Ekologiczne kimchi, czyli tradycja i zdrowie zamknięte w słoiku. O jego wyjątkowości świadczy fakt, jak ważne jest w koreańskiej kulturze. Teraz te niezwykłe kiszonki trafiają również na polskie stoły oraz… do polskich żołądków (skąd mają już prostą drogę do jelit, o które dbają kompleksowo!). Unikalny, pikantno-rybny smak klasycznego kimchi i nietuzinkowe nuty oryginalnych dodatków zachwycą nie tylko miłośników kuchni azjatyckiej.

Wyświetlanie wszystkich 26 wyników

Shot probiotyczny z kimchi EKO 500 ml

31,11 

Skład: ekstrakt z ekologicznego kimchi.

Posiada bardzo silne działanie probiotyczne oraz ma zdolność przywracania prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.

Jak dawkować?
Stosować jako naturalny suplement diety.
Dawka – 100 ml dorosły.
Shot to naturalna kiszonka, produkt żywy,
niepasteryzowany – może gazować!
Przetrzymywać w chłodnym miejscu.
Data ważności: patrz etykieta (6 msc. od daty produkcji)
Przed użyciem wstrząsnąć.

Kimchi tradycyjne EKO wegańskie

19,91 

Skład: kapusta pekińska EKO, czosnek EKO, cebula EKO, imbir EKO, marchew EKO, rzodkiew EKO, chili EKO, miso EKO, sos sojowy EKO, sól.

Dla Wszystkich tych, którzy uwielbiają kiszonki, wyraziste potrawy i nie lubią nudy w kuchni! Wysoce rekomendowane osobom świadomie korzystającym z dobroczynnych właściwości żywych, naturalnych probiotyków. Kimchi Zakwasowni dedykowane jest także dla wegan, ponieważ nie zawiera sosu rybnego.

Kimchi ostre EKO wegańskie

19,91 

Skład: kapusta pekińska EKO, czosnek EKO, cebula EKO, imbir EKO, marchew EKO, rzodkiew EKO, chili EKO, miso EKO, sos sojowy EKO, sól.

Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Element tamtejszej tradycji i kultury. Dzięki naturalnym składnikom i jedynemu w swoim rodzaju procesowi kiszenia kapusty pekińskiej oraz starannie dobranym recepturom uchodzi za jedną z najzdrowszych potraw świata. Zawiera witaminy A, B1, B2, C, wapń, żelazo, bakterie kwasu mlekowego typu lactobacillus regulujące trawienie oraz imbir, czosnek i chilli, które wzmacniają odporność organizmu. Badania wskazują także na antynowotworowe właściwości tej potrawy.

OldFriends KimChi Classic SPICY

16,46 

Klasyczne kimchi na sosie rybnym w ostrzejszej wersji od Old Friends Kimchi.

Skład: kapusta pekińska, biała rzepa, marchew, czosnek, imbir, papryka słodka, papryka gochugaru 1%, sos rybny, cukier, sól.
Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Kimchi delikatne EKO wegańskie

19,91 

Skład: kapusta pekińska EKO, czosnek EKO, cebula EKO, imbir EKO, marchew EKO, rzodkiew EKO, papryka EKO, miso EKO, sos sojowy EKO, wakame EKO, sól.

Wyłącznie niepasteryzowane i bez chili, dzięki czemu jest delikatne w smaku i odpowiednie również dla osób, które nie lubią pikantnych smaków.

OldFriends KimChi Vegan SPICY

16,46 

Ostra, wegańska wersja kimchi od Old Friends Kimchi.

Skład: kapusta pekińska, biała rzepa, marchew, czosnek, imbir, papryka słodka, papryka gochugaru 1%, sos sojowy, cukier, sól.

Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

OldFriends KimChi Vegan MILD

16,46 

W wegańskiej wersji kimchi od Old Friends Kimchi zastosowano sos sojowy. Przed rebrandingiem producent (Fabryka111) został laureatem konkursu “Kukbuk Poleca” za kimchi, które smakuje jak w Korei Południowej.

Skład: kapusta pekińska, biała rzepa, marchew, czosnek, imbir, papryka słodka, papryka gochugaru 0,5%, sos sojowy, cukier, sól.

Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

OldFriends KimChi Classic MILD

16,46 

Łagodniejsza wersja klasycznego kimchi na sosie rybnym od Old Friends Kimchi.

Skład: kapusta pekińska, biała rzepa, marchew, czosnek, imbir, papryka słodka, papryka gochugaru 0,5%, sos rybny, cukier, sól.

Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

OldFriends KimChi Burak SPICY

13,44 

Koreańska sałatka z kiszonych warzyw Spicy Burak – słodkawo-ostra i chrupiąca w orzeźwiającym zakwasie. Niepasteryzowana. Wyjątkowo zdrowa – jest naturalnym probiotykiem. Produkt wegański.

Skład: burak, czosnek, imbir, ostra papryka gochugaru, sos sojowy, cukier, sól.
Masa netto 300 g

Polskie kimchi z papryką wędzoną EKO

17,28 

Skład: kapusta biała EKO, cebula dymka EKO, czosnek EKO, cebula EKO, papryka wędzona EKO, chili EKO, sól kłodawska.

Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Produkt posiada certyfikat ekologiczny.

 

Polskie kimchi z borowikami EKO

17,28 

Polskie Kimchi z borowikami jest łagodne, ale bardzo wyraziste – to dzięki obecności grzybów, które nadają kimchi pełnego, wytrawnego smaku. Umamiczność przełamaliśmy świeżo mielonym czarnym pieprzem i czosnkiem, dodaliśmy też nuty korzenne i kwiatowe w postaci gałki muszkatołowej, oleju rydzowego tłoczonego na zimno oraz miodu. Całość składa się na słoik pełen wielowymiarowego smaku, idealnego na jesienno-zimowe miesiące.

Skład: kapusta biała EKO, miód EKO, czosnek EKO, pieprz czarny EKO, borowiki EKO, olej rydzowy EKO, gałka muszkatołowa EKO, sól kłodawska.

Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Produkt posiada certyfikat ekologiczny.

 

Kimchi-sław 330 ml

25,11 

Kimchi-sław – fuzja dwóch kulinarnych kultur. Sałatka z lekko kiszonej kapusty czerwonej z wędzonym majonezem i przyprawami piernikowymi. Doskonały dodatek do pulled porka.

Skład: podkiszana kapusta czerwona, majonez wędzony (ocet, sól, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, wędzony olej, jajka), przyprawa piernikowa (cynamon, goździk, imbir, gałka muszkatołowa)

Przydatność do spożycia: 4 tygodnie od wyprodukowania w lodówce.

Polskie kimchi z przyprawami piernikowymi EKO

17,28 

To kapusta kiszona z masą przypraw, wyrazista i orzeźwiająca w smaku. Dominuje w niej imbir, który występuje w akompaniamencie cynamonu, goździków, kminku, gałki muszkatołowej oraz czosnku. Delikatną pikantność i efekt orzeźwienia uzyskaliśmy dzięki dodaniu chrzanu. Do kimchi wlaliśmy olej rzepakowy tłoczony na zimno, który dopełnił smak nutami orzechowymi, ale też pomógł wymieszać się aromatom przypraw.

Skład: kapusta biała EKO, cebula dymka EKO, czosnek EKO, cebula EKO, papryka wędzona EKO, chili EKO, sól kłodawska.

Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Produkt posiada certyfikat ekologiczny.

 

Buraczki kiszone carpaccio 300 g

10,75 

KIMCHI – słowo, które elektryzuje wszystkich fanów kiszonek. Zapraszamy do spróbowania wersji kimchi przygotowanej przez Sznajderów, tym razem głównym składnikiem będą cienko krojone mocno kiszone plasterki buraka. A do tego kiszona czarna rzepa oraz marchewka z delikatną nutką imbiru.

Skład: buraczki kiszone carpaccio, czarna rzepa, marchewka, imbir, papryczka ostra (0,5%), sól kamienna, czosnek.

Kimchi koreańskie EKO

17,28 

Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Produkt posiada certyfikat ekologiczny.

 

OldFriends KimChi MILD BIO VEGAN

20,14 

W wegańskiej wersji kimchi od Old Friends Kimchi zastosowano sos sojowy. Przed rebrandingiem producent (Fabryka111) został laureatem konkursu “Kukbuk Poleca” za kimchi, które smakuje jak w Korei Południowej.

Skład: kapusta pekińska*, biała rzodkiew*, marchew*, czosnek*, imbir*, papryka mielona ostra (0,5%), sos sojowy* (woda, soja*, sól), cukier trzcinowy*, sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Kimchi białe, łagodne 300 g

15,36 

To kiszonka o intensywnym smaku. Musująca i delikatnie pikantna, dzięki dużej ilości przypraw: czosnku, cebuli, imbiru, słodkiej papryki i melasy z trzciny cukrowej. Nie zawiera papryki gochugaru, co ważne dla osób, które muszą unikać ostrych przypraw. Świetnie sprawdza się jako baza do przygotowania dań kuchni koreańskiej, lub po prostu jako surówka do obiadu. Intensywny smak umami, zyskuje dzięki wywarowi z grzybów shiitake, wodorostów kombu i wakame, na którego bazie przygotowujemy kleik ryżowy.

Kimchi białe, łagodne 600 g

24,96 

To kiszonka o intensywnym smaku. Musująca i delikatnie pikantna, dzięki dużej ilości przypraw: czosnku, cebuli, imbiru, słodkiej papryki i melasy z trzciny cukrowej. Nie zawiera papryki gochugaru, co ważne dla osób, które muszą unikać ostrych przypraw. Świetnie sprawdza się jako baza do przygotowania dań kuchni koreańskiej, lub po prostu jako surówka do obiadu. Intensywny smak umami, zyskuje dzięki wywarowi z grzybów shiitake, wodorostów kombu i wakame, na bazie którego przygotowujemy kleik ryżowy.

Produkt naturalnej fermentacji, zawiera żywe kultury bakterii, niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów ani przeciwutleniaczy. Z czasem, nabiera wyrazistości i staje się bardziej kwaśna.

Skład: Kapusta pekińska, biała rzodkiew, marchew, por, cebula, imbir, czosnek, gruszki, kleik ryżowy, melasa z trzciny cukrowej, sól.

Produkt wegański – nie zawiera sosu rybnego

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji.

OldFriends KimChi SPICY BIO Vegan

20,14 

Ostra, wegańska wersja kimchi od Old Friends Kimchi.

Skład: kapusta pekińska*, biała rzodkiew*, marchew*, czosnek*, imbir*, papryka mielona ostra (1%), sos sojowy* (woda, soja*, sól), cukier trzcinowy*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt niepasteryzowany – przechowuj w lodówce również przed otwarciem.

Kimchi zielone EKO 300 g

21,15 

Tradycyjna koreańska kiszonka na bazie kapusty pekińskiej w wersji łagodnej, z dodatkiem ziół i młodego jęczmienia.

Składniki: kapusta pekińska, czosnek, cebula, imbir, marchew, rzodkiew, miso (soja, ryż, woda, sól), sos sojowy (soja, woda, sól), mięta, kolendra, szczypior, zielony jęczmień, sól

Kimchi BBQ EKO 300 g

21,15 

Wyjątkowo smaczna, pożywna i niepasteryzowana, żywa kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit. Wersja BBQ zawiera naturalne aromaty wędzonej papryki i chipotle. Produkt ostry.

Składniki: kapusta pekińska, czosnek, cebula, imbir, marchew, rzodkiew, chili, miso (soja, ryż, woda, sól), sos sojowy (soja, woda, sól), papryka wędzona, sól

Wypełniacz

Kimchi kaszubskie EKO 300 g

21,15 

Wyjątkowo smaczna, pożywna i niepasteryzowana, żywa kiszonka z ekologicznej brukwi, rzodkiewek i marchwi, pokrojonych w kostkę, o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit. Tradycyjny produkt kuchni koreańskiej, element tamtejszej kultury i domowych tradycji. Wyjątkowa wersja kaszubska jako kiszonka na bazie kaszubskiej żółtej brukwi i rzodkwi.

Składniki: brukiew, rzodkiew, czosnek, cebula, imbir, szczypior, rzodkiewka, miso (soja, ryż, woda, sól), sos sojowy (soja, woda, sól), sól

Kimchi z wakame 600 g

24,96 

To kiszonka o intensywnym smaku. Musująca i dość pikantna, dzięki oryginalnej papryce w płatkach gochugaru oraz dużej ilości przypraw: czosnku, cebuli, imbiru, słodkiej papryki i melasy z trzciny cukrowej. Intensywny smak umami, zyskuje dzięki wywarowi z grzybów shiitake, wodorostów kombu i wakame, na bazie którego przygotowujemy kleik ryżowy.

Produkt naturalnej fermentacji, zawiera żywe kultury bakterii, niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów ani przeciwutleniaczy.

Z czasem, nabiera wyrazistości i staje się bardziej kwaśna.

Skład: Kapusta pekińska, biała rzodkiew, marchew, por, cebula, imbir, czosnek, grzyby shiitake, wodorosty wakame, kleik ryżowy, melasa z trzciny cukrowej, papryka gochugaru, papryka słodka, sól.

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji.

Kimchi z wakame 300 g

15,36 

To kiszonka o intensywnym smaku. Musująca i dość pikantna, dzięki oryginalnej papryce w płatkach gochugaru oraz dużej ilości przypraw: czosnku, cebuli, imbiru, słodkiej papryki i melasy z trzciny cukrowej. Intensywny smak umami, zyskuje dzięki wywarowi z grzybów shiitake, wodorostów kombu i wakame, na bazie którego przygotowujemy kleik ryżowy.

Produkt naturalnej fermentacji, zawiera żywe kultury bakterii, niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów ani przeciwutleniaczy.

Z czasem, nabiera wyrazistości i staje się bardziej kwaśna.

Skład: Kapusta pekińska, biała rzodkiew, marchew, por, cebula, imbir, czosnek, grzyby shiitake, wodorosty wakame, kleik ryżowy, melasa z trzciny cukrowej, papryka gochugaru, papryka słodka, sól.

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji.

Kimchi tradycyjne z gruszką 600 g

24,96 

To kiszonka o intensywnym smaku. Musująca i dość pikantna, dzięki oryginalnej papryce w płatkach gochugaru oraz dużej ilości przypraw: czosnku, cebuli, imbiru, słodkiej papryki i melasy z trzciny cukrowej. Intensywny smak umami, zyskuje dzięki wywarowi z grzybów shiitake, wodorostów kombu i wakame, na bazie którego przygotowujemy kleik ryżowy.

Produkt naturalnej fermentacji, zawiera żywe kultury bakterii, niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów ani przeciwutleniaczy.

Z czasem, nabiera wyrazistości i staje się bardziej kwaśna.

Skład: Kapusta pekińska, biała rzodkiew, marchew, por, cebula, imbir, czosnek, gruszki, kleik ryżowy, melasa z trzciny cukrowej, papryka gochugaru, papryka słodka, sól.

Produkt wegański – nie zawiera sosu rybnego

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji.

Kimchi tradycyjne z gruszką 300 g

15,36 

To kiszonka o intensywnym smaku. Musująca i dość pikantna, dzięki oryginalnej papryce w płatkach gochugaru oraz dużej ilości przypraw: czosnku, cebuli, imbiru, słodkiej papryki i melasy z trzciny cukrowej. Intensywny smak umami, zyskuje dzięki wywarowi z grzybów shiitake, wodorostów kombu i wakame, na bazie którego przygotowujemy kleik ryżowy.

Produkt naturalnej fermentacji, zawiera żywe kultury bakterii, niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów ani przeciwutleniaczy.

Z czasem, nabiera wyrazistości i staje się bardziej kwaśna.

Skład: Kapusta pekińska, biała rzodkiew, marchew, por, cebula, imbir, czosnek, gruszki, kleik ryżowy, melasa z trzciny cukrowej, papryka gochugaru, papryka słodka, sól.

Produkt wegański – nie zawiera sosu rybnego

Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji.

Kimchi w sklepie Pora na Pola – koreańskie kiszonki w zasięgu ręki

Kimchi to danie pochodzące z kuchni koreańskiej, przypominające nieco dobrze znane nam kiszonki. Ekologiczne kimchi to potrawa przygotowywana tradycyjnie w glinianych garnkach, składająca się z różnego rodzaju fermentowanych warzyw z kapustą pekińską na czele. Oprócz niej znajdziemy w kimchi japońską rzodkiew, papryczki chili, marchewkę, por, imbir, czosnek i cebulę, owoce morza (takie jak krewetki czy anchois), rzeżuchę, musztardę i przyprawy. Oczywiście dokładny skład bio kimchi nie zawsze jest taki sam – poszczególne elementy tego zdrowego dania mogą różnić się w zależności od regionu, pory roku, dostępności świeżych składników dobrej jakości oraz gustów kulinarnych. W sklepach znajdziemy również nieróżniące się ceną kimchi wegańskie i wegetariańskie, bez dodatków pochodzenia zwierzęcego, oraz odmiany z lokalnymi warzywami, owocami i nietypowymi przyprawami. Dobrymi przykładami takich wariacji są dostępne na naszym targu online kimchi z buraka lub z przyprawami piernikowymi.

Wspomniany typ produktu jest potrawą bardzo popularną w Korei, jedzoną praktycznie codziennie, a jego historia sięga prawdopodobnie VII wieku naszej ery. Przez stulecia stało się jednym z najważniejszych elementów tradycyjnej koreańskiej kuchni i symbolem tamtejszej kultury. Podawane jest jako przystawka, dodatek lub baza do rozmaitych dań, a nawet samodzielny posiłek. Choć coraz częściej sprzedawane jest w sklepach, w Korei przygotowuje się przede wszystkim w domach, podobnie jak nasze polskie kiszonki – z przeznaczeniem do spożywania zarówno zimą, jak i w sezonie. Proces fermentacji wydobywa właściwości prozdrowotne składników ekologicznego kimchi, podnosząc jego wartość odżywczą i kulinarną. Koreańczycy bez wątpienia są dumni ze swojego kulinarnego dobra – już w 1986 w Seulu powstało muzeum tej pysznej i zdrowej potrawy, a tradycyjna metoda jego przygotowywania w 2013 roku została wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO.

Ekologiczne kimchi – właściwości prozdrowotne

Kimchi, przede wszystkim w wersji bio (a więc przygotowywane w zaciszu domowym oraz dostępne w sklepach ze zdrową, naturalną żywnością, również online) jest prawdziwą kopalnią korzystnych dla zdrowia człowieka składników odżywczych. Podobnie jak w przypadku naszych kiszonek, za szczególne walory prozdrowotne odpowiada przede wszystkim proces fermentacji, w wyniku którego w gotowych przetworach możemy znaleźć dużą dawkę cennych bakterii Lactobacillus. Bakterie kwasu mlekowego wykazują pozytywny wpływ na cały organizm. Ich główną zaletą jest wspieranie układu pokarmowego – poprawiają trawienie i pracę jelit, odbudowując ich naturalną, niezbędną do prawidłowego funkcjonowania florę bakteryjną, a jednocześnie zapobiegając rozwojowi bakterii chorobotwórczych. Regularne jedzenie kimchi znacząco podnosi odporność organizmu, dzięki czemu jest on zdolny do efektywniejszej walki z wszelkimi drobnoustrojami, które spotykamy na swojej drodze.

Bio kimchi jest również bardzo dobrym źródłem błonnika pokarmowego, który nie tylko wspomaga perystaltykę jelit, ale też ułatwia usuwanie z organizmu toksyn i zbędnych produktów przemiany materii, reguluje poziom glukozy we krwi oraz cholesterolu, a nawet obniża ciśnienie. Jedząc aromatyczne kimchi, dostarczamy do organizmu potężne dawki witamin z grupy B, które są niezbędne w procesach wytwarzania energii przez komórki; wspierającej zdrowie naszych oczu, skóry i włosów witaminy A oraz wzmacniającej naczynia krwionośne i odporność witaminy C. Razem z kimchi spożywamy również usprawniający pracę układu nerwowego magnez, wzmacniający kości i obniżający stres wapń, a także zapobiegające anemii żelazo.

Ze względu na wysoką zawartość soli na jedzenie tych kiszonek powinny uważać osoby zmagające się z nadciśnieniem – w ich przypadku nie zaleca się spożywania przetworów po koreańsku, czyli na co dzień i w dużych ilościach. Dodatek mocnych przypraw, takich jak chili i czosnek sprawia, że tradycyjne kimchi może podrażniać żołądek w przypadku wrzodów czy refluksu. Osoby z takimi dolegliwościami mogą spróbować jednak łagodnego kimchi dostępnego w naszym sklepie online. W Pora na Pola znaleźć można również kimchi wegańskie – idealne nie tylko dla osób niejedzących mięsa, ale też dla alergików, uczulonych na ryby lub owoce morza.

Bio kimchi: jak jeść i z czym podawać?

Kimchi znane jest w ponad 160 wariantach, nic więc dziwnego, że znalazło w tradycyjnej kuchni koreańskiej niezliczone zastosowania. Mieszkańcy tego azjatyckiego kraju spożywają kimchi codziennie, podając je jako przystawkę oraz dodatek do dań, na jego bazie przyrządzają zupy, a nawet naleśniki. Gotowe kimchi, które w dobrej cenie można znaleźć w sklepie Pora na Pola, jest znakomitym sposobem na przyrządzenie szybkiej i zdrowej przekąski na zimno. Można zjeść je samodzielnie lub z ulubionym pieczywem (zagryzając lub komponując wraz z innymi składnikami przepyszną kanapkę) oraz wykorzystać do przygotowania sałatki. Z kimchi stworzymy prawdziwie pikantne śniadanie, dodając je do omletu lub faszerując nim naleśniki.

Warto zainspirować się też potrawami, jakie na co dzień spożywają Koreańczycy. W kraju, z którego pochodzi ta drogocenna kiszonka, jednym z najpopularniejszych dań jest zupa kimchi guk. Bardzo prosta w przygotowaniu, składająca się jedynie z bulionu, tofu i oczywiście kimchi, jest aromatyczna i pikantna – odrobinę przypomina kapuśniak, jednak charakterystyczny smak czyni ją absolutnie wyjątkową. Do zupy możemy dodać mięso lub, wykorzystując warzywny bulion i wegańskie kimchi, stworzyć z niej pyszną bezmięsną potrawę. Ekologiczne kimchi wykorzystywane jest w Korei również do przygotowywania przekąski przypominającej naleśniki – nie faszeruje się ich jednak w sposób, jaki polecaliśmy wcześniej, lecz nadzienie dodaje bezpośrednio do ciasta. Kimchi jeon przygotowuje się, rozrabiając gęste ciasto z mąki pszennej i ryżowej w stosunku 4:1 (oraz jajka i wody), a następnie dodając odciśnięte z soku i poszatkowane kimchi. Tradycyjnie stosuje się również pastę paprykową gochujang, pokrojoną w kostkę cebulę oraz sok z kimchi, który nadaje daniu ostrości. Bezmięsną wersję placków można przyrządzić, wykorzystując dostępne w naszym sklepie kimchi wegańskie i rezygnując z jajek. Bio kimchi świetnie będzie też smakować podane, na sposób koreański, ze smażonym ryżem i rozmaitymi dodatkami – cebulą dymką, kiszonymi owocami lub krewetkami.

Kimchi online na targu naturalnego jedzenia Pora na Pola

W naszym sklepie online znaleźć można szeroki wybór aromatycznego kimchi. Cena jednego słoika pełnego aromatycznych koreańskich przetworów od najlepszych polskich producentów wynika wprost z jakości użytych składników. Wartość kimchi jest jednak nieoceniona – ze względu na walory prozdrowotne i wyjątkowy smak.

W sklepie Pora na Pola można znaleźć ekologiczne kimchi o różnych stopniach ostrości, od tradycyjnie pikantnego do optymalnie łagodnego. Możemy wybierać między smakami klasycznymi z tradycyjnymi dodatkami, takimi jak wodorosty wakame czy gruszki, a także bardziej niecodziennymi składnikami, jak przyprawa piernikowa, zioła i młody jęczmień lub polskie borowiki. Wartymi polecenia odmianami są również: kimchi, w którym główną rolę gra soczysty burak; kiszona czerwona kapusta z wędzonym majonezem oraz kimchi BBQ o aromacie chipotle. Na naszym targu naturalnego jedzenia znaleźć można też oczywiście wegańskie kimchi w kilku odmianach oraz niezwykły shot probiotyczny, który w pyszny sposób pomaga przywrócić naturalną florę bakteryjną jelit.