Wyświetlanie wszystkich 22 wyników

Konfitura z płatków róży – Różana mgiełka

12,61 240 g

Baaardzo słodka konfitura z płatków róży – uczta dla podniebienia. Łyżeczką konfitury możesz posłodzić herbatę lub inny gorący napój. Świetnie sprawdzi się jako nadzienie do Twoich wypieków.

Skład: cukier, płatki róży 20%, sok z cytryny.

Konfitura z cebuli

15,55 195 g

Skład: cebula czerwona 90%, miód, ocet balsamiczny (gotowany moszcz gronowy, ocet winny), czosnek, tymianek.

Konfitura z żurawiny – Żurawinowy frykas

12,61 240 g

Dobra zarówno do wytrawnych potraw, pieczonych mięs, pasztetów, jak i na słodko – do deserów, ciast i innych wypieków. Prosto z Ogródka Dziadunia.

Skład: żurawina, cukier. Do wyprodukowania konfitury zużyto nie mniej niż 75 g żurawiny.

Konfitura z jarzębiny – Jarzębinowy frykas

12,61 240 g

Bardzo oryginalna kompozycja smakowa z Ogródka Dziadunia :). Zastosowań dla tej konfitury jest wiele, ale najlepsza jest jako dodatek do pieczonego mięsa. Wyrób uzyskany z uprzednio przemrożonych owoców jarzębiny.

Skład: jarzębina, cukier. Do wyprodukowania konfitury zużyto nie mniej niż 70 g jarzębiny.

Konfitura z czarnej porzeczki

10,06 200 g

Konfitura z czarnej porzeczki przygotowana według tradycyjnej receptury przez podwarszawską przetwórnię Vitapol. Prosty skład i niska zawartość cukru dają pewność, że w słoiku znajdziemy konfiturę o naturalnym smaku prawdziwej czarnej porzeczki. Najlepszy dodatek do słodkich naleśników i tostów francuskich, doskonałe nadzienie do domowych pączków.

Konfitura z pigwowca

15,70 200 ml

Świetny dodatek do deserów, ciast, lodów, naleśników. Wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem do porannej herbaty.

Skład: ekologiczne owoce pigwowca 75%, cukier 25%.

Konfitura z wiśni

14,45 200 g

Owoce wiśni obfitują w kwasy owocowe i pektyny (rodzaj błonnika). Zawierają liczne witaminy takie jak C, K, B1, B2, PP i składniki mineralne: potas, miedź, żelazo.

Skład: wiśnie, cukier, pektyna, kwas cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura z topinamburu ze śliwką

13,62 220 g

Konfitura z topinamburu ze śliwką węgierką.Produkt bez cukru, wegański, wegetariański, dla diabetyków, dla dzieci.

Skład: bulwy topinamburu, śliwka węgierka, napar z lukrecji i anyżu.

Konfitura z moreli

12,11 200 g

Owoce moreli bogate są w potas, żelazo, wapń, fosfor, witaminy PP, B i C oraz błonnik. Zawierają znaczne ilości beta-karotenu.

Skład: morela, cukier, pektyna, kwas cytrynowy - regulator kwasowości.

Konfitura aroniowa z jabłkiem

11,91 200 g

Owoce aronii są najbogatszym ze znanych, naturalnych źródeł witaminy P. Oprócz tego zawierają niewielkie ilości innych witamin np. witaminy C, PP, B2, B9 i E posiadają w sobie znaczne ilości wapnia i żelaza oraz inne przyswajalne mikroelementy: miedź, molibden, mangan, bor i jod. W ich składzie wyróżnić możemy także liczne kwasy organiczne, cukry, pektyny, garbniki, flawianoidy: rytynę i kwercetynę.

Skład: owoce aronii bio, jabłka - antonówki, cukier, kwas cytrynowy - regulator kwasowości.

Niedostępny
Zobacz więcej

Konfitura z malin

14,45 200 g

W składzie owoców malin znajdują się kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, elagowy, salicylowy), pektyny, cukry i lotne związki zapachowe. Poza tym obfitują w witaminy (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz substancje mineralne takie jak: wapń, potas, żelazo, magnez.

Skład: maliny, cukier, pektyna owocowa, kwas cytrynowy - regulator kwasowości.