truskawek, porzeczek i malin. Konfitura powstała przy znacznym udziale owoców drobnopestkowych, dla uzyskania gładkiej konsystencji została przetarta więc przez sito. To nade wszystko fantastyczny dodatek do naleśników, do ciast drożdżowych, rogalików, pączków i croissantów, bardzo lubią go dzieci.