Wyświetlanie wszystkich 34 wyników

Konfitura z borówki amerykańskiej z wanilią

10,95 220 g

Specjaliści od Przetworów z Borówki nie ustają w komponowaniu konfitur w zaskakujących smakach! Ręcznie robiona konfitura, z jedyną w swoim rodzaju waniliową nutą, obłędnie smakuje ze słodkim pieczywem i gorącym napojem z cynamonu, imbiru i kurkumy, czyli pysznym złotym mlekiem.

Mus malinowy bez cukru

12,35 200 ml

Podlaski malinowy mus, przygotowany w małym rodzinnym gospodarstwie, wyłącznie ze świeżych owoców. Bez dodatku cukru i konserwantów. Smakowity, słodki mus, bogaty w witaminy i błonnik, stanowi świetny dodatek do deserów – ciast, domowych lodów i naleśników, a nawet dań wytrawnych, np. pieczonej kaczki.

Mus z czarnej porzeczki bez cukru

10,58 200 ml

Koniecznie musisz spróbować! Mus z czarnej porzeczki przygotowany domowymi metodami, bez dodatku cukru, w rodzinnym gospodarstwie na Podlasiu. Tradycyjnie jedzony na słodko, np. ze świeżym pieczywem, sprawdzi się również jako dodatek do czerwonego mięsa, drobiu, a nawet ryb – w tym pysznego łososia.

Konfitura truskawkowa z pomarańczą

14,25 200 g

Truskawkowa konfitura z dodatkiem skórki pomarańczy, czyli pyszna, klasyczna słodycz od Vitapolu. Naturalne składniki i niska zawartość cukru są gwarancją wyrazistego, czystego smaku. Słodka truskawka przełamana orzeźwiającymi pomarańczowymi nutami wspaniale łączy się z deserami i świeżym pieczywem.

Konfitura z czerwonej cebuli

16,33 195 g

Konfitura z czerwonej cebuli z dodatkiem miodu, octu balsamicznego, czosnku i naturalnego tymianku to niecodzienne połączenie smaków. Wytwarzana przez łódzką Zakrętkę słodko-kwaśna konfitura najlepiej komponuje się z pieczonym mięsem, wędlinami i serami, pizzą czy podpłomykiem.

Konfitura z borówki amerykańskiej z kwiatem czarnego bzu 

10,95 220 g

Konfitura z borówki amerykańskiej z kwiatem czarnego bzu to połączenie tradycyjnego smaku i prozdrowotnych właściwości. Przyrządzana ręcznie konfitura dobrze komponuje się ze słodkimi naleśnikami, lodami i herbatą. Borówki jedzone regularnie obniżają ciśnienie, a kwiaty czarnego bzu wzmacniają odporność.

Chutney chili

16,33 195 g

Gęsty i aromatyczny chutney z chili od łódzkiej manufaktury Zakrętka. Wyjątkowe połączenie pikantnej papryki i słodkiej, karmelizowanej czerwonej cebuli, przełamane orzeźwiającym sokiem z limonki. Naturalny chutney, czyli sos wywodzący się z kuchni indyjskiej, wzbogaci smak dań mięsnych i rybnych.

Konfitura z czarnej porzeczki

10,57 200 g

Konfitura z czarnej porzeczki przygotowana według tradycyjnej receptury przez podwarszawską przetwórnię Vitapol. Prosty skład i niska zawartość cukru dają pewność, że w słoiku znajdziemy konfiturę o naturalnym smaku prawdziwej czarnej porzeczki. Najlepszy dodatek do słodkich naleśników i tostów francuskich, doskonałe nadzienie do domowych pączków.

Konfitura z borówki amerykańskiej z cynamonem

10,95 220 g

Niezwykła konfitura z borówki amerykańskiej z cynamonem. Robiona ręcznie według domowej receptury, w mazowieckim gospodarstwie zajmującym się wyłącznie przetworami z borówek. Winno-słodki smak owoców, przełamany orientalnym cynamonem, czyni z niej jedyny w swoim rodzaju dodatek do herbat i deserów.

Konfitura z moreli

12,72 200 g

Owoce moreli bogate są w potas, żelazo, wapń, fosfor, witaminy PP, B i C oraz błonnik. Zawierają znaczne ilości beta-karotenu.

Konfitura z borówki amerykańskiej z płatkami róży

10,95 220 g

Pyszna konfitura z borówki amerykańskiej, z dodatkiem płatków róży, z gospodarstwa w miejscowości Grzędy na Mazowszu. Ręcznie robiona konfitura to bogactwo naturalnych składników, które poprawiają pamięć, chronią wzrok i działają antyoksydacyjnie. Idealny dodatek do naparów herbacianych.

Konfitura z malin

15,17 200 g

W składzie owoców malin znajdują się kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, elagowy, salicylowy), pektyny, cukry i lotne związki zapachowe. Poza tym obfitują w witaminy (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz substancje mineralne takie jak: wapń, potas, żelazo, magnez.

Konfitura z borówki amerykańskiej z kwiatem lipy

10,95 220 g

Słodka, ręcznie wytwarzana przez Agnieszkę i Tomka z gospodarstwa we wsi Grzędy, domowa konfitura z borówki amerykańskiej z kwiatem lipy. Prawdziwa dawka zdrowia i smaku zamknięta w słoiku, bez konserwantów. Dodana do herbaty lub deseru pozytywnie wpływa na wzrok, wzmacnia odporność i świetnie smakuje.

Konfitura z pigwowca

16,49 200 ml

Świetny dodatek do deserów, ciast, lodów, naleśników. Wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem do porannej herbaty.

Konfitura z wiśni z rumem i goździkami

18,50 200 g

Aromatyczna, zachwycająca intensywnym smakiem konfitura wiśniowa z rumem i goździkami. Naturalny wyrób przygotowywany w Podkowie Leśnej pod Warszawą. Pyszna, świeżo zaparzona herbata, z dodatkiem wiśniowej konfitury z rumem, jest idealna na chłodniejsze wieczory. Smakuje wyjątkowo i przyjemnie rozgrzewa.

Konfitura z wiśni

15,17 200 g

Owoce wiśni obfitują w kwasy owocowe i pektyny (rodzaj błonnika). Zawierają liczne witaminy takie jak C, K, B1, B2, PP i składniki mineralne: potas, miedź, żelazo.

Konfitura aroniowa z jabłkiem

12,51 200 g

Owoce aronii są najbogatszym ze znanych, naturalnych źródeł witaminy P. Oprócz tego zawierają niewielkie ilości innych witamin np. witaminy C, PP, B2, B9 i E posiadają w sobie znaczne ilości wapnia i żelaza oraz inne przyswajalne mikroelementy: miedź, molibden, mangan, bor i jod. W ich składzie wyróżnić możemy także liczne kwasy organiczne, cukry, pektyny, garbniki, flawianoidy: rytynę i kwercetynę.